Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

911: Když děláš zbroják, žádným školením neprojdeš... Stačí se 5x trefit do terče z pistole (případně z brokovnice a malorážky). A skutečně jen málokterý vlastník zbrojního průkazu chodí pravidelně střílet a jak píše bandicoot - trefit pohyblivý cíl, to už je vyšší dívčí a na normální střelnici ani nemáš možnost tyhle situace trénovat. A navíc teda tohle byla situace, kdy ta zbraň nejspíš neměla jít ven z pouzdra.

Osvětli mi, proč si myslíš,že nepravidelnost mého střeleckého tréninku zapříčiní,že trefím chlapa a ne čokla?
Odesláno

Tado tobě možná přnesli zbroják na stříbrném podnose, ale jinak se dělá praktická zkouška a testy -jako v autoškole. 488 otázek

Bylo by fajn, kdyby testy na zbrojní pas vypadaly jako v autoškole. Resp. ta příprava by tak vypadala. Teorie je jedna věc, praktická zkouška je ve skutečnosti velmi povrchní - řekl bych, že téměř žádná (aspoň tedy u nás, ale nedělám si iluze, že to je jinde jinak). O tom, že by držení ZP znamenalo taktéž nějaké střelecké umění držitele, nemůže být ani řeči.
Návštěvník Tada
Odesláno

Osvětli mi, proč si myslíš,že nepravidelnost mého střeleckého tréninku zapříčiní,že trefím chlapa a ne čokla?

No, taky záleží na tom, jak intenzivní a jak dlouhý je tvůj střelecký tréning... Jestli si 10let střílel IPSC nebo LOS každý druhý týden a 30tis patron ročně, tak to, že teď chodíš jednou za půl roku to asi nevytrhne. Ale je to každýho věc...

Bohužel musím konstatovat, že drtivá většina lidí (které znám), kteří mají ZP skupiny E a napsané nošení, tak si ze zbraně vystříleli půl krabičky když jí koupili a to bylo vše...

A bude jenom hůř - policistům se snad tréningová dávka střeliva skrouhne na 30 nábojů za rok :sad01_anim:

Odesláno

Ani Ja se nechci přít jen jsem opravil tvé tvrzení že stačí 5 ran a hotovo máš zp

Odesláno

Nechci nějak hádat a se hádat. Ale skoro se mi zdá, že jsi si odpověděl sám.

Trochu jsem cvičil pod vedením, střílel různý věci na vojenský střelnici pod vedením vojáka, i celkem adrenalinový a i přes to mám jedinou jistotu jak netrefit chlapa. Nestřílet.

Návštěvník Tada
Odesláno

Ani Ja se nechci přít jen jsem opravil tvé tvrzení že stačí 5 ran a hotovo máš zp

Ok, beru :) Nedávno jsem o tom četl ve Zbraních a nábojích nějaký článek, že by bylo potřeba pro držitele skupiny E zavést nějaké "rozšířené" praktické zkoušení. Uvidíme jak to dopadne.

bandicoot: Jo, to je vždycky to nejlepší řešení každé situace, když ta zbraň není potřeba.

Návštěvník Tada
Odesláno

Ještě mě tak napadá, když už tady to vlákno máme:

Má tu někdo z pánů myslivců zkušenosti s kulovnicemi ZKK? Hlavně ZKK600/601 apod...

Odesláno

Ještě mě tak napadá, když už tady to vlákno máme:

Má tu někdo z pánů myslivců zkušenosti s kulovnicemi ZKK? Hlavně ZKK600/601 apod...

V ráži 30-06 jsem s ní střílel - bezvadná, přesná.
Návštěvník Tada
Odesláno

V ráži 30-06 jsem s ní střílel - bezvadná, přesná.

Já právě koukal, že je to nejčastěji se vyskytující kulovnice z druhé ruky (když nepočítám bajkaly) bez ohledu na ráži... Přítelkyně co nevidět dělá zkoušky z myslivosti a lovecký lístek, tak jí chci udělat radost :)

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 2
Odesláno

Dovolím si lehký OT.

Ženský bych do ruky flintu vůbec nedával. Nikdy nevíš, jestli ti neustřelí járble když jí něčím nasereš. Ikdyž v tadově případě je mně to úplně buřt.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Návštěvník Tada
Odesláno

Tado...ehm....výběr zbraně bych ponechal na ní, co myslíš ??? ;)

No, když jí ZKK nebude po chuti, tak jak je, může se nechat od puškaře přepažbit a kdyby jí neseděla nějaká výkonější ráže (což pochybuju, není moc recoil-sensitive), tak se dá pořídit i výměnná hlaveň... A kdyby jí do nepasovalo a nechtěla to, tak si flintu nechám já, protože pro dobrou opakovačku se vždycky najde nějaké rozumné využití :) No, jestli bude chtít rytého Merkela nebo Blasera v tureckém ořechu, tak si to bude muset pořídit sama :)

Odesláno

Já právě koukal, že je to nejčastěji se vyskytující kulovnice z druhé ruky (když nepočítám bajkaly) bez ohledu na ráži... Přítelkyně co nevidět dělá zkoušky z myslivosti a lovecký lístek, tak jí chci udělat radost :)

Trochu mohutná pro děvče (i pro tebe), (i třeba pro mě). :smile_anim:
Návštěvník Tada
Odesláno

Trochu mohutná pro děvče (i pro tebe), (i třeba pro mě). :smile_anim:

Jo? Já až budu u puškaře, tak se ho musím zeptat, jestli nějakou nemá "na skladě". Páč jí zatím znám jen z fotek a přijde mi "normální", mohl bys jí třeba porovnat s CZ550, jestli jsi měl obojí v ruce?

Protože třeba CZ550 mi sedí bezvadně - většinou mám u všech kulovnic evropské provenience problém s celkovou délkou zbraně - jak mám mířidla moc daleko od oka, tak mi pravé ojo ostří jenom na hledí a nemůžu přeostřit na mušku - to ale teda by na téhle zbrani určitě řešila optika.

• Hlasovat proti 1
Návštěvník Tada
Odesláno

Pro dámu bych asi volil nějaký lehčí kulobrok. Když už kulovnici, tak slabší ráži.

Nojo, kulobrok to je ti takové řešení neřešní... Ona dáma si ráda práskne i na střelnici, což kulobroky nerady. Cenu střeliva neřeším, stejně asi začnu přebíjet. Finance jsou na jednu kulovnici s dobrou optikou a je potřeba aby byla maximálně univerzální - šoulačka, čekaná a i naháňku musí zvládnout - takže opakovačka je jasná volba. Co se ráží týče, tak je to složitý no... Někteří přísahají na 7x57, oblíbená je i 7x64, 8x57 a .308 win jsou prý univerzální, 9,3x62 je už asi moc... Ono to asi nebude jednoduché no, budeme muset ještě dost chodit na střelnici, abychom zjistili, co jí bude fungovat. Já jen že ty ZKK jsou po ruce, za dobré ceny, většinou i s docela slušnou optikou.

Jak říkám, slečna se nelekne ani výkonější ráže, z mého krátkého Mosina (7,62x54r) pálí docela statečně a na zpětný ráz si nestěžuje.

Nebo nechám předělat svého Mosina na něco takového, to "můj" puškař umí:

Posted Image

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Nechci nějak hádat a se hádat. Ale skoro se mi zdá, že jsi si odpověděl sám.

Trochu jsem cvičil pod vedením, střílel různý věci na vojenský střelnici pod vedením vojáka, i celkem adrenalinový a i přes to mám jedinou jistotu jak netrefit chlapa. Nestřílet.

Nikde jsem nečetl z čeho střílel, zda netasil nataženou , zda neuklouzl, na jak daleko střílel, odrazila se kulka. Možností je moc, a je tu i možnost,že měl víc nastříleno než Ty s Tádou dohromady. Co jsou to adrenalinové věci na vojenské střelnici? Jablko na hlavě jako Tell? Nebo jsi chytal kulku do zubů?
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 2
  • po 2 týdnech...
Návštěvník Tada
Odesláno

Tak jsem dneska u puškaře vyzvedl svůj nejnovější přírůstek. Smith and Wesson Model 629-4 .44 Remington Magnum... Byl na prodej za docela zajímavou cenu, tak jsem po něm skočil. Sice byl potřeba doladit, ale puškař to zvládl perfektně.

Sám jsem zvědav, jaké pro něj najdu využití, mám z toho zatím střeleno pár ran lehčími laboracemi .44 Magnum a je to docela zážitek. Bohužel kvalita Smith and Wessonů z 90tých let je oproti dřívějším dobám dost "nic moc"...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...