Přejít na obsah

Jak se zbavit neplaticiho najemnika.

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 536
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

jak to tady čtu je to celkem detektivka, zasmál jsem se nad tím kagdá budou děngy :-D to kdyby mi nějaký negramot řekl, tak mu plivnu do ksichtu vysměju se mu a zbiju ho jak psa..

to kdybys mi takhle plivnul do ksichtu, tak tě pomalu stáhnu z kůže příborovým nožem jak hranostaje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bladerunner: tak nevím jaký zákon jsi studoval, ale podle OZ, českého i slovenského, je nemovitost samozrějmě věc.

Trestný zákon

§ 218 Neoprávnený zásah do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru

(1) Kto protiprávne obsadí alebo užíva dom alebo byt iného alebo kto oprávnenej osobe v užívaní domu alebo bytu neoprávnene bráni, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. (2) Kto protiprávne vnikne, obsadí alebo užíva nebytový priestor iného alebo kto oprávnenej osobe v užívaní nebytového priestoru neoprávnene bráni, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. (3) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľpotrestá,akspáchačinuvedenývodseku1alebo2 a) závažnejším spôsobom konania, alebo B) z osobitného motívu.

Ale pozor, to platí na Slovensku.

Odkaz ke komentáři

Trestný zákon

§ 218 Neoprávnený zásah do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru......

Motáš jablka s hruškami.To platí např. na squaty apod. V tomto případě nájemce nic protiprávně neobsadil, měl platnou smlouvu, kterou ale porušil, takže spor je o její platnost. Policie Tě odkáže na civilní řízení a teprve až bude mít rozsudek, že daný člověk obývá byt v rozporu s uzavřenou smlouvou, tzn. protiprávně, bude konat. 

Odkaz ke komentáři

Podobnou věc jsem řešil před lety.

Výpověď nájemníkovi, žaloba na svolení soudu s tou výpovědí.

Pár měsíců uběhlo, ztratil jsem trpělivost a začal rekonstrukci. Odpojil jsem plyn (v zimě) uříznutím stoupačky.

Nájemník dal trestní oznámení na bránění užívání bytu, nebo jak se to tenkrát jmenovalo, já dal trestní oznámení na užívání cizí věci (nějaké prostory v domě-snad půda).

Policajti volali, já jim to vysvětlil a popsal, že nájemník je hajzl (i když já asi taky).

Nájemník se odstěhoval (vzal si co mohl) a od policie přišlo oznámení o odložení věci, že jde o vzájemné naschvály a ať si to řešíme občanskoprávně.

Možná mi pomohl advokát, že to policajtům vysvětlil (neoficiálně), už si nepamatuju.

Odkaz ke komentáři

Motáš jablka s hruškami.To platí např. na squaty apod. V tomto případě nájemce nic protiprávně neobsadil, měl platnou smlouvu, kterou ale porušil, takže spor je o její platnost. Policie Tě odkáže na civilní řízení a teprve až bude mít rozsudek, že daný člověk obývá byt v rozporu s uzavřenou smlouvou, tzn. protiprávně, bude konat. 

.....Kto protiprávne obsadí alebo užíva dom alebo byt iného alebo kto oprávnenej osobe v užívaní domu alebo bytu neoprávnene bráni,.....

Žiadne ovocie nemotám. Podať podnet na Políciu určite treba. Netvrdím, že tam Polícia nabehne a vysťahuje ho, ale  mala by začať konať, a to tak, že si predvolá "nájomníka" na podanie vysvetlenia a naznačenie , čo mu hrozí, keby sa potvrdilo, že byt užíva neoprávnene. Samozrejme, dokázať to, už bude ťažšie a bude to trvať nejakú dobu. Ale stále je malá šanca, že sa zľakne.....

Odkaz ke komentáři

.....Kto protiprávne obsadí alebo užíva dom alebo byt iného alebo kto oprávnenej osobe v užívaní domu alebo bytu neoprávnene bráni,.....

Žiadne ovocie nemotám. Podať podnet na Políciu určite treba. Netvrdím, že tam Polícia nabehne a vysťahuje ho, ale  mala by začať konať, a to tak, že si predvolá "nájomníka" na podanie vysvetlenia a naznačenie , čo mu hrozí, keby sa potvrdilo, že byt užíva neoprávnene. Samozrejme, dokázať to, už bude ťažšie a bude to trvať nejakú dobu. Ale stále je malá šanca, že sa zľakne.....

Samozřejmě že motáš, to tvé "alebo" se rovněž k vztahuje k protiprávnosti, a tu Ti vůbec nebude řešit Policie, ale soud (v souvislosti s platností nájemní smlouvy), pokud se Ti tedy nepodaří nájemníka z bytu dostat "dobrovolně", o čemž je celé toto vlákno. Jako pronajímatel tvrdíš, že nájemce porušil smlouvu a ten zase bude tvrdit, že nic neporušil, ale že ty ho naopak šikanuješ. Policie dá od toho ruce pryč a odkáže Vás ať si to vyřešíte v rámci občanskoprávního sporu. K nějakému předvolání ani nedojde a pokud snad ano, pošle nájemce smlouvu s popisem toho jaký si naopak gauner ty. Jediným důsledkem toho všeho akorát bude, že nasereš policajty, kteří kvůli Tobě budou muset vyplňovat kvanta nesmyslných formulářů.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Samozřejmě že motáš, to tvé "alebo" se rovněž k vztahuje k protiprávnosti, a tu Ti vůbec nebude řešit Policie, ale soud,......

Ja nie som právnik, ale najprv musí konať Polícia a/alebo  prokuratúra, až potom súd, nie???

V každom prípade ja by som na Políciu podnet podal, s tým, že "nájomník"  byt obýva protiprávne. Neviem, na základe čoho by Polícia podanie neprevzala. Sám tvrdíš, že "nájomník" bude niečo tvrdiť- tak to asi vtedy, keď dostane predvolanie a príde na Políciu, nie???

Čo sa týka nasierania policajtov, tak to asi tak je, to je ich robota. Ja som minulý rok podával trestné oznámenie, slušne som všetko vysvetlil policajtovi a nedal najavo, že by bol nejaký nasratý /teda hej, ale na toho, na koho som trestné oznámenie podával/.

Odkaz ke komentáři

Ja nie som právnik, ale najprv musí konať Polícia a/alebo  prokuratúra, až potom súd, nie???.....

To je asi celý ten problém: je rozdíl mezi trestním a občanskoprávním řízením...

...což považuju za prioritu každýho slušnýho občana, tyhle povaleče a neřešiče zapřáhnout...

Nejsem ten, kdo by nějak hájil represivní složky, bohatou a špatnou zkušenost s nimi mám jak za totáče, tak i po něm. Nicméně vedle lemplů a trotlů, kteří se mezi nimi stále nejdou, mám stále rostoucí pozitivní zkušenost s řadou velice inteligentních a schopných lidí, kteří se opravdu snaží pomoci. Možná jen, že mám opakované štěstí...  Nicméně bych negeneralizoval a neházel je všechny do jednoho pytle. Osobně bych je ale raději viděl v terénu než v kanclu.

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...