yed69 Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Pokud potisk, tak bych hlasoval pro bílý. Je to střídmější. Ale nejsem si úplně jistý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 (upraveno) Pánové (boo-beek&hciq), vy máte opravdu úroveň. Upraveno 7. prosince 2007 uživatelem yed69 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ptiger Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 No, snad se tento týden závistivci pěkně po jednom vypíší a příští týden bude trochu klidu na to, co nás baví. Fakt by mě zajímalo, s jakým úmyslem nám stále dokola sdělují, že jsme hloupí naivní vymytý mozci, co naletěli primovi na špek. To si myslí, že to po tolika upozorněních ještě nevíme? Například Ptiger po nás chce dokonce RACIONALITU - to fakt skončíme u mobilu. Chlapci, my nechceme stowu, breitling, gruen, ale normální primky, co vás na tom porád tak rozrušuje? Kde berete tu nutkavou potřebu porád se s náma dělit o vaše obavy o naši peněženku a duševní zdraví a budoucnost primu ? Proč by např. měly být primky LEVNÝ, Ptiger?? Aby sis je moh dovolit, protože je vyrábějí profláklí čeští fušeři, protože se ti nelíběj, nebo proč, kurňa??? Jinak máš recht - stejně jako u brouka, mini, 5tistovky došlo ke stejnému posunu i u prim, ať se nám to líbí nebo ne, doba je taková - z věci pro všechny je hračička pro snoby. Protože věci pro všechny se vyrábějí v číně a dál, je levnější místo racionálního návrhu lidové věci vyrobit napodobeninu honosného levnou pracovní silou a hle - ono se to tomu lidu líbí víc, než ty střídmé racionální návrhy a ještě je to levnější. Jestli je černá barva ciferníku OK - tak v poho beru jako vyřízeno . Teď kon ještě potisk - zkusíme stříbrný?? No tak na tohle bych snad ještě odpověděl: pokud fakt chceme hodinky , ne šperky na zakázku, tak by argumenty požadující špetku racionality a ne velká slova marketingu měly být brány v potaz. Jinak je to jako okecávání u parfémů...kdo to někdy četl, ví o co jde... Prim vyráběl hodinky pro masy, snažil se uspokojit poptávku země a pokud možno i okolí, občas se mu povedl hezký kousek, NÍC VÍC, ALE ANI NIC MÍŇ. A to není málo. teď se z drobných valounků zlata snaží udělat diamanty a ještě si pomáhá řečmi o trpělivě budované pozici. Nezlobte se na mě, ale pozice orientující se na jakýsi "Klub" je konjukturalistická bublina, a můžete si říkat třeba "Kmotři". Jinak pokud jde o obavy o vaše peněženky. já bych si třeba ty černé diplomaty za 20 tisíc mohl koupit a třeba bych to udělal, můžu si je koupit za 40 tisíc, ale už bych to určitě neudělal. To proto, že tam prostě tu hodnotu nevidím. proto bych si třeba ani New beatle nekoupil, Ale MGB, nebo Aston Martin db6 ano (mít ty peníze). je to prostě o způsobu myšlení, tak si to sem snad můžu napsat, mám pocit, že takhle to nějak tady začalo, pokud jsem dobře četl (teda myslím myšlenka chronomagu). Co se týče číny a co se lidu líbí, tak to je jasná cesta do pekel. Nechci radši vědět, co všechno se lidu líbí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 A znovu dokola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 ....... co naletěli primovi na špek ........ O Primovi tam nebylo ani slovo, psal jsem o tobě a tvé agitaci ......... i když vypadá to ,že jsi prodloužená ruka Eltonu .... předpokládám,že za tu svojí agitku dostaneš na 11/11 slevu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Pánové (boo-beek&hciq), vy máte opravdu úroveň. Chlape vzpamatuj se, vy tady veřejnosti dáte nahlédnout a možnost připojit se k vašemu projektu a zakážete jim vyslovit jejich názor. Ten kdo tu brečí a nemá úroveň jsi ty a ne já. Perete prádlo na veřejnosti, tak se za to nestyďte a pokuste se přesvědčit ostatní proč jste se tak rozhodli. Pokud argumenty budou silné a i když nebudu souhlasit, máš mojí omluvu. Ale zatím mimo primovejch marketingovejch řečí tu nic zajímavějšího nebylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Hale zklidni hormón, toto je veřejný prostor. Jestli se ti nelíběj kecy ostatních co nezdílí tvůj názor, tak to ty a tobě podobní řešte s primem privátně mimo toto fórum. Jinak se smiřte, že vám do toho budou ostatní kecat. Protože toto je velmi kontraverzní téma a nikdo si tady na gentlemana hrát nebude. Vy zrovna jste inteligentní člověk s dobrým vzděláním. Necítíte trochu rozpor v tom, co jste napsal? Přečtěte si to ještě jednou a zamyslete se nad tím, co a jakým způsobem mi vytýkáte. Privátně mimo fórum to jde obtížně. Proto tohle fórum vzniklo. Stojím o to, slyšet nesouhlasný názor. Proč ale má každý pocit, že je pořeba ho stokrát zopakovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 7. prosince 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Vy zrovna jste inteligentní člověk s dobrým vzděláním. Necítíte trochu rozpor v tom, co jste napsal? Přečtěte si to ještě jednou a zamyslete se nad tím, co a jakým způsobem mi vytýkáte. Privátně mimo fórum to jde obtížně. Proto tohle fórum vzniklo. Stojím o to, slyšet nesouhlasný názor. Proč ale má každý pocit, že je pořeba ho stokrát zopakovat? Sakra chlapi, nezačínejte tady s vykáním - to jsme na tom tak špatně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 No tak, hciq, konečně řekni svůj názor na diplomaty?? Kromě Ptigera (na třetí pokus) nikdo z reptalů (protože je nemohu nazvat kritiky) žádný názor na diplomaty nenapsal - nebo tys nějaký zaznamenal? Něco mi uniklo? Snad jen ty, že je to primův klenot - s tím souhlasím, to je i můj argument. To, že je to replika všichni vědí, že pouzdro je kopií airkingů jsem uvedl hned v prvním příspěvku. Že bys raději, abychom si koupili tebou navrhované hodinky, YPO by radši stowy, už za názor na diplomaty jaksi nelze považovat, nebo jo? Tak se zmozte na nějaký zajímavý NÁZOR - my si ho rádi vyslechneme, proto je tu tohle vlákno? Ale , ruku na srdce, skutečně považuješ prohlášení - pro mě je to příliš drahý (když vlastně ani nevíš jak drahý), já, jorg...... to umím líp, za zajímavý názor na téma prim diplomat ??? myslím, že právě tuto úroveň má na mysli yed69, a tu teda předvádíte. Ach jo. ptiger - to je fakt, je-li součástí tématu diplomat i diskuze nad záměrem primu vytvořit klub kmotrů - a připustme, že ano, tak ji pojďme rozvést. proč tě to popouzí - nerozumím pojmu konjukturalistická bublina v této souvislosti. taky nevidím ten rozdíl v myšlení, který zmiňuješ - chápu to tak, že chceš originál, ne remake posunutý mimo původní folozofii mateřského modelu. To mi přijde taky jako zajímavý subtéma k této serii. Jak se díváš řekněme na panerei, který se od účelových hodinek pro úzkou skupinu elitních potápěčských profesionálů staly módním šperkem? Je to pro tebe OK , nebo ne?? Víš, tu hranice zkusme definovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 mam pro Vas alternativu - slozte si hodinky sami, proc platit PRIMovi takove prachy vice zde http://www.kuratko.cz/produkt/vyroba-hodin...skych-a-sperku/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 (upraveno) to je přesný docente . - profesůra by ti slušela! Upraveno 7. prosince 2007 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Kromě Ptigera (na třetí pokus) nikdo z reptalů (protože je nemohu nazvat kritiky) žádný názor na diplomaty nenapsal Já myslím, že jsem svůj názor napsal - nelíbí se mi to. Podle mého vkusu už je prostě tematika Diplomatu vyčerpaná (podívej se jen na neustadtské variace na dané téma) a další pokusy o "vylepšení" skončí asi jako dort pejska a kočičky. Chceš-li Diplomaty, kup si je, Elton je nabízí. Máš-li tvůrčí záchvaty, navrhni si hodinky od začátku. A protože to chceš mít opravdu stylové, je přece pod Tvoji úroveň zkoumat, na jaké pouzdro už v Eltonu existuje příprava a bastlit to na něm jen kvůli úspoře, ne? ;-) To, že je to replika všichni vědí, že pouzdro je kopií airkingů jsem uvedl hned v prvním příspěvku. Že by soudruzi v Eltonu vlastnili stroj na cestování v čase? Vyrobit v šedesátých letech kopii hodinek z let osmdesátých či devadesátých, to by byl opravdu skvělý počin. Kromě toho tam jde o jediný designový prvek, jinak jsou ty hodinky výrazně odlišné. Jinak s ptigerem souhlasím, taky rozlišuju částku, kterou si mohu dovolit utratit, částku, kterou jsem ochoten utratit za hodinky tak nějak obecně a částku, kterou jsem ochoten utratit za nějaké konkrétní hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ptiger Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 No tak, hciq, konečně řekni svůj názor na diplomaty?? Kromě Ptigera (na třetí pokus) nikdo z reptalů (protože je nemohu nazvat kritiky) žádný názor na diplomaty nenapsal - nebo tys nějaký zaznamenal? Něco mi uniklo? Snad jen ty, že je to primův klenot - s tím souhlasím, to je i můj argument. To, že je to replika všichni vědí, že pouzdro je kopií airkingů jsem uvedl hned v prvním příspěvku. Že bys raději, abychom si koupili tebou navrhované hodinky, YPO by radši stowy, už za názor na diplomaty jaksi nelze považovat, nebo jo? Tak se zmozte na nějaký zajímavý NÁZOR - my si ho rádi vyslechneme, proto je tu tohle vlákno? Ale , ruku na srdce, skutečně považuješ prohlášení - pro mě je to příliš drahý (když vlastně ani nevíš jak drahý), já, jorg...... to umím líp, za zajímavý názor na téma prim diplomat ??? myslím, že právě tuto úroveň má na mysli yed69, a tu teda předvádíte. Ach jo. ptiger - to je fakt, je-li součástí tématu diplomat i diskuze nad záměrem primu vytvořit klub kmotrů - a připustme, že ano, tak ji pojďme rozvést. proč tě to popouzí - nerozumím pojmu konjukturalistická bublina v této souvislosti. taky nevidím ten rozdíl v myšlení, který zmiňuješ - chápu to tak, že chceš originál, ne remake posunutý mimo původní folozofii mateřského modelu. To mi přijde taky jako zajímavý subtéma k této serii. Jak se díváš řekněme na panerei, který se od účelových hodinek pro úzkou skupinu elitních potápěčských profesionálů staly módním šperkem? Je to pro tebe OK , nebo ne?? Víš, tu hranice zkusme definovat. výborně, tak tomu říkám diskuze na úrovni: 1. Jsem tedy zase reptal, mám hodinky rád, jen ne vždy na všechno kývám, ale nálepku přežiju. 2 Jsem konzervativní jedinec, diplomaty jsou moc, moc hezké hodinky (pro srovnání, líbí se mi Omega Constellation z 50 let), ano z toho důvodu jsem pro co nejmenší posunutí od základního modelu, černý podklad se stříbrným pouzdrem považuji za maximum. Myslím ale také, že z jejich původního vzhledu je cítit snaha přiblížit lesk velkého světa našim lidem a to v celkem sympatickém dosahu, který je i dnes v rámci našeho vkusu. Už proto, že vkus se dost roztáhnul, by bylo vhodné toho využít pro širší povědomí, že PRIM ještě existuje, taková fotka v novinách by udělala svoje... 3. Z pohledu výše uvedeného je už zřejmé, jak bych rozvedl mnou užité pojmy o konjukturalistické bublině. Prostě je hezké navázat na něco co se dříve povedlo, je krásné být na to hrdý, ale nesnažme se to vidět jako nějaký zázrak, má to určitou cenu, ale tady se to vlákno každým krokem napíná. Klientský trh pro takový výrobek se zužuje, a to rapidně. Takové vlákno pokud bude tenčí, může být zlaté, ale o to rychleji praskne. Je to trochu napodobenina chování Glashutte (s výrobkem Saxony, atp.), ale bez německého, trhu a odpovídající pověsti. Třeba nosím věci od Blažka (jsou české-snad a kvalitní), ale když čtu jejich komentáře k novým módním trendům, nevím, jestli se mám smát, nebo plakat, no a nestydím se za to, že si košile kupuji v lednovém výprodeji...už jsem psal o komentářích k parfémům, schválně se na to někdo mrkněte a zamyslete se, zda už se to neblíží. 4.Panerai se mi vzhledově íbí, ale takto jdou mimo mě. dík za prostor k diskuzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 cigi, yed: Jste oba trochu mimo. Napsal jsem, ze se mi diplomaty libej, ze bych byl rad u toho, ale je pro me tezke prokousat se politikou mlhy, kterou tady aplikujete. Mam nejaky konkretni limity, mam pomerne vyvinute vlastenecke (nikoliv nacionalisticke) citeni, ale nejsem uplnej magor, takze ty limity prekracovat nebudu. Takze si vyprosuju moralisticke zvaneni o kverulantstvi a flamu. Znovu: sel bych do toho, ale nastrel ceny je pro me dulezitej, protoze proste mam nejake konkretni limity. Sorry, ale sleva desitky procent je porad rozptyl 20-90%, coz je trochu dost nepresne. A protoze nestojite o kreteny, ktery nejdriv reknou jo a pak si to rozmysli kvuli cene, tak se proste vic zapojit nemuzu. Dalsi vec: o co Vam jde? O limitku pro pocit soudrznosti s Eltonem? Nebo o limitku pro fandy hodinek, kteri navstevuji tohle forum? Nemam nic proti Primovi, ale trosku mi lezete na nervy Vy, protoze to obcas vypada, jako kdyby byl Prim pro Vas nejake vtelene bozstvo a jeho slova svatym zakonem, pricemz okolo tech nejednoznacnych chodite tak, aby jste sve bozstvo nahodou neurazili (sorry Yed, pisu na zacatku Tebe, ale myslim ted hlavne cigiho). Uvedomte si, ze je to porad jenom trochu konicek a trochu business A... klobouk dolu pred panem Prokopem, protoze on svuj business dela dobre, ale, cigi, ty z toho delas nabozenstvi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 (upraveno) To s tím přiblížením odlesků světa našim lidem mě dojalo - mám ten samý pocit! Prim jako světlonosič - sice kapku konjukturalistická bublina, ale sedí . Ještě, že jsem tě z množiny reptalů včas vyjmul, škoda, že sis nepovšiml , ptiger No, napsat, že je to remake obyčejných hodinek pro rozjásanou pracující inteligenci v komunistickém marasmu - fakt to lze od prima žádat?? Na chronomagu asi ano, ale takovej upřímnej bych na jeho místě nebyl ani já A nezapomeňte, v rámci primovi minulosti snad nic lepšího ani není. No, nechat je tak, jak jsou, není problém. Co ten kalibr?? Rovnou - kdo chce automat 96, kdo dává přednost manuální 68 a kdo etě big date? každý má 3 hlasy. IDEOVĚ, FILOZOFICKY cigi - 96 - 2 hlasy, big date 1 hlas Upraveno 7. prosince 2007 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 já má teda pocit, hlavně z poslední věty pana PRIMA, že se tady tvoří z WV Brouka New Beatle... Jen to ne! New Beatle byl krásný jako koncept, ale v sériové verzi už to nebylo ono... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ptiger Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 To s tím přiblížením odlesků světa našim lidem mě dojalo - mám ten samý pocit! Prim jako světlonosič - sice kapku konjukturalistická bublina, ale sedí . Ještě, že jsem tě z množiny reptalů včas vyjmul, škoda, že sis nepovšiml , ptiger No, napsat, že je to remake obyčejných hodinek pro rozjásanou pracující inteligenci v komunistickém marasmu - fakt to lze od prima žádat?? Na chronomagu asi ano, ale takovej upřímnej bych na jeho místě nebyl ani já tak tohle beru: ok nejsem rejpal, asi jsem jenom hloupě vztahovačnej:) jinak když jsem viděl tu reklamu na původní Diplomaty-toho pána s deštníkem, tak mě to prostě napadlo-prostě už ten název "PRIM DIPLOMAT" a ne třeba "PRIM KOLCHOZNÍK" nebo "PRIM RYPADLO" dávají tušit, že tady se předkládají drobky z bohatého stolu na západ od nás. Proč ne, skvěle se to povedlo. Jsem rád, že si to tady připustíme, pak už si tu marketingovou mlhu tady mezi lidmi, co mají hodinky rádi (a někteří jim dokonce rozumí) trochu projasníme a hned ty hodinky vidíme jinak, střízlivěji, byť stále obdivně. Od Prima nic nežádám, sám se rozhodl a je to jeho svaté právo, jen mě asi vnitřně žere, že ty Primky Igen na mé ruce budou asi poslední primky.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ptiger Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 Jen to ne! New Beatle byl krásný jako koncept, ale v sériové verzi už to nebylo ono... no já musím říci, že mě nadchnul nový Austin Mini, spíš jsem měl ale na mysli to nasměrování remaku, které teda mistrovsky vytvořilo New Beatlu víc lidí, co ho nenávidí, než naopak. Uznávám, že to byl expresivní příklad, ale jinak si za svým stojím, i kdyby jste mě hodinářským nářadím mučili... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 chápu, boobeeku, že tvoje vyvinuté vlastenecké cítění naráží na nepřekročitelné finanční limity - když budeš jednou tedy konkrétní třeba TY, sdělíš, co jsi to vlastně za vlastence !! Pozor - střílej vysoko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 7. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2007 jako sorry, ale nechapu, co tu meles. logicky temer nikdo se nezapise zavazne do objednavky, pokud neni stanoveny aspon hruby odhad ceny. jak sis vsiml, nekteri cekaji ze to bude do triceti nekteri do padesati, dalsi sedumdesat.. tzn kecy o sleve desitek procent jsou mimo misu, rict sedesat az sedumdesat je mnohem presnejsi, si myslim... chapu, ze individualizace zvedaji cenu, ale automobilka ti taky sdeli zhruba cenu, pokud je koncept schvalen do vyroby, a tady, jak to vypada, prichazi vyroba v uvahu. Ted by se mel k tomu spis Pirm postavit jako chlap, strelit neco, a pak se muzou psat poradniky... Nemám problém se k tomu postavit jako chlap, ale já tady napíšu, že to bude za 40.000,-Kč a pak to objedná pouze 6 lidí, a to mi by nestálo za tu námahu. Pokud však bude lidí dost na to, aby se dala série počítat na desítky, dokážu si představit i takový pokles. Je to jen otázka počtů. Navrhuji, aby každý kdo projeví vážný zájem ke svému nicku napsal i cenovou hranici. A uvidíme. Celá věc nestojí tak, že by to bylo výhradně mým zájmem. Tento požadavek vzešel z fóra a já mám chuť na takovém projektu popracovat. Pokud zájem nebude, pro mě se tím mnoho nemění. Ubyde mi práce, a to věru ocením. Někdo tu zmiňoval, že si to nechám od lidí z chronomagu zaplatit a pak to budu prodávat. To je pravda jen z části, protože nebudu zastírat, že výroba takových hodinek by měla pomoci s financováním takového projektu, ale nikterak dominantně. Už jen z toho pohledu, že bude cena nižší tam tolik prostoru nebude. Měl by to být oboustranně výhodný obchod. Jinak byla možná přehlédnuta důležitá informace. Konstrukce hodinek Diplomat 40 už je v zásadě hotová, takže mohu ukázat i první vizualizace datového modelu. Rozhodně nečekám, až dostanu zelenou od lidí z fóra. Když půjde diskuze o IE pomalu, tak se dočkáte i fotek prvního fyzického kousku dříve, než se to celé narodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se