Mar.V. Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 To, ze to nelicovala vterinovka s indexy, ti vzali na reklamaci? To cumim.. Kazdopadne ale ani jedna zavada nema se strojkem nic spolecnyho, takze to je spis problem Tissotu:)Spis nez Tissotu, tak Certiny.. Je to Certina DS Podium Big Size Chrono na tahu. Myslím,ze to jsou jinak skvely hodinky s výborným strojkem za rozumnou cenu - 17,5tis. Kc. Mel jsem proste pech. A jinak ano, do reklamace je vzali, strojek vyměnili a ted resime tu hodinovou ručku, ale to je apia nez strojku záležitost nasazení a seřízení rucek..Uz aby byly zpátky doma a na ruce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mar.V. Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 V reklamačním protokolu a vyjadreni z Dealu je popsana výměna strojku. Tak asi ano.A jinak ted řeším to nastaveni ruček a to je záležitost seřízení rucek a nastaveni. Tak doufám, ze ted uz bude klid, az se mi vrátí. A zapomněl jsem napsat, ze ano. Po výměně a první opravě uz vterinovka krasne licuje s indexi a nuluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 15. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2016 http://global.rakuten.com/en/store/ccds/item/aq1040-53e/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sacíbagr Odesláno 15. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2016 http://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=BN0140-56F&mobile_switch=desktop Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 15. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. září 2016 dobrýhttp://www.citizenwatch.com/en-uk/watches/watch-detail/?model=BN0110-06E Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Tak já trochu přileju oleje do ohně . Taky jsem po čase dospěl k názoru, že nejlepší je mít jak mechaniku tak quartz, aby se člověk mohl uspokojit po všech stránkách. Tím pádem jsem hledal, jaký kalibr v quartzu pořídit, resp. jaké vlastnosti by mohly svědčit o tom, že je to přijatelně (pro chronomagora) kvalitní stroj. Jak už tady zaznělo, chtěl jsem aby alespoň 1 kamínek byl přítomen. Jakési zdání hodinařiny a trvanlivosti by bylo zachováno. Vyzkoušel jsem Seiko 7N42 a 7N43, spolehlivost dobrá, životnost baterky taky, přesnost nic moc, oba přes 10 s za měsíc. Potom přišla ETA F03.111 v Tissotu PR50, 3 jewels, ostatní více méně jako Seiko. Ale přesnost super, cca -1 s za měsíc. Začal jsem si těch hodinek víc všímat a zjistil jsem zajímavé věci. Má je plno lidí v okolí. Hodně z nich je vůbec, ale opravdu vůbec nešetří a ony jdou a jdou. Např s nimi jeden známý sjížděl na kole lesní kamenitou cestu, měl je na volno, hodinky létaly kolem zápěstí a šly. Výměna baterky u všech, co jsem oslovil po 5 a více letech, v mém případě 6 let. A na závěr cena - od cca 4 do 6 tisíc, podle provedení a místa nákupu. Bohužel už se PR 50 nedělá, ale pořád jsou v nabídce Tissotu hodinky s tímto kalibrem. A jistě je mají i jiné firmy. Tolik moje zkušenost a tip na slušný quartz kalibr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Nejlepší quartz je ten s RC s přesností 0 doživotně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Bráno chladným rozumem máš pravdu. Ale jak známo, srdce má svoje důvody, o kterých rozum nemá ani ponětí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Srdce a quartz, to mně osobně moc dohromady nejde, ale jestli někomu ano, tak budiž Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venc Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Myslel jsem to tak, že hodinky se mi musí líbit a pokud se mám rozhodnout mezi funkcí a estetikou, tak často estetika zvítězí. A pak právě nastupuje otázka kvality, resp. přesnosti. Jinak samozřejmě na otázku "co je nejpřesnější?" je jednoznačná odpověď - RC. Pak už stačí položit druhou otázku "V čem ho pořídím nejlevněji?" a mám dokonalý nákup hotový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Nejlepší quartz je ten s RC s přesností 0 doživotně Je spousta situací, kdy je nezávislý přesný quartz výhodnější než RC. Jedna z nich je třeba dlouhodobý pobyt v oblasti bez signálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 (upraveno) Je spousta situací, kdy je nezávislý přesný quartz výhodnější než RC. Jedna z nich je třeba dlouhodobý pobyt v oblasti bez signálu.Kolik z nás se nachází ve spoustě situací bez signálu? Ale stejně, při deklarované přesnosti 15 s/měs to odchylka činí 1,5 min za půl roku a 3 min za rok. To by mi někde v Amazónii nevadilo, tam nemusím spěchat, honit vlak, včas odhlásit oběd ve škole atd... Upraveno 2. prosince 2016 uživatelem zbuddy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Kolik z nás se nachází ve spoustě situací bez signálu? Ale stejně, při deklarované přesnosti 15 s/měs to odchylka činí 1,5 min za půl roku a 3 min za rok. To by mi někde v Amazónii nevadilo, tam nemusím spěchat, honit vlak, včas odhlásit oběd ve škole atd...V pohodě, jen jsem upozornil na to, že ne vždy je solár s rc to pravé, ačkoliv jej také mám rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Ano a taky solár není vhodný pro ty, kteří dlouhodobě pobývají ve sklepě nebo jeskyni. Jestli máš nějaký další podobný extrém, který se nepochybně týká většiny uživatelů, tak sem s ním Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 (upraveno) Takže solár není vhodný pro Vietcong a Palestince v tunelech, Eskymáky a koho ještě?Edit: ale teď si uvědomuji, že půlroční rezerva na plné nabití by mohla stačit... Upraveno 2. prosince 2016 uživatelem zbuddy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mar.V. Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Ja se přikláním k názoru, ze je fajn mit oboje.. Automaty i quartzky.. Sam mam CERTINA DS Podium Big Size a jsou skvele, sice po výměně strojku, ale ted jiz bez problému a odchylka Eta 251.264 Precidrive je neměřitelná a maji 27 kamenu. Za mne super. Nosím je do prace a nemusím se bat, ze s nima někde zavadím a klepnu.. Pořídil jsem jeste jedny Seika v automatu a ty jsou taky fajn a moc rad se kochám mechanikou a plynulou vterinovkou.. Nicméně do pece je moc nenosím. Každé ma prostě svoje.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Ano a taky solár není vhodný pro ty, kteří dlouhodobě pobývají ve sklepě nebo jeskyni. Jestli máš nějaký další podobný extrém, který se nepochybně týká většiny uživatelů, tak sem s ním Tvoje poznámka mi ale nepříjde ani moc vtipná, ale to nevadí. Myslíš, že pracovní pobyt mimo dosah signálu RC je extrém? V tom případě se hlásím k dlouholeté podpoře extrémismu ve světě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mar.V. Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Tvoje poznámka mi ale nepříjde ani moc vtipná, ale to nevadí. Myslíš, že pracovní pobyt mimo dosah signálu RC je extrém? V tom případě se hlásím k dlouholeté podpoře extrémismu ve světě...Souhlasím.. Vubec nemam nic proti RC, ale pracovně se muze si umim představit i v mem pripade, te budu mimo signal.. A to nefaram.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Souhlasím.. Vubec nemam nic proti RC, ale pracovně se muze si umim představit i v mem pripade, te budu mimo signal.. A to nefaram.. :-)Já jsem taky nefáral, jen jsem byl 4000 km od nejbližšího synchronizačního vysílače... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mar.V. Odesláno 2. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2016 Věřím.. To se muze stat nejen tobě.. Ja se take moc nezdrzim na jednom miste.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se