Mikefux Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 K pětkám: Dnes jsem jsem vedl opravdu zajímavý rozhovor s jedním cvičícím. Že má jedny z těch elegantnějších Seiko 5 jsem si všiml už na začátku semestru, ale zeptat jsem se odvážil až teď. Prý má Seiko už podruhé (předtím quartz) a je nadmíru spokojen. Ty pětky ho fakt baví a je s nimi spokojen. Ukázal jsem mu svoje podobně laděné Sarby. Byl prý překvapen, že tu skoro žádné lepší automat od Seika nejsou (kromě GS), odkázal jsem ho tedy na Seiyu Kobayashiho ať si vybere tam. Konkrétně šlo o tyhle hodinky: http://www.helveti.cz/seiko-snk355k1?gclid=Cj0KEQjw3Le4BRDxx5bk4aDn9t4BEiQAfmxQGTtG1dSz3R27RFp8BLe2wLQei6AoUChh0vGJnt9ZmkAaAkkM8P8HAQ Ovšem důležité je to, že byl ze svých pětek nadšený. Řekli byste snad někomu takovému, že má sockoidní hodinky? To by muje to akorát znechutilo. I když mám několikanásobně dražší Sarby, tak na mě tyhle obyčejné pětky za 60 usd působily velmi dobrým dojmem a rozhodně bych se za ně nestyděl (sám teď jedny levné pětky mám). Tolik moje obhajoba nejlevnějších pětek!
McStinger Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Nechápem tieto večné debaty o päťkách. Seiko ich vyrába, asi vie prečo, ľudia ich kupujú, nosia. Iba niektorí seikári z nich majú komplex a večne riešia, že načo vlastne sú, prečo je na nich päťka, že to kazí image a ja neviem aké ešte voloviny. Niektorí považujú za nutné obhajovať ich, iní by ich na ruku nedali. Ešte čakám, že kedy kto povie, že je vlastne dobre že existujú, lebo vyvolávajú emócie.
Mikefux Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Je dobře, že existujou, protože vyvolávaj emoce.
AndyAaron Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 Rozhodne vyvolavaji emoce. A nejen petky, ale Seiko celkove. Ja treba tuhle znacku absolutne nenavidim. Maji tak siroke modelove spektrum, ze clovek si nema sanci vybrat a je nucenej kupovat dalsi a dalsi. Spousta z vas to muze videt na sobe. Proto jsem vsechna seika prodal a desim se okamziku, kdy se ozve Tondako, ze SKX399 jsou hotove [emoji2]Jinak co by dali mnozi jini vyrobci za zpracovani a look nekterych petek.Na druhou stranu za sebe musim rict, ze zatim nemam koule na to za ne utratit vic, nez chteji za Suma. GS jsem v ruce nemel, mel jsem MM300 a jako pekny, ale 2000usd je pro me moc. Ale to je muj problem [emoji2]
Návštěvník eloga Odesláno 14. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2016 to si pěkně napsal, já to vlastně pojímám jako seiková cesta č.5 přes Sarby na GS Trůn bohů.Horolezci tak sice říkají v Himálají štítu zaměřenýmu panem Everestem jako číslo XV, ale mě to nějak splývá.Zajímavé je jen to, že mě se nejvíc líbí zatím v base camp, kde jsou samé modely s pětkama ......Asi je tu pod horami pramen s živou vodou, nějaká zázračná studánka plná pětek za hubičku nebo co.Teď už si ale sakra rozmýšlím každou pětku, přece jen se z toho tábora budu muset hnout nahoru, než přijde monzun a to je pak s výhledem na GS konec. Hezký den všem s pocity Seiko - 5/Sarby/GS.**Ještě to můžeme vzít za Q konec. Q Seika mají také šmrnc.
Návštěvník eloga Odesláno 15. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2016 (upraveno) tady mám zrovna jedny SQ z fora, který designově myslím stojí za to, pocit velmi dobrý, Seiko.SQ 7545 4 jewels. Sklíčko potřebuje přejet, ale jinak ok.** Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. dubna 2016 uživatelem eloga
Sacíbagr Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 ...úlet: https://www.ebay.com/ulk/itm/131782380981
villain83 Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 To snad ani neni ulet,to je spis k smichu...
vrcan Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Nechápem tieto večné debaty o päťkách. Seiko ich vyrába, asi vie prečo, ľudia ich kupujú, nosia. Iba niektorí seikári z nich majú komplex a večne riešia, že načo vlastne sú, prečo je na nich päťka, že to kazí image a ja neviem aké ešte voloviny. Niektorí považujú za nutné obhajovať ich, iní by ich na ruku nedali. Ešte čakám, že kedy kto povie, že je vlastne dobre že existujú, lebo vyvolávajú emócie.pride mi to logicke... totiz taky rozptyl v ponuke je nevydany neslychany... hodinky za 6000 USD ale aj 60 USD.... vies si to predstavit napr. u Omegy, Rolexu, alebo Breitlingu? Preto tie vecne debaty. Tato filozofia a marketing je skutocne mozny asi iba v Japonsku, neviem si predstavit nejakeho USA alebo EU vyrobcu, aby produkt takto nejasne pozicionoval na tak siroku kupnu skupinu, doslova z extremu do extremu (5 vs GS).Osobne by som ozaj 5 nenosil a nekupil, ale dizajn mnohych sa mi fest paci a rad by som tie konkretne modely/dizajny videl vo vyssich radach, aspon teda nieco od SARB vyssie.McStinger, ak mozem otazku, nosis 5 a aj drahsie seiko zaroven? Ide to dokopy? Mozem si dat jeden den napr. mm300 a na druhy den petky? Ja si to neviem predstavit. Ale chapem, ked niekto riesi iba jeden segment, napr. petky, a nosi iba taku cenovu kategoriu, aj ked by si mohol dovolit vyssie rady.
villain83 Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Ja si teda dovolim prispet.Jeden den si vezmu vintazni petky,druhej den Emperor,pak SKX,vubec mi to nedela problem.
JaRooN Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Take to mam úplně stejně. Neřeším žádné segmenty ani nic jiného. Klidně dvoje hodinky v jeden den. Pětky ráno do kanceláře a něco "lepšího" na volný čas odpoledne...
Sacíbagr Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Take to mam úplně stejně. Neřeším žádné segmenty ani nic jiného. Klidně dvoje hodinky v jeden den. Pětky ráno do kanceláře a něco "lepšího" na volný čas odpoledne......mi je taky ukradený nápis a cenovka. To řeší určitá skupina lidí, že musí vypadat...naštěstí mne to nikdy nepotkalo. Na druhou stranu mi vadí číslo 5 na cifrech Seiko, stejně tak jako hvězda (Zenith) a kamínky...nějaká stigmata nebo co.
Petr Svenda Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Pro mě mají Seiko tu výhodu, ze u nich neresim, ze v nich mám nějaké peníze. Proto je nemusím prodávat a po čase být naštvaný, ze jsem je prodal. Jedinou výjimkou jsou oranžová Monstra, která ze mě kterysi soudruh vymamil, což mě doteď mrzí. :-) Moc rád teď nosím petky "Baby Monstra" v černé PVD, což je pekne ulitly kousek, a to mě na nich baví. A taky ta lumi. http://www.chronograph.com/store/catalog/products/SNZF53K1.jpg
vrcan Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 mne vobec nejde o to nosit hodinky "aby som vypadal", v principe nemam nikdy ziadnu znamu drahu znacku, len mikro brandy alebo seiko.Ide o to, ze 5 je technologicky (nie dizajnovo) oproti vyssim radam ako mm, tuna, gs apod. natolko vzdialene, ze pokial mam doma lepsie seiko, vzdy zvitazi to. A tiez mi vadi "5" v logu a nizsie wr, a horsie strojky. Je ale fakt, ze asi ani skx by som moc nemohol POKIAL je doma lepsie seiko
instant Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 pride mi to logicke... totiz taky rozptyl v ponuke je nevydany neslychany... hodinky za 6000 USD ale aj 60 USD.... maju aj za 600.000. Mozem si dat jeden den napr. mm300 a na druhy den petky? nemozes. odpadne ti z toho ruka
Honza.manta Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 Seiko nemá cenu prodávat, protože potom si je dřív nebo později koupíš zase zpátky - moje zkušenost.
Jörg8X Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 To jsem taky vypozoroval A už asi dva měsíce si sedím na rukách, abych si nekoupil modrá Suma, která jsem měl už 2x
Jörg8X Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 To jsou, SBDX011 jsou taky supr a já vlastně nevím, co chci
villain83 Odesláno 16. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2016 To jsou, SBDX011 jsou taky supr a já vlastně nevím, co chci Emperory jsou fantasticky,doporucuju.K nim MM300 a muzes do duchodu:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se