Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kazdy to mame jinak, jinak 6+1 je malo imho, to bych radeji volil revolver. Treba S&W je 7, ma i vyhody oproti pistoli, to Ti ale urcite vysvetlovat nemusim, to urcite znas. Jinak na obranu 9 mm, zadny slagr. Aby to pak nekdo nerozvyjel, par ran z 9 mimo smrtelne mista a hlavu a utocnik utika dal jak srnka. Ja bych 9 mm jako obrannou zbran urcite nevolil. Dobra rada.

Každý to dělá jak to cítí, já si velkými rážemi prošel, Pravda, když budu mít Glock 30 (.45ACP), nadělám v útočníkovi víc paseky, ale kamarád si nedávno koupil krátkou brokovnici a proti té je i G30 nic moc. A druhý nedá dopustit na Desert Eagle.Všechno je relativní, já mám s Rugerem LCP, popř. dnes už vyjímečně minirevolverem North American, stejný pocit bezpečí jako s čímkoliv jiným co jsem kdy měl.

Odesláno

Kazdy to mame jinak, jinak 6+1 je malo imho, to bych radeji volil revolver. Treba S&W je 7, ma i vyhody oproti pistoli, to Ti ale urcite vysvetlovat nemusim, to urcite znas. Jinak na obranu 9 mm, zadny slagr. Aby to pak nekdo nerozvyjel, par ran z 9 mimo smrtelne mista a hlavu a utocnik utika dal jak srnka. Ja bych 9 mm jako obrannou zbran urcite nevolil. Dobra rada.

Ja myslim ze pokud bys nekdy zbran byl nucen pouzit, nebude to urcite prestrelka jako z akcniho filmu proti 20ti padouchum. Ve vsech pripadech co se posledni dobou staly to bylo 1vs1. A pokud utocnik bude mit take zbran, dost pochybuju ze pokud ho 6ti kulkama netrefis, prezijes. A pokud ho trefis blbe, je to jedno zda je to 9mm nebo 0,40sw nebo cokoli jineho.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Hele ja tomu moc nerozumim, ale neni to nahodou tak, ze kdyz se s temito svymi kvery budete skutecne branit, tak jdete sedet, protoze jedina situace ve ktere by to byla primerena obrana je, ze vas utocnik musi zastrelit? :)

Odesláno

Hele ja tomu moc nerozumim, ale neni to nahodou tak, ze kdyz se s temito svymi kvery budete skutecne branit, tak jdete sedet, protoze jedina situace ve ktere by to byla primerena obrana je, ze vas utocnik musi zastrelit? :)

Ne, není.

Odesláno

Malá kapacita na co?? 6+1 je víc než u revolverů,nejsou tedy nevhodné pro skryté nošení/obranu? Nosil jsem, dohromady přes 20 let, věci s kapacitou 6 (období rvolverů .357 a .38), 15 (S&W, Berretta...), 10 (Glock 30) nábojů, ale zbraně často zůstávaly doma, protože se nedaly pořádně skrýt, aniž bych tomu nepřizpůsobil oblečení atd. Teď nosím Ruger LCP se 6 náboji a co ho mám, nezůstal doma NIKDY, mám ho stáleu sebe. Co je lepší - nemít nic a třeba někdy potřebovat nebo mít prcka s 6 náboji 9 mm Browning stále u sebe? Pro mne je volba jasná...

PS: Samozřejmě, na IPSC a další disciplíny je to malá kapacita, ale na to není LCP určen. 

PPS: Souhlasím s nošením na opasku jako nejlepším způsobem. LCP lze i v kapse.   

Podle mě je už spousta produktů, které splní větší množství nábojů i nositelnost. Třeba teď nosím Walther CCP. 8+1 náboj. Ergonomie a nositelnost 100%. Pravda, zpracování je bída. Takže ještě pořád čekám, až Glock udělá jednořadou malou pistoli na 8+1 nábojů.

Odesláno (upraveno)

Ja myslim ze pokud bys nekdy zbran byl nucen pouzit, nebude to urcite prestrelka jako z akcniho filmu proti 20ti padouchum. Ve vsech pripadech co se posledni dobou staly to bylo 1vs1. A pokud utocnik bude mit take zbran, dost pochybuju ze pokud ho 6ti kulkama netrefis, prezijes. A pokud ho trefis blbe, je to jedno zda je to 9mm nebo 0,40sw nebo cokoli jineho.

Matous:

Bohuzel nemas pravdu, jinak se traduje, ze takto prestrelky funguji a zivi tento nazor i novinari. Viz strelba PCR v OC Smichov, kdy na utocnika byly vystreleny 4 kulky a on dal bodal lidi sroubovakem. Jinak PCR 9mm. Dale zalezi na strelivu, pokud nekdo pouziva cekoplastove, tak spis zastreli dalsi tri lidi za utocnikem.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno (upraveno)

Z ceho usuzujes, ze jsem uz zbran nepouzil? :)

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Z ceho usuzujes, ze jsem uz zbran nepouzil? :)

Opravdu jsi vystrelil na cloveka ?

Odesláno

Matousi:), nebudem to tady resit. Jinak chapu ale chlapi, co nechteji tahat velke zelezo. Je to tak, taky nechodim stale ozbrojen a resim to jen kapesnim nozem. Davam Vam za pravdu, ale nemeni to nic na tom, ze dle meho imho nazoru na tom, ze 9mm neni dobra obrana zbran. Pokud do ni nepouzijeme zajimave strelivo. Nechci se hadat.

Odesláno

Matousi:), nebudem to tady resit. Jinak chapu ale chlapi, co nechteji tahat velke zelezo. Je to tak, taky nechodim stale ozbrojen a resim to jen kapesnim nozem. Davam Vam za pravdu, ale nemeni to nic na tom, ze dle meho imho nazoru na tom, ze 9mm neni dobra obrana zbran. Pokud do ni nepouzijeme zajimave strelivo. Nechci se hadat.

Nehadame se diskutujeme Ten dotaz na pouziti zbrane nebyl rypani, jen mne opravdu zajimala tvoje pripadna prakticka zkusenost.

Odesláno

Nehadame se diskutujeme Ten dotaz na pouziti zbrane nebyl rypani, jen mne opravdu zajimala tvoje pripadna prakticka zkusenost.

Osobne rad sdelim, pochob to.

Odesláno

Je fakt, že nějakou malou variantou 1911 .45 se taky nic nezkazí :-)

Tak 1911 je pojem, klasika. Zajimava je jeji cinska kopie Norinco.

http://www.kentaurzbrane.cz/index.php?route=product/product&product_id=406

Odesláno

Norinco ani zadarmo :-)

Duvod?

Odesláno

Čína

Aha, jak myslis, nebudu Ti to vyvracet:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...