Návštěvník Snow Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 (upraveno) Hezky jsi se zamiloval , posílám Ti podle mého mínění moc pěknou fotku Marinemasterů, jestli Tě mohu poprosit dej si ji do avataru, z toho psa se mi fakt zvedá kufr. Edit - tady máš svou velkou příležitost http://cgi.ebay.com/Seiko-Prospex-Marinema...1QQcmdZViewItem Upraveno 5. listopadu 2007 uživatelem Snow
luko Odesláno 6. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Hezky jsi se zamiloval , posílám Ti podle mého mínění moc pěknou fotku Marinemasterů, jestli Tě mohu poprosit dej si ji do avataru, z toho psa se mi fakt zvedá kufr. Edit - tady máš svou velkou příležitost http://cgi.ebay.com/Seiko-Prospex-Marinema...1QQcmdZViewItem dik moc, tiez som premyslal ze dam psa fuc ked bude trocha casu dam ho prec.... zatial o kupe iba premyslam... chcelo by to este vyskusat nazivo.... inak na ebay co si mi poslal su Spring drive, tie nechcem...klasicke MM by som zobral P.S: ako je to s tymi strojcekami co som sa pytal vyssie (neviete niekto?) a ako je to s tym MADE IN JAPAN? Dakujem
Karloss Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 dik moc, tiez som premyslal ze dam psa fuc ked bude trocha casu dam ho prec.... zatial o kupe iba premyslam... chcelo by to este vyskusat nazivo.... inak na ebay co si mi poslal su Spring drive, tie nechcem...klasicke MM by som zobral P.S: ako je to s tymi strojcekami co som sa pytal vyssie (neviete niekto?) a ako je to s tym MADE IN JAPAN? Dakujem Tady o nich najdeš pár informací, strojek je tam popsaný taky: http://www.phfactor.net/wp/2006/12/26/the-...inemaster-page/
luko Odesláno 6. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Tady o nich najdeš pár informací, strojek je tam popsaný taky: http://www.phfactor.net/wp/2006/12/26/the-...inemaster-page/ dakujem :)
Bobr Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 (upraveno) Tak Karloss mi ušetřil hledání linku, který jsem slíbil..... Díky. Rozdíl mezi 8L35 a 9xxx z GS je tedy pouze v dekoraci a adjustování..... Dekorace u Marinemasterů netřeba - pouzdro je z jednoho kusu, do hodinek se leze předkem - možnost ho vidět je tedy minimální.... Nemůžu ovšem souhlasit se Safim, že finishing je záležitostí pouze estetickou. Kvalita osazení strojku kameny, vyleštění osiček, čepů atd. má na kvalitu chodu významný vliv. K tomu pro podporu článek Walta Odetse "The A - B - C Of Watch Finish" : http://www.timezone.com/library/horologium...672890575309581 Zde se však asi jedná opravdu pouze o dekoraci Upraveno 6. listopadu 2007 uživatelem Bobr
safi Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 (upraveno) Tak Karloss mi ušetřil hledání linku, který jsem slíbil..... Díky. Rozdíl mezi 8L35 a 9xxx z GS je tedy pouze v dekoraci a adjustování..... Dekorace u Marinemasterů netřeba - pouzdro je z jednoho kusu, do hodinek se leze předkem - možnost ho vidět je tedy minimální.... Nemůžu ovšem souhlasit se Safim, že finishing je záležitostí pouze estetickou. Kvalita osazení strojku kameny, vyleštění osiček, čepů atd. má na kvalitu chodu významný vliv. K tomu pro podporu článek Walta Odetse "The A - B - C Of Watch Finish" : http://www.timezone.com/library/horologium...672890575309581 Zde se však asi jedná opravdu pouze o dekoraci Měl jsme na mysli to finišování, které má pouze dekorační funkci. Škoda že tento kalibr nemá kameny osazeny v chatonech jako kalibry ze "4" řady. BTW...tady jsou další tři obrázky: Za co musím Seiko pochválit je vyleštění natahovacího kola s žlábkem. Moc pěkná práce. Upraveno 6. listopadu 2007 uživatelem ¨safi
luko Odesláno 6. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 pokail je stojcekovy rozdiel medzi MM a GS iba v dekoracii(ako som to z predchadzajucich prispevkov pochopil), tak to mi vobec nevadi. Osobne ma viac pri strojceku zaujimaju jeho tech. vlastnosti a nie zdobenie...
Návštěvník Snow Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 Pěkně jsi mě dostal, už v tom také lítám , ale na rozdíl od Tebe mě zajímá kalibr Spring Drive a začínám zkoumat peněženku
safi Odesláno 7. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 Pěkně jsi mě dostal, už v tom také lítám , ale na rozdíl od Tebe mě zajímá kalibr Spring Drive a začínám zkoumat peněženku Jen kupujte kluci :-) ať je na chronomagu co recenzovat :-))
luko Odesláno 7. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2007 Jen kupujte kluci :-) ať je na chronomagu co recenzovat :-)) nevies su komplet made in japan? (cize vsetko vcetne montaze v Japonsku???)
gandalf Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 ¨safi pořád se musím vracet k tomu, že strojek, jak uvádíš, nemá ložiskové kameny uložené v šatonech. Nedává mi to žádný smysl, snad jen snaha ušetřit /vypustit operaci lisování kamenů do šatonů/. To jsou ty ložiskové kameny lepené, nebo je tam lisují samotné, nebo zalité v plastu? A co krycí kameny /pokud tam jsou/, ty také lepí? Nejsem si jist, zda toto řešení vede i ke zkvalitnění strojku. Jesli máš nějaké bližší info, tak se poděl, prosím. Já sem se nedopátral.
Sonny Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 Ozaj, neviete niekto ci su Marinemaster 100% made in Japan alebo sa skladaju niekde inde? to aj mna zaujima, viem ze nie vsetky seiko su 100% made in japan
safi Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 ¨safi pořád se musím vracet k tomu, že strojek, jak uvádíš, nemá ložiskové kameny uložené v šatonech. Nedává mi to žádný smysl, snad jen snaha ušetřit /vypustit operaci lisování kamenů do šatonů/. To jsou ty ložiskové kameny lepené, nebo je tam lisují samotné, nebo zalité v plastu? A co krycí kameny /pokud tam jsou/, ty také lepí? Nejsem si jist, zda toto řešení vede i ke zkvalitnění strojku. Jesli máš nějaké bližší info, tak se poděl, prosím. Já sem se nedopátral. Jejda, to by byl spíše dozat na mechana. Já vím od mechana je to, že pokud strojek chatony má, tak nevysychá v ložisku tak rychle olej a nedostanou se tam snadno tak nečistoty...ale na přesnost hodinek by to nemělo mít žádný vliv. Dnes máš mnoho švýcarských drahých hodinek (i za 2000EUR a víc) kde chatony nemáš...odhadem polovina modelů z řady Maurice LAcroix Masterpiece je nemá :-) Takže bych to viděl spíše jako určitou známku tradiční ruční tvorby/úpravy strojků. + to co jsem napsal výše
safi Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 Dík. Kalibr použitý v těch Marina Master tě bez problémů přežije.. a tvoje vnuky také :-) snad až na datový věnec...u všech značek ho dělají z plastu a ten více jak 30-40 let bež ožižlání nevydrží.....GRRRR
Sonny Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 Kalibr použitý v těch Marina Master tě bez problémů přežije.. a tvoje vnuky také :-) snad až na datový věnec...u všech značek ho dělají z plastu a ten více jak 30-40 let bež ožižlání nevydrží.....GRRRR uplne vsetky znacky to robia z plastu? Inak nemate niekto tie Marinemaster...zacali ma lakat a rad by som pocul nazor majitela.
safi Odesláno 24. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2007 uplne vsetky znacky to robia z plastu? Inak nemate niekto tie Marinemaster...zacali ma lakat a rad by som pocul nazor majitela. tak 98%? možná PP nebo VC...případně Lange
klobadysek Odesláno 30. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2007 Hezky jsi se zamiloval , posílám Ti podle mého mínění moc pěknou fotku Marinemasterů, jestli Tě mohu poprosit dej si ji do avataru, z toho psa se mi fakt zvedá kufr.Paradni fotka Snowe! Safi muzu se zeptat proc jsi prodal ty Suma? Omrzely? Tak si zacinam pohravat s myslenkou....., ale kdyz je nelze nikde videt na zivo, tak nemam odvahu.
Peta-Biker Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Odesláno 8. října 2008 Vzhledem k tomu, že uvažuju o diver hodinkách, přemýšlel jsem nad tímto modelem... Asi všichni členové mají typy hodinky, které jim sednou, někdo nosí " letecké" , někdo "společenské", já pochopil, že zalíbení mám v diverech hodinkách. Už u mých prvních automatů ( Orange Monstra) jsem pochopil, že podobné hodinky budu vyhledávat... Mezitím jsem vyzkoušel spoustu typů, od sportovních chronografů, přes letecké hodinky a mnohé další... Mne si získly diver hodinky... Vzhledem k tomu, že chci investovat pro mne nemalou částku do diversek, rozhodl jsem se, že to vezme důkladně... Orisy mne kvůli kapkovitému pouzdru nesedly, to samé mohu říct od Doxe, kde se mi prostě vzhled nelíbí, další firmou, která mne oslavila je Omega- klasické Bondovky, cosc přesnost, hodinky maj příběh, jsou známé, značka je to věhlasná... Rolex?? Na ty dlouho mít nebudu Co víc chtít??? Pořád něco ve mě však hlodalo a měl jsem nutkání pokukovat ještě jinde... Narazil jsem na tato Seika, tuto firmu mám velice rád, mám a měl jsem od nich už více hodinek, vždy je mohu jen pochválit... Seiko Marinemaster jsou krásné hodinky , na kalibr 8S35 pějí samou chválu, srovnávaj s přeností Rolexu, rezerva chodu 50 hodin, precizní zpracování... Co mne vrtá hlavou, stojí tyto hodinky za ty peníze???? Mnoho lidí řekne, že firma Seiko vyrábí hodinky už od pár stovek a proto se nesmíří s tím, že by si koupili za 25-35000Kč od nich hodinky... Vždy raději sáhnou po známější značce... Chci se zeptat, zda hodinky konkurují přesností, zpracování, tahem a celkovým dojmem Omegy a zda volba není výkřikem do tmy...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se