Přejít na obsah

limitka Karel IV


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 344
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Když to vezmu "odzadu", tak tohle by bylo super dýnko.

 

to je moc rozdrobený, mně yb se líbílo něco od Karla Zemana. Ale to je cenově jako dva fungl nový ciferníky, takže mimo :(

 

edit.: aha, blbě jsem tě pochopil, jako intars skvělej nápad! a cenově příznivé, takže škrtám.

Upraveno uživatelem nividic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naše doba si Karla IV. příliš zidealizovala. Ano, zasloužil se o vybudování pevné říše a její další rozvoj, ale to samozřejmě vůbec nebylo ani po dobrém, ani zadarmo, takovéhle věci, stejně jako získání majetku po dobrém udělat nejdou. Co všechno kvůli moci a majetku musel udělat se můžeme jen domýšlet, o tom se nikde raději nepíše, protože by to dost šeredně narušilo idealizovanou postavu Otce vlasti. Byl to typický středověký válečník a tvrdý vládce, což bylo tehdy pro takovouto funkci bezbytnou podmínkou. Byla prostě taková doba. Dnes bychom takového člověka nazývali diktátor, jeho praktiky při udržování moci jistě byly podobné těm dnešním severokorejským, ale spíš byly ještě mnohem krutější. Tedy z našeho pohledu. Tehdy normální.

Navíc ani nevypadal tak, jak je dnes vyobrazován. Po několika úrazech z jeho oblíbených soubojů byl shrbený, měl hlavu trvale ke straně a velkou jizvu přes nos a půl obličeje.

http://www.trendart.cz/products/neznama-tvar-karla-iv-dil-3-3/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojďme dát do placu nápady jak by to mohlo vypadat. Pár nápadů mam, rad bych si vyslechnul Vaše návrhy a něco z toho vybereme. Jediny cemu bych se rad vyhnul jsou igeny na milionty způsob. Vlastně ani nemusíme vybírat z produkce Eltonu, ony to ani nemusí byt hodinky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karel IV., je císař Římské říše, to především. proto také to pojmenování Carolus Quartus, je tedy dobré si uvědomit, zda chceme limitku s českou nebo říšskou historií. V historickém kontextu to je spíše téma pro pamětní medaili a ne pro hodinky, to by musel Viroza z Hradu rozdávat jako prezidentský dar, v týhle úrovni jako společnsky-historická limitka je to o ničem.

Sorry, ale osvědčilo se ale vojenské téma, hlavně kvůli tomu, že cca od WWI už byly hodinky počínaje kapesními téměř běžně mezi vojskem. Nabízí se tedy výročí formování a ustavení České brigády v roce  1916 v Rusku za cara, pokračování České družiny a předchůdce Legií bojujících v bolševiky v Rusku. Spíše bych zkusil limitku 100 let Legií a bojů  s bolševiky - nic pro slabé povahy.  :notworthy:

**

http://www.valecnehroby.army.cz/htm/3_0_1.html

http://pamatnik.valka.cz/index.php/texty/lanky/11-texty/lanky/30-bitva-u-zborova-1917

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A9_legie

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...