Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada

Moc pěkný. Slyšel jsem na KM jen chválu, na G17 už na to kašlu, ale hned jak si přikoupím 26 mám v plánu pořídit si od nich vnitřní i vnější...

Btw co je to za bambitku? Nějaký STI? Není to na nošení velký? Posted Image

Je to Remington 1911 R1... Je to takovej mix klasický prvoválečný a druhoválečný 1911... To, že je to na nošení velký mi už docela dlouho tvrdí spousta lidí :D Nosit se to dá, pistole je dost tenká, ideální na nošení ve vnitřním pouzdře :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Mno proto mě překvapilo to vnější. Ale zase uznávám, že nosit 1911 je stylovější než nějaký G. To je jako quartz a automaty... Posted Image

Až budou prostředky, taky mě čeká 1911, ale bude to Kimber CDP. Do té doby plasťáky :-)

To vnější plánuju k obleku, podpažák mi k obleku moc nesed... Ale takhle když je hnusně jako dneska a člověk celý den šmajdá v bundě, tak se dá i to vnější, jinak nosím hadrovou vnitřní Dastu a nechal jsem si ušít vnitřní od KM Saddlery, jenomže mi ho ušili pro leváka, takže čekám až mi ho přešijou na správnou stranu. :)

Odkaz ke komentáři

Já to jen glosnu :-) Jo, GLOCK je jako quartzky ... ale G-SHOCKy ;o) Na svou 19 jsem před pár dny koupil od KM vnitřní pouzdro na klip a musím vyjádřit až překvapující spokojenost ...

.. a to je vše :o)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Nojo, GLOCK vs. cokoliv, plast versus ocel, revolver vs. samonabíjecí... Nekonečná debata bez objektivního řešení, každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného :)

Kdybych potřeboval zbraň se kterou bych měl jít do války, seskočit někde v džungli nebo v poušti, zbraň jednoduchou, s vysokou palebnou kapacitou, tak bych si asi taky vzal Glock... :)

Odkaz ke komentáři

Já to jen glosnu :-) Jo, GLOCK je jako quartzky ... ale G-SHOCKy ;o) Na svou 19 jsem před pár dny koupil od KM vnitřní pouzdro na klip a musím vyjádřit až překvapující spokojenost ...

.. a to je vše :o)

Yop, já jsem Glockař každým coulem, takže to nemělo být chápáno jako nadávka, je to prostě jen něco jinýho Posted Image

Btw co ten klip? Sedí? Je pevnej? Mám v plánu na tu šestadvácu průvlek, pádla a klipy mě pořád nějak nenaplňujou důvěrou, byť je na 17 používám (Dasta a Fobus)...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tado, ty nosis 1911 cocked`n`locked? (pre ne-english: naboj v komore, bici kohut napnuty a zaisteny poistkou)

Nebojis sa, ze si ustrelis sedak?

Jojo, nosím. Proč bych měl? Manuální pojistka blokuje jak spušť, tak bací kohout, spoušť je ještě nevíc blokována dlaňovou pojistkou a ještě je tam pádová blokace + bezpečnostní ozub, pro případ, že by se kohout přecejenom nějakou náhodou spustil i při nezmačknuté spoušti. Takže ne, nebojím. Tenhle systém bezpečnosti byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem si 1911 kupoval.

V Americe tak nosí spousta lidí a nenarazil jsem při zkoumání jejich zkušeností na nějaké ustřelené zadky :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

No, izraelsky noseni me nejak zvlast neuchvatilo, sice verim tomu, ze pri spravnem treninku je mozne velice rychle taseni, ale ve chvili kdy ma clovek jen jednu ruku tak je velky problem... Treba v pripade, ze mas zbran na pravem boku, vyrazenou pravou ruku - uz samotne taseni neni rychle a jeste levackou natahovat zaver o pasek nebo podpatek boty... Na to aby si jEden vzal dovolenou :)

Odkaz ke komentáři

To Tada. Dnes, 12:56

Na tohle téma se vedly,vedou a ještě budou vést sáhodlouhé dikuse nejen tady,ale i na Střelectví.cz,ZbraněKvalitně.cz i na MG.com a bůhví,kde ještě.Vždy je něco za něco.Zbraň takto nosím už mnoho let a nemám s tím problém.Je to taky dáno tím,že jsPublikováno em rezignoval na všechna ta pouzdra(no, i když ne zcela),a praktikuji mexiko.On i sám úkon natažení závěru(bavíme se nyní o situaci NO)může mít jistý odstrašující účinek jasně deklarující odhodlání k použití zbraně.Ale znovu opakuji(ani ne tak pro tebe,protože mám za to,že ty jsi zodpovědný chlapík,ale spíše pro jiné čtenáře tohoto vlákna),že musí jít o NUTNOU obranu podle §29 tr.zák.Ať už tak,nebo onak,tou nejdůležitější pojistkou je prst mimo spušť a rozum.Víš,z dikuse na tomto vláknu tohoto webu mám pocit,že legálně ozbrojená veřejnost je hrozbou pro všechny slušné( a jak tohle slovo nemám rád) lidi v této zemi.Zvláštní,že nelegálně ozbrojená veřejnost už některým lidem tolik nevadí .Zčásti proto,že o její existenci mají sporadické informace,nebo tuto povědomost mají,ale zastávají názor,že čím méně zbraní,tím méně mrtvol.Samozřejmě,to se dá pochopit,ale je naivní domnívat se,že pokud odzbrojíme legálně ozbrojenou veřejnost,tak v té nelegálně ozbrojené veřejnosti dojde k hnutí mysli a tato se s kajícným výrazem zbaví svých draze nakoupených zbaní a ve společnosti zavládne mír a porozumění.Tohle je ten nejnebezpečnější myšlenkový pochod,jaký lze na poli lidských práv a demokracie obecně zaznamenat.Sám pracuji více jak dvacetpět let ve zdravotnictví a krve,bolesti a smrti jsem viděl dosti.Lidského života si vážím tak,jak to jen lze.Ale to samé očekávám od druhých.A proto jsem ozbrojen a odhodlán učinit vše,co mi zákon dovoluje abych právo své,mé rodiny a potažmo i tvé v případě NO účinně ochránil.A případný agresor si musí být vědom,že to pro něj může mít letální následky.Pokud mu tato skutečnost známa není,je mi ho líto.Ale je možné,že by němělo..

Upraveno uživatelem HAIRYPAW
Odkaz ke komentáři

hairypaw,

doleuvedene neber prosim na svoju osobu, plati to vseobecne:

nic v zlom, ale co je take 'super' na tychto kovbojskych popichovackach? mas kver? okey. mas ho legalne? super, tak splnas zakonne podmienky.

ja len nepochopim preco 'nosici' maju nenormalnu potrebu o nich neustale debatovat viac nez o vlastnych frajerkach. chces nosit zbran, nos. ale preco o tom sirite evanjelia?

Ani CR ani SR nie je Irak, ani Texas, ani Ciudad de Juarez - na priemerneho stredoeuropskeho kriminalnika co ti bude chciet zobrat penazenku ti staci aj dobre mierena rana pastou :) a na ked ta bude niekto chciet zlikvidovat, tak mam dovodnu obavu, za velka cast pistolnikov z radov civilnej verejnosti, kt. zbran nosia a ukazuju ako doplnok svojho statusu (a pripadneho sebavedomia) bude skratovat, co sa skonci zle na jednej, alebo druhej strane. z takychto reciciek ide silny pocit, ze cakate kym sa nieco zomelie aby ste sa vramci NO mohli branit. som zvedavavy kolko z vas ma za sebou takticke treningy strelby, nacviky zvladania stresovych situacii, de-eskalacny sposob komunikacie a pod. kver nie je carovny prutik.

zivot nie je internetova popichovacka. jak raz do niekoho nedajboze strelis, tak budes predovsetkym lutovat, ze si ten kver nenechal radsej doma.

ps. ja som velky fanda do zbrani, ale pubertacke kecalkovanie o potrebe nosenia naboja v komore na internetovych forach je dobre akurat ako 'samohonka' pre iste typy ludi :)

ak mate eminentny pocit ohrozenia, potom odporucam mazat na strelnice a trenovat tam, a nie o tom 'kazat' na internete a stracat cas presviedcanim ludi na nezbranovom fore :)

Odkaz ke komentáři

radsej tu majitelia pistoli popiste ci ste mali mimoriadnu udalost so zbranou...ja som bol sucastou mimoriadnej udalosti kde bola pouzita legalna zbran...a poviem vam vdaka bohu ze sme ich mali pri sebe... :suicide_anim: a potom polemizujte ci naboj v komore alebo nie..

Odkaz ke komentáři

Yop, já jsem Glockař každým coulem, takže to nemělo být chápáno jako nadávka, je to prostě jen něco jinýho :smile_anim:

Btw co ten klip? Sedí? Je pevnej? Mám v plánu na tu šestadvácu průvlek, pádla a klipy mě pořád nějak nenaplňujou důvěrou, byť je na 17 používám (Dasta a Fobus)...

V pohodě, nejsem k němu nekritickej.

No já chtěl původně průvlek (vnitřní pouzdro), tak jsem tam volal a řešili jsme hlavně samosvornost pouzdra, měl jsem prostě strach, že při nějaké akci (ať si každej představí, co chce :D) G vypadne a dostali jsme se i k tomu, že v tom případě více doporučují ten klip než průvlek. Byl jsem docela skeptickej k obojímu. Samosvornost super, běhal jsem s tím a naprosto pohoda a ten klip je, jak psal kolega hned pod tebou, VELMI pevnej, skoro je problém ho nasadit na pásek :D a drží to fakt pevně. Za mě s nima velká spokojenost, nemám co vytknout. Původně jsem přemýšlel o nějakém kydexovém, nejlepší ohlasy jsem slyšel na tohle http://www.blade-tech.com/NANO-IWB-pr-1141.html ,ale s poštovným a clem už to něco stojí, kožený je prej v létě příjemnější a hlavně ... já si nebyl schopnej za půlroku vyřídit kreditku pro platbu po netu :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Trošinku jsem vám to tu prosekal,pokud chcete Tadovi něco napsat(o jeho duševním stavu a tak + případně domluva ohledně psychotestů) , učiňte tak,prosím,pomocí SZ.

Tohle vlákno nebylo původně zamýšleno jako zaměřené pouze na střelné zbraně,jen to tak vyplynulo. Jelikož zůstalo jediné(a střelců je zde dost),rád bych,aby zůstalo tak nějak v rozumné mezi.

Odkaz ke komentáři

Stejně si myslím, že na české poměry (abych poodešel od pistolek), je nejlepší teleskopickej vobušek.

Myslím, že ačkoli moje léta tréninku bojových umění jsou už v dávné minulosti, s tím bych si na borce s nožíkem asi troufnul. (Spíš než držíc nožík sám).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...