Franta Dobrota Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2008 Koukám, pár týdnů jsem se tu nepodíval a ejhle, už mi bylo přiděleno číslo 05... ) Prim jako správný obchodník využil příležitosti a udal volné číslo. ) To samozřejmě nemyslím zle. Dovolím si zopakovat, že jsem původně napsal toto: "Taky bych se snad přidal, ale čísla, která bych chtěl, jsou už obsazená... :-/ Jinak u mě jedině automat s datumem." Tedy počkám na kalkulaci a jestli se náhodou neuvolní číslo, které bych chtěl, potom se uvidí. Nechce se mi pročítat znovu celé vlákno, počítá se i se světlou variantou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna 2008 Koukám, pár týdnů jsem se tu nepodíval a ejhle, už mi bylo přiděleno číslo 05... ) Prim jako správný obchodník využil příležitosti a udal volné číslo. ) To samozřejmě nemyslím zle. Dovolím si zopakovat, že jsem původně napsal toto: "Taky bych se snad přidal, ale čísla, která bych chtěl, jsou už obsazená... :-/ Jinak u mě jedině automat s datumem." Tedy počkám na kalkulaci a jestli se náhodou neuvolní číslo, které bych chtěl, potom se uvidí. Nechce se mi pročítat znovu celé vlákno, počítá se i se světlou variantou?Pokud vím, tak se rozvíjí jenom černá varianta s datumem ... I já čekam na kalkulaci, letos už mam první nákup za sebou, tak uvidíme, jestli zbude do Velikonoc na další ... V létě si pochopitelně budu muset udělat radost nějakym sportovnim modelem ... Obávam se ale, že pokud nebude víc zájemců, cena se rozumnějc nedostane ... Možná by nebylo od věci začít kalkulovat při různym počtu lidí, který by do toho šly ... Aspoň v hrubejch obrysech, ať se to buď zúží nebo, doufejme, rozšíří ... Co myslíte?!? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Pokud vím, tak se rozvíjí jenom černá varianta s datumem ... I já čekam na kalkulaci, letos už mam první nákup za sebou, tak uvidíme, jestli zbude do Velikonoc na další ... V létě si pochopitelně budu muset udělat radost nějakym sportovnim modelem ... Obávam se ale, že pokud nebude víc zájemců, cena se rozumnějc nedostane ... Možná by nebylo od věci začít kalkulovat při různym počtu lidí, který by do toho šly ... Aspoň v hrubejch obrysech, ať se to buď zúží nebo, doufejme, rozšíří ... Co myslíte?!? Mluvíš mi z duše, myslím, že nejsem jediný, kdo kouká za rohem, co se z toho vyklube... Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Roger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baza Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Mluvíš mi z duše, myslím, že nejsem jediný, kdo kouká za rohem, co se z toho vyklube... i já jsem za rohem a čekám na výslednou variantu... ...a cenu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Tak mám obavu. aby nám to ti lidé, co to sledují zpoza rohu nakonec neposlali do kopru. Ono to funguje tak, že prim udělá kalkulaci na počet PŘIHLÁŠENÝCH - min. 20. Ta bude pochopitelně daleko vyšší, než kdyby se ti zpoza rohu rovnou přihlásili a bylo nás 30 - 40 a spolehlivě ty zpoza rohu odradí. Další aspekt, který pro mnoho fajnšmekrů hraje roli je ten, že nikdo neví, kolik kusů bude v serii (i když v tomhle případě jde jen o číslo). Takže poučen z minulých chyb navrhuji ty za rohem odsřihnout a uzavřít serii. Buď prim stanoví datum uzávěrky a kdo se nepřihlásí, má pech, nebo ještě lépe prim řekne, kolik udělá kusů té zaváděcí serie a bastafidli. Teď je nás asi 18, reálně vidím max. 30 kusů. Nikdo další, až se vyprodá, tak za plnou cenu. Pak se může udělat definitivní kalkulace. Aby nás bylo víc, můžeme s primem hrát hru řekněme jedny za 50, dvoje za 80...... aby nás bylo víc, ale to už je spíš sranda. :D Každopádně je nutno nějak zvýhodnit rozhodnost, odvahu a důvěru ve značku, proto to nakonec prim dělá, že. Takže, má někdo nějaké pěkné nebo jubilejní číslo? nabízí se: 20, 21, 22.......25..........30.......33.......40... Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Tak mám obavu. aby nám to ti lidé, co to sledují zpoza rohu nakonec neposlali do kopru. Ono to funguje tak, že prim udělá kalkulaci na počet PŘIHLÁŠENÝCH - min. 20. Ta bude pochopitelně daleko vyšší, než kdyby se ti zpoza rohu rovnou přihlásili a bylo nás 30 - 40 a spolehlivě ty zpoza rohu odradí. Další aspekt, který pro mnoho fajnšmekrů hraje roli je ten, že nikdo neví, kolik kusů bude v serii (i když v tomhle případě jde jen o číslo). Takže poučen z minulých chyb navrhuji ty za rohem odsřihnout a uzavřít serii. Buď prim stanoví datum uzávěrky a kdo se nepřihlásí, má pech, nebo ještě lépe prim řekne, kolik udělá kusů té zaváděcí serie a bastafidli. Teď je nás asi 18, reálně vidím max. 30 kusů. Nikdo další, až se vyprodá, tak za plnou cenu. Pak se může udělat definitivní kalkulace. Aby nás bylo víc, můžeme s primem hrát hru řekněme jedny za 50, dvoje za 80...... aby nás bylo víc, ale to už je spíš sranda. :D Každopádně je nutno nějak zvýhodnit rozhodnost, odvahu a důvěru ve značku, proto to nakonec prim dělá, že. Takže, má někdo nějaké pěkné nebo jubilejní číslo? nabízí se: 20, 21, 22.......25..........30.......33.......40... Domnívám se, že cena je důležitá pro většinu zájemců. Nabylo by možné nastřelit alespoň orientační cenu pro serii 20 ks, 30 ks a 40ks? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Ja uz dlouhou dobu tlacim na zverejneni ceny a pak se uvidi. Pro me jsou "lidi za rohem" naopak jistota, ze pokud pro ne bude projekt prijatelny, pridaji se. Stejne tak je jiste, ze treba nekolik lidi z dnesni 18ky odpadne po zverejneni podminek (specifikace a ceny). A at bude vysledny pocet 20, 25, 30 nebo 35 - je to jedno. Myslim, ze jde hlavne o co nejprijatelnejsi podminky, tedy hlavne cenu! Nerozumim tomu, na co se ceka, kdyz je vetsina parametru jista. Baza a Roger jsou ti 2 pomyslni zbyvajici do "Top 20" , takze ted je potreba vylozit karty na stul. Tomuhle projektu dost verim, ale zacinam uz bejt netrpelivej a unavenej tou nejistotou. A pokud Prim udela kalkulaci na 20 a 30 kusu a vsichni uvidi ten rozdil, tak se treba strham, abych nasel jeste nejakeho zajemce. Ja jsem sehnal uz jednoho clena, bez toho aniz bych mu rekl jakekoli presnejsi obrysy. Uvidime dal! Specifikace a kalkulace mela dle informace od Prima byt pred dvema tydny, takze prosim o ni. Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Počítám, že víc než 25 nás nebude (a to počítám s /myslím, že velkou/ rezervou). Cena určitě neklesne ani při větším počtu vyrobených kusů na takovou úroveň, aby byla přitažlivá pro nějaký omračující počet zájemců. Na řeči typu "když to bude za xxxx Kč, tak se strhám, abych sehnal další lidi" moc nevěřím. Počet zájemců bude s dalším upřesňováním (nejen ceny) spíše klesat. Navrhuji kalkulovat to jako uzavřenou sérii o 25 ks s tím, že se určí deadline k projevení zájmu (zájem je možno projevit třeba i s uvedením max. akceptovatelné ceny). Dosavadní zájemci mají samozřejmě přednost. Zájemci nad tento počet mají smůlu a cena za hodinky z této série bude pro ně nedostupná. No a po zveřejnění kalkulace nastanou varianty: a) možná zůstane počet zájemců stejný (nepravděpodobné); b ) pokud bude počet zájemců nedostatečný, aby se vůbec série 25 ks naplnila, cena bude následně jiná (samo že vyšší) než při úvodní kalkulaci vztažené k 25 ks; c) nouzová varianta - zbývající ojedinělí skalní zájemci si výrobu zadají jako solitéry (nebo "skorosolitéry"). Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Bobr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Počítám, že víc než 25 nás nebude (a to počítám s /myslím, že velkou/ rezervou). Cena určitě neklesne ani při větším počtu vyrobených kusů na takovou úroveň, aby byla přitažlivá pro nějaký omračující počet zájemců. Na řeči typu "když to bude za xxxx Kč, tak se strhám, abych sehnal další lidi" moc nevěřím. Počet zájemců bude s dalším upřesňováním (nejen ceny) spíše klesat. Navrhuji kalkulovat to jako uzavřenou sérii o 25 ks s tím, že se určí deadline k projevení zájmu (zájem je možno projevit třeba i s uvedením max. akceptovatelné ceny). Dosavadní zájemci mají samozřejmě přednost. Zájemci nad tento počet mají smůlu a cena za hodinky z této série bude pro ně nedostupná. No a po zveřejnění kalkulace nastanou varianty: a) možná zůstane počet zájemců stejný (nepravděpodobné); b ) pokud bude počet zájemců nedostatečný, aby se vůbec série 25 ks naplnila, cena bude následně jiná (samo že vyšší) než při úvodní kalkulaci vztažené k 25 ks; c) nouzová varianta - zbývající ojedinělí skalní zájemci si výrobu zadají jako solitéry (nebo "skorosolitéry"). To Bobr: Neverit "ze se strham, abych sehnal dalsiho zajemce" jiste muzes, ale ver mi, ze mozne to je Tvoje dalsi argumentace je zcela logicka - jiste ale vsak vis, ze vetsina zajemcu uz svuj cenovy strop deklarovala, k nicemu to vsak nevedlo, protoze vime jen, ze cena "bude nizsi o desitky procent", ale nic vic. Nicmene souhlasim, ze 25 kusu bude asi strop. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Možná jsem opatrník, ale beru jako lepší variantu, že se na mě nedostane, než abych pak z hotovýho projektu vycouval a dosmrti byl za zrádce to Frantik: sleduju to, jak tlačíš furt na pilu a nezdá se mi to otálení s cenou férový: ať mi nikdo neříká, že profík ve svém řemesle neví již od první minuty, co to bude koštovat. Myslím, že upřesněno je toho dost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Frantik: nenapsal jsem, že nejsi schopen sehnat dalšího zájemce, ale že nejsme schopni sehnat tolik zájemců navíc, aby to vedlo k nějakému podstatnému snížení ceny. Jinak můj názor se blíží Cigimu, tedy, že čekat na nějaké zájemce "za rohem" nemá smysl. Myslím, že každý, kdo umí aspoň trochu číst mezi řádky relevantních příspěvků, tuší v jakém rozmezí se asi cena může pohybovat. Proto jsem navrhl konkrétní číslo kusů série a teď čekám, že se na něm (nebo nějakém jiném) shodneme - a pak už je to na primovi. Roger: viz předchozí odstavec, 2. věta .... Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Bobr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Frantik: nenapsal jsem, že nejsi schopen sehnat dalšího zájemce, ale že nejsme schopni sehnat tolik zájemců navíc, aby to vedlo k nějakému podstatnému snížení ceny. Jinak můj názor se blíží Cigimu, tedy, že čekat na nějaké zájemce "za rohem" nemá smysl. Myslím, že každý, kdo umí aspoň trochu číst mezi řádky relevantních příspěvků, tuší v jakém rozmezí se asi cena může pohybovat. Proto jsem navrhl konkrétní číslo kusů série a teď čekám, že se na něm (nebo nějakém jiném) shodneme - a pak už je to na primovi. Roger: viz předchozí odstavec, 2. věta .... To Bobr: Aha, chapu. Ja s tvym nazorem a nazorem cigiho nesouhlasim, ale to neni asi podstatne. Mezi radky ale skutecne cist neumim a tak je mozne, ze mi cena neni uplne jasna. Pokud tobe ano - prozradis mi ji? To Roger: Citim se uz trapne jak tlacim na pilu a jsem tady za cloveka, ktery jde jen po cene. Ale nemuzu si pomoct. Uz me ale nebavi porad prosit. Chapu tvuj postoj a rozumim mu, ja mozna budu taky srab, kterej vycouva, protoze ted proste nevim na cem jsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Bobr: Tusim, v jakem rozmezi se cena muze pohybovat: 20-70 T Trochu velke rozmezi, pro mě... Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Roger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Poslední poznámka: já si myslím, že férové by bylo, kdyby PRIM řekl - kalkulace je 40.000,-. Platí pro 20 kusů. Pokud vás bude 30, cena je 35.000,-, pokud 40 zájemců, cena klesne na 29.000,- Kč. Takhle se to normálně dělá na celém světě, ať jde o kšeft nebo kamarádskou domluvu. Odcházím sledovat z poza rohu a přeji hodně štěstí. A netrapte už Frantika a vyklopte to. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Roger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Pardon že vám sem vstupuji, ale tohle je věc, která mi na Primu vadí hodně a nikde jsem se s tím zatím takto nesetkal. A koukám že nejsem zdaleka sám. A to lidi nemusí být prioritně zaměření jen na peníze. Je to ale určitě nepříjemný pocit, že nevíte, na čem jste a že by měly být karty rozdány zcela jasně. A možná se i bojíte ozvat, že pak budete označeny za zdejší žebrotu. Podle mě je dávno dostatek informací pro cenovou kalkulaci, alespoň několika variant. Stačí jen chtít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Pardon že vám sem vstupuji, ale tohle je věc, která mi na Primu vadí hodně a nikde jsem se s tím zatím takto nesetkal. A koukám že nejsem zdaleka sám. A to lidi nemusí být prioritně zaměření jen na peníze. Je to ale určitě nepříjemný pocit, že nevíte, na čem jste a že by měly být karty rozdány zcela jasně. A možná se i bojíte ozvat, že pak budete označeny za zdejší žebrotu. Podle mě je dávno dostatek informací pro cenovou kalkulaci, alespoň několika variant. Stačí jen chtít. Tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 pokračování zde http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...iew=getlastpost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Nemám problém se k tomu postavit jako chlap, ale já tady napíšu, že to bude za 40.000,-Kč a pak to objedná pouze 6 lidí, a to mi by nestálo za tu námahu. Pokud však bude lidí dost na to, aby se dala série počítat na desítky, dokážu si představit i takový pokles. Je to jen otázka počtů. Navrhuji, aby každý kdo projeví vážný zájem ke svému nicku napsal i cenovou hranici. A uvidíme. Jinak byla možná přehlédnuta důležitá informace. Konstrukce hodinek Diplomat 40 už je v zásadě hotová, takže mohu ukázat i první vizualizace datového modelu. Rozhodně nečekám, až dostanu zelenou od lidí z fóra. Když půjde diskuze o IE pomalu, tak se dočkáte i fotek prvního fyzického kousku dříve, než se to celé narodí. Pořád se odvolávám na tohle jasné stanovisko a vícero lidí stanovilo svůj limit na 50.000,- Kč, nad kterej to asi nemá smysl. Jenomže nás jsou pouze necelé 2 desítky, takže míč je na naší straně. Podle mě jsou následující možnosti, jestli chcete přesnou kalkulaci na halíř - tlačit na pilu, udělat 20 dražších kusů dle dnešního stavu s tím, že na tu dolní hranici 40.000,- se těžko dostaneme se spoustou lidí za rohem, který odpadnou. Nebo se párat s náborem dalších lidí, až nás budou desítky. Nebo prostě rovnou říct, že serie bude např. 40ti až 50-ti kusová za tuhle cenu a buď do nějakýho data najde dost lidí, nebo to celý krachne. Času je dost, otázkou je, jestli je tu ještě potenciál. Proto říkám, že nejlepší cesta, jak přispět k nízké ceně a realizaci je vstoupit do projektu co nejdříve prostě s výhradou. Mnoho z nás to udělo. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 Souhlasím a čekám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roger Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Nesouhlasím a odcházím z poza rohu, naštěstí pro skutečné aktéry tohoto vlákna to bude mrzet jen a jen mě. ...tuhle hru zkrátka nehraju. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem Roger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se