lesnik Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Hodinky s pouzdem (nejlépe i tahem) vyvedeným z šedivého neleštěného titanu považuji za ideální skloubení krásy a praktičnosti. Jak jistě všichni dobře víte, titan je ve srovnání s ocelí podstatně lehčí, ale také pevnější. Navíc, neleštěný šedivý titan povazuji za podstatně hezčí záležitost než ocel, ale to je pochopitelně otázkou vkusu. K dotazu - V kolekci žádného známého watchmakera nejsem schopen najít nějaké pěkné, střízlivě vypadající automaty s titanovým pouzdrem. Vyrábí se vůbec něco takového? V titanu existuje velký výběr různých Quartz-ek, ale kvalitní automaty jsem žádné nenašel. Vždy jedině ocel.... nechápu proč. Vždyť titan je tak krásný! Nevíte o něčem? Dík předem.
Návštěvník YPO Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 http://www.hodinky-koscom.cz/Fortis-636-22-11-M-I11506.html http://www.hodinky-koscom.cz/Fortis-638-27-71-M-I11507.html http://www.hodinky-koscom.cz/Fortis-638-27-91-M-I8349.html http://www.hodinky-koscom.cz/Oris-635-7588...-MS-I11250.html atd atd ..... je jich spousta
havran Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Moje oblíbená značka http://www.omega.ch/index.php?id=286&d...&no_cache=1
Karloss Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 A v jaké cenové relaci o nich vlastně uvažuješ? Automaty v titanu vyrábí jak Seiko, tak Fortis, Omega, Breitling i IWC.
vlasta66 Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 (upraveno) Tady jich najdeš spoustu http://www.chrono24.com/web/cz/suchen/u/in...;lastshowpage=1 Upraveno 5. listopadu 2007 uživatelem vlasta66
Potkan Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Hodinky s pouzdem (nejlépe i tahem) vyvedeným z šedivého neleštěného titanu považuji za ideální skloubení krásy a praktičnosti. Jak jistě všichni dobře víte, titan je ve srovnání s ocelí podstatně lehčí, ale také pevnější. Navíc, neleštěný šedivý titan povazuji za podstatně hezčí záležitost než ocel, ale to je pochopitelně otázkou vkusu. K dotazu - V kolekci žádného známého watchmakera nejsem schopen najít nějaké pěkné, střízlivě vypadající automaty s titanovým pouzdrem. Vyrábí se vůbec něco takového? V titanu existuje velký výběr různých Quartz-ek, ale kvalitní automaty jsem žádné nenašel. Vždy jedině ocel.... nechápu proč. Vždyť titan je tak krásný! Nevíte o něčem? Dík předem. Je jich spousta, je to jenom otázka náklonnosti ke značce, vkusu a stavu peněženky ;-) třeba od IWC řada Ingenieur AMG je v titanu...
lesnik Odesláno 5. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Moje oblíbená značka http://www.omega.ch/index.php?id=286&d...&no_cache=1 Omegy pochopitelně znám, ale pokud vím, tak v titanu dělají pouze Seamastery a ty se mi moc nelíbí. Bral bych něco střízlivějšího, z kategorie - De Ville, ale tam je jen ocel nebo zlato. Jinak, dík všem za odkazy, které mi pomohly trochu se zorientovat v tom, co vlastně nabízí.
lesnik Odesláno 5. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 A v jaké cenové relaci o nich vlastně uvažuješ? Automaty v titanu vyrábí jak Seiko, tak Fortis, Omega, Breitling i IWC. Cenová kategorie do 100K. Víc bych už nejspíš sám před sebou neobhájil....i když....třeba do toho taky jednou dorostu. Chtěl bych naprosto střízlivý, v podstatě nenápadný model - krásná je např. řada Omega De Ville. Škoda, že zrovna zde Omega v titanu žádný typ nedělá.
Jerryl Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Otázka proč ocel a ne titan? Pro mě je to o pocitu. Jsem zvyklý na těžší hodinky v oceli s tahem ze stejného materiálu. Když jsem chtěl "povýšit" a koupit si titanové hodinky, tak jsem byl zklamán. Pěkný byly, o tom žádná, ale ta muší váha. Měl jsem pocit, že mám na ruce plastový šunty z tržnice. Prostě váha neodpovídá velikosti. Je mi to nepříjemný. Proto se titanu vyhýbám.
Viktor Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Dvoje titanový hodinky, který bych chtěl: 1. IWC GST Aquatimer - starý model 2. Seiko Diver?s 40th Anniversary SKZ205K1, safír, wolframová luneta
B.F.G. Odesláno 5. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2007 Já si nejsem vůbec jist, zda se titan používá na "společenské" hodinky typu De Ville, napadá mě v ceně do 100k snad jen Panerai. Větsina jsou diversky, letecké, nebo "sportovní".
Karloss Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Taky bych doporučil jít spíš do oceli - otevře se ti tím mnohem širší pole k výběru. Jinak ty IWC Aquatimer, nebo Ingenieur určitě skvělá volba, já ještě přidám již zmiňované Panerai a také Corum. Fotky jsou z webů www.uhren-fan.de a www.panerai.com Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lesnik Odesláno 6. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Že ocel otevře mnohem širší pole výběru, je mi jasné, ale když mě se tak strašně líbí ta nádherná matná šeď titanu.... :-) Osobně nechápu proč je výběr titanových modelů u všech výrobců vždy o tolik užší než výběr modelů ocelových. Vždyť titan vypadá daleko decentněji než ocel a navíc má ve srovnání s ocelí řadu praktických výhod. Titan je tedy jednoznačně vhodný i pro společenské modely. Přitom cenový rozdíl mezi titanem a ocelí dnes už není nijak významný. Abych přiblížil o co mi jde konkrétně, tak např. Certina automatic, DS Podium, chronometer, kovový tah - pokud by se tento model dělal v titanu, tak už ho dnes mám na ruce. Jako docela zajímavé mi připadá, že Certina titanové hodinky typ DS Podium vyrábí, ale pouze ve quartz provedení. Vážně nechápu proč mechaniky ne.
vaba Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Jak je psano vyse - v provedeni ocel je to kus zeleza. Proto jsem koupil IWC Aquatimer v nerezu a ne v titanu. Mel jsem obe varianty na ruce, ale 199g vyhralo
kubson Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 myslím že i z pohledu pozdější renovace je ocel vhodnějším materiálem..
Jaem Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Pozri sa aj na Breitling Chrono Avenger. V titane stoji okolo 2500?. Titan sa velmi ako sperkarsky kov nepouziva, je to technicky kov. Preto sa "klasiky" z neho nerobia, ale v segmente sportovych a pracovnych hodin, ktore musia nieco vydrzat ich je dost.
Kasper Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Pozri sa aj na Breitling Chrono Avenger. V titane stoji okolo 2500?. Velka skoda, ze ukoncili produkciu tohto modelu...mam dojem, ze Breitling ma v poslednej dobe nemilu vlastnost - stiahnut z produkcie uspesne modely - napr. Super Avenger, Navitimer Heritage...
sy242 Odesláno 6. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2007 Tak zrovna ty Certiny DS Podium jsem na ruce měl v obou provedeních, a ocel je...taková masivnější, prostě pocitově jinde. Je fakt že v automatu by asi i ty titanové byly těžší. Z titanu kup své drahé polovičce náušnice, a budeš se titanem taky moct' kochat
Pekos Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Nevím,o jakém konci produkce Avangerú je tu řeč,nic neskončilo!Akorát nový tah Profesional II,který se mi vúbec nelíbí,proto jsem si loni koupil Chrono Avanger a z Rakouska mi byl poslán údajně poslední kus s Profesional I tahem.Pro mě jsou super,titan se možná húře renovuje,ale taky déle to není potřeba!
Pekos Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 A k té ceně 2500. Možná na netu,ale kupte to !? Pro mě velké riziko,navíc se Breitling po netu prodávat nesmí,takže se zcela jistě nejedná o autorizovaného prodejce!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se