vikinho Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Tak se mi pořád honí hlavou (jak jsem chtěl zase měnit řemeny na léto)... Proč má tak málo hodinek vrtané nožky? Přece, když už se vrtá do pouzdra (nožky) díra zevnitř, proč to nevezme vrták durch? Beru, že šroubovací stěžejky jsou už jiná liga, přece jenom vrtat závit, vyrobit stěžejku... Ale protáhnout tu díru na stežejku skrz, aby šla vymáčknout a nemusel se s ní člověk prát zevnitř... napadá mě: a) design? (někomu může vadit vizuální porušení celistvosti pouzdra), nečistoty? (v dírce se zvenku budou držet nečistoty), c) hrozí náhodné vymáčknutí stěžejky? (často si píchám do ruky jehlu a občas bych mohl trefit nožku hodinek a nebýt na natu, už by byly na zemi), d) moje představa o výrobě je naivní? (nestačí vrtákem/frézou projet o dva milimetry dál), e) konstrukční důvody? (díra v nožce významně snižuje pevnost a odolnost nožky proti ohybu u méně kvalitních ocelí). Nebo je to v něčem úplně jiném? Nebo se snažím objevit ameriku a odkážete mne prosím na příslušnou diskuzi? Díky za postřehy, dobrou noc, V.
AndyAaron Odesláno 3. června 2016 Nahlásit Odesláno 3. června 2016 Souhlasim, ze vrtane nozky maji svoji vyhodu. A nevyhody jsi asi dobre popsal. Jen me zaujala ta jehla do ruky. Muzes to rozvest? [emoji2]
Liqid Odesláno 3. června 2016 Nahlásit Odesláno 3. června 2016 Přikláněl bych se k designu. Dobře to může porovnat třeba u Submarineru, ty dírky tam vypadají prostě navíc. Nicméně třeba já mám vrtané nožky rád
sashator Odesláno 3. června 2016 Nahlásit Odesláno 3. června 2016 Je to podle mě všechno o designu. Třeba mně se dřív vrtaný nožky hodně nelíbily, dnes mi naopak přijdou fajn. A například u Seika (MM, GS divery) mi přijdou skoro jako nutnost, jelikož dostat ven ty jejich široký stěžejky klasicky vystěžejkovačem je skoro nadlidskej úkon.
Lukyn77 Odesláno 3. června 2016 Nahlásit Odesláno 3. června 2016 Asi ten design. Mimochodem, spousta lidí samozřejmě nemá ani páru o tom, že existují nějaké stěžejky, nikdy řemeny či tahy nemění a možná by pro ně byly ty díry spíš navíc.Já je na hodinkách mám a jsem za to rád, mimochodem se mi naopak líbí.
vikinho Odesláno 3. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 3. června 2016 Souhlasim, ze vrtane nozky maji svoji vyhodu. A nevyhody jsi asi dobre popsal. Jen me zaujala ta jehla do ruky. Muzes to rozvest? [emoji2] Tak, znáš to,. pořád něco štrykuju, zašívám, štupuju, vyšívám, mikropájím... :-) Ne, přišlo mi, že to někdo určitě jako argument použije, že může dojít k nechtěnému vymáčknutí stěžejky, ale popravdě si tu situaci moc nedokážu (mimo zmíněné činnosti) představit Fajn, že jsme se zatím celkem shodli na designu, a to přesto, že se nám všem líbí
PEtrS Odesláno 3. června 2016 Nahlásit Odesláno 3. června 2016 U tool watch nebo potápek mi vrtaný nohy nevadí. Jsou to pracovní hodinky a proto se mi i docela líbí, že je konstrukce zejména praktická.U oblekovek bych to ale nemusel.
stosi Odesláno 3. června 2016 Nahlásit Odesláno 3. června 2016 U tool watch nebo potápek mi vrtaný nohy nevadí. Jsou to pracovní hodinky a proto se mi i docela líbí, že je konstrukce zejména praktická. U oblekovek bych to ale nemusel.Souhlasím s Tebou. S vrtanýma nožkama jsem se setkal poprvé až teď u putovních monster a rozhodně se mi to u tohoto druhu hodinek zamlouvá...
sibirnaya Odesláno 12. června 2016 Nahlásit Odesláno 12. června 2016 Rolex je nej na tahu, vetsina normalnich uzivatelu tahy a remeny neprehazuje, bud nosi jen jedny, nebo stridaj hodinky, me se diry z venku hrube nelibi..
Daemonultimate Odesláno 12. června 2016 Nahlásit Odesláno 12. června 2016 Já třeba nic nepřehazuju, občas nějakou tu gumu za náramek, ale díry se mi moc líběj, je to toolovější design.
vikinho Odesláno 14. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. června 2016 No, popravdě jsem čekal jednoznačnější příklon k vrtaným nožkám. Ale je pravda, že opravdová výhoda je to asi jen pro OWG, když chce častěji přezouvat. Ale s tim designem vám dávám za pravdu. Na leštěných nožkách by to asi vypadalo blbě (pokud máte někdo nějaký obrázek, tak dejte), asi je to tím, že si leštěné hodinky moc nepředstavuji :-)
Arthur N. Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Dříve jsem vrtané nožky nemusel a dnes bych je chtěl snad na všech hodinkách:)
sibirnaya Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Ale s tim designem vám dávám za pravdu. Na leštěných nožkách by to asi vypadalo blbě (pokud máte někdo nějaký obrázek, tak dejte), asi je to tím, že si leštěné hodinky moc nepředstavuji :-)
Roman-ZA Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Ja som myslel, ze vrtanice su domenou hlavne army/tool hodiniek, mam ich na Hamiltonoch. Napr. na Apollonoch som mal stezejky na imbusoch, to bola nadhera prezuvat remene Oblekovky s vrtanicami si neviem dost dobre predstavit. To je rovnake, ako keby sa nosili oblekovky na kozenom NATO/ZULU strape.
JaRooN Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Já mám díry na hodinkách zase velice rád. Oceňuji tu rychlost výměny řemene, když mě to "popadne" 30 vteřin před odjezdem Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
vikinho Odesláno 14. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Ale s tim designem vám dávám za pravdu. Na leštěných nožkách by to asi vypadalo blbě (pokud máte někdo nějaký obrázek, tak dejte), asi je to tím, že si leštěné hodinky moc nepředstavuji :-) Na obrázku vypadají pěkně, ale stejně bych sáhl po jiné úpravě poudra.. Ale ty vrtané nejsou? Myslel jsem, jestli má někdo fotku celoleštěných nožek s dírou? Třeba na těch Jarkových to vypadá pěkně, když je to zasazené v tom brusu.
pebe Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
raskiscz Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Odesláno 14. června 2016 Ale s tim designem vám dávám za pravdu. Na leštěných nožkách by to asi vypadalo blbě (pokud máte někdo nějaký obrázek, tak dejte), asi je to tím, že si leštěné hodinky moc nepředstavuji :-)Udivuje mne, že ten tah úplně nelícuje s pouzdrem. Nebo to jen klame fotka? Odesláno z mého phone pomocí Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se