Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Inak na Seika som zatial asi proste nedozrel. Ale kto vie, mozno ak vydrzim este tyden :) 
Ohladne pripadneho predaja, mal by to byt darek za promocie takze predavat by sa asi nemalo, zaroven mam ale pocit ze to nebudu moje posledne hodinky lebo som do toho celkom spadol, tak uvidime. 

Ohladne tych odkazov na chrono24.cz, mate s takym nakupom skusenosti? Ceny su radovo nizsie. Ako to potom funguje napriklad so zarukou? Alebo so servisom? pridem k akemukolvek predajcovi, ktory predava tuto znacku? Napriklad aj ten koscom?

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ja jsem zatim se vsema Hamiltonama (krome chrono PanEurope) mel ten problem, ze na webu vypadaly pekne, ale nazivo to byla nuda a nicim me nezaujaly. Ty Certiny to asi maji opacne, takze pokud se ti libi Certina, tak klidne do nich. DS1 jsou moc pekne a nadcasove kousky.

Jinak jeste k tomu, co psal Mitak na predchozi strance. Ja bych zrovna ten vyber hodinek prehodil, tzn. pokud chces hodinky na furt, tak bych sel do Seiko SARB033/035/065 prave proto, ze jsou nadcasove a univerzalni. Sice na foru jich tu je hodne, ale maji svoje caro. Kdyz bych kupoval jen jako prestupni stanici, tak bych asi bral ty Alpiny. Nerekl bych, ze bude zasadni problem je tu potom udat. Zalezi na tom, jak to mas ty, jestli se chces vymykat, nebo jestli chces mit nadcasovou klasiku.

Odesláno

Ty skorooblekovky s tenkou lunetou a 40mm ti budou pripadat vsechny velikostne na hrane a paradoxne cim tensi, tim pusobi jeste vetsi, aspon to je moje zkusenost, mam stejnou ruku jako ty. Jinak u Hamiltonu se mne jeste libi ty nove railroady bez te excentricke vterinovky.

Odesláno (upraveno)

Tak som dnes skusil aj nejake hamiltony, konkretne http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster/day-date-auto/h32505131 (ziadne ine prijatelne v Arkadach na pankraci nemali vystavene) ale velikostne mi to prislo uz na hranici, suhlas s Tomas1346 ohladne tych 40mm u skorooblekovek.

Vcera som zistil, ze tie Certiny maju aj v JK a dokonca do 20k takze aktualny stav je taky, ze sa uz viacmenej len rozhodujem, ktoru verziu tych DS-1 Day-Date zobrat. 

Favoriti su:

http://www.jk.cz/produkty/hodinky-certina-c006-430/

http://www.jk.cz/produkty/hodinky-certina-ds-1-3/

Zdalo by sa, ze mi musi byt jasne ci chcem biele alebo cierne ale ja fakt neviem. Vyhoda ciernych je ze su na tahu za v podstate rovnaku cenu. Kedze som ale hodinky nikdy nenosil tak vobec neviem ci budem 90% casu preferovat kovovy tah alebo kozeny reminek. Dizajnovo sa mi asi trosku viac pacia tie biele a kedze som celkom tmavy tak by mi mozno aj trochu viac sedeli.

Vy ste mi tu ale vacsinou doporucovali same cierne ciferniky. Je nejaka farba zauzivana pre oblekovky a nejake pre univerzaly/casual?

Tento tyden este urcite kupovat nebudem tak si to necham cez vikend prejst hlavou a uvidim.

Inak ak by nahodou niekto mal zaujem o tie Davosa Vanguard tak mi dnes psala pani, ze nakoniec nejake bile este maju. Tak mozno sa skocim pozriet aj na ne, ale uz mam tak nejak pocit ze tie 40 mi budu trosku velke.

Upraveno uživatelem Guno
Odesláno

Hodinky kup na tahu i pokud budes preferovat kuzi. Zkousel jsem klasicke DS-1 a muzu potvrdit, ze to jsou moc pekne elegantne-sportovni hodinky, ktere se hodi pro kazdou prilezitost.

Odesláno
  V 25. 2. 2016 v 10:20, krtenek napsal:

Jestli se ti líbí, taky ty Certiny jsou super. Tedy pokud moc neřešíš vodotěsnost - kromě DS Action nemají žádné šroubovací korunku (bohužel). Vezmi je na tahu.

síce nemajú šrobovaciu korunku,ale majú DS systém (double security). Dvojité tesnenia a podobne. 100m vodotesnost, takže na univerzály postačujúce. Jedny certiny s DS mám a potápal som sa s nimi do 10m v mori bez problémov..

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, tak sa hlasim po nejakej dobe ako som si to nechat rozlezat v hlave. Aj ked vsetci odporucali zobrat ich na tahu tak dizajnovo zvitazili http://www.jk.cz/produkty/hodinky-certina-c006-430/ a dneska som konecne nakupil :)

Mam ale trosku problem kvoli mojmu extremne tenkemu zapastiu, pisal som sice v prvom prispevku 16,5 ale ked to teraz premeram poriadne tak je to skor 15,5 asi a ked pouzijem na tom origo kozenom remenu poslednu dirku tak este do medzery strcim 2 prsty.

Nidky som hodinky nenosil tak neviem ci maju byt trosku na volno alebo uplne napevno ale pocitovo by som urcite potreboval este minimalne jednu extra dirku. Neviete kto/kde by mi to bol schopny urobit? V JK som sa pytal a oni to nerobia a pani spominala, ze asi jedine nejaky svec. Nemate s tym niekto skusenost?

Pridavam par fotiek pre predstavu

post-41780-0-65429500-1457467653_thumb.jpg

post-41780-0-52775500-1457467656_thumb.jpg

post-41780-0-56691200-1457467658_thumb.jpg

post-41780-0-28539200-1457467750_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Guno
Odesláno

Na poslednom obrazku vidno, ze ked polozim ruku tak je tam vyslovene medzera co by predpokladam byt nemala.

Myslite ze na tahu by to bolo lepsie? pani totizto spominala, ze ak by mi to na kozenom nevyhovovalo tak mi to mozu vymenit za kovovy tah a doplatim rozdiel co je asi 300 Kc ale neviem ci som ju dobre pochopil, snad nemyslela ze mi to vymenia za tie cierne.

Pripadne neviete doporucit nejake jemnejsie, poddajnejsie reminky? Pripadne sa mi paci aj nieco taketo http://hodinar-frydl.sluzby.cz/mesh-pletene-kovonaramky/ ale neviem si moc predstavit ci by to vypadalo dobre aj na tomto type hodiniek.

Odesláno

Moznosti mas nekolik:

1. Dalsi dirku do reminku. Nejaky svec nebo nekdo, kdo se zabyva praci s kuzi by to mel byt schopny udelat, ale zase neni svec jako svec. Ja to zkousel u jednoho a ten mi ten remen trosku doku.rvil, ale dirka tam je ;-)

2. Zajit nekam k hodinari a nechat si poradit remen a vyzkouset primo u nej, jak ti bude pasovat.

3. Kontaktovat mistni mistry a nechat si remen usit primo na miru dle tvych pozadavku.

4. Ten tah by byl resenim. Urcite to pani myslela tak, ze by tah doobjednali ty bys zaplatil rozdil. Cerny cifr by ti nenutili.

Mesh bych na tyhle hodinky uplne necpal, nejak se mi to k nim nehodi. Pokud ti nabizi origo tah za doplatek 300, tak bych do toho sel, protoze ty tahy byvaji celkem za raketu. Na moje DSka tah za 1500, do toho jsem nesel.

Odesláno

Za tři kila neni co řešit - vem tah a máš po problému.

Řemen bych pak řešil možností č. 3 - Zrno, Anela, Šíma a další umí skvělé řemeny.

Andy to shrnul moc pěkně ;)

Odesláno

Ono i když do toho koženýho řemenu uděláš díru, tak to nebude ideální, protože přece jenom ten spodní díl je sám o sobě dlouhej a mohl by ti po obtočení kolem ruky vykukovat u vrchní strany hodinek:). Řešení je jednoduchý, kup si nějakej kratší řemen, zápěstí mám podobný jako ty a taky nosím dámský dýlky řemenů.
http://www.strapshop.cz/zkracena-delka-reminku/#catid=2527&sort=pa

Jinak na meshi to podle mě taky nebude vypadat blbě.

e5886d3f56bcccca2ead213da87adf1e.jpg

Odesláno

Rucicka je cerna (ak to bol dotaz na tie moje certiny).

Inak som dnes teda skusil na tip od pani predavacky vymenit kozeny pasek za kovovy tah ale pani nakoniec zistila to co som si myslel od zaciatku a to ze tento model na tahu neni. Bolo mi to podozrive ked mi to ponukala.

Takze som nechal kozeny a stavil sa v Koscome kde ma velmi milo prekvapili a uplne bez poplatku urobili dodatocnu dirku asi za minutu (aj ked hodinky neboli kupovane u nich).

Nakoniec som asi aj rad za ten kozeny, kovovy by sa k tomuto typu a farebnej kombinacii asi hodil menej.

Diky vsetkym za rady a tipy :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...