Majk1 Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Odesláno 29. března 2016 Ty délky myslím na jednom napájení, jinak je celková délka jedno...
Majk1 Odesláno 29. března 2016 Nahlásit Odesláno 29. března 2016 Sorry, už jsem v dalším příspěvku našel příkony, takže takhle je to ok. Jen ten stmivač bude na hraně. Ale doporučil bych napájení v rozích "účka" a bude to jistota.
hufnor Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Díky za info. Já mám problém s tím, že kabel ze zdi mám jenom u jednoho konce toho Učka. Z druhé strany ho tam nemám jak dostat bez větších zásahů nebo natažení kabelu v celé délce 17 m. Ale to by taky nebyl asi nejlepší nápad. Jak jsem už psal, elektřina jsou pro mě kouzelní trpaslíci, takže co mi někdo neporadí, to mi hlava sama nevymyslí, ale říkám si, že když budu cpát 12V kabelem 17 metrů někam, aby mi to pak ještě lezlo LED páskem zpátky, tak to asi nebude mít ten správný efekt. Už jsem se zamýšlel nad tím, jestli bude lepší nápad dovézt 220V doprostřed mezi ty dvě Lka, dát tam ten zdroj a od něj co nejkratší 12 V vedení, nebo jestli bude stačit dát doprostřed jenom ten stmívač a k němu to dotáhnout jedním 12 V kabelem těch cca 9 metrů a to zdrojové trafo nechat u zdi na konci.
bladerunner Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Pri väčších dĺžkach led pasov sa myslim doporučuje napájať z oboch strán, potom je osvetlenie rovnomernejšie....
Majk1 Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Pošli mi do SZ vykres s pribliznyma kotama a umisteni privodu 230V (staci od ruky) a mrknu Ti na to + pripadne zakreslim kam co a jak.
eskimak Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Odesláno 30. března 2016 Ak pouzijes dost hruby medeny kabel tak 9m nieje ziadna vzidalenost.
Klotzman Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 Chlapi, potřebuju radu. Dotaz zní trochu strašidelně, tak mě nekamenujte - o elektřině vím jen to, že žije v drátech a čerpá se kabelama z hlíny.Mám v baráku kumbál, ve kterým je jen světlo a vypínač. Potřeboval bych tam zásuvku. Krabici jsem tam nikde nenašel, leze to tam zřejmě z krabice na chodbě. Dá se na ten vypínač (před něj) připojit zásuvka? Nebo na to vedení k vypínači implantovat krabici a z ní si udělat odbočku na zásuvku?
exBURN Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 Zákeži co je natáhle k tomu světlu. Pokud tam je cyky 3x1,5mm tak by to nebyl problém - jistič musí být ale 10A a max vykon zásuvky bude 2,2 kW. Pokud je tam ale starsí rozvod a jen 2 kabely tak záleží jak je to zapojeno v rozvaděči se zbytkem obvodu
Klotzman Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 Zjistit jaký dráty tam vedou asi dokážu, ale jak je to zapojený v rozvaděči... Existuje nějakej způsob jak to bezbolestně zjistit?
kriznik Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 modrej, zlutozelenej a hnedej/cernej do vypinace urcite nepovedou zeme a nula, spina se faze, takze budes muset stejne do krabice a kdyz uz tam budes tak si natahni novej drat a zasuvku na nej.Zapojit to na svetlo sice jde, ale to bys ve vypinaci musel proklemovat fazi nebo si natahnout zivou fazi mimo vypinac, aby to jelo i bez zapnutyho svetla, nebo to nejak jinak zbastlit a nebo se smirit s tim, ze zasuvka jede po zapnuti svetla. Natahni z krabky novej drat, sice budes muset sekat a vrtat, ale alespon budes mit jistotu kde co a jak.
Klotzman Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 Kdepak, sekat a vrtat nebudu ani za prase. To si radši natáhnu prodlužku.
eskimak Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 Existuje realna sanca ze cez ten vypinac idu vsetky 3(2) zily. A len jedna je samozrejme spinana. Rozober vypinac ak si trufas a preskumaj pripadne nahod foto.
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 Standardně jde do vypínače jen živej a nula vede přímo do lustru, takže na to zásuvku nepřipojíš.
kriznik Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 tak prodluzka, bo jinak to stejne nepujde anebo takova ta "zasuvka" ala ceskej kutil, ktera bude spinana spolu se svetlem
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2016 tak prodluzka, bo jinak to stejne nepujde anebo takova ta "zasuvka" ala ceskej kutil, ktera bude spinana spolu se svetlem Bacha na to - nebudeš tam mít ochranu a stačí, aby prdla žárovka a to dostaneš ran.
exBURN Odesláno 2. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2016 Podívej se zda jsou ve vypínači 3 dráty - hnědej, modrej a zelenožlutej. Dneska už se to normálně takto tahá, ale záleží jak je to starý elektrorozvod. V případě že budou jen dva dráty tak zavolej elektrikáře - sám s tím nic nezmůžeš.
Klotzman Odesláno 4. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2016 Díky všem za rady, až se dostanu za světla domů. tak na to mrknu. Rozvod bude mít cca 25 let.
tommas4 Odesláno 22. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2016 Když místo starého lustru kde se rozsvěcela zvlášť každá skupina žárovek chci dát pracovní objímku se žárovkou, která ma modrý a jnědý drát tak z původních drátů černý modrý a zelený zapojím modrý a modrý + zelený a hnědý, je to tak že ano? Černý nechám nezapojen.
Klotzman Odesláno 22. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2016 Ha! Já bych zapojil modrý-modrý a hnědý-černý, respektive to tak momentálně mám, než dojde na lustr. To jsem zvědav, kdo má větší pravdu
eskimak Odesláno 22. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2016 Modry = nulakHnedy, cierny = fazaZeleno/zlty = zem
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se