Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Po několikadenním studiu různých notebooků a jejich parametrů, jsem víceméně dospěl k finálnímu výběru a nevím, jak dál. Ještě se mi líbí MSI S271X-299CZ s 12palcovým displejem, ale asi by byl malý, když ho chci používat i na doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Ja mam o generaci starsi verzi toho MSI ale myslim, ze tech rozdilu neni moc. Je to dobry a pracovity maly laptop s excelentnim LCD. Od te doby co jsem koupil tenhle laptop s leskym LCD uz bych s matnym nekoupil. Na baterku (mam tu vetsi) vydrzel jako novy nejakych 5-6 hodin s wifi tak 3-4. Ma ale jednu pomerne neprijemnou vlastnost, ze se v urcitem momente zapnou vsechny ventilatory a pro jejich "vypnuti" je potreba pocitac restartnout. Zrejme tam nabehne nejaky process nebo neco, co nasledne zpusobi roztoceni ventilatoru na maximum..nevim. Zatim jsem neprisel na to co to je a uz po tom ani nejdu patrat. A v lete se neda moc dlouho mit ho polozeny na nohou. Docela to hreje a neni to vubec prijemne. Nedavno jsme videl nejaky sikovny 13" laptot s vahou kolem 1.2kg..ten se mi dost libil. Tusim to byl nejaky IBM? Na doma to chce vylozene neco maleho, lehkeho a co moc netopi. Takove vylozene jen na web, psani textu atd. Hry uz nehraju a kdyz tak jen nenarocne na CPU, takze mne vykon v tomto smeru netrapi. Mrkni kdyz tak seme. http://www.notebookreview.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 já kupuju pro sebe i pro zákazníky delly (pro manželku apple )... jsou celkem v pohodě, co je ovšem nadprůměrné je kvalita servisu, který je u dellu bezkonkurenční - což u mne rozhoduje, ony ty mašinky jsou jinak dnes už plusminus stejné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Já hry taky už moc ne, to mi nevadí. Jenže když doma zlikviduju stolní počítač, nebude 12" moc malá? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Zalezi co na tom doma delas? Ja mam doma 12" a v pohode. Ten MSi ma s velkou baterkou ma neco malo pres 2kg, takze ja bych se dnes ohlizel po necem jeste lehcim. A bacha, nema to tv-out! Myslel jsem, ze to nebudu potrebovat, ale obcas se to hodi, tak jsem si musel poridit takovou silenou kartu do pcmcia slotu, co se spoji s VGA-out a pak do tv Co vice ene nepotrebuju, je CD. To bych dnes z duvodu usetreni hmotnosti klidne ozelel. Navic je CD mechanika pri pouziti docela dost hlucna. A v dobe 4 a vice GB pametovych klicu, na co CD? Maximalne na dvd, ale to je nanic, protoze jak rikam, mechanika je hlucna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 v tomto případě bude malá, myslím, že 15 je dobrý kompromis, já se před 1,5 rokem nechal ukecat na Acer, s kvality zpracování moc nadšený nejsem, hned po koupi jsem reklamoval nefunkční DVD mechaniku, pak chrastění z repráku, některé klávesy se špatně domačkávají, baterka je teď skoro po smrti, ale to je možná normální, nic zásadního se v průběhu používání nepodělalo, ale ty drobnosti okolo mě vadí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Bez CD mechaniky? Taky jsem uvažoval ASUS R2H: http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-note...-r2h,index.html http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp?ARI=122064 Jenže to bych si musel nechat stolní počítač. Zase mě láká mobilita a navigace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Tyhlety UMPC mne moc neberou. Bez klavesnice se to musi blbe pouzivat, s klavesnici to uz bude velke, neforemne a taky se to bude blbe pouzivat. To uz radeji trosku vetsi laptop, ale s plnohodnotnou klavesnici. To si rozlozis na kolena, kdezto to UMPC budes v podstate porad muset drzet v rukou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 ... Jenže to bych si musel nechat stolní počítač. Zase mě láká mobilita a navigace. Myslíš, že už přišla doba, kdy se dá žít bez výkoného PC a solidního klasického monitoru (multimedia, fotky ...)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Mrkni se tady je to taky volba Fujitsu Siemens Livebook ve tvém oblíbeném jazyce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monk Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Bez CD mechaniky? Taky jsem uvažoval ASUS R2H: http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-note...-r2h,index.html http://www.zive.sk/h/TestCentrum/AR.asp?ARI=122064 Jenže to bych si musel nechat stolní počítač. Zase mě láká mobilita a navigace. strasna masina, mel jsem ji jako sluzebni PDA a hruza nad hruzy. Na to, ze na tom bezi plnohodnotny widle to je HW hodne slaby. Nedoporucuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monk Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Jinak co se tyce NTB, musis se sam rozhodnout jestli to ma byt (plnohodnotna) nahrada za stolni nebo jenom doplnek na cesty. Pokud to budes mit stejne jenom na doma, tak bych doporucoval nejaky 15,4'' NTB (sam mam sony vaio). 17'' ntb uz mi prijde moc a kdyz to nahodou chces prenest tak se proneses. Pokud chces mobilitu tak nejaky 10-11'', ale to je za cenu maximalni mobility vykoupeno nekvalitnim displejem a vetsinou nizsim vykonem. Jeste by stalo zato vzit do uvahy nejaky subnotebook a k nemu si koupit / nechat nejake rozumne LCD. Pri dnesnich cenach to neni takova palka, i kdybys ho mel kupovat novy. Pokud bys chtel 100% kvalitni nahradu jednoznacne doporucuju IBM/Lenovo, drahe, ale kvalitni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník RaGe Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Taky jsem nedávno strávil pár dnů výběrem a všichni, kterých jsem se ptal mě odrazovali od Aceru. Nakonec jsem se rozhodl pro IBM / Lenovo a jsem maximálně spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubert Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 (upraveno) Myslíš, že už přišla doba, kdy se dá žít bez výkoného PC a solidního klasického monitoru (multimedia, fotky ...)? Muzes si poridit notas, treba jen ten 12 palcovy, coz je pohodlnejsi na cesty a doma mit vetsi LCD na praci s fotkama atd. Jinak k tomu Tv-outu...zalezi jestli ho vyuzijes, zameril bych se spis (krom dalsich veci) na to, jestli ma DVI. Upraveno 21. července 2007 uživatelem Cubert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Po nemilych zkusenostech s Acery a Asusy doporucuji pouze vyssi rady HP nebo IBM ThinkPad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Po nemilych zkusenostech s Acery a Asusy doporucuji pouze vyssi rady HP nebo IBM ThinkPad. A co Fujitsu-Siemens? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eagle Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 A co Fujitsu-Siemens? FS by som nazval dobrym priemerom, pri volbe zalezi ci preferujes windows, linux, alebo mac os x a tiez je dolezita maximalna cena. Pri mac os x by som volil macbook pro, je absolutne tichy (v pripade potreby sa da nainstalovat aj win prip. linux),ciste na win resp. na linux by som vzal nieco od sony vaio. (maju pekne 13,3" modely a takmer vobec sa nehreju). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 A co Fujitsu-Siemens? lifebooky nejsou špatné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 Po několikadenním studiu různých notebooků a jejich parametrů, jsem víceméně dospěl k finálnímu výběru a nevím, jak dál. Ještě se mi líbí MSI S271X-299CZ s 12palcovým displejem, ale asi by byl malý, když ho chci používat i na doma. Vysvětlím jak se vyrábějí notebooky - je jen několik málo továren, které vyrábějí NB( Mitac, Altima... ) ty značky nikdo nezná. Připravují průběžně změny v řadách a postup je takový, že najdříve nabídnou Produkty HP, FS, Acer... kteří jim zajistí masovku. Následně teprve vybírají další "věhlasné" firmy. Z toho plyne to, že obvykle tyhle firmy vybírají z toho lepšího ( nepřebraného ). Trochu jiná kapitola je Lenovo, dříve IBM, do té doby než IBM prodali fabriku Lenovu byl to asi světový top. Asi stejný jako před nějkými 15-ti lety Toshiba. Dnes je na Lenovu už řádně vidět, že stahují cenu a dostávají se do průměru apodle mého názoru za 2 roky zmizí ze světa ( resp. to prodají ). Dál vybočuje Acer - vždy vybírá s velký tlakem na cenu, takže to tomu odpovídá. Když tedy vezmu statistiku servisních zásahů tak z těch masovek je největší katastrofa ACER, nejlépe vychází HP. Výborně vychází také SONY a Samsung, ale to je jiná cenová liga. FS neumím posoudit nemám jejich statistiky, ale znám jejich výrobu desktopů a tam postupují +- stejně jako Acer, takže myslím, že v NB to nebude zásadně jiné. Značky typu Asus, Umax, MSI nedoporučuji brát v úvahu i když se tam jednotlivé zajímavé modely najdou. Pro HP mluví taky to, že závady, které se třeba u Aceru těžko prokazují a problematicky reklamují vyřizuje HP poměrně v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2007 (upraveno) U Aceru mě po roce odešel touchpad, teď to budu reklamovat, tak jsem zvědav. Jinak práce s Acerem dost hrůza, a to nebyl úplně levnej krám.. Tak teď mám novej HP, z toho lesklýho displeje jsem úplně odvařenej, to se s Aceřím maťákem nedá srovnat. A DualCore2, 120GB HDD, 1GB RAM za 18litrů bez daně? Paráda, aspoň pro mě..Jo, a s výběrem notebooku a podobnejch nesmyslů se moc neseru, to by mě upadla palice. Podle mě je lepší kupovat těžkej průměr - až ti spadne na zem, někdo ti ho šlohne, vyleješ do něj pivo, budeš koukat po novějším a lepším atd., tak tě to tak nepálí.. Upraveno 21. července 2007 uživatelem New Milis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se