spiderer Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Ahoj všichni, už to na kě přišlo taky, začal jsem přemýšlet o tom co si koupím a rozhodl jsem se, že po těch x letech na chronomagu už nastal čas na to koupit definitivní hodinky (definitivní - ne jediné, aby nedošlo k mejlce). Vzhledem k tomu, že mě čeká několik zásadních životních okamžiků (narození syna, svatba), tak bych zo chtěl mít hodinkově vyřešené a mít konečně po spoustě let honby za svatým grálem chycené to světlo na konci tunelu. Co se týče výběru, tak to ještě nemusí být nutně definitivní sebranka hodinek a proto, pokud vás napadne nemco, co by ve výběru nemělo chybět, sem s tím Hodinky by měly mít možnost sloužit i jako univerzální/jediné hodinky, byť jediné asi stejně nebudou. Budget cca 120.000 Kč, ale nějaké drobné korekce by asi byly možné. Není podmínkou, že by se muselo jednat o nové hodinky (což v případě vybraných ani není možné). 1) Calibre de Cartier 38mm - http://www.cartier.us/en-us/collections/watches/mens-watches/calibre-de-cartier/calibre-de-cartier/wsca0003-calibre-de-cartier-watch.html - už od chvíle co jsem je v Pařížské zkoušel mě honí mlsná, ideální velikost na moje 17cm zápěstí - inhouse, sportovně/elegantní look, zatím jako mínus vnímám absenci tahu. Vzhledem k tomu, že mám Cartiera rád a budeme mít od něj i prstýnky, tak to k sobě půjde. Uvažoval jsem i o diverech 42mm, ale jsou prostě velké. 2) Rolex Explorer I - buď 36mm nebo 39mm ještě musím vyzkoušet na ruce, které se mi budou líbit víc. Výhody samo, že to je Rolex, klasika, inhouse, jedinou nevýhodu vnímám absenci data, ale s tím se asi umím poprat. Cenově to vyjde hodně podobně, možná ty Expy vyjdou i levněji než Cartiery. 3) a dále - zatím nevím co jiného. Pro mě jsou srdcovka za ta léta pobytu na chronomagu Béčka, ale jako definitivky je úplně nevidím, to spíš zase časem do počtu. Každopádně za nějaké tipy budu rád, chtěl bych to uzavřít cca do 1-2 měsíců Díky, Michal
spiderer Odesláno 22. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Takhle nemjak ty hodinky vypadají
dlubix Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Expa 39mm. Po updatu jsou parádně vyvážený, krásně svítí, tah je perfektní... Když nafurt, tak univerzály pro každou příležitost a to ty Expa jsou.
volfda Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Líbí se mi oboje, ale jsem zarytý rolexák, a tak bych bral Expa. Tah, univerzálnost, ať už k obleku, či do vody, je to Rolex, je to případně lépe likvidní, drží cenu, super kalibr, který nebude 10 let nic potřebovat, snáz seženeš případně i starší...
Micey Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 (upraveno) Jsem se zamyslel.. dá se samozřejmě poradit ledacos, ale na "definitivky" si myslim, že nějakou roli hraje i značka, žejo. Takže asi nebudu navrhovat Vulcainy, Eterny s inhousem, déčka.. Takže vlastně jediný doporučitelný mimo tvůj výběr beru GS (jo!) anebo nějaký IWC. Ideálně obyč Marky, si myslim. Expy jsou dobrý, ale nějaký moc nudný a předvídatelný, no. Když R, tak Milgaussy jako univerzály. Upraveno 22. srpna 2016 uživatelem Micey
ensi Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Expa 39mm. Po updatu jsou parádně vyvážený, krásně svítí, tah je perfektní... Když nafurt, tak univerzály pro každou příležitost a to ty Expa jsou.Expa s novým ciferníkem a dlouhýma ručkama budou imo o dost víc než 120k.
spiderer Odesláno 22. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Chlapi díky dlubix - Expy po updatu jsou 214270? Micey - no na inhouse Eterny jsem ted koukal intenzivne, ale jako univerzaly jsem zadny neshledal, jako dvojka do komba jo, ale jako jediny ne na GS byt jsem jedny mel se necitim a IWC jsem si po Aquatimerech rekl, ze uz nikdy. No a Milgaussy se mi nelibi, ani do komba ani jako jediny ale dik! Bladic - AT ne, uz jsem mel a jako definitivky bych Omegy nechtel, byt bile Snoopyho Speedmastery, ktere jsem mel na ruce me uchvatily.
ensi Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Toto jsou expy po update: http://www.ablogtowatch.com/rolex-explorer-214270-watch-2016/
ivan_989 Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Cartier kazdopadne. by bola jasna volba. Skoda toho tahu, ked je to k.o. kriterium. Inak by podla mna nebolo o com.
Micey Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 Spajdy, co jsi měl za problémy s Aquatimerama? Jinak kup Rolex, jinak to stejnak nedopadne:)
spiderer Odesláno 22. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 ensi - diky, rozdily jestli to chapu spravne jsou v delce rucek, indexy 3,6 a 9 jsou lumi a napis Explorer je u dolnich napisu. Nebo tam je jeste nejaky rozdil? uvan_989 - KO kriterium to neni, proto jsou ve vyberu, ale tah beru jako prijemny bonus, kdo vi, treba uz se tah dela, ale pul roku zpatky cca jeste nebyl. Kdyz vezmu, ze ocelovy dilek tahu na Tanky stal 1800 Kc, tak dokupovat tah by byla sebevrazda asi Micey - mel jsem Aquatimery chrono, kdy tlacitko-korunkou na 4 se nulovaly stopky a otacelo vnitrni lunetou, ale dle slov servisu v Carollinu tam pry muze zatekat, ze tesneni nefunguje vzdy idealne. Ja s tim problem nemel, ale tenkrat me to celkem zklamalo a uz me IWC nelaka.
ensi Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2016 (upraveno) ensi - diky, rozdily jestli to chapu spravne jsou v delce rucek, indexy 3,6 a 9 jsou lumi a napis Explorer je u dolnich napisu. Nebo tam je jeste nejaky rozdil?Nápis "Explorer" se přesunul dolů společně s nárustem průměru na 39mm už v roce 2010, u letošní verze jen vyměnili ručky za větší a dali lumi do číselných indexů, jinak jsou stejné. Edit: ilustrace zde Upraveno 22. srpna 2016 uživatelem ensi
Melly Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Asi řešíme obdobnou situaci. Kdyby jsi si šel v Praze zkusit na ruku 36 a 39mm varianty, tak bych se docela rád přidal, taky budu potřebovat to srovnání. :-)
villain83 Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Ja se spis divim, ze si se za tech sto let a milionech otocenejch kusu jeste u Rolex nezasekl. Expy bych videl jako nejuniverzalnejsi.
vojt Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Čau stará vojno! Zrovna včera jsem mluvil s M916, řikal mi, žes mu volal a že ses zas vrátil k hodinkám. A já na to, že se divim, že ještě nemáš rolády, po těch letech A dnes si všimnu tohodle vlákna. Za mě samozřejmě doporučuju Explorery. To, že nemaj datum, osobně považuju za velký plus. Z těch rozdílů mezi 36 a 39 jsem si ještě všim, že 36 maj krásně lesklej číselník, u 39 se mi zdál matnější. A to se mi nelíbí.He, a taky jsem se nedávno ženil a syn se nám narodí každym dnem
Exiztence Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Mě se třeba z poslední produkce Cartieru neskutečně líbí Drive De. Z tvého výběru bych pravděpodobně ale stejně Rolex protože by mě hlodalo co když mě přestanou bavit a budu je chtít prodat
spiderer Odesláno 23. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Melly - mam to v planu, ale jestli to chapu spravne tak 36 mm uz nejsou v nabidce, nebo jsou? Prime porovnani by bylo nejlepsi. Villain83 - ja mel zatim jen Oysterquartzy a jinak jsem odolaval, ale mozna uz nastal cas to prolomit a jeden kousek si poridit do planovane kombinace oblekovky, divery a hlavni hodinky mi ty Expy celkem sedi. No a pak budu mit snad uz klid a nebudu muset nic resit
dlubix Odesláno 23. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 36 mm uz nejsou v nabidce, nebo jsou? Nejsou. Mrkni na ty nový vylepšený 39mm. Jsou fakt špičkový.
spiderer Odesláno 23. srpna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2016 Vojt - cau chlapaku, tak predem gratulace! A kdybys mel cestu do Prahy, nebo ja do hor tak se muzem potkat a rad bych je videl a probral co vsechno noveho se deje Exiztence - diky za tip, na ruce jsem Drive nemel, tak urcite vyzkousim, mam takovy pocit, ze i kdyby to ted vyhraly Expy, tak ty Cartiery at uz Calibre de nebo Drive by se neztratily a sve misto na ruce by si ziskaly
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se