Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jakoze neni Glock spatny, nebo je Beretta lepsi :) ?

Treba na uvedenou Berettu mam par vyhrat. Pokud pominu cenu, tak rychle vyndani hlavne protivnikem. Dal nachylnost na kvalitu streliva, vetsi vaha.

Cenu asi nemyslis vazne: jeta stoji lehce pres desitku, glock je jetej jen o fous levnejsi. A s tou rozborkou si to muzeme zkusit, moc koukas na filmy :-DDD. Se strelivem jsi taky uplne mimo.

Zbyva vaha, super.

Odesláno

máš úplnou pravdu, nejhorší noční můrou majitele Beretty je vyndání hlavně protivníkem :-). Každý průměrný chmaták to má nacvičené a jak na něj vytáhneš Berettu máš jí bez hlavně, to je jasné  :lol2:  :lol2:  :lol2: . Větší blbost jsem dlouho neslyšel.

Beretta má několik nedostatků, ale tvrdit že Glock je lepší protože ti neseberou hlaveň je debata na úrovni 6. třídy základní školy..

Jakoze neni Glock spatny, nebo je Beretta lepsi :) ?

Treba na uvedenou Berettu mam par vyhrat. Pokud pominu cenu, tak rychle vyndani hlavne protivnikem. Dal nachylnost na kvalitu streliva, vetsi vaha.

Odesláno

máš úplnou pravdu, nejhorší noční můrou majitele Beretty je vyndání hlavně protivníkem :-). Každý průměrný chmaták to má nacvičené a jak na něj vytáhneš Berettu máš jí bez hlavně, to je jasné :lol2: :lol2: :lol2: . Větší blbost jsem dlouho neslyšel.

Beretta má několik nedostatků, ale tvrdit že Glock je lepší protože ti neseberou hlaveň je debata na úrovni 6. třídy základní školy..

Nedostatky B92 jsou:

- tlusta rukojet, nevhodna pro malou ruku. Castecne lze resit strenkami, ale ne 100%

- u starsich modelu praskani zaveru v urovni komory. Od nejakeho roku vyreseno

- nizsi kapacita zasobniku, na ten rozmer. lze resit zasobniky jinych vyrobcu. 17 sezenete vsude, 19 mam od Jihoafrickeho Vectora - paduji bez uprav 100%

- rozmer?

- cena nove zbrane?

Co jeste?

Odesláno

máš úplnou pravdu, nejhorší noční můrou majitele Beretty je vyndání hlavně protivníkem :-). Každý průměrný chmaták to má nacvičené a jak na něj vytáhneš Berettu máš jí bez hlavně, to je jasné :lol2: :lol2: :lol2: . Větší blbost jsem dlouho neslyšel.

Nu dobra, kazdy to vidime trochu jinak. Jinak ty urazky s tou 6. tridou, nejsou tak uplne dobre, ze?

Odesláno

chlapci, nechte toho kockovani a držte stále i tento koutek na nějaké úrovni jako je cele forum. myslím ze vyber zbraně je velmi těžký kazdem sedne něco jiného a líbí se bohužel to nemůžeš v obchodě hned zkusit a porovnat :-)

Odesláno

Jeremy: u některých modelů mířidla, pevná muška, nejdou snadno vyměnit. Občas závora vymačká rám, hlavně u starších výrobních provedení, nejen závěr ale i rám byl upraven. Mě osobně vadí poloha jazýčku spouště v režimu SA, nemám rád pojistku na závěru a nemám v oblibě hliníkové rámy. Pro někoho možná i nemožnost, díky koncepci uzamčení, vytvořit provedení s krátkou hlavní a závěrem. 

Tano: Pokud jsem tě urazil tak je mi to líto a omlouvám se, ale nemohl jsem si nevzpomenout na ten film kde to bylo, který byl novinkou když jsem chodil do školy a vedly debaty na podobné úrovni a dokonce s identickým argumentem. Pokud to tady má sloužit jako pomůcka pro výběr zbraně tak by bylo vhodné držet se reálných argumentů.

Odesláno (upraveno)

Tano: Pokud jsem tě urazil tak je mi to líto a omlouvám se, ale nemohl jsem si nevzpomenout na ten film kde to bylo, který byl novinkou když jsem chodil do školy a vedly debaty na podobné úrovni a dokonce s identickým argumentem. Pokud to tady má sloužit jako pomůcka pro výběr zbraně tak by bylo vhodné držet se reálných argumentů.

Nic se nedeje chlape, vse je v pohode ;) . Jen mi ver, ze tento muj argument nebyl z podnetu v nejakem filmu i kdyz jsem to vazne v nejakem akcnim filmu videl. Bohuzel stalo se to 1 memu znamemu. Fakt je ten, ze udelal chybu a dostal se nezdrave vzdalenosti s utocnikem. Je to extremni situace, ktera je malo pravdepodobna, ale stala se.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Jeremy: u některých modelů mířidla, pevná muška, nejdou snadno vyměnit. Občas závora vymačká rám, hlavně u starších výrobních provedení, nejen závěr ale i rám byl upraven. Mě osobně vadí poloha jazýčku spouště v režimu SA, nemám rád pojistku na závěru a nemám v oblibě hliníkové rámy. Pro někoho možná i nemožnost, díky koncepci uzamčení, vytvořit provedení s krátkou hlavní a závěrem. 

OK, máš pravdu, s muškou je to vopruz, když člověku nevyhovuje ta pevná (mně naštěstí jo). Závora x rám - ano, zapomněl jsem, ale naštěstí už to taky vyřešili. Jazýček je asi individuální - mně naopak vyhovuje a vlastně nechápu, o čem píšeš - ale asi jde o zvyk/ruku. Hliníkovej rám mi nevadí, radši než plastovej; ale když jsem to kupoval, taky jsem nad tím před nákupem ohrnoval nos - nakonec to beru - materiál drží celý ty roky a je to o něco lehčí.

No a ta pojistka, to je fakt, na to si jde bohužel jen zvyknout - já to používám ne jako pojistku, ale jako vypouštění kohoutu - tj. zašoupnu šuplík, chytím to za ty dvě páčky, natáhnu závěr (a zároveň cvaknu ty páčky). Závěr dosedne a kohout je spuštěnej - já strkám do futrálu a pak odjišťuju. Ale kdyby tam nebylo vůbec nic a vypouštělo by se postaru, byl bych radši.

Když v IPSC byly situace "prázdná komora, zásobník zasunutý," natahoval jsem závěr zespodu za to vybrání před ústím hlavně, pojistka nepřekážela a ruka pak hned byla na své pozici. Každá setinka vteřiny dobrá.. :-)

Odesláno

Nic se nedeje chlape, vse je v pohode ;) . Jen mi ver, ze tento muj argument nebyl z podnetu v nejakem filmu i kdyz jsem to vazne v nejakem akcnim filmu videl. Bohuzel stalo se to 1 memu znamemu. Fakt je ten, ze udelal chybu a dostal se nezdrave vzdalenosti s utocnikem. Je to extremni situace, ktera je malo pravdepodobna, ale stala se.

Sorry, ale tomu nevěřím.

Když je někdo takovej frajer, že se proti pistoli začne bránit holejma rukama (a neznám ani jednoho takovýho, kromě Chucka Norrise), dělá jiný věci, než rozborku. Daleko spolehlivější a míň riskantní. (Google: Krav Maga Gun Defense - tak polovina odkazů je vcelku OK, i když já bych si na to teda fakt netrouf).

Tvůj známej si vymejšlí. (Nebo je to ještě jinak).

Odesláno

Sorry, ale tomu nevěřím.

Když je někdo takovej frajer, že se proti pistoli začne bránit holejma rukama (a neznám ani jednoho takovýho, kromě Chucka Norrise), dělá jiný věci, než rozborku. Daleko spolehlivější a míň riskantní. (Google: Krav Maga Gun Defense - tak polovina odkazů je vcelku OK, i když já bych si na to teda fakt netrouf).

Tvůj známej si vymejšlí. (Nebo je to ještě jinak).

Rozumim, ja mu verim. Ono se to pak totiz resilo dal u org. cin. v tr. rizeni.

Odesláno

OK, máš pravdu, s muškou je to vopruz, když člověku nevyhovuje ta pevná (mně naštěstí jo). Závora x rám - ano, zapomněl jsem, ale naštěstí už to taky vyřešili. Jazýček je asi individuální - mně naopak vyhovuje a vlastně nechápu, o čem píšeš - ale asi jde o zvyk/ruku. Hliníkovej rám mi nevadí, radši než plastovej; ale když jsem to kupoval, taky jsem nad tím před nákupem ohrnoval nos - nakonec to beru - materiál drží celý ty roky a je to o něco lehčí.

V SA režimu mám prst v nepřirozené pozici, není mi to pohodlné. Jde o ruku.

K rámu.. hliník ani plast nemám v oblibě, zvykl jsem si na ocel a vyhovuje mi nejvíc. Několikrát jsem zkusil pistoli se slitin. rámem, ale vždy jsem to rychle prodal, nesedělo mi to.

Odesláno (upraveno)

V SA režimu mám prst v nepřirozené pozici, není mi to pohodlné. Jde o ruku.

K rámu.. hliník ani plast nemám v oblibě, zvykl jsem si na ocel a vyhovuje mi nejvíc. Několikrát jsem zkusil pistoli se slitin. rámem, ale vždy jsem to rychle prodal, nesedělo mi to.

OK :-) obojímu rozumím. Zaplať pánbůh, že jsou i jiné slušné bouchačky, takže si může vybrat každej. Jen by neměl hledat seznamy na Chronomagu :-D

Cos nakonec vybral a kolik toho máte spolu za sebou?

Upraveno uživatelem Jeremy
Odesláno

Tano přestaň tady psát pohádky o ukradené hlavni. To je vážně jak debata ze základní školy.

Uz mlcim.

Odesláno

Vybírám 15 let, měl jsem toho mnoho a kolik jsem vystřílel nedovedu odhadnout :-). Aktuálně je nejoblíbenější Springfield 1911, 45 ACP, full size. 

Vybírat podle fóra je blbost, každý má jinou ruku, fyzické dispozice, neexistuje "nejlepší pistole", každý si musí najít sám podle své ruky, peněženky, vkusu a v neposlední řadě potřeb. Na střelbu na terč se hodí jiná zbraň než na nošení. Na uložení doma pro strýčka Příhodu postačí něco jiného než si koupí aktivní střelec.

Odesláno

..Aktuálně je nejoblíbenější Springfield 1911, 45 ACP, full size...

Tak to je hezký, v rámci 1911ek parádní volba.

Já mám u slušného puškaře parádně doladěnou (hrany, nové bicí ústrojí, povrchovka - vlastně skoro všechno :) 1911 od soudruhů z čínského Norinca. Střílí parádně, ale mám jí spíš na mazlení :-D.

Což mi připomíná: neznáte někdo v Praze puškaře, který by změnil povrchovku u těch drobných součástek z 1911? Z černé na leštěnou ocel (nebo nikl, nebo chrom?) - Vlastně všechno kromě závěru, rámu a spouště. 

Odesláno

Možná bylo, pravda.. Nevím, co bude levnější..

závěr, rám, dlaňovku a soušť mám - chybí ale všechny osičky, šroubky.. a tak..

Odesláno

levnější asi bude nový povrch. Na druhou stranu to co si můžeš koupit je většinou hezčí než originál, větší pojistka, imbusové šrouby na střenky, plochý domeček s trychtýřem, trychtýř vyžaduje gumovou botku na zásobník atd.. je toho hodně jak to jde vylepšit. Pokud si to vylepšuješ sám je to běh na dlouhou trať :-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...