Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Já jsem se dneska nudil, tak jsem zkusil rozebrat ty moje nefunkční automaty.

Pěkný falešný pseudoturbo.:-D

Je to vůbec originál? Tommy Hilfiger je sice šitová značka hodinek, ale tyhle čínský strojky od Seagullu se dost často cpou do fejků.

edit: tak nic, našel jsem si ten model a bude to origo. Akorát teda nechápu, proč všechny popisky mluvěj o chronografu, žádný stopky tam nevidím.

Upraveno uživatelem USER47
  • Odpovědi 84
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

AndyAaron: Ten Sinn mě moc nezaujal, ale společenský kousky od Junghansu jsou hodně super :)

Upraveno uživatelem Miro_CZ
Odesláno

USER47: Co znamená falešný pseudoturbo? Jestli je to originál netuším, kupoval jsem je kdysi na nějakém českém e-shopu, takže původ může být ledajaký. To se dá někde najít, jaký strojek se dával i do takovýchhle hodinek?

Odesláno

Tím falešným pseudoturbem jsem myslel to, že je tam obyčejnej průhled na strojek načančanej tak, aby vizuálně evokoval jednu z pokročilejch hodinářskejch komplikací, tzv. Tourbillon.
A.-Lange-1815-Tourbillon-Pink-Gold.jpg

Takhle udělaný to na strojcích mívaj právě často Seagully, jejichž velká část směřuje do fejků, co se snažej vypadat draze a luxusně:). Přesnej model toho strojku ti z hlavy nepovím, asi by se to dalo vygooglit, ale je to fuk. Nějakej Seagull to od pohledu bude...

Odesláno

Tak dneska dorazily Orient Star Classic :) Naprosté nadšení. Jen nevím, jestli je nosit na kovovém tahu, nebo na černém koženém řemínku a nemám hodinářské nářadí, abych mohl měnit každý den. Zatím jsou na tahu, ten jsem nikdy neměl, tak pro změnu :) 

Děkuji všem za užitečné rady a tipy, díky kterým jsem došel až k těmto úžasným hodinkám. Díky samozřejmě i uživateli Lub za pohodový a korektní obchod. 

Jediný problém je, že po týdnu na tomto fóru se mi začaly líbil Rolexky, které se mi nikdy nelíbily :D 

post-43203-0-10525700-1464264693_thumb.jpg

Odesláno

To je hodne rychlej skok , hned rlx :-)). To te cekaj perne chvile.

Jinak, jestli jsi trochu sikovnej, tak vymena remenu se da udelat i treba sroubovackem.

Odesláno (upraveno)

No jo, tohle fórum vypadá celkem nebezpečně :D Na jednu stranu se mi přestaly líbit Breitlingy, ale místo toho se mi zalíbily Rlx a Omegy, tak nevím, co je lepší :D Ale teď jsem spokojenej s Orientama, tak snad mi to vydrží dlouho :D

No už se mi podařilo tah zkrátit o jeden článek, tak možná zkusím i tu výměnu, koukal jsem na youtube, že by to nemuselo být tak složitý. 

Návštěvník Mav.
Odesláno

Gratulace k dobrému výběru. Snad ti ty hodinky dobře poslouží.

Na začátek si zamířil slušně vysoko a do správných vod. Věřím, že na ně jako na první budeš dobře vzpomínat a možná je kvůli tomu ani už neprodáš. Je to takový dobrý kandidát na vintage.

RLX, co k tomu dodat, podle chuti každého pána.

Odesláno

No jo, tohle fórum vypadá celkem nebezpečně :D Na jednu stranu se mi přestaly líbit Breitlingy, ale místo toho se mi zalíbily Rlx a Omegy, tak nevím, co je lepší :D Ale teď jsem spokojenej s Orientama, tak snad mi to vydrží dlouho :D

No už se mi podařilo tah zkrátit o jeden článek, tak možná zkusím i tu výměnu, koukal jsem na youtube, že by to nemuselo být tak složitý. 

Rovněž gratuluju. Osobně bych se do sundavání tahu šroubovákem nepouštěl. Přece jen jakýkoli "rýhanec" nebo zkřivená stěžejka tě bude mrzet. Na netu se dá pořídit vystěžejkovač za pár stovek. Určitě doporučuju. Je to nástroj, který ti při dobrém zacházení vydrží (nebo si kup s vyměnitelnými hroty a pak už budeš kupovat pouze levné koncovky).

Odesláno

Popravde receno vystezejkovac az tak casto nepouziju. Spis jeho opacnou cast prave ve tvaru stoubovacku. Nektere tahy proste nemaji misto na to, abych tam nacpal hlavu vystezejkovace.

Nez jsem se stal chronomagorem, tak jsem si remeny menil za pomoci male cepele svycarskeho noze. Bez nejakejch vetsich problemu nebo nasledku

Jinak gratulce k hodinkam!

Odesláno

Děkuji za gratulace a i za tipy k sundání tahu. Zatím se mi líbí ten kovový, protože je to pro mě změna, takže zatím sundání neřeším, uvidím za pár dnů :) 

Odesláno

Gratulujem, na vymenu ti staci tenky nozik, ale opatrne :) Vystezejkovac kupis za par fufnov a budes ho pouzivat castejsie, ako si myslis :)

Odesláno (upraveno)

Díky za gratulace. Líbí se mi sledovat, jak ty hodinky krásně rozdělujou lidi na líbí / nelíbí. Nikdo zatím neřekl nic mezi, každej se postavil tvrdě na jednu stranu. A je zajímavý, že třeba mladší ségra (ani ne 20 let) je z nich úplně nadšená a máma mi řekla, že vypadají jak po jejím dědovi (což je častej argument lidí, kterým se nelíbí) :D

Jinak k Rlx bude cesta ještě dlouhá, rád bych se po cestě zastavil u Omegy a MeisterSinger, ale peníze zatím bohužel netisknu :(

post-43203-0-78394200-1464349623_thumb.jpg

Odesláno

Miro, velká gratulace jsou perfektní, jsem přesvědčen, že tě budou bavit hodně dlouho a možná je ani už neprodáš :), ať slouží dlouho ke tvé spokojenosti. Jsou to super hodinky ;)

Odesláno

USER47: Některý ty Grand Seika jsou taky krásný. Jen nevím, jestli bych koupil Seiko za takovou cenu a nevzal rovnou nějaký ty Omegy nebo Rolexy apod. Ale možná, že to je zase jen moje začátečnická neznalost japonských výrobců a nedocenění Seika ;) 

Luky: Děkuji za gratulaci. Hodinky mě baví pořád a neskutečně :) Jen stále přemýšlím, jestli je nehodit na černý kožený řemen, který k nim mám (ještě jsem nezkoušel ani přehazovat), případně jestli nevyzkoušet koupit nějaký hnědý, ale nevím, jak by se hodil k černému ciferníku :( 

Odesláno

Jen stále přemýšlím, jestli je nehodit na černý kožený řemen, který k nim mám (ještě jsem nezkoušel ani přehazovat), případně jestli nevyzkoušet koupit nějaký hnědý, ale nevím, jak by se hodil k černému ciferníku :(

Asi takto nejako: https://www.google.sk/search?q=black+dial+brown+strap&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibo7nQi4LNAhUMaxQKHaM3BWYQ_AUIBygB&biw=1252&bih=604 :) :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...