cigi Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2008 (upraveno) Drobné pokusy s mojí oblíbenou bílou datumkou a větší korunkou pro yediho (bohužel nevím, jestli správně větší): bílá datumka, nápisy bílá datumka bílá datumka, logo posunuté ke kraji bílá datumka, nápisy, minuty bílá datumka, minuty Někdo musí vyšlapat ty slepé uličky, ale tragédie není ani jedno, no né? . Musím říct, že velikost datumky i rámečku jsem nechal být. Logo by mohlo být větší, ale už nemám sílu. Teď mě napadá, jak si vlastně bez vteřinových indexů užijeme tu úžasnou přesnost kalibru 96, kterou deklaruje prim? :D Upraveno 1. února 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 1. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2008 Rozhodně je to lepší bez těch minutových indexů. Co se týče korunky - myslete i na praktické hledisko. Ta větší je hezká, ale mám zkušenost s obdobnou (stejnou ?) na renovovaných Prim Sport Igen - a dost to ryje do hřbetu ruky (nosím totiž řemen na volno). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Dobrota Odesláno 2. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2008 (upraveno) Tak, chtěl jsem napsat pár připomínek, mezitím se to vyřešilo: korunka - původní se mi zdála moc vysoká, teď je lepší datumovka - bílá mi připadala jako pěst na oko, ta černá se mi zdá lepší Nemám moc rozvinuté estetické cítění, ale nestálo by za to přes každé číslo v datumovce táhnout vodorovně tenkou linu, jako pokračování té linky z číselníku? Snad mi rozumíte... Jinak pokud jde o mě, já bych ty hodinky potřeboval vidět naživo, ty vizualice jsou na mě moc umělé. Taky bych se přimlouval za kvalitnější kalibr (s datumkou), ale to už je ode mě snad moc kacířská myšlenka... Upraveno 2. února 2008 uživatelem Franta Dobrota Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2008 Myslim, ze ta korunka s Pavouku vypada OK. U datumky je skutecne lepsi cerna s bilym pismem, ten bily ctverec na cernem ciferniku je hrozná rána. Ty minutove indegy jsou otresne (bez urazky) a uplne meni vzhled hodinek - pritahuji na seve veskerou pozornost. Varianta s popisky na prave strane je lepsi nez ta uplne cista, ale to se asi jeste bude resit nebo hlasovat. To Franta Dobrota: Na zivo bychom chteli hodinky videt vsichni, myslim, ze Prim rikal, ze budou hotove jedny s Etou, takze by to nemel byt problem. U tve poznamky ohledne kvalitnejsiho kalibru jsi mimo, je schvaleny inhouse Prim kalibr 96. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leonid Odesláno 4. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. února 2008 Tak pánové, sice jsem si myslel, že shánět vlastní kalibr je vtip a až posléze jsem pochopil, že cena se vážně týká jen pouzdra, řemínku, číselníku atd. a konečně jsem měl štěstí a pár autom. kalibrů mám v dohledu (z prim televize). Teď k věci: hlasuji pro ne minutové indexy, ne bílá datumovka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 (upraveno) Tak jsem si dal časový odstup a kdyby se hlasovalo, tak já bych dál rozvíjel dvě témata ciferníku: 1. hciq (černá datumka, zvětšený rámeček, bez nápisů) - je elegantní 2. bílá datumka, nápisy, minutové indexy - je primácká a myslím, že se kupodivu pocitově nejvíce blíží originálu - tam je taky na ciferníku dost tlačenice (prim dával vždy přednost inženýrství před stylingem) Mám dotaz na prima, případně ostatní hodináře ohledně kalibru: Když už jsme terčem posměchu ve smyslu kalibr za pětset, což tedy zkusit si sehnat automatické kalibry 69, který je , zdá se, daleko vzácnější ? Prý se vyráběl jen 2 roky a se liší jinými můstky. Takže: 1. Jsou kalibry 69 a 96 volně bez úprav pouzder a ciferníků zaměnitelné? Na webu se uvádí , že 69 je vyšší o 1,15mm - celkem 6,65mm stejně jako 97 se dvěma věnci ??? - je to tak? 2. Je kalibr 69 lepší/horší než 96 ? 3. Jak vůbec spolehlivě po odkrytí dýnka rozeznám 69 od 96 ? 4. Který z těch kalibrů hodláte v budoucnu vyrábět ? 96, nebo 69 ? Abychom posoudili, co je větší retro! Upraveno 5. února 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 V podstatě se dá použít varianta hciq i ta primácká, ale bez minutových indexů. Ty totiž popírají v zásadě tu diplomatičnost Diplomatů..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 (upraveno) nechci vám do toho kecat, ale názor z venku někdy neuškodí, minutové indexy NE, jsou děsné, naprosto to degraduje původní čistotu ciferníku, bílá datumovka NE, je to moc výrazné a elegantní navtíravost je ta tam, tož tak Upraveno 5. února 2008 uživatelem gas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Souhlasim s typografem. Hlasovani muze probehnout o: 1. verzi hciq (s bílou nebo černou datumkou) 2. nasi puvodni verzi s napisy "jewels" a "automatic" (taktez s cernou nebo bilou datumkou) Verze s minutovymi indexy rozhodne neni Primacka a pocitove se od originalu na hony vzdaluje. Jak to muzes tvrdit cigi? Ohledne kalibru zavladl konsensus pro 96, tak proc to rozesirat dalsim hlasovanim o 69? Neni to jedno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 (upraveno) No, gasi, jak se podledy liší - právě, že mě originál diplomat vůbec nepřijde elegantně nevtíravý a čistý. Naopak - žije, tepe, budí pozornost, provokuje, má tajemství ! Upraveno 5. února 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 No, gasi, jak se podledy liší - právě, že mě originál diplomat vůbec nepřijde elegantně nevtíravý a čistý. Naopak - žije, tepe, budí pozornost, provokuje, má tajemství ! já právě neměl na mysli originál, ale tuhle l.e., s originálem to neporovnávám, přece jen to budou nové, jedinečné hodinky, takže jen komentuji jak na mě působí dosavadní návrhy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Já považuji DIPLOMATY za jedny z nejelegantnějších oblekových hodinek vůbec, smysl pro detail byl dotažen do konce. Čistá krása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Aha, gasi - tak to je jasný - hciq varianta je opravdu taková , jak píšeš - nevtíravě elegantní a čistá, jo jo. Otázka na bratry zní, jestli dávají přednost té nevtíravé eleganci, nebo té živosti. Já jsem volil dva extremy, protože to mezitím my přijde prostě ani ryba ani rak. K definitivní odpovědi bych vybral dvě možnosti a udělal srovnatelné přesné animace, se stejnými stíny, airbraší, ručkama, relistickou datumkou a vším všudy. Frantíku - já ti taky přesně nevím, proč mi to s těma minutama přijde pocitově nejblíž originálu, fakt ne, ale jsem si za sebe jist. Jestli chcete 96, tak to napiš a nebudeme se 69 dál zabývat. Štvou mě jenom ty pitomý řeči, že kalibr za pětset a tak chci dát sběratelsky vzácnější kousek - ale chápu, že případná námaha s jeho sháněním by asi mnohé odradila. Každopádně bych se rád dobral odpovědí na moje otázky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yed69 Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Jsem pro cokoliv jiného než kalibr 96. Třásl bych se, že mi bez pravidelného mazání upadne rotor. Možná by to šlo vyřešit mazacím otvorem ve víku . Jsem pro "hcig minimalistickou variantu" s černým datumovým kolem a korunkou, která se bude blížit originálu, resp. re-make verzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Ještě skromný dotaz, proč se nedržíte co nejblíže originálu ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 (upraveno) Aha, gasi - tak to je jasný - hciq varianta je opravdu taková , jak píšeš - nevtíravě elegantní a čistá, jo jo. Otázka na bratry zní, jestli dávají přednost té nevtíravé eleganci, nebo té živosti. Já jsem volil dva extremy, protože to mezitím my přijde prostě ani ryba ani rak. K definitivní odpovědi bych vybral dvě možnosti a udělal srovnatelné přesné animace, se stejnými stíny, airbraší, ručkama, relistickou datumkou a vším všudy. Frantíku - já ti taky přesně nevím, proč mi to s těma minutama přijde pocitově nejblíž originálu, fakt ne, ale jsem si za sebe jist. Jestli chcete 96, tak to napiš a nebudeme se 69 dál zabývat. Štvou mě jenom ty pitomý řeči, že kalibr za pětset a tak chci dát sběratelsky vzácnější kousek - ale chápu, že případná námaha s jeho sháněním by asi mnohé odradila. Každopádně bych se rád dobral odpovědí na moje otázky. To s tim kalibrem te nemusi stvat. ETA stoji 2 500,- a to neni takovej rozdil, takze pro posmevacky je stejnej argument, ze v hodinkach za desetitisice je kaliber za par korun. Ja jsem pro kalibr 96 a grafickou variantu s napisy a cernou datumkou. Nebo alespon ten napis automatis priradit k te variante od Hciqa. Upraveno 5. února 2008 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Ještě skromný dotaz, proč se nedržíte co nejblíže originálu ? Tak snažíme se, snažíme. To zvetseni ale celkem dost rozhodilo design, diky datumovce. Ohledne kalibru jsme se posunuli z 68 na "prestiznejsi" 96, jinak se ale drzime. Cim vic dle originalu, tim lepe. Tenhle obrazek je naše mantra (nebo alespon moje teda) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 když se tak dívám na fotku originálu, tak mě napadá, že by nebylo od věci nevymýšlet vymyšlené a udělat to samé ve 40mm, jsou vážně nádherné ... max. černá datumovka ( no jo, už mlčím ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobr Odesláno 5. února 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 Hlasuji pro verzi 1: tedy návrh hciq. Cigi, frantik, ..... všichni: na poznámky o šuntu z bazaru za 500 se s důvěrou vyserte. Spousta firem se snaží do svých prémiových modelů a limitek strkat všechny možné i nemožné různě vyhrabané staré strojky (Azimuth s AS a Fontaineau, Archimede s Junghans, Ollech a Wajs se starými Valjoux 7734, Stowa s Durowe a Omegou, Eterna u 99 kusové limitované edice z platiny (!!!!) se starými strojky kalibr 1054 z roku 1962, atd. atd.). Dělají to právě kvůli odlišení od zaměnitelné a neosobní ETY. Ty staré kalibry možná nejsou tak přesné jako moderní ETA, ale jsou prostě výjimečné. A kvůli přesnosti si nikdo hodinky nekupuje. Poměr cena hodinek x strojku není u takových Breitlingů Heritage s chronometrickou ETou za 5 000 o moc příznivější. Spíš naopak .... Mazání bych se nebál. Automaty bez uložení na kuličkovém ložisku nejsou nic neběžného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
typograf Odesláno 5. února 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2008 (upraveno) Jo, lidi, ty cigiho minutový indexy neberte vážně. Teď byl u mě Prim a shodli jsme se, že si cigi jenom dělá legraci a také na kladném názoru k variantě hciq. Cigi, promiň, jestli to tak není. A také souhlasím s Bobrem. Když ten šunt může mít prezident ve svých zlatých Primkách, tak proč ne my v našich ocelových.... Upraveno 5. února 2008 uživatelem typograf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se