NIGHTinGALE Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 (upraveno) Si to docela vystihl!!! Za sebe chci dodat, ze jsem ani nechtel byt tolik vyjimecny, ale libilo se mi samozrejme, jak jsme se tady dali dohromady, doladili design, pul roku cekali a nervovali se a nakonec dostali svejch 20 kousku, ktery jsou rozhodne nekonfekcni! A taky to moje cislo 1 Já ti rozumím, Frantiku. Však já si také rád koupím Mobilis in Mobili, pokud se mi bude líbit ciferník. Asi se najde hromada hodinek se stejným pouzdrem a podobným zpracováním za polovinu ceny, ale já budu nadšen z toho, že mám kousek, kterých je málo a do jehož vzniku jsem mohl mluvit a blbě radit Takže proto chápu, že si někdo koupí Prim. Že si ho koupí právě proto, že to jsou hodinky individualistické. Podobně jako ty Mobilis. Jen je u Diplomatů ta exkluzivita dražší, než jsem byl ochoten zaplatit a nebyl tam holt ten správný strojek (kalibr 68). Ale doufám, že u Mobilis bude míra exkluzivity odpovídat vynaložené částce. Pro mě třeba ano, pro jiné třeba ne. Bude to stejná situace jako u Diplomatů. A pak je na každém, jak se rozhodne... Upraveno 21. července 2008 uživatelem NIGHTinGALE
NIGHTinGALE Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 To je zvláštní příklad. Už v prvním odstavci píšeš, že ona "konfekce" je kvalitativně výše. IMHO, pokud se něco chce stát vysoce ceněným solitérem, musí být kvalitou jednoznačně nad konfekcí. Už jen proto, že od solitéru se očekává absolutní dokonalost ve zpracování atd. nebpť na rozdíl od sériové výroby by při jeho výrobě mělo být dost času věnovat se i nejmenšímu detailu. Proč zvláštní? Řekněme, že budu chtít černý oblek s červeným proužkem a zapínáním na 4 knoflíky. Jasně, třeba mi ho u Bosse ušijí ze super látky za 200.000Kč. Jeden kus, jen pro mě. Ale třeba taky ne. A pokud ne, tak co pak? Krejčí od vedle mi ho ušije za 50.000 Kč. Z látky, kterou si sám seženu (= kalibr 96). Jasně, látka na standardních značkových oblecích je lepší, ale já chci něco extra, něco, co mi bude vyhovovat designem. Takže proč bych nemohl jít za krejčím od vedle (Primem) a nechat si udělat designově přesně to, po čem toužím, i když látka nebude až tak extra? Prostě upřednostním střih, vzhled a originalitu před kvalitou materiálu.
decebal Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Proč zvláštní? Řekněme, že budu chtít černý oblek s červeným proužkem a zapínáním na 4 knoflíky. Jasně, třeba mi ho u Bosse ušijí ze super látky za 200.000Kč. Jeden kus, jen pro mě. Ale třeba taky ne. A pokud ne, tak co pak? Krejčí od vedle mi ho ušije za 50.000 Kč. Z látky, kterou si sám seženu (= kalibr 96). Jasně, látka na standardních značkových oblecích je lepší, ale já chci něco extra, něco, co mi bude vyhovovat designem. Takže proč bych nemohl jít za krejčím od vedle (Primem) a nechat si udělat designově přesně to, po čem toužím, i když látka nebude až tak extra? Prostě upřednostním střih, vzhled a originalitu před kvalitou materiálu. Ale já nemám nic proti osobním preferencím kohokoliv. Jen si myslím, že pokud cena je srovnatelná se špičkovou konfekcí, měla by být srovnatelná i kvalita. Argument, že je něčeho jen pár kousků a proto to nemusí být až tak kvalitní, PRO MNE není příliš přijatelný. Upozorňuji, že mám a rád nosím Orlík L.E. a manželka nade vše miluje své Sport I. Ferrari red, takže rozhodně nejsem antifan Primu.
NIGHTinGALE Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Ale já nemám nic proti osobním preferencím kohokoliv. Jen si myslím, že pokud cena je srovnatelná se špičkovou konfekcí, měla by být srovnatelná i kvalita. Argument, že je něčeho jen pár kousků a proto to nemusí být až tak kvalitní, PRO MNE není příliš přijatelný. Upozorňuji, že mám a rád nosím Orlík L.E. a manželka nade vše miluje své Sport I. Ferrari red, takže rozhodně nejsem antifan Primu. Souhlasím. A proto jsem do Diplomatů nešel. Pro mě kvalita ceně neodpovídala, 20 lidí ale bylo spokojených. Těm se Prim trefil do vkusu. Takže je to v pořádku.
Onisan Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Tady jste prave narazili na neco co jsem asi nezminil. Rad bych si kupoval primky, ale dokud za ty same penize sezenu neco, co je o nekolik trid lepsi, tak si je kupovat nebudu. Jak rad bych mel na ruce domaci, cesky vyrobek, ale musel by byt udelany stejne jako ten z kapitalistickeho zapadu I ja jsem castecne nostalgik a tak ty jedny Primky mam... mohl jsem si tenkrat namisto nich nechat koupit treba neco od italskych instalateru, nebo cokoliv jineho, ale ja si rekl o Primky..
cigi Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 To je to , o čem mluvím - cena je srovnatelná se špičkovou konfekcí a dostanu za to fajnovou věcičku co ji nekoupíš na každým letišti, to, co si dávají státníci a jiný celebrity ke svatbě - prostě daleko , nesrovnatelně víc muziky. No nekup to. "Kvalita" je u šperku, jako diplomat nicneříkající pseudokriterium, stejně jako cena, rozměry, vodotěsnost a tak, brzo budeme zkoumat váhu, rosný bod . Jediný, v čem máte recht, je to jméno, zvuk a tím pádem resale value v zahraničí - to prim jistě ještě nějakou dobu mít nebude, jestli vůbec někdy, vzhledem k MPM. Ale to je také pseudokriterium typické pro naši komunitu, protože myslím, ti normální si nekupují hodinky na 36 hodin, že (doporučuji velmi zábavné vlákno o nejkratším čase, po kterou kdo vlastnil hodinky ). Taky chápu, že když je někdo fanda do WWII bombardérskejch kusů, kosmonautickejch a podobných speciálů, primky ho příliš netáhnou.
Onisan Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Pokud to bylo na mne, tak pokud se nepletu, ja mel primacky soliter driv nez ty Pokud je kvalita u sperku pseudokriterium, tak faj, vyrobim nejaky spercicek a ty, stary mluvka, ho muzes zkusit prodat v Parizke.... kdyz teda u Cartiera kvalita jest pseudokriteriem... To by ti asi stary pan Cartier pekne proklepal kudrny, jak by te pohlavkoval, kdyby si u nej delal ucnovskou zkousku a jako komentar ke svem "sperku" by si rekl "Kvalita je pseudokriterium" :D Klickujes jak zajic na honu...
decebal Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 (upraveno) To je to , o čem mluvím - cena je srovnatelná se špičkovou konfekcí a dostanu za to fajnovou věcičku co ji nekoupíš na každým letišti, to, co si dávají státníci a jiný celebrity ke svatbě - prostě daleko , nesrovnatelně víc muziky. No nekup to. "Kvalita" je u šperku, jako diplomat nicneříkající pseudokriterium, stejně jako cena, rozměry, vodotěsnost a tak, brzo budeme zkoumat váhu, rosný bod . Jediný, v čem máte recht, je to jméno, zvuk a tím pádem resale value v zahraničí - to prim jistě ještě nějakou dobu mít nebude, jestli vůbec někdy, vzhledem k MPM. Ale to je také pseudokriterium typické pro naši komunitu, protože myslím, ti normální si nekupují hodinky na 36 hodin, že (doporučuji velmi zábavné vlákno o nejkratším čase, po kterou kdo vlastnil hodinky ). Taky chápu, že když je někdo fanda do WWII bombardérskejch kusů, kosmonautickejch a podobných speciálů, primky ho příliš netáhnou. A Jehova přijde, viď? Upraveno 21. července 2008 uživatelem decebal
VS Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 (upraveno) Tak nevím, jsem sám nebo je tu ještě někdo, koho Cigiho nekritické nadšení, hujerismus a psoudoargumenty odrazují od toho vůbec jen pomyslet na to, koupit si Primky? Pořád doufám, že je jen dokonalý recesista a spolknul jsem mu to i s navijákem. To přece nemůže myslet vážně. Připadá mi, jako takový Horst Fuchs přes Primky. Upraveno 21. července 2008 uživatelem VS
Karloss Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 (upraveno) Já jsem Cigimu naopak moc vděčný, že mi postupem času tak krásně vylíčil, jaký by měl být správný zákazník Primu, o čem má smysl se u takových šperků jako jsou Primky vůbec bavit a do jaké ligy vlastně patří. S politováním však musím konstatovat, že tento druh "výjimečnosti" zdá se mi poněkud nešťastným Upraveno 21. července 2008 uživatelem Karloss
Malaket Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Toto vlákno jsem nesledoval a přiznám se, že se mi nechce procházet skoro 70 stránek... Můžete mi někdo postnout, nebo poslat foto, nebo číslo stránky v tomto vlákně, kde se mohu podívat na tuto limitku ve finální podobě? Děkuji a omlouvám se za zdržování
New Milis Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 (upraveno) Tak nevím, jsem sám nebo je tu ještě někdo, koho Cigiho nekritické nadšení, hujerismus a psoudoargumenty odrazují od toho vůbec jen pomyslet na to, koupit si Primky? Pořád doufám, že je jen dokonalý recesista a spolknul jsem mu to i s navijákem. To přece nemůže myslet vážně. Připadá mi, jako takový Horst Fuchs přes Primky. Nejsi sám, Cigiho výrony jsou jedním z hlavních impulzů způsobujících můj odpor k novým primkám. Nějak špatně snáším takhle až svazácky nadšeně servírovaná dogmata. EDIT: Nicméně myslím, že zrovna do tohodle vlákna se toho nakecalo o cenách primek až až, chtělo by to změnit salón. Upraveno 21. července 2008 uživatelem New Milis
babaq Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Tak nevím, jsem sám nebo je tu ještě někdo, koho Cigiho nekritické nadšení, hujerismus a psoudoargumenty odrazují od toho vůbec jen pomyslet na to, koupit si Primky? Pořád doufám, že je jen dokonalý recesista a spolknul jsem mu to i s navijákem. To přece nemůže myslet vážně. Připadá mi, jako takový Horst Fuchs přes Primky. Nejsi sám. Osobně tu bublinu kolem Primu a věci na to navěšené nějak nedokážu vstřebat. Dorazilo mě to tvrzení, že kvalita je pseudokritérium... připomělo mi to to známé "Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla."
Gorg Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Tak nevím, jsem sám nebo je tu ještě někdo, koho Cigiho nekritické nadšení, hujerismus a psoudoargumenty odrazují od toho vůbec jen pomyslet na to, koupit si Primky? Pořád doufám, že je jen dokonalý recesista a spolknul jsem mu to i s navijákem. To přece nemůže myslet vážně. Připadá mi, jako takový Horst Fuchs přes Primky. Nechci být osobní, adresný a jízlivý, ale nejsi sám. Nejdřív jsem si myslel, že Cigi je Prim...prý ale není... Teď mi připomíná člověka, co týden stojí a spí ve frontě před krámem na Iphone... Ale možná je to prozaičtější a je pragmatik...a jen snaží udržet nafouknutou cenovou bublinu (náladu na trhu) Primek co nejdýl. Třeba pro případný výprodej. Trh má "vždy" pravdu...jaká by asi byla cena třeba diplomatů 40 z druhé ruky např. na aukru nebo na fóru (v Česku), pokud by byly na prodej? Na to si každý odpoví sám. A pro majitele podotýkám, že říkám jen svůj názor bez postraních úmyslů a rozhodně nikomu nechci kazit radost z hodinek.
Cyber Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 (upraveno) Nechci být osobní, adresný a jízlivý, ale nejsi sám. Nejdřív jsem si myslel, že Cigi je Prim...prý ale není... Teď mi připomíná člověka, co týden stojí a spí ve frontě před krámem na Iphone... Ale možná je to prozaičtější a je pragmatik...a jen snaží udržet nafouknutou cenovou bublinu (náladu na trhu) Primek co nejdýl. Třeba pro případný výprodej. Trh má "vždy" pravdu...jaká by asi byla cena třeba diplomatů 40 z druhé ruky např. na aukru nebo na fóru (v Česku), pokud by byly na prodej? Na to si každý odpoví sám. A pro majitele podotýkám, že říkám jen svůj názor bez postraních úmyslů a rozhodně nikomu nechci kazit radost z hodinek. Nejsi osobní ani jízlivý, neboj. Cigi není Prim, oba mají ale Primky rádi, to je pochopitelné. Jeden je sbírá, druhý vyrábí. Oba jsou fajn. Majitelé L.E. Primek je určitě nekupují kvůli prodeji, ale kvůli radosti z hodinek samých. Překvapivé, že? Lidé na iPhone nečekali nikdy týden, ale pouze večer před otevřením obchodu ( chápu je ), to na upřesnění. Cena by byla při prodeji určitě nižší než cena nových, ale tak už to u hodinek chodí. Bohužel. Diplomaty jsou krásné. Moc krásné. Kdybych vydržel na cokoli čekat půl roku, určitě bych o nich uvažoval. Radost nikomu nekazíš. Lidem co jim zápěstí zdobí jejich vysněný model, Ty nemůžeš jejich radost nikdy zkazit. Podotýkám, že výše uvedené je můj osobní názor, a rozhodně nikomu nechci kazit jeho kritiku. Upraveno 21. července 2008 uživatelem Cyber
Gorg Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Nejsi osobní ani jízlivý, neboj. Cigi není Prim, oba mají ale Primky rádi, to je pochopitelné. Jeden je sbírá, druhý vyrábí. Oba jsou fajn. Majitelé L.E. Primek je určitě nekupují kvůli prodeji, ale kvůli radosti z hodinek samých. Překvapivé, že? Lidé na iPhone nečekali nikdy týden, ale pouze večer před otevřením obchodu ( chápu je ), to na upřesnění. Cena by byla při prodeji určitě nižší než cena nových, ale tak už to u hodinek chodí. Bohužel. Diplomaty jsou krásné. Moc krásné. Kdybych vydržel na cokoli čekat půl roku, určitě bych o nich uvažoval. Radost nikomu nekazíš. Lidem co jim zápěstí zdobí jejich vysněný model, Ty nemůžeš jejich radost nikdy zkazit. Podotýkám, že výše uvedené je můj osobní názor, a rozhodně nikomu nechci kazit jeho kritiku. Mýlíš se jako téměř vždy Cyber a chápáním se zařazuješ do stejné skupiny lidí. Citace: "Na náměstíčku před Central Parkem tak už dnes stanují desítky lidí čekající na pátek 11. července, kdy se otevřou brány ?kostkového? Apple Store a oni si budou moci jako první odnést domů nový 3G iPhone. Jistá skupinka lidí, kteří o sobě tvrdí, že jsou fanoušci Applu, zaujali své a celkově první místo dokonce už v pátek 4. července (na Den nezávislosti) a pod širým nebem tak stráví celý dlouhý týden." Plné znění: http://iphonemania.mobilmania.cz/sileni+Am...tu+na+3G+iPhone S cenou to tak vždy nechodí, exkluzivní auto se pořizuje často jako investice...stářím získává ještě více na výjimečnosti a ceně. Stejné je to s některými hodinkami. A to že nechci kazit radost majitelům zdůrazňuji.
Cyber Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 Mýlíš se jako téměř vždy Cyber a chápáním se zařazuješ do stejné skupiny lidí. Citace: "Na náměstíčku před Central Parkem tak už dnes stanují desítky lidí čekající na pátek 11. července, kdy se otevřou brány ?kostkového? Apple Store a oni si budou moci jako první odnést domů nový 3G iPhone. Jistá skupinka lidí, kteří o sobě tvrdí, že jsou fanoušci Applu, zaujali své a celkově první místo dokonce už v pátek 4. července (na Den nezávislosti) a pod širým nebem tak stráví celý dlouhý týden." Plné znění: http://iphonemania.mobilmania.cz/sileni+Am...tu+na+3G+iPhone S cenou to tak vždy nechodí, exkluzivní auto se pořizuje často jako investice...stářím získává ještě více na výjimečnosti a ceně. Stejné je to s některými hodinkami. A to že nechci kazit radost majitelům zdůrazňuji. Víš Gorgu, je rozdíl informaci opsat, a informaci získat na vlastní kůži. Předpokládám, že jsi ten jediný člověk, v dece zabalený, který tam tehdy čekal. Auto jako investice funguje u aut nad 30mil. Kč. To jsou ty auta, které si Ty kupuješ jako investici? Já si ho tedy "často" jako investici nepořizuji, tak nevím. Stejné s hodinkami? Prosím napiš co mám koupit, aby vnoučata se ziskem prodala. Rád si nechám poradit, Toto je oblast ve kterém jsem naprostý trotl. Já na hodinkách obvykle prodělávám....asi pro to, že jsem naprostý moula, a kupuju ty nesprávné hodinky. Díky za případné tipy i pro ostatní Chronomagiky.
Cyber Odesláno 21. července 2008 Nahlásit Odesláno 21. července 2008 citace: Jistá skupinka lidí, kteří o sobě tvrdí, že jsou fanoušci Applu, zaujali své a celkově první místo dokonce už v pátek 4. července (na Den nezávislosti) a pod širým nebem tak stráví celý dlouhý týden. to: Gorg ( nebo Georg?) Vážně tomu věříš? Byl jsi někdy v New Yorku? Jak dlouho jsi zkoušel stanovat na 5avenue, aniž by Tě vypytlíkovali policajti?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se