jakham Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Dobrý den, myslím, že nyní nastal ten správný čas k založení topicu pomoci s mým výběrem... ale od začátku. Přibližně rok zpět jsem byl v situaci kdy jsem si mohl dovolit si konečně plnit své sny... nějaké to cestování, mechanická Leica, auto ... a mimo jiné mechanické hodinky od tradičního výrobce. Někdy v květnu tohoto roku jsem začal pročítat net a dělat si obrázek "jak to vlastně ve světě hodinek chodí". Tím se dostáváme k dnešnímu dni, kdy již obrázek co bych vlastně asi chtěl mám, ale budu rád když mi poradíte, určitě mnozí z vás mají více zkušeností jak já a vědí o modelech/značkách které se mi třeba budou líbit více. Rád bych si tedy pořídil první "dospělé" hodinky. Snoubence jsem to podal se slovy, pořizuji si hodinky jako připomínku naší svatby, tzn. rád bych je měl do 20.8.2016. Hledám univerzály, kteří si mi prostě budou líbit - momentálně mi jsou nejbližší potápky, marine a pilotky. Musí sedět k obleku i k ležérnímu oblečení/lehce sportovnímu. Jak jsem psal výše, "značka"/tradice je pro mne důležitá. Cenový strop jsem si dal nejdříve do 20tis, to už ale teď vím že nesmysl, takže ideál 30-40tis., pokud mi i toto bude vymluveno tak můžu ještě navýšit. Dále bych rád ruční nátah nebo automatiku, strojek Švýcarsko, značku samotnou Švýcary nebo Němce. Průhledné dýnko je velké plus, na materiálu tahu si nelpím. Zatím jsou mi nejbližší Stowa Marine original a jejich pilotky a Oris Aquis date. Budu rád za každou radu na jaké další značky koukat. Děkuji moc a jsem s pozdravem Jakub PS: Pokud bychom sehnali k tomu ještě limitku bylo by to plus :-)
stosi Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 (upraveno) V podstatě bych Ti doporučil projít vlákno "Co máte právě na ruce" a pak sekce "švýcarské" "německé" a "japonské" hodinky - těch značek je tolik... Buď Tě hned něco praští do očí a nebo si uděláš slušnou představu. Pokud chceš jedny hodinky na delší čas, tak bych to neuspěchal a nechal to uzrát, protože za 30 - 40 tis. už pořídíš velice slušnou "muziku".edit: Pokud se Ti líbí pilotky od Stowy, tak zkus třeba ještě mrknout na zn. Tutima a Hanhart (nejsou tady zastoupeny tak hojně, ale o to větší radost na ně pak pohledět). Upraveno 29. července 2016 uživatelem stosi
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 (upraveno) Nejdřív by to chtělo ujasnit jeden směr. Respektive jeden styl hodinek, který se Ti líbí. Tedy za předpokladu, že chceš opravdu jen jedny tzv. na vše. No anebo jít cestou rozdělit budget a pořídit jedny potápky a jedny pilotky. Ponosit, udělat si vlastní názor, rozhodnout a buď jedny nebo oboje poslat do světa a vybrat ty jedny "pořádné". Možná nakonec zjistíš, že Ti vyhovuje mít více stylů hodinek, každé pro lehce jinou příležitost. Nakonec k tomu přidáš jedny univerzály (třeba Seiko SDGM003), jedny chrona (Hamilton Pan Europ / Bulova Moon chrono) a jedny otloukánky (G-Shock) a máš vystaráno. Ze zkušenosti totiž víme, a potvrzuje se to opakovaně, že u jedněch hodinek většinou nezůstane. Nicméně, dle zadání...Potápky: V budgetu 30-40k bych osobně zamířil na bondovky, aka Omega SMP 300 M. Nebo Tag Heuer Aquaracer 500m. Oboje nebudou nové, ale když se budeš snažit, dá se sehnat kousek v pěkném stavu. Případně směrem přes 50k pak třeba Tudor Black Bay, což už je haute horlogerie.Pilotky: Takovej randál bych za pilotky asi nedal, zatim jsem do nich nedozrál, ale kdybych už měl vybrat jedny, tak se mi poslední dobou dost líbí Damasko DA37, kterými tu prudí David_B. //edit: Ten soulad s datem svatby jsem bral tak, žes tím jen "uklidnil" ženu a proto tomu nevěnoval příliš pozornost. Pokud by to měly být opravdu hodinky na památku svatby, které nehodláš prodávat, pak jen jedny a vybírat o to pečlivěji. Upraveno 29. července 2016 uživatelem Maxel
Ondoni Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 A je ti jasný, že je pak nemůžeš prodat, když to budou památeční k svatbě? Jestli tady do toho spadneš, a že podle toho co píšeš do toho tady spadneš stopro, tak aby Tě jednou nemrzelo, že hodinky za 40 litrů vytáhneš jen jednou za čas... Ke svatbě si kup nějaké starší Omegy v dobrém stavu a měj to pak spíš jako sběratelský kousek, který nemusíš prodávat a jednou ho dáš třeba synovi A výběr těch pořádných srdcovek si pak užívej bez ohledu na čas.
Lukyn77 Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Taky bych v prvním kole zůstal do těch dvaceti, aktuálně mě napadají:Precista PRS-82 http://www.timefactors.com/precista.htmSquale Atmos 50 https://www.chronoshop.cz/squale-professional-1521/ Důvod proč je mít jim rozhodně nechybí.
Návštěvník Mitak Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Jestli můžeš ještě navýšit rozpočet, tak rovnou vem Rolex :-)
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 (upraveno) Jestli můžeš ještě navýšit rozpočet, tak rovnou vem Rolex :-) OT: Teorie o navyšování budgetu Kura, nemůžu to najít... kdes to psal? Upraveno 29. července 2016 uživatelem Maxel
AKUC Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 A je ti jasný, že je pak nemůžeš prodat, když to budou památeční k svatbě? Jestli tady do toho spadneš, a že podle toho co píšeš do toho tady spadneš stopro, tak aby Tě jednou nemrzelo, že hodinky za 40 litrů vytáhneš jen jednou za čas... Ke svatbě si kup nějaké starší Omegy v dobrém stavu a měj to pak spíš jako sběratelský kousek, který nemusíš prodávat a jednou ho dáš třeba synovi A výběr těch pořádných srdcovek si pak užívej bez ohledu na čas.súhlasím s názorom Ondoni-ho, ja by som na svatbu kúpil staré Omegy ... (najradšej z roku narodenia) .
Daemonultimate Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Ani Stowa ani Oris Aquis se mi pro tuto příležitost nepozdávají. Když už, tak už, rozpočet navyšuješ, vleť do toho plnou rychlostí a vem tady na foru keramický bondovky ve stavu nových. Jsi v tom do 60, ale hodinky na FURT.
vikinho Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 súhlasím s názorom Ondoni-ho, ja by som na svatbu kúpil staré Omegy ... (najradšej z roku narodenia) . Nebo starší Tudory se dají pořídit také za pěkný peníz (resp. v této cenové kategorii).
jakham Odesláno 29. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Ahoj, děkuji moc za první reakce... Vlákno co zrovna máte na ruce má stále otevřené. Přesně jak píšete... spadnu do toho, resp. už jsem spadnul :-) Jako fotograf mám to samé s fototechnikou, teď k tomu vedle LPček přibudou ještě hodinky. To se má Drahá po*ere :-) Navyšování budgetu bych dal stranou, né že by peníze nebyly, ale jako začátek se mi nechce utratit tolika peněz právě z důvodu že vím že budou další :-) Moji favoriti dlouhodobě nyní byly Oris Aquis date, ale posledních pár dní čím dál více se pocit prvních hodinek překlápí do typu Stowa Marine original nebo Steinhart marine (chtěl bych je vidět v Chronoshopu naživo až je budou mít skladem). Do svatby 3 týdny a není tolika času a něco "musím" vybrat (nastávající nemůže říct ani popel když si vyprosila snubní prsten za 40k ), co by mi tuto událost připomínalo a připravilo půdu pro "Víš, mně by se hodily ještě sportovnější hodinky..." Tzn. rozpočet +/- 35k bych nerad překračoval a radši si ho nechal na přemýšlení/procházení během zimních večerů co bude další nákup. BTW Omegy bondovky by byly jasnou volbou! Kde se dají sehnat za peníz v mém rozpočtu? Díky Jakub
Daemonultimate Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 ... BTW Omegy bondovky by byly jasnou volbou! Kde se dají sehnat za peníz v mém rozpočtu? Díky Jakub To by se líbily všem, leda starej model v nějakym dobrym stavu, ale tím si nejsem jist.
Maxel Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Jestli Tě berou bondovky (s vlnkami - budget), tak bych se na vše ostatní vykašlal. Věř mi, mám je a jsou skvělé Za pár minut hledání jsem je v CZ nikde nenašel, ale určitě bych hodil poptávku do sekce Koupím, třeba se jich někdo v pěkném stavu plánuje zbavit ; plus bych se podíval na chrono24, jestli Ti nevadí nákup ze zahraničí.
Návštěvník Mitak Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 OT: Teorie o navyšování budgetu Kura, nemůžu to najít... kdes to psal?Myslím, že vybírací vlákno nějakých Steinhartů :-)
tomas1346 Odesláno 30. července 2016 Nahlásit Odesláno 30. července 2016 No vypada to, ze u jednech stejne nezustanes, tak je nesmysl kupovat na svatbu nejake univerzaly, ktere stejne k obleku, co si budem povidat, zase az tak nejdou ;-). Samozrejme se najdou takovy, co nosi potapky ke vsem a jsou presvedceni, jak je to OK...Kup proste cistokrevne oblekovky, ktete vzdy pak svatecne vytahnes se sakem a podobnym slusnackym oblecenim. Ja presne pro tento ucel poridil Hamilton intra-matic 38mm a jsou to proste moje nafurt hodinky.
gabik Odesláno 1. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2016 (upraveno) Za me je Stowa v pohode, mam osobni zkusenost, sam jedny vlastnim. Tam ale pozor na dodaci lhutu, nemusel bys to stihnout do 20.8. Edit: Squale fajn, ovsem jako upominkovy ke svatbe za me spis ne. Hlavne stejne zadny nejsou skladem a buh vi kdy budou. Vyrabej je jak je zrovna napadne. Upraveno 1. srpna 2016 uživatelem gabik
jakham Odesláno 1. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2016 Díky všem za komenty... Už jsem do toho plně spadl :-) Rozhodl jsem koupit Aquis (poptávám zde nebo mám fajn nabídku na nové), k tomu ze zvědavosti poptávám SKX nebo SBDC on Seika (netušil jsem že Seiko je takový "kult", ale je to supr! :-) ). Jako upomínkové asi zvolím Stowy, jsem s nimi v kontaktu, při objednávce do 7.8. bychom měli stihnout dodání. Ev. pokud budou do té dob skladem Steihart marine, které jsou velmi podobné a mne oku příjemné!
jakham Odesláno 17. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2016 Můžeme lock... Koupeny Stowy Marine date automatic... veliká spokojenost. Chrononemoc se rozvinula do velkých rozměrů... jednám o koupi Moonwatchů :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se