Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si udělal radost s těmito modrásky. Mám je od pátku a zdá se, že jdou velice slušně asi +2 za den :clap: . Ještě budu sledovat. Moc se mi líbí velikost a kombinace sportovního a oblekového designu.

Včera když jsem šel z koupaliště tak nějaký maník šel do auta s poznávací značkou 007 SEIKO. Asi také nějaký nadšenec do hodinek. Ale nemel jsem čas s ním pokecat, natož si značku vyfotit...

post-1962-0-04808900-1469960192_thumb.jpg

post-1962-0-65311700-1469960213_thumb.jpg

post-1962-0-11050900-1469960230_thumb.jpg

post-1962-0-65395300-1469960266_thumb.jpg

post-1962-0-74578400-1469960344_thumb.jpg

Odesláno
  V 31. 7. 2016 v 10:23, Markynin napsal:

Pekne, co je to presne za seiko?

Jsou to   SEIKO AUTOMATIC SNKD99K1.  Můžeš na ně kouknout i zde:

Koupil jsem je na www.timestore.cz  - dodávka byla blesková. Mají tam zatím ty samé v černé barvě. 

Odesláno
  V 31. 7. 2016 v 10:44, Liqid napsal:

Tyhle jsem taky měl, jsou super. Bohužel tah mi nesedl a řemen na ně nejde, tak jsem poslal o dům dál.

To je fakt jejich nevýhoda s tím řemenem, ale celkem se nosí fajn, protože nejsou moc těžké.

Odesláno (upraveno)
  V 31. 7. 2016 v 10:20, nivarox napsal:

Tak jsem si udělal radost s těmito modrásky. Mám je od pátku a zdá se, že jdou velice slušně asi +2 za den :clap: . Ještě budu sledovat. Moc se mi líbí velikost a kombinace sportovního a oblekového designu.

Včera když jsem šel z koupaliště tak nějaký maník šel do auta s poznávací značkou 007 SEIKO. Asi také nějaký nadšenec do hodinek. Ale nemel jsem čas s ním pokecat, natož si značku vyfotit...

Už se to řešilo v "Co jste kde viděli" a vzhledem k tomuto příspěvku to asi se SEIKO hodinkami nemá nic společného.

Každopádně jsi si koupil nádherné pětky :). Působí na mě jako takové Expy II do Seika. Bez toho 50 m bych se asi obešel, ale modrá na ciferníku je trefa do černého. Navíc lumi (celkem jedno, jak moc svítí, prostě tam je) a rámeček kolem day-date je super. Prostě hodinky na celý život, kterým nic nechybí, za 20 let se jen hodí novej strojek, kterých se všude bude válet spousta, a jede se dál.

Edit: Zhlédl jsem video a jsou to opravdu krásné leštěnky. Navíc mají vrtané nožky :eek: . V záplavě SKX a SNZG15 je to vykročení z řady správným směrem.

Upraveno uživatelem VitekB
Odesláno (upraveno)

"Přesnost chodu v sekundách -10/+25 / den"

Děsivé, kdyby to bylo za měsíc, tak dejme tomu bych to za tu cenu snesl..

Upraveno uživatelem zbuddy
Odesláno

Já vím, proto si kupuji (solár) quartzky. Přesné automaty stojí majlant.

Odesláno
  V 31. 7. 2016 v 11:34, zbuddy napsal:

"Přesnost chodu v sekundách -10/+25 / den"

Děsivé, kdyby to bylo za měsíc, tak dejme tomu bych to za tu cenu snesl..

Kvarcky nemají problém s přesností v řádu sekundy za pár měsíců,ale u mechanických hodinek /ano Seiko 5 jsou mechanické :-)/ je přesnost v řádu jednotek sekund za den /píší o 20,sekundách/ ,skutečná odchylka bývá cca +-10 sekund á den.

Odesláno
  V 31. 7. 2016 v 11:42, zbuddy napsal:

Já vím, proto si kupuji (solár) quartzky. Přesné automaty stojí majlant.

Většina lidí zde si kupuje hodinky srdcem a se srdcem /teda se setrvačkou/.A nějaká odchylka v rámci vteřin je pro nás milovníky skutečných hodinek zanedbatelná.S jakou přesností chodíš na schůzky ? Plus mínus 10 vteřin ?

Odesláno

Taky kupuji hodinky srdcem a věz, že sedě na prdeli také obdivuji mechaniky, zejména natahovací a přesné. 

Přesný čas mám rád a potřebuji jej, protože chodím dost přesně na vlak do práce. Kdybych měl nepřesné automaty, tak po několika dnech jejich nekorekce bych přišel pozdě nebo bych tam čuměl zbytečně (abstrahuji od zpoždění). 

Odesláno

To by ses divil, zejména odjezdy z Prahy jsou přesné. A do práce nastupuji často do vlaku jednu zastávku po počáteční stanici, takže plánovité spoléhání na zpoždění se nevyplatí. A čumět na zastávce kvůli předstihu nepřesných hodinek by mne také nebavilo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...