Andreas.ks Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 Nemůžu říct, že by se mi hodinky které dělá dnešní PRIM nelíbily (až na některé)... Přece však jen pohled praví jedno a úvaha druhé... Firma prim se podle mého názoru (je možné, že poněkud idealistického) zatím hledá a zkouší cesty (viz damascénskou novinku)... Role dodavatele hodinek pro celou republiku dávno skončila, v dnešní quartzové záplavě je zdá se již nenávratně ztracená... PRIM tedy vsadil na to, co je mnoha dnešním lidem vlastní - touha odlišit se, být "jiný" než všichni ostatní, mít něco, co nikdo jiný nemá... (Pro příklady není třeba chodit daleko - stačí se poohlédnout po obytné architektuře... Příkladů by bylo asi hodně i z jiných oblastí...) Navíc zdá se že už i u nás se najde dost lidí, keří jsou ochotni si za "něco, co nemá nikdo jiný" zaplatit - a mnohým je pak asi jedno, jestli "ta mašinka uvnitř" má vyryté to nebo ono... Zkrátka jde o originalitu, o povrchní pozlátko (byť místo pozlátka je tam občas drahý kov). Sériová produkce však na mě působí velice rozpačitým dojmem... Byť se nevyznám v technologii zpracování kovů, přijde mi divné, že 7/8 ceny hodinek tvoří cena pouzdra...
HonzaX Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 grga_pitic napsal: Vazeni, tak sleduju jak se vyviji nova generace "prenadherne" limitky PRIM a dovolim si v tomto zcela demokratickem vlakne shrnout sve pocity co se tyce znacky PRIM, jeho produkce, tzv. limitovanych serii atd. 1. limitovane serie jez vznikaji pod kuratelou cigiho - nevim jestli je to jen muj pocit, ale zda se mi jako by cigi uz zesilel uplne, nebo se stal zamestnancem (nadhanecem) firmy PRIM na tomto foru. Kazdopadne jak to tak sleduji, cigi si v podstate sklada hodinky podle sveho gusta, a s razanci sobe vlastni se do projektu snazi zatahnout co nejvice lidi, snazice se je poblaznit povidackami o jakychsi vzacnych limitkach, hodinkach pro vyvolene atd. (trochu mi to pripomina praktiky nekterych spolecenstev, kde "pravdu" mohli poznat jen zasveceni - v tomto pripade je cigi orakulem teto pravdy) - dovody mohou byt v podstate tri, ktere vysvetluji cigiho urputnost - 1. cigi je presvedcen ze opravdu se zde vytvareji zazraky v oboru hodinariny a on je veleknezem techto zazraku nebo 2. cigi o tom tak uplne presvedcen neni, ale pres svou velkohubost a halasne proklamovana hesla ze to neni o penezich, taky pase po cene a snazi se do toho uvrtat co nejvice lidi, aby mel ty "sve" hodinky za co nejlepsi cenu (PRIM preci proklamuje cim vice tim levneji) nebo 3. nebo je to nadhanec fa. PRIM a dohazuje jim ksefty bud za slevy nebo provizi (nechci nikomu krivdit, ale tot muj pocit) 4.6.2007 - 20:06 Příspěvek #392 Advanced Member Skupina: Member_50 Příspěvků: 427 Registrován: 3.6.2005 Od: Praha Člen číslo: 45 Co říkáte na názor , že Vás cigi použil aby si udělal hodinky jaké chtěl , díky Vám to má levnější a teď zmizel . Tohle jsem napsal před půl rokem . Nebylo to z mé hlavy , zaslechl jsem to u Jagušky . Zřejmě to nebyla špatná teorie když se po půl roce objeví znovu . Něco tady smrdí .
pan socka Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) Výborně, pánové, opravdu jsem se tady slušně pobavil, děkuji. Z vašich příspěvků jsem nabyl dojmu, že vás Prim nutí nakupovat své produkty pod nátlakem, ale tak tomu není, že? Proč tedy tolik zbytečných slov, nic tím nezměníte a Prim bude své hodinky prodávat i nadále. A váš přítel Jorg? Bastler hodinek, kterých jsou tuny, a který skončí tehdy, až se ETA rozhodne a zastaví dodávky svých strojků mimo Swatch Group. To potom bastler Jorg možná zabuší na vrata v Eltonu s otázkou: ?Nebyl by strojek? Pravděpodobně bych se na tuto reakci vykašlal, ale potřebuji nahnat příspěvky abych mohl do sekce ?KOUPÍM? Rád bych koupil pár strojků ze šrotiště, neb mám jistý záměr s pouzdrem Codenis, pánové. Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem pan socka
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 to HonzaX - nejak se to nabizi - zajimave taky je ,ze cigi se objevil po dlouhodobe ignoraci fora, a v podstate jeho prvni akci byla zase nova limitka - respektive organizace nove limitky. Ale nevim, nechci nikomu krivdit...
pan socka Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 Ad HonzaX: Tohle už je slušná špína, nemyslíš? Nebo máš snad jediný důkaz? Prý forum gentlemanů, ale trošku, ale opravdu jenom trošku k poblití
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 pan socka napsal: Výborně, pánové, opravdu jsem se tady slušně pobavil, děkuji. Z vašich příspěvků jsem nabyl dojmu, že vás Prim nutí nakupovat své produkty pod nátlakem, ale tak tomu není, že? Proč tedy tolik zbytečných slov, nic tím nezměníte a Prim bude své hodinky prodávat i nadále. A váš přítel Jorg? Bastler hodinek, kterých jsou tuny, a který skončí tehdy, až se ETA rozhodne a zastaví dodávky svých strojků mimo Swatch Group. To potom bastler Jorg možná zabuší na vrtata v Eltonu s otázkou: ?Nebyl by strojek? Pravděpodobně bych se na tuto reakci vykašlal, ale potřebuji nahnat příspěvky abych mohl do sekce ?KOUPÍM? Rád bych koupil pár strojků ze šrotiště, neb mám jistý záměr s pouzdrem Codenis, pánové. Tak to si nabyl spatneho dojmu - nikdo nic takoveho netvrdi, ani netvrdil (koupe pod natlakem). Proste se bavime o PRIMU, jeho modelech, vizich (jsou-li jake) a zajimave cenotvorbe. Tak jako se bavime o ostatnich znackach. Je to asi nezvykle, protoze tohle tema tady bylo dlouhodobe tabu. Pokud Eta zastavi dodavky, tak bude stejny problem mit jak Jorg tak PRIM (a mnozi dalsi). Ale mas pravdu ze JORG asi vetsi - PRIM bude stacit jeste spoustu let pri svych "gigantickych" prodejich dodavky strojku sanovat svymi zastaralymi kalibry z vlasnich zdroju a zdroju srotist.
grga_pitic Odesláno 8. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 pan socka napsal: Ad HonzaX: Tohle už je slušná špína, nemyslíš? Nebo máš snad jediný důkaz? Prý forum gentlemanů, ale trošku, ale opravdu jenom trošku k poblití Nevim co je na tom za spinu - proste to tak pusobi. Bez si precist prispevky sveho milce cigiho, koukni se na strategii cenotvorby Tveho oblibeneho PRIM (viz prispevek VOR) a pak se muzeme vratit k tematu gentlemanstvi....
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 pan socka napsal: Výborně, pánové, opravdu jsem se tady slušně pobavil, děkuji. Z vašich příspěvků jsem nabyl dojmu, že vás Prim nutí nakupovat své produkty pod nátlakem, ale tak tomu není, že? Proč tedy tolik zbytečných slov, nic tím nezměníte a Prim bude své hodinky prodávat i nadále. A váš přítel Jorg? Bastler hodinek, kterých jsou tuny, a který skončí tehdy, až se ETA rozhodne a zastaví dodávky svých strojků mimo Swatch Group. To potom bastler Jorg možná zabuší na vrata v Eltonu s otázkou: ?Nebyl by strojek? Pravděpodobně bych se na tuto reakci vykašlal, ale potřebuji nahnat příspěvky abych mohl do sekce ?KOUPÍM" Rád bych koupil pár strojků ze šrotiště, neb mám jistý záměr s pouzdrem Codenis, pánové. tady nejde o tu cenu...tady jde o to, že je toto fórum zneužíváno k tomu, aby se obhajovala neadekvátní cena (a tím i zisk) jisté limitované série.
New X-Bob Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) pan socka napsal: Výborně, pánové, opravdu jsem se tady slušně pobavil, děkuji. Z vašich příspěvků jsem nabyl dojmu, že vás Prim nutí nakupovat své produkty pod nátlakem, ale tak tomu není, že? Proč tedy tolik zbytečných slov, nic tím nezměníte a Prim bude své hodinky prodávat i nadále. A váš přítel Jorg? Bastler hodinek, kterých jsou tuny, a který skončí tehdy, až se ETA rozhodne a zastaví dodávky svých strojků mimo Swatch Group. To potom bastler Jorg možná zabuší na vrtata v Eltonu s otázkou: ?Nebyl by strojek? Pravděpodobně bych se na tuto reakci vykašlal, ale potřebuji nahnat příspěvky abych mohl do sekce ?KOUPÍM? Rád bych koupil pár strojků ze šrotiště, neb mám jistý záměr s pouzdrem Codenis, pánové. Nejsem bigotním zastáncem ani jedné strany. Ad "bastlitel" Jorg - asi zase nebude ten Jorg hloupý , stačí zaťukat v Rusku pro kalibr, ne? Nebo že by to nebyly kvalitní kalibry Made in Russia? No a až Ety dojdou (pro všechny) - jak dlouho potrvá, než chytrých pár hlav postaví-najme továrničku v Číně a s tvrdou kontrolou výstupního produktu hodí na trh kalibr Made in P.R.C., ale kvalita I.A? Co myslíte.... Vždyť koupit dnes skoro cokoliv, kde není alespoň kousek z Číny, je oříšek. Resume - pro mě osobně je Stowa sympatickou alternativou k Prim či Archimede. A jestli si budu pořizovat v blízkém období (pro mě tak do 4 let ) ještě jedny společenské hodinky, tak aktuální favorit je Stowa Antea černá bez data. Proč ne Prim Linea 40 - černé? Kvalita podle mě identická, stejně tak story (Prim ala znovuobrozená CZ značka, Stowa - chlapík, co jde si za svým a vydupává si jméno ze země), cena Stow sympatická. Mě přišly sympatické Linea 36 (v černé) za 9.400,- ale aktuální cena je taková, že mě to nemůže zbavit dojmu, že je nad tím, co mi ta případná radost z hodinek přinese. Prostě mi to bude kazit ten pocit z hodinek. Jakási nerovnováha (radost-náklady). Osobně ale Eltonu držím palce. Ale tomu pánu "Stowovi" taky Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem New X-Bob
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) pan socka napsal: Ad HonzaX: Tohle už je slušná špína, nemyslíš? Nebo máš snad jediný důkaz? Prý forum gentlemanů, ale trošku, ale opravdu jenom trošku k poblití Ono na zahraničních fórech platí výrazně přísnější pravdila pro jakékoliv prodeje, nákupy a podobné aktivity. Řeknu příklad z Seiko Citizen Forum: 1) nesmí se objevit inzerát na hodinky o kterých majitel v posledních 3 dnech na fóru psal 2) v prodejních inzerátech nejsou povoleny žádné příspěvky kromě opravy chyb a informace o prodeji 3) při jakémkoliv drobném porušení pravidel je vlákno ihned smazáno 4) nesmí se používat žádné neoriginální fotografie z internetu 5) nesmí se v běžných vláknech odkazovat na vlákna prodejní ani se o prodejích nesmí zmi%novat. Dále : například na Timezone není dovoleno v běžné diskusi nijak propagovat, odkazovat či používat obrázky od prodejců z Ebay, jiných aukčních systémů nebo jiných internetových obchodů. Pokud to srovnáš se situací na chronomagu je zcela jednoznačné, že zde jsou výrazně volnější poměry (k zamyšlení pro ty kterým se zdá současné forum málo demokratické) Nedokážu si představit že by na těchto respektovaných fórech nastala situace kdyby si někdo odůvodňoval uměle nafouknutou cenu hodinek, zejména v situaci kdy daná firma má jako jedinná na daném fóru specifické a výlučné postavení. Zde je jednoznačný konflikt zájmů a toto fórum je tímto způsobem zcela nepokrytě zneužíváno. Příspěvky následujího typu lze velmi jednoduše klasifikovat jako klamavou reklamu a pokud je propagována situace kdy se zákazník dozví cenu poté až bude mít hodinky na ruce, tak to je na uzamčení vlákna a ban danému uživateli: Protože nechceš bejt kmotr, sibirnayo, a protože jsi strojař, ne srdcař - cena ničeho, zejména pak cena šperkařských limitek přeci není o tom, co mě stojí sklíčko a motohodina, ale o tom, jak si vážím úzkého okruhu fandů. Proto není vypočitatelná, podstatná, objektivní, prvořadá, veřejná, důležitá a podobně a ani se po ní není třeba ptát, chápeš? NEHRAJE ROLI, protože víš, že je férová. BASTA. Třeba se jí někdy z očí do očí dovíš, ale to už budeš ty hoďky mít na ruce. Prim přece nebude říkat, za kolik peněz prodává komu hodinky - to je přeci mezi gentlemany naprosto nepřípustné, naučte se prosím konečně chovat, trhovci! Každý si může udělat radost za cenu přes devadesát tisíc. Kmotr o desítky!! to je hodně!!! procent levněji - mně to naprosto stačí, tobě, sibirnayo ne? Tento příspěvek není nijak namířen proti tvorbě limitovaných sérií u kterých platí normální postup: 1) sezbírají se hrubé požadavky a vytvoří se jeden nebo více konceptů, u kterých se stanoví orientační cena 2) jednotlivé koncepty se diskutují až do stavu tzv. finální specifikace 3) na základě finální specifikace a počtu kusů se stanoví konečná cena (eventuelně s možnými % změnami) 4) přijmou se závazné objednávky a zálohy 5) rozjede se výroba 6) dojde k zaplacení a převzetí zboží 7) všichni jsou spokojeni - i zákazníci i výrobce Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem ¨safi
JJ Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 New X-Bob napsal: Ad "bastlitel" Jorg - asi zase nebude ten Jorg hloupý , stačí zaťukat v Rusku pro kalibr, ne? A nebo použít některou z dnes už existujících drop-in náhrad ETA kalibrů. Většina těch hlavních je alespoň v základu tak stará, že je dnes může legálně vyrábět kdokoli.
JJ Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 ¨safi napsal: tady nejde o tu cenu...tady jde o to, že je toto fórum zneužíváno k tomu, aby se obhajovala neadekvátní cena (a tím i zisk) jisté limitované série. Některé věci se mi nemusí líbit, ale libovolná cena, kterou člověk zaplatí ze svobodné vůle je pro toho člověka adekvátní. Ten, kdo ji za adekvátní nepovažuje, prostě nekoupí. Do toho, jak konkrétně je cena tvořena, to nás nemusí zajímat. Tady je ve výsledku možná trochu nešťastná snaha pana Prokopa částečně tvorbu vysvětlovat a na druhé straně některé konkrétní ceny tajit. Asi by bylo lepší prostě říct "hodinky x stojí y korun protože já je vyrábím a tuhle částku za ně chci". Mně se ani žluťáky ani to probírané dobastlení Diplomatu nelíbí natolik, abych za to dal požadovanou částku. Tím to končí a hotovo. Linea 40 se mi líbila a účastnit jsem se chtěl. Nicméně při konfrontaci s debilním objednávkovým formulářem jsem se vykašlal i na to. Za ušetřené peníze jsem koupil a nechal zrenovovat jedny Sport I a ještě zbylo na vintage Seamastery :-D
Foundryman Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 Systém prodeje Prim mi mnohem víc připadne jako systém prodeje vysavačů Rainbow - taky předražené zboží, vyhýbající se veřejné tržní soutěži.
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) JJ napsal: Tady je ve výsledku možná trochu nešťastná snaha pana Prokopa částečně tvorbu vysvětlovat a na druhé straně některé konkrétní ceny tajit. Asi by bylo lepší prostě říct "hodinky x stojí y korun protože já je vyrábím a tuhle částku za ně chci". A o tom to právě je. Hodinářství je drahý koníček kde 1000Kč není žádná hodnota. Když jsem si nechával upravovat nebo renovovat hodky u jistého hodináře, tak jsem vždy věděl před začátkem renovace orientační cenu a vždy jsem vědel kolik jsem za jakou práci a za jakou část hodinek zaplatil. Ať se jednoduše řekne takové jsou varianty a takové jsou ceny variant při různém počtu zúčastněných. A je po problému. Maximálně jednoduchý a průhledný způsob prezentace cenové strategie. Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem ¨safi
Návštěvník YPO Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 Foundryman napsal: Systém prodeje Prim mi mnohem víc připadne jako systém prodeje vysavačů Rainbow - taky předražené zboží, vyhýbající se veřejné tržní soutěži. :lol: " děkuji za Váš nákup a řekněte mi prosím ještě 10 jmen kdo by o TO mohl mít zájem"
JJ Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 Foundryman napsal: Systém prodeje Prim mi mnohem víc připadne jako systém prodeje vysavačů Rainbow - taky předražené zboží, vyhýbající se veřejné tržní soutěži. :-O Elton u sériově vyráběných hodinek zveřejňuje cenu na webu, což u prodejců luxusnějšího zboží (nejen hodinek) zdaleka není pravidlem. A na to, že by mi pan Prokop někdy tvrdil, že mi upadne ruka, pokud si nekoupím jejich hodinky, si také nepamatuji. A jak jsem psal - třeba já jsem si místo Chronomag l.e. pořídil Omegy, takže tu údajnou absenci tržní soutěže také nechápu.
JJ Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 ¨safi napsal: Ať se jednoduše řekne takové jsou varianty a takové jsou ceny variant při různém počtu zúčastněných. A je po problému. Maximálně jednoduchý a průhledný způsob prezentace cenové strategie. No pokud to sleduju, tak pořád není jasná ani jedna z těch věcí, takže chtít po panu Prokopovi cenu a brblat, pokud ji není schopen říct, je přinejmenším předčasné. Jiná věc jsou cigiho bláboly o tom, že u takové věci na ceně vůbec nezáleží a stačí, když se jí člověk dozví po převzetí hodinek. Jenže jednak si nejsem jist, zda to myslí vážně a druhak cigi není, alespoň pokud vím, zaměstnancem Eltonu.
safi Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 (upraveno) JJ napsal: No pokud to sleduju, tak pořád není jasná ani jedna z těch věcí, takže chtít po panu Prokopovi cenu a brblat, pokud ji není schopen říct, je přinejmenším předčasné. Jiná věc jsou cigiho bláboly o tom, že u takové věci na ceně vůbec nezáleží a stačí, když se jí člověk dozví po převzetí hodinek. Jenže jednak si nejsem jist, zda to myslí vážně a druhak cigi není, alespoň pokud vím, zaměstnancem Eltonu. Krásně jsi to vystihl..lépe bych to nenapsal. Samozřejmě že pan Prokop ještě nemuže cenu stanovit. A pan Prokop také žádnou cenu zatím nezveřejnil a jeho chování lze v tomto vláknu brát jako velmi korektní. Nešťastné jsou v tomto případě formulace některých členů, zejména pokud tuto akci organizují. Člověk, který takovouto akci organizuje, by měl být velmi korektní, zejména pokud zná podmínky a složení členů chronomagu. Což bohužel v tomto případě není. A ve finále takové chování bohužel poškozuje i Prim. Osobně být panem Prokopem, tak se od této akce v současné době distancuji a limitku Diplomatů začnu až na vlastním fóru, kde si budu moci pohlídat podobné excesy. Upraveno 8. prosince 2007 uživatelem ¨safi
Foundryman Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 JJ napsal: :-O Elton u sériově vyráběných hodinek zveřejňuje cenu na webu, což u prodejců luxusnějšího zboží (nejen hodinek) zdaleka není pravidlem. A na to, že by mi pan Prokop někdy tvrdil, že mi upadne ruka, pokud si nekoupím jejich hodinky, si také nepamatuji. A jak jsem psal - třeba já jsem si místo Chronomag l.e. pořídil Omegy, takže tu údajnou absenci tržní soutěže také nechápu. Mno, já měl na mysli podomní prodej a nutnost podpory prodeje osobní prezentací, což je vydáváno za ctnost. Psal jsem výslovně "veřejné tržní soutěže" - tím mám na mysli třeba prezentaci ve výkladu prestižních hodinářství, kde by byly vedle sebe např. Tissot Le Locle za 12.000,- Kč a Linea za 20.000,- Kč, Longines za 45.000,- Kč a Sport 45 za 45.000,- Kč. Byl bych velice zvědav, jak by takováto konfrontace dopadala.
JJ Odesláno 8. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2007 Foundryman napsal: Mno, já měl na mysli podomní prodej a nutnost podpory prodeje osobní prezentací, což je vydáváno za ctnost. Psal jsem výslovně "veřejné tržní soutěže" - tím mám na mysli třeba prezentaci ve výkladu prestižních hodinářství, kde by byly vedle sebe např. Tissot Le Locle za 12.000,- Kč a Linea za 20.000,- Kč, Longines za 45.000,- Kč a Sport 45 za 45.000,- Kč. Byl bych velice zvědav, jak by takováto konfrontace dopadala. "Nutnost" podpory prodeje sériových hodinek osobní presentací neumím posoudit. U solitérů to považuju za dobrý příklad osobního přístupu, který pan Prokop zdůrazňuje. Způsobů prodeje dražších věcí existuje řada. Běžné je třeba odmítání prodejů po Internetu, zákaz zveřejňování cen v inzerci, Ferrari si zase lustruje potenciální zákazníky, zda jsou hodni vlastnictví jimi vyrobeného vozu...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se