Přejít na obsah

Seiko Mod - Ako na to?

People

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 411
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

orol

Rozhodl jsem se vylepšit Seiko 5 SNZH o šroubovací korunku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Původní krček jsem odvrtal a připravil jsem otvor pro nový šroubovací krček. dc1dee195421

Spongebob

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Jiří Sedlák

... a nejdou. 🤣

před 57 minutami, bandicoot napsal:

Odkud máš ten jubilée? Je plechový jako původní náramek nebo plný?

Z Aliexpress a neřeknu ti z čeho je, ale není plechovej jako orig.. nějaký plný články.. spokojenost :)

https://a.aliexpress.com/_EHSP3Sc

Upraveno uživatelem Spongebob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem do tebe vkládal více důvěry. Ale to dýnko bys mohl zvládnout.

Ne nechci rejpat, jenom z vlastní zkušenosti vím, že jakmile se do toho člověk pustí sám, tak k těm hodinkám získá prakticky mateřský cit.

Když jsme tu ve vláknu o modifikacích, tak nakoupit nějaké základní nářadíčko a pustit se do toho, se přímo nabízí.

Nic nenahradí to uspokojení, když po hodině hledání stěžejek po celém pokoji, hodinkových ručiček pod stolem a vyfoukání posledních smítek z ciferníku, ty hodinky poskládáš, úplně vysílený, zpět dohromady😂

Odkaz ke komentáři

Tak to by mě jeblo🙈. Naštěstí to se mi ještě nestalo, ale to, že na cifru zbyde zatoulaný smítko to jo a kdo se má na to koukat? Takže rozborka sborka, ale to už jde většinou rychle.

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Jerryl napsal:

Tak to jsem do tebe vkládal více důvěry. Ale to dýnko bys mohl zvládnout.

Ne nechci rejpat, jenom z vlastní zkušenosti vím, že jakmile se do toho člověk pustí sám, tak k těm hodinkám získá prakticky mateřský cit.

Když jsme tu ve vláknu o modifikacích, tak nakoupit nějaké základní nářadíčko a pustit se do toho, se přímo nabízí.

Nic nenahradí to uspokojení, když po hodině hledání stěžejek po celém pokoji, hodinkových ručiček pod stolem a vyfoukání posledních smítek z ciferníku, ty hodinky poskládáš, úplně vysílený, zpět dohromady😂

Ve zkratce.. čemu nerozumím, do toho se neseru.

Odkaz ke komentáři

Hele sundavání ručiček je jednodušší než nandavání. Poprvé jsem je páčil dvěma šroubováckama proti sobě, ale pak jsem si pořídil tento stahovák a je to super. Na ciferník si dáš ochranu, igelt nebo papírek a pak čelistěma chytíš ze spoda řučičky a zmáčkaneš boční pružiny. Ručky jsou dole hned a nikde nelítaj, protože zůstanou chycený. Návody na YT.

Zrovna jsem to nedávno podstupoval, když jsem měnil sklíčko, rovnal ručky s indexy a chapter ring. Bylo to velmi uspokojující.

K nasazování ručiček používám druhou stranou vypsaný tuhy z propisky. Tou dutinkou zatlačím na ručičku v místě díry a hřídelka zajede dovnitř. Snad to popisuji pochopitelně🙂

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

Uplne v pohode, rok 1980

Alebo 2014 samurai

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak slim dýnko dorazilo. Objednávka přijata 14.3. Tak to není tak zlý. Robokies Holandsko.

Jak dojde k výměně pochlubím se fotem :)

PS: nakonec jsem rád že jsem vzal tu lesklou verzi..vypadá to uplně orig. Zatímco broušený by tam bylo jak pěst na oko.

Odkaz ke komentáři

No že už tam to dýnko není namontovaný. Vypadá pěkně👍

To mě přivedlo k tomu, jak je každý milimetr výšky hodinek znát. Podle čísel by se to nemuselo zdát tak markantní, ale realita je neoblomná.

K doložení dávám fotku úplně jiných hodinek: Citizen Tsuyosa-12mm a Tissot le Locle-9mm. 

Odkaz ke komentáři

Jojo já to taky vím právě. Měl jsem zatím u mě nejnižší Alpiny 9mm a to byla fakt pecka. Od té doby výšku celkem hlídám a když vidím nějaký potápky třeba 15, 16mm tak mě jde hlava kolem. Aqusi měly 13,5 a to je podle mě strop.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...