Přejít na obsah

Prim sport současné - ciferník Humberto

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny ve spolek. Dlouho již sleduji zde uváděná témata a až dnes jsem sebral odvahu k registraci a položení otázky. Jako kluk jsem vlastnil prim sport 2 humberto. Bohužel si pamatuji, jak zranitelné je na nich sklíčko. Jedny zrepasované Humberta mám a právě dnes jsem sklíčko poškrábal:(. Napadlo mne, jestli někdo z Vás tu na fóru nezkoušel ciferník Humberto napasovat do v současné době vyráběných prim sport...? Viděl jsem tu různé úpravy a proto se z veškerou úctou ptám na tuto možnost. Děkuji za reakci! Dodávám, že většině z Vás mohu nádherné kousky hodinek jen závidět.....Sám bych se chtěl na PS2 naučit měnit např. sklíčko, ale zatím vůbec nevím, jak na to. Děkuji ještě jednou za reakci, Libor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,vítám Tě tady.Nejjednodušší je poškrábané plastové sklíčko přeleštit.Nejdříve třeba jemným vodním smirkem zrnitost 1200 až 2000 a pak zubní pasta na hadřík a doleštit.Pokud chceš vidět kde máš hlubší škrábance,tak si to sklo nejdřív počmárej lihovou fixkou.Výměna skla na sportech je v domácích podmínkách skoro nemožná potřebuješ lis a misky na zalisování skla,aby bylo vodotěsné.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za radu ohledně přeleštění sklíčka - pokusím se napravit tu paseku. Ještě by mne zajímala ta druhá část otázky - pokoušel se někdo napasovat ciferník "humberto" do nějakého odolnějšího pouzdra? (napadlo mne pouzdro v současnosti vyráběných prim sport - pry má údajně tvrzené sklo...) Díky za případnou odpověď a uvítání!

Odkaz ke komentáři

Pokud se bojíš vzít na hodinky smirek a neudělal si do nich moc hlubokou rýhu, tak si kup pastu Polywatch. S tím to zvládneš levou zadní. O leštění plastových skel je tu cele vlákno.

Plastové sklo je v pohodě a nebál bych se toho. Mají ho i hodinky za 100tis a zvládnou denní nošení. Jen to občas preliznes tou pastou.

Místo chromovaného pouzdra je možné sehnat nerez.

Odkaz ke komentáři

U těchto prim sport je klasické plastové sklo .

Ony jsou totiž dvě firmy a možná,že MPM Sport ta druhá fotka mají lepší sklo.Nikdo zde nebude bastlit /rozuměj skládat/ výrobky dvou firem.

Jinak si najdi spor Elton versus MPM.

post-9327-0-80248900-1469994042_thumb.jpg

post-9327-0-67535000-1469994223_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díval jsem se na video s pastou Polywatch - vypadá to opravdu dobře, díky za další z tipů!

Ano, tyto hodinky prim sport (tedy dovídám se MPM) jsem měl na mysli. Vím, že o značku "Prim" vypukly nějaké tahanice - podívám se na příslušnou tematiku. Takže ciferník humberto do tohoto typu nikdo asi nikdy nezkoušel....

Já nejsem úplně vyhraněný - líbí se mi sportovní hodinky. Když jsem měl cca 12 let, znamenaly pro mne hodinky prim sport 2 humberto volnost pohybu - u nás v obci bylo koupaliště, ale rodiče chtěli, abych se cca po dvou hodinách vždy hlásil doma, že jsem v pořádku - bydleli jsme cca 100 metrů od koupaliště. Tudíž chtělo to mít hodinky, se kterými bylo možné se koupat a kolem roku cca 1988 byly prim sport 2 "dostupná" volba a vždy jsem s nima byl spokojený. Jak se pomalu blíží 40, tak mne přepadla taková nostalgie a vždycky v létě nosím humberta. Mám to tak nějak - jako Pavlovovi psi - spojené: léto x PS2 na ruku:) Tolik tedy na vysvětlení - rozhodně bych nechtěl pobouřit odborníky tu na fóru - jen mne to tak napadlo: v bytelnějším pouzdru mít svůj oblíbený ciferník (popř. celý strojek PS2).

Děkuji za všechny příspěvky (kdyby přece jen snad někdo nějaký takový pokus dělal) a rady. Ještě jednou se omlouvám, že montuji dohromady dvě firmy (ač nedopatřením a neznalostí....) - jak prozrazuje status u nicku jsem "začátečník".

Odkaz ke komentáři

I na Prim sport 2 z Eltonu jde koupit nerezové pouzdro,bohužel sklo jen plast.A také to pouzdro vyjde jak pěkné Seika.Jinak ciferník určitě pasovat nebude,protože bude mít jiné uchycení ke strojku.

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři

Jak je známo, prim sport se ve finále dělaly i se strojkem ZJS (jedny mám doma) a stený strojek, dokonce v automatu se dává i do čínských kopií, na ebayi dostupné za pár korun. Stačí pak přehodit číselník, ručky, budou ti dokonce sedět i nožky na číselníku ... to už je ale jiné vlákno ...

Odkaz ke komentáři

Orlando1: (ale i ostatní): Děkuji za další odpovědi. Bylo by možné zaslat obrázek jednak těch prim sport ZJS a jednak oněch čínských kopií(abych věděl o co jde)? Abych to upřesnil - potom by do pouzra a na strojek těchto hodinek (čína, resp. ZJS) měl sedět ciferník a ručky humberto? Jsem opravdu úplný začátečník. Tady na fóru teď trávím spoustu času a dovídám se spoustu pro mne zajímavých věcí - tohle (takový jak tu psáváte "bastl") tu ale počítám popsané není....Pokud ano, poprosím o odkaz a už dám pokoj...:)

Jinak vypadá to, že jsem lapen a asi se doma budou objevovat hodinky prim sport ve více provedeních a kusech.....Půjde to ale pomalu, neb rozpočet je napnutý a jak se praví v jedné české komedii: "rodina se dusí":)

Odkaz ke komentáři

To na co se ptáš se vyrábělo, byly to letecký primky se safírem a průměrem 45mm

na požádání Ti tam nacpali humberťáckej cifr, teď už je v nabídce eltonu nevidim,

ale za optání by to stálo.

post-22564-0-38128800-1470174167_thumb.jpg

post-22564-0-67685400-1470174181_thumb.jpg

post-22564-0-15411800-1470174189_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

kolik to pouzdro muze stat? Po tomto som sa poobzeraval dooooost dlho ale nikde som sa o tech nedocetl.

Jede tam klasickej 68.3 ?

Tohle není renovace, jedná se o novou produkci, takže je tam kalibr 98.

Nevim přesně kolik byla cena asi 45k +-

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...