yed69 Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 Zaregistroval jsem se teprve nedávno. Přesto už Ti, od kterých jsem se mohl nejvíce dozvědět, sem nepřispívají. Odcházejí. Zato se množí nesmyslná témata a osobní útoky. Zdá se mi, že už chybí jen pár týdnů k tomu, aby byl osud Chronomagu definitivně zpečetěn - bez zásadních změn jej čeká smutná agonie zcela v duchu čtenářských příspěvků pod články zpravodajských serverů. Proč debatní kluby končí vždy jako přehlídka sociopatických výlevů frustrovaných jedinců? Je mi z toho moc smutno. Proto navrhuji ověřovanou registraci pod skutečnými jmény. A systém žlutých a červených karet udělovaných moderátory za porušení pravidel kdysi tak zvaného klubu gentlemanů a obecných zásad slušnosti. Beze změny toto unikátní forum vyhnije.
gas Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 každé forum prochází určitým vývojem a je to normální, nevidím to tak tragicky, je to jako v životě, někdo umře jiný se narodí a jak to bude dál vypadat záleží jen na nás, zatím tady žijeme až na vyjímky v přátelském a gentlmanském duchu, tak se místo brblání a stěžování snažme udržet na internetu vyjímečnou kulturu a kultivovanost tohoto fóra
Blekota Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 tak tak.. kde su tie stare casy.. si pamatam ako ste tu drbali kedysi popshopa ze nezalozil vlakno o hodinkach.. teraz ked sa na to pozrem tak sa to tu hemží samými pičusmi a clovek sa musi prehrabavat medzi vlaknami typu: aky fotak je naj, lcd vs. plazma, plniace pero sa mi posraralo ktore je naj, moja nova motorka.. quo vadis
Tazatel Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 Já bych to neviděl tak černě. Ale je dobrý nápad udělat možnost ověření registrace. Např. by se objevila hvězdička nebo jiná značka u ověřených členů. Ověření by bylo dobrovolné a bylo by ve vlastním zájmu každého člena tohle ověření provést. Teď jen kdo se toho ujme...
Nemesis Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 Nevidím to nijak tragicky, možná přetrvává jistá pachuť, která zůstala po přestřelkách s kolegou Pekosem a jeho nešťastných Breitlingám. Jak si představujete prověrky, jsem už člověk s prokvetlými skráněmi a jedny jsem už, naštěstí ne na vlastní kůži, zažil .
vor Odesláno 17. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2007 4 Blekota - Je to jenom v sekci Ostatní diskuse a zábava, tak to nemusíš číst, pokud nechceš číst o LCD , nožích a guláši. 4 yed69 - Co vyřeší registrace pod skutečnými jmény, to nechápu. Hlavně ať každej píše ostatním jenom to , co by se i nebál ostatním říct v hospodě z očí do očí.
Filipes Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 registrace klidně, navíc tipuju že 90% členů s tím nebude mít problém, ale otázka je jestli to umožňuje současné fórum (asi ne) - takže další "stěhování"? ..to nevidím moc reálně..
Jeremy Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 tak tak.. kde su tie stare casy.. si pamatam ako ste tu drbali kedysi popshopa ze nezalozil vlakno o hodinkach.. teraz ked sa na to pozrem tak sa to tu hemží samými pičusmi a clovek sa musi prehrabavat medzi vlaknami typu: aky fotak je naj, lcd vs. plazma, plniace pero sa mi posraralo ktore je naj, moja nova motorka.. quo vadis Ale Blekoto - těmihle vlákninami se přece prohrabávat vůbec nemusíš - jsou dostatečně oddělené od těch "k věci". Buď fér.
Pepino65 Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Nikdy jsem nezabrouzdal do vlákna o motorkách, nic mi to neříká, některá jsem přečetl, protože mě to zajímá, i když se mi to třeba nelíbí. Ve všech forech co jsem registrován se v nějakých sekcích mluví o všem možném, co se netýká hlavního zájmu, lidi nespojuje jen jeden směr zájmu. Já se děsím pičusů, kteří jsou příliš radikální, uřvaní a perpetuálně zbytečně nasraní. Z jednoho románu od klasika: "... nebe neexistuje a peklo si lidi dělaj sami"
babaq Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Proto navrhuji ověřovanou registraci pod skutečnými jmény. A systém žlutých a červených karet udělovaných moderátory za porušení pravidel kdysi tak zvaného klubu gentlemanů a obecných zásad slušnosti. Beze změny toto unikátní forum vyhnije. Není mi jasné, jak chcete zavést slušnost metodou policejního dohledu. Buď sem budou chodit lidé na úrovni, kteří budou ignorovat hlupáky a nenechají se jimi vytočit ke stejně stupidním reakcím (což je tu asi hlavní problém, jistá mentální nezdrženlivost některých členů fóra), nebo tu prostě bude stát policajt a žádný klub gentlemanů se nebude konat tak jako tak. Znovu opakuji - klub gentlemanů nejde vytvořit vydáváním občanských průkazů a dohledem nad ideologickou kvalitou příspěvků.
B.F.G. Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Není jisté, že ti "nejlepší" odešli, třeba umřeli... To že se to tady snaží občas někdo rozvrátit, je asi přirozené a nikdo s tím nic neudělá, ani registrací ani ověřováním. Nejlepší je si příspěvek přečíst a potom se nad ním i zamyslet.
Karloss Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Co jsem tu vypozoroval za tu dobu já - je, že se zde prostě čas od času objeví nějaký exot jehož kvality nevydrží ani ti nejostřílenější...a pak úroveň fóra na čas klesá. Vždycky tenhle stav zatím pominul..objeví se záchranné, polemizující či moralizující tentence a burcování..i to, ale za čas vyšumí a jede se dál. Pro ty znepokojené tedy: nebojte, nic se neděje, za pár dní se všichni budou bavit zase jen o hodinkách a tahle diskuze o občanských jménech, ideových prověrkách atd. zapadne, jelikož mi už teď přijde zbytečná. K.
frelichl Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Není mi jasné, jak chcete zavést slušnost metodou policejního dohledu. Buď sem budou chodit lidé na úrovni, kteří budou ignorovat hlupáky a nenechají se jimi vytočit ke stejně stupidním reakcím (což je tu asi hlavní problém, jistá mentální nezdrženlivost některých členů fóra), nebo tu prostě bude stát policajt a žádný klub gentlemanů se nebude konat tak jako tak. Znovu opakuji - klub gentlemanů nejde vytvořit vydáváním občanských průkazů a dohledem nad ideologickou kvalitou příspěvků. Žádná kontrola členství (budiž), žádné moderování (jak jsi napsal někde jinde), ideálně žádní moderátoři. Můžeš mi prosím ukázat fórum se srovnatelným počtem členů a příspěvků, kde to tak funguje? To není demokracie, ale anarchie. Já mám naopak pocit, že by moderátoři měli zasahovat zásadně častěji než to teď dělají, spousta sporů by se ani nestihla rozvinout a byla by tu mnohem lepší atmosféra. Jenomže v ten moment se vyrojí pár zástupců "svobody slova" s tebou v čele, kteří budou "argumentovat" za použití slov cenzura, prověrky, policejní dohled a moderátoři se leknou, bohužel, protože moderování na fóru samozřejmě žádnou cenzurou není, v novinách vám taky neotisknou každý blábol (a přitom máme podle reportérů bez hranic velkou svobodu slova: http://en.wikipedia.org/wiki/Reporters_Without_Borders)... Prověrky jsou podle mě zbytečné, stačilo by jen začít pořádně moderovat.
Nemesis Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Omlouvám se zapoužití slova prověrky, jen jsem si představil velký zástup nás, všech velkých přívrženců chronomagu, jak se u nejvyššího arbitra legitimujeme a buďto se před jeho očima registrujeme pod svými vlastními jmény či přebíráme předem připravené nicky s přiřazenými avatary, Velký bratr se dívá, Orwell. . Příspěvek pana Blekoty mi příliš gentlemanský díky použitému výrazivu nepřišel, to je ta cesta, kterou by se asi chronomag ubírat nemusel. Myslím si, že diskuse ve vlákně Ostatní a zábava patří, slouží čas od času k odlehčení od technických debat a domnívám se stejně jako řada dalších kolegů, že je vstup zcela dobrovolný a nikdo není nucen tato veselá a samozřejmě někdy i poučná témata navštěvovat.
rorda Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Předestíram, že nechci nikoho urazit, ale na to, aby někdo mohl moderovat na 100%, řešit každý vlákno, každej offtopic příspěvek, musel by dělat jen to a musel by mít čas jen na Chronomag ... Takovej jedinec přece nemůže existovat, každej má ještě spoustu dalších činností, nehledě na svou práci, která mu to třeba neumožní ... Chtěl jsem jen říct, že moderátor je taky jen člověk a nemůže stíhat všechno ...
yed69 Odesláno 18. listopadu 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Chci zdůraznit, že mi nejde o vydávání občanských průkazů a o nějaké prověrky. Navrhuji pouze přístup pod vlastním jménem s ověřením, že se opravdu jedná o daného člověka. Například odesláním přihlašovacích údajů na poštovní adresu. Internetové fórum imho nahrazuje vlastní dialog lidí, kteří mají podobné zájmy a nemají možnost se osobně sejít. Slouží k tomu, aby mohli si mohli doplnit informace, komentovat zprávu nebo i zkritizovat chybu. Ale kulturně. Tak jako by si hleděli z očí do očí. Anonymita přístupu pod přezdívkou vede některé přispěvatele k falešnému pocitu, že za svá slova nejsou zodpovědni. Psychopaty ponouká k nechutnému "vylévání žluči" a urážkám. No, a zvlášť trollové si v tom přímo rochní. Chcete důkaz - běžte se podívat třeba na diskuzi pod články na serverech novinky.cz nebo aktualne.centrum.cz. A to jsou prosím příspěvky individuí, která mají přístup k počítači. Takže to není úplný póvl, jsou gramotní. Zřejmě měli rodiče, kteří je posílali do školy a pokud nemají vlastní počítač, tak jim ho svěřili v práci.
jacob Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Chci zdůraznit, že mi nejde o vydávání občanských průkazů a o nějaké prověrky. Navrhuji pouze přístup pod vlastním jménem s ověřením, že se opravdu jedná o daného člověka. Například odesláním přihlašovacích údajů na poštovní adresu. Internetové fórum imho nahrazuje vlastní dialog lidí, kteří mají podobné zájmy a nemají možnost se osobně sejít. Slouží k tomu, aby mohli si mohli doplnit informace, komentovat zprávu nebo i zkritizovat chybu. Ale kulturně. Tak jako by si hleděli z očí do očí. Anonymita přístupu pod přezdívkou vede některé přispěvatele k falešnému pocitu, že za svá slova nejsou zodpovědni. Psychopaty ponouká k nechutnému "vylévání žluči" a urážkám. No, a zvlášť trollové si v tom přímo rochní. Chcete důkaz - běžte se podívat třeba na diskuzi pod články na serverech novinky.cz nebo aktualne.centrum.cz. A to jsou prosím příspěvky individuí, která mají přístup k počítači. Takže to není úplný póvl, jsou gramotní. Zřejmě měli rodiče, kteří je posílali do školy a pokud nemají vlastní počítač, tak jim ho svěřili v práci. Jelikož na tohle fórum všichni chodíme zadarmo a za nic se tu neplatí, pak nevidím jediný důvod komu z moderátorů nebo adminů by se chtělo lítat na poštu, aby se ověřilo několik stovek aktivních členů...
Návštěvník YPO Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 já když se podívám na název tématu: "Navštěvovat Chronomag - ztráta času?" bych to viděl asi takto: Ať si sem chodí každý jak uzná za vhodné a vyzobe si informace které potřebuje ..... a to ,že se tu občas objeví nějaký parazit se nedá nic dělat je to proste internet a je to věc každého fóra jakým způsobem si udělá pořádek ve vlastním hnízdě ...... To že členové, kteří mají skutečně co říci k hodinkám nepřispívají je odraz toho,že není reagovat na co - s tím souhlasím - ale vzhledem k tomu, že je tu stále vidím i když nepřispívají mi dodává optimismus
Tazatel Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Jsou různé srazy členů tohoto fóra, tak by se ověření mohlo provádět tam.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.