safi Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 zase je výhoda, že jim v servisu stačí jeden kalibr na 50 modelů :thumbsup_anim:Jo to jo :-)
Jivl Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Ale do kolika hodinek je dávají? A jaká je cena? Prostě nemůžeš technicky srovnávat Omegu s Vrcholovými kousky od Seika. Do De Ville Hour Vision. Cena v oceli 5000,-?. Jak jsou na tom cenově vrcholové kousky od Seika? Které jsou vrcholové?
safi Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 SEIKU? Řada Credor, Řada Grand Seiko a věechny modely vybavené Spring Drive kalibrem.
ramon Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Do De Ville Hour Vision. Cena v oceli 5000,-?. Jak jsou na tom cenově vrcholové kousky od Seika? Které jsou vrcholové? Ta cena zas tolik neznamená, z převážné části platíš stejně za jméno, které si vybudovali za starých časů, kdy dělali hodinářské firmy jen vlastní strojky a těch firem celkově moc nebylo, prostě je tam nějaká tradice. Technická vyspělost současných kalibrů se podle toho rozhodně nedá posuzovat, jakože čím dražší, tím lepší.
Jivl Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Ta cena zas tolik neznamená, z převážné části platíš stejně za jméno, které si vybudovali za starých časů, kdy dělali hodinářské firmy jen vlastní strojky a těch firem celkově moc nebylo, prostě je tam nějaká tradice. Technická vyspělost současných kalibrů se podle toho rozhodně nedá posuzovat, jakože čím dražší, tím lepší. A jsme zase na začátku. Když si koupím BMW, tak platím za značku. Vždyť japonská auta jsou srovnatelná, více vybavená a stojí méně! A o tom to je. Jestli Seiko má pár top modelů, má je i Omega. Tak jako Honda, Toyota i BMW má top verze - M3, M5 apod. Proč si tolik lidí kupuje BMW? Protože je to BMW. Proč si tolik lidí kupuje Omegy? Protože jsou to Omegy.....(IWC, TagH, Breitlingy apod.).
safi Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 A jsme zase na začátku. Když si koupím BMW, tak platím za značku. Vždyť japonská auta jsou srovnatelná, více vybavená a stojí méně! A o tom to je. Jestli Seiko má pár top modelů, má je i Omega. Tak jako Honda, Toyota i BMW má top verze - M3, M5 apod. Proč si tolik lidí kupuje BMW? Protože je to BMW. Proč si tolik lidí kupuje Omegy? Protože jsou to Omegy.....(IWC, TagH, Breitlingy apod.). Přesně tak...pro někoho je důležitá značka, pro někoho technika a to že má v hodinkách "vlastní" kalibr.... je to věc osobní volby. Tak jako tak neudělá špatňě ať už vybere Omegy nebo Grand Seika
Jivl Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Přesně tak...pro někoho je důležitá značka, pro někoho technika a to že má v hodinkách "vlastní" kalibr.... je to věc osobní volby. Tak jako tak neudělá špatňě ať už vybere Omegy nebo Grand Seika Souhlas P.S.: Ještě jsem měl v záloze dotaz, proč by měla být ETA horší než in-house kalibr, ale nechme to.
Kupa54 Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Další plus pro GS bych viděl v menším počtu napodobenin obíhajíích v ulicích evropských měst.
M916 Odesláno 19. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 19. ledna 2008 Přesně tak...pro někoho je důležitá značka, pro někoho technika a to že má v hodinkách "vlastní" kalibr.... je to věc osobní volby. Tak jako tak neudělá špatňě ať už vybere Omegy nebo Grand Seika Připojuji se... sám mám několik kousků Seiko a mám pro ně slabost, jedny z nich vlastním již 32 let, ale když se budu rozhodovat srdcem, tak raději 5x dražší švýcary než japonce. Nelíbí se mi jejich mentalita, tlačí se v metru a koupou se v bazénu ve stoje. A cvičí ráno v práci. Teda prej... Zažil jsem je pracovně, jsou nesnesitelně dokonalí, odpovědní, to je k nežití! Ale jinak pro mě platí heslo: každému dle libosti, ale nechtějte po mně, abych souhlasil
ramon Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Připojuji se... sám mám několik kousků Seiko a mám pro ně slabost, jedny z nich vlastním již 32 let, ale když se budu rozhodovat srdcem, tak raději 5x dražší švýcary než japonce. Nelíbí se mi jejich mentalita, tlačí se v metru a koupou se v bazénu ve stoje. A cvičí ráno v práci. Teda prej... Zažil jsem je pracovně, jsou nesnesitelně dokonalí, odpovědní, to je k nežití! Ale jinak pro mě platí heslo: každému dle libosti, ale nechtějte po mně, abych souhlasil Ale právě proto jsou ty jejich výrobky tak precizní
ramon Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 taky zajímavý kousekhttp://cgi.ebay.com/Vintage-GRAND-SEIKO-45...1QQcmdZViewItem
Ropucháč Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Přesně tak...pro někoho je důležitá značka, pro někoho technika a to že má v hodinkách "vlastní" kalibr.... je to věc osobní volby. Tak jako tak neudělá špatňě ať už vybere Omegy nebo Grand Seika no jo a treba si povedat este jednu vec...keby boli GS SWISS MADE tak stoja podstatne viac!
safi Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 no jo a treba si povedat este jednu vec...keby boli GS SWISS MADE tak stoja podstatne viac! Swiss made není zárukou kvality...Swiss made ti pouze říká, že určitá část součástek musí být made in Swiss, ale není to zárukou kvality. Máš hromadu quartzových slátanin, které se honosí nápisem Swiss made, ale na ruku bych si je nevzal (ani kdyby byly od Seika nebo z Asie). Z hlediska kvality hodinek je to spíše otázka: 1) kvality produkce 2) výstupní kvality
Jakubisko Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Az na ty tranzisturky uvnitr... http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=117591 muzete se podivat za kolik jsou u americkych kolegu
safi Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Az na ty tranzisturky uvnitr... http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=117591 muzete se podivat za kolik jsou u americkych kolegu cena nových je cca 24 000 korun +-
safi Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 (upraveno) Uvažuju jestli si nekoupit právě tyto Quartzové, protože na mechaniky asi dlouho nenašetřím, podle dnešního kurzu to vychází na cca 27-28....a to je už hoodně peněz Upraveno 20. ledna 2008 uživatelem ¨safi
ramon Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Uvažuju jestli si nekoupit právě tyto Quartzové, protože na mechaniky asi dlouho nenašetřím, podle dnešního kurzu to vychází na cca 27-28....a to je už hoodně penězKdyž už kupovat GS tak hlavně kvůli těm vymakaným high-end mechanickým strojkům. Quartz moc ničím nevyniká a mě osobně by bylo fuk jestli je termokompenzovanej nebo ne. Ale nedávno jsi myslím brousil na vintage,ne?
safi Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Když už kupovat GS tak hlavně kvůli těm vymakaným high-end mechanickým strojkům. Quartz moc ničím nevyniká a mě osobně by bylo fuk jestli je termokompenzovanej nebo ne. Ale nedávno jsi myslím brousil na vintage,ne? Ty by byly lepší volba..to je pravda :-))
Ropucháč Odesláno 20. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2008 Swiss made není zárukou kvality...Swiss made ti pouze říká, že určitá část součástek musí být made in Swiss, ale není to zárukou kvality. Máš hromadu quartzových slátanin, které se honosí nápisem Swiss made, ale na ruku bych si je nevzal (ani kdyby byly od Seika nebo z Asie). Z hlediska kvality hodinek je to spíše otázka: 1) kvality produkce 2) výstupní kvality jasne, plne suhlasim...myslel som to tak, ze keby mali toto oznacenie urcite by boli vyssie cenovo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se