Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, potřeboval bych pomoc s koupí prvních hodinek. Jelikož jsem student tak bych potřeboval něco do max. 12 000. Vím, že v téhle cenové kategorii neseženu nic extra. Taky nevím jaké hodinky by se vlastně hodily k mé postavě a stylu oblékání. Tak sem aspoň napíšu něco o sobě. Jsem 18-nácti letý student s výškou okolo 173 cm, obvykle nosím obyčejná trička, mikiny, užší kalhoty nebo jen tak kraťasy (prostě nic extra jako obleky, košili mám snad jen jednu :D, žádné formality), postava průměrná okolo 65 kilo. Představuji si něco jednoduchého, stačila by datumovka a možná i stopky aby ciferník zase nebyl prázdný. Řemínek by se mi líbil asi hnědý kožený, ale za ocel se zlobit nebudu. Hodinky by mohly být středně velké až trochu větší. Ocenil bych buď nějaké japonské nebo švýcarské se známým jménem, přece jen bych to měl kvůli stylu. Ciferniky v barvě nějaké stříbrné nebo perleťově hnědé. Samozřejmě si nechám od vás poradit ohledně všeho, přece jen nechci aby mě někde zastavila módní policie :D. Rád bych dostal od vás pár tipů a slyšel nějaké námitky či rady ohledně výběru řemínku a celkově hodinek. Předem se omlouvám za neprofesionální vyjadřování, ale nejsem žádný profesionál.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jen bych rád dodal, že se mi líbí například Citizen AT8019-02W, protože jsem je viděl i z blízka a opravdu se mi líbily, ale zase se bojím jestli bych nevzbudil nějaký poprask ohledně mého nevkusu.

Odesláno

Jeste je otazka, jestli preferujes spis automaty nebo se spokojis i s baterkacema..pak bys mel vic moznosti vyberu a i se stopkama by ses vlezl do limitu. V automatu za ty penize chrona sezenes tezko..

Ja osobne bych se v tehle cenove kategorii pokukoval uz po nejakych mechanikach, treba seiko, orient, tissot, certina, pripadne steinhart (sou to sice nemci, ale swiss made)

Odesláno (upraveno)

Ohledně tebou jmenovaných citizenek není zas až tak moc důvodů ti vytýkat nevkus. klady převažují a pokud se ti líbí, lze je objednat třeba zde: 

http://www.ebay.com/itm/Citizen-Mans-Watch-Chronograph-Rc-AT8019-02W-Analogue-Chronograph-/401072181083?hash=item5d61c3cf5b:g:xdwAAOSwlV9WTYRO

Za mne dobrá volba dobré hodinky

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno

když se vyloučí ty dva modely s Rondou a nechá se ETA, tak asi ok

Odesláno (upraveno)

Jen bych rád dodal, že se mi líbí například Citizen AT8019-02W, protože jsem je viděl i z blízka a opravdu se mi líbily, ale zase se bojím jestli bych nevzbudil nějaký poprask ohledně mého nevkusu.

Krásné hodinky, dobrý výběr, nic dál neřeš. Solár, rádio, chronograf.  :clap: Co si přát více?! Snad jenom titan, ale Ty chceš kůži a hodinek s titanovým pouzdrem a bez kovového tahu se moc nedělá.

U nás jsou levnější než na eBay: http://hodinky.heureka.cz/citizen-at8019-02w/#!o=2

Upraveno uživatelem zbuddy
Odesláno

když se vyloučí ty dva modely s Rondou a nechá se ETA, tak asi ok

V čem je problém s Rondou, kromě toho jejich Swiss made a Swiss parts? Zrovna ten 5030.D se tady někde nedávno řešil a neměl by bejt špatnej. Každopádně můj favorit z toho výběru jsou stejně ty Silver steel s ETA strojkem.. 

Zacni seiko sumo sbdc001 nebo sbdc003 ty jsou modre, klasika vsech klasik a vyborny entry level do tohoto magorochronosveta :-)

Akorát bohužel nesplňujou asi ani jednu podmínku z těch pár, který autor požaduje - barva, chrono (asi jakákoliv komplikace, která zaplní ciferník).. 

Odesláno

Zacni seiko sumo sbdc001 nebo sbdc003 ty jsou modre, klasika vsech klasik a vyborny entry level do tohoto magorochronosveta :-)

Souhlasím, Seiko Sumo by byla dobrá volba, na začátek určitě supr hodinky. Přestože neodpovídá zadaným parametrům co se týče koženého řemenu a barvy cifru, tak by se k tombě jako univerzály mohly hodit (soudě podle sportovnějšího stylu oblékání). A přecijen už je to kus hodinek :smile_anim:

Odesláno

V čem je problém s Rondou, kromě toho jejich Swiss made a Swiss parts? Zrovna ten 5030.D se tady někde nedávno řešil a neměl by bejt špatnej. Každopádně můj favorit z toho výběru jsou stejně ty Silver steel s ETA strojkem.. 

Viz několik jiných vláken a nestálá kvalita Rondy, i té swiss made. Oproti swiss parts je pak ve srovnání Miyota 0 jewels jak Casio za 250,- Kč a Rolády za 250,000 ...

Odesláno

Díky všem za rady a tipy, těší mě také, že nejsem jediný komu se líbí a co si ještě myslíte o Certina DS podium C001.639.16.037.00 ?

Odesláno

Ahoj, první výběr nezní vůbec špatně a pokud se Ti líbí.

Koukal jsi do nabídky Seiko? Namátkou Seiko SSC503P1 nabízí také solár.

Mrknout na Victorinox (mám pocit že má i kombinaci chrona ve zlaceném pouzdře), který zde již byl zmíněn, mne spolu s Certinou a její řadou DS Podium po přečtení požadavků napadlo mezi prvními, vedle výše zmíněného modelu ještě třeba hnědý ciferník u Certina C001.417.16.297.00.

Odesláno

I ty Certina s hnědým ciferníkem vypadají nádherně. Momentálně mě opravdu velmi lákají mnou výše zmiňované Citizen a Certiny DS podium se stříbrným a nově teď i ty s hnědým ciferníkem. Samozřejmě vím, že mě nebudou určitě bavit navždy a doufám, že se do té "chronománie" dostanu také a později se ke mě také dostane nějaký cenější kousek :)

Odesláno

A ještě bych měl otázku, všiml jsem si, že hodinky zlaté nebo pozlacené nosí spíše lidi starší tak 40+, nevypadal bych jako blbec s těma pozlacenýma Citizen ? :D

Odesláno

Budeš elegantní. Samozřejmě na Mácháč ap. se nehodí.

Odesláno

Open heart od Hammilton vypadají taky skvěle, konkrétně http://www.chrono24.cz/hamilton/jazzmaster-open-heart-auto--id4258900.htm?man=hamilton&manufacturerIds=112&modelId=822&models=822&usedOrNew=new&urlSubpath=/hamilton/ceny-hodinek-jazzmaster-open-heart--mod822-new.htm&models=822&manufacturerIds=112&usedOrNew=new , ale jdou trochu přes rozpočet :/ neznáte nějaké podobné a kvalitní do 12k ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...