Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mohl bych poprosit majitele Rugeru LCR nebo KLCR jestli sedí i do levé ruky. Podle videí a fotek má vybrání na palec. Díky 

Vybráni na levé straně sice má, ale podle me to nevadi. Kdyz ho vezmu do levé, drží se ok i tak

Odesláno

Blam: tak to byla chyba :). Ruger šel hodne cenově nahoru. Ja bral Lcr nove za necelých 11 a dnes stoji okolo 17

Určitě. Cenově to poměrně hodně nahoru. LCP dříve nebyl problém nový za cca 8500 kč a dneska min 12 000 Kč a více. Nemám v tom ještě jasno jestli G36 nebo nějaky revolver se skrýtým kohoutem. 

Odesláno

Já musim taky někde sehnat to LCP. O cenu mi ani tak nejde, ale potřeboval bych to osahat někde. Když jsem byl na předváděčce, tak tam měli Rugery mít, ale bylo tam jenom LCR. A já vám teda řeknu, že mně to vůbec nesedlo. Šíleně dlouhej chod spouště a reset taky. Přišlo mi, že jsem musel v podstatě sundat prst ze spouště. Vlastně se mi nepodařilo dát dva výstřely po sobě. Strašně mi to trvalo. Ta zbraň má určitě svoje výhody, ale já bych to asi nemoh nosit. Je taky pravda, že jsem začátečník zvyklej spíš na sportovní zbraně. Ale co mi přišlo super, že i když to bylo na dva prsty, tak jsem měl jistější úchop než na Glocku 43 s botkou. Mám docela kopyta místo rukou, takže lidem s velkou rukou bych to doporučil. Dokonce se s tim dá i v pohodě trefovat dsot slušně. 

Odesláno

Já musim taky někde sehnat to LCP. O cenu mi ani tak nejde, ale potřeboval bych to osahat někde. Když jsem byl na předváděčce, tak tam měli Rugery mít, ale bylo tam jenom LCR. A já vám teda řeknu, že mně to vůbec nesedlo. Šíleně dlouhej chod spouště a reset taky. Přišlo mi, že jsem musel v podstatě sundat prst ze spouště. Vlastně se mi nepodařilo dát dva výstřely po sobě. Strašně mi to trvalo. Ta zbraň má určitě svoje výhody, ale já bych to asi nemoh nosit. Je taky pravda, že jsem začátečník zvyklej spíš na sportovní zbraně. Ale co mi přišlo super, že i když to bylo na dva prsty, tak jsem měl jistější úchop než na Glocku 43 s botkou. Mám docela kopyta místo rukou, takže lidem s velkou rukou bych to doporučil. Dokonce se s tim dá i v pohodě trefovat dsot slušně. 

U LCP budeš mít stejný problém. Má pekelně dlouhou spoušť a o resetu to samé. Není v podstatě žádný. V dostupných malých pistolí nemá asi glock konkurenci. A vzhledem k tomu, že na střelnici a občasné nošení mi G17 vyhovuje maximálně, pořídím pětaštouru a nebo malou devidku od Glocka a hotovo. 

Odesláno

To je v pytli. Takže pak G42 a když už tak rovnou G43 a skončim u dvakrát tak velký zbraně. :-D To je konec. Tahat G43, kterej už bude mít přes půl kila... To už neni až taková záložní zbraň na skrytý nošení, když je venku teplo a mám kraťasy. 

Odesláno

Je vidět že sis ještě něco takovýho nezkusil nosit. Naopak, budeš mít (G43) problém spíš s tím že ji budeš neustále kontrolovat jestli ji ještě za pasem máš. A to nemluvím o případě např hybridního IWB pouzdra, kdy se ti ještě váha rozloží na větší šířku a dva klipy.

Co sem slyšel od známýho tak LCP je opravdu jen na to to nosit a případně použit ale střelecký komfort nula. Jak bylo řečeno, G43 (pokud chceš 9ku) zřejmě krom Schielda nemá konkurenci.

Odesláno

Jasný kydexový vnitřní pouzdro a ono to jde. LCP je malý a hlavně lehký. S létem zatím taky nemám zkušenost, ale v případě LCP a určitě i G42/43 to půjde relativně v pohodě. 

Odesláno

Miriablo: Ano je to tak. Nosil jsem pistoli jako malej. Nabíjela se takovejma přísavkama. Ptám se spíš proto, že možnosti to zkoušet prostě nejsou. Koupim a teprve pak uvidim po nějaký době, jak se s tim poperu. Ale dávám tak trochu na rady borce, kterej mi je prodává a zároveň je správce střelnice. Přišel jsem tam s tim, že chci G19 a on mi to vyvracel a doporučoval spíš sportovní zbraň na doma a na střelnici. Postupně jsem vyzkoušel všechny možný pistole a skončil jsem u HK P30L, který skutečně nejlíp sedí. Teda mně. No a na nošení mi zase tvrdí, že by šel spíš do něčeho malýho max G42. A já jaksi nemám důvod mu nevěřit. Ale samozřejmě G43 mě lákala a ještě jsem neměl ani zbroják. Malá v ráži s nejlepším poměrem cena/výkon.... Ale to jsou papírový specifikace. Na druhou stranu mě napadá, že když si koupim G43 a po roce mě přestane bavit, tak to prodám s minimální ztrátou a ještě pořád bude mít extra záruku. 

Odesláno

No vidíš, špuntovka byla sice lehčí ale stopro větší než malý rakušáci. Ale ne, vážně, sice jsem nečetl vlákno celý ale tipuju že si na prezentaci glocku nebyl. V tom případě doporučuju. Já tam byl teď s klukama od nás co si chtějí právě G43 + 19 + 17 kupovat a každej kdo na 43 sáh ten jí prvně strčil za gaťata, tím nemyslím jen my. Prakticky se z ní střílelo minimlálně, víc se osahávala a zkoušela jestli neudělá obrys na tryčku atd. Mrkni na mpicz.cz, v sekci aktuality je seznam střelnic kde glock týden probíhá (všechny běžné modely, zapůjčení zadarmo, zkoušení kolimátoru atd.) a zajdi si to osahat. V obchodě je blbý si to cpát za trenky ne? :)

Za druhý, půl kila není nic, věř mi, navíc pokud na to působí i tlak z boku (pásek, guma) nebo široká spona (nebo líp dvě).

Co se týče glock 42 vs. 43 je rozdíl v rozměrech a váze naprosto nepodstatněj když máš obě vedle sebe, přitom luger vs. browning je rozdíl podstatně větší (pominu nekonečnou debatu o vhodnosti střeliva).

Jinak já tahám 1,4kg pistol (když pošítám i plný zásobník) a nemám s ní váhovej problém (spíš mi vadí bobří ocas a o centimetr/dva by mohla být kratší). Ale do G43 po mnoha zkoušeních jdu taky. Zvažoval jsem ještě klasiku PPK/S, ale zatím na celý čáře vyhrává právě G43.

A prodej? Úplně v klidu. Je to celkem nový model (typové stáří necelý rok) takže jich tolik není. Lidi to vesměs nemění takže prodej je vesměs minimálně ztrátový (většinou se rychle točí větší zbraně po lidech co měli velký oči a pár dní s kanónem na pásku jim otevřelo oči).

Jediný co bych G43 vytknul je textura rámo = grip, proti větším bratříčkům mě připadne málo agresivní a vysloveně zralý na nalepení nebo omotání "šmirglem". Druhá věc že stockový extended zásobník je pořád 6kvalt byť prostor na +1 popř. +2 náboje by tam byl.

Odesláno

ediný co bych G43 vytknul je textura rámo = grip, proti větším bratříčkům mě připadne málo agresivní a vysloveně zralý na nalepení nebo omotání "šmirglem". Druhá věc že stockový extended zásobník je pořád 6kvalt byť prostor na +1 popř. +2 náboje by tam byl.

Obojí je bez problémů řešitelné - olepit talon gripem, kdo si netroufne na stippling, a botek s +1 a +2 je na trhu hromada. Bohužel na českém jen pierce +1, protože amíci dělají problémy s posíláním mimo US...

A ohledně nošení - nemám úplně ideální pouzdro (jen jeden klip), a stejně se občas přistihnu, že se kontroluju, jestli ji ještě mám, jak je malá a lehká :) 

Odesláno

stippling je pěkná věc a osobně mě připadne jako nejfestovnější řešení, ale na druhou stranou ty mm který to přidá omotávkou atd. dost přispějí ke komfortu držení. Ale dle vkusu každýho soudruha a velikosti jeho ruky ;)

Botka jinak podle mě nutnost. Se základním nerozšířeným zásobníkem je to pro mě osobně nedržitelný.

Odesláno

/ad SIckboy kydexových pouzder je celkem dost, RHH, kydexovapouzdra.cz, Ivančáci, sakalshop.cz atd. První dva co vím mají hybridy teprve ve formě "bety", šakal už dělá ale 43ku v nabídce ještě nevidím, ale jelikož je podklad prakticky nepodstatný tak je to jen otázka kopyta a to by mít snad měl. Zbytek domácích výrobců snad představí hybridy brzo.

Odesláno

Přiznám se, že jsem na předváděčce byl, ale v Čestlicích se se mnou moc nesrali a v první řadě jsem s tim spíš střílel a zkoušel úchop. Já jsem nebyl moc rozhodnutej a tam jsem si spíš ujasnil, že buďto 17 nebo 43. Všechno mezitim mi nesedlo. A nakonec jsem zavrhnul i tu 17. Ale píšu otevřeně, že jsem začátečník a teprve teď se tak nějak rýsujou moje potřeby. Myslim po tom, co jsem měl v ruce různý pistole. Takže předpokládám, že prostě to bude chvíli trvat a Glock je prostě zbraň, která se prodává opravdu dobře i z druhý ruky. Přiznám se, že mě teda přišel rozdíl mezi 42 a 43 docela znatelnej. A hlavně teda 43 mi přišla, že dost kope. Zkoušel jsem i jednoruč a docela záhul. Byť byla až překvapivě přesná i v kombinaci s tim, že to dvakrát v ruce nemám. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...