afrikab Odesláno 14. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 Na eBay je spousta povalecnych rusukych hodinek, ale z dob 2. svetove valky jsem nasel jen par kapesnich (rok vyroby se da docela bezpecne poznat dle vyrazenych znaku: netgrafik.ch). Ale nosili i rusti vojaci nejake naramkove hodinky? Je mi jasne, ze kdyz je nemeli, tak se je vypujcili. Okolo nich se nevyuzitych hodinek na zepesti padlych valelo dost. Co si budeme namlouvat. Povedlo se mi najit jen techto par kousku.
afrikab Odesláno 14. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 Tyhle byly vyrobeny nekdy mezi lety 1938 ? 1940.
afrikab Odesláno 14. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 A dalsi ze stejneho data vyroby.
afrikab Odesláno 14. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 Pilotky Kirova ze stejneho roku.
afrikab Odesláno 14. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 Na to, kolik bylo Rusu ve valce, nic moc.
Foundryman Odesláno 14. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2008 (upraveno) Typické znaky - nakřivo natištěné subciferníky, na kapesních packy na řemínek letované po litru špiritusu. Nedivím se, že při osvobozování kradli hodinky jak zjednaní. Akorát ty první a ty pilotky nesou jakési stopy řemesla... Upraveno 14. ledna 2008 uživatelem Foundryman
Ropucháč Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 afrikab napsal: Na eBay je spousta povalecnych rusukych hodinek, ale z dob 2. svetove valky jsem nasel jen par kapesnich (rok vyroby se da docela bezpecne poznat dle vyrazenych znaku: netgrafik.ch). Ale nosili i rusti vojaci nejake naramkove hodinky? Je mi jasne, ze kdyz je nemeli, tak se je vypujcili. Okolo nich se nevyuzitych hodinek na zepesti padlych valelo dost. Co si budeme namlouvat. Povedlo se mi najit jen techto par kousku. podla mna iba pujcovali
PepaSFI Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 řek bych že v té době byly v rusku hodinky docela luxus takže ani mezi vojákama jich moc nebylo. Proto si je tak rádi půjčovali. I na těch zde je vidět že to není žádná kvalita,skoro nikde kameny,prostě asi výtvory válečného průmyslu,levné jednoduché,pro potřeby armády.
Qvido Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 Také prý museli tu původní fotku kde ruskej voják vztyčuje vlajku na Říšském sněmu nějak retušovat, měl totiž na ruce dvoje hodinky...
mars65 Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 (upraveno) Qvido napsal: Také prý museli tu původní fotku kde ruskej voják vztyčuje vlajku na Říšském sněmu nějak retušovat, měl totiž na ruce dvoje hodinky... Taky Reichstag dobyli někdy po půlnoci. No a v rámci pravé propagandy si to za dne museli zopakovat, aby bylo co točit a fotit Upraveno 15. ledna 2008 uživatelem mars65
Andreas Odesláno 15. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2008 Qvido napsal: Také prý museli tu původní fotku kde ruskej voják vztyčuje vlajku na Říšském sněmu nějak retušovat, měl totiž na ruce dvoje hodinky... Přesněji řečeno měl jedny hodinky...ale na každé ruce...
afrikab Odesláno 16. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2008 Asi to byl luxus i u tehle vytvoru valecneho prumyslu, kdyz neni po nich ani vidu ani slechu. 300USD za tyhle vykopavky je vazne sila.
CzechJoker Odesláno 1. března 2008 Nahlásit Odesláno 1. března 2008 Minulý týden jsem četl knihu autentických vzpomínek sovětských vojáků (tankových osádek) a řekl bych, že náramkové hodinky byl pro 95% z nich neobyčejný luxus, takže při každé příležitosti - tzn. u všech mrtvých německých vojáků a v západních zemích (tehdejší ČSR nevyjímaje) i u covilních "dobrovolníků" rekvírovali (ukradli) hodinky ve velkém. Z kontextu knihy plyne, že sověti kořistili tři věci: jídlo, hodinky a pistole. V tehdejší Rudé armádě hodinky neměli ani důstojníci, ačkoliv je měli podle řádu fasovat. Myslím si, že na zápěstích sovětů byly nejčastěji hodinky značek IWC, Stowa, Ruhla, Laco...
afrikab Odesláno 1. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2008 CzechJoker napsal: Myslím si, že na zápěstích sovětů byly nejčastěji hodinky značek IWC, Stowa, Ruhla, Laco... IWC, Stowa, Ruhla, Laco opravdu mezi bezne dodavatele hodinek pro nemeckou armadu nepatrily.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se