Přejít na obsah

Renovace u Eltonu - dotaz

Doporučené příspěvky

Ahoj,

nejdřív bych měl dotaz ohledně velikostí pouzder prim sport. Mám prim sport se žlutočervenými indexy (neznám, bohužel, jejich typové označení, doufám, že mi poradíte:-) ) dělaly se tyto hodinky pouze v jedné "velikosti"? Nebo existují menší a větší?

A k renovaci: Nějak jsem se zde nedopátral ucelené informace ohledně ceny renovace. Má někdo představu, kolik stojí u Eltonu vyčištění, seřízení, a např. výměna sklíčka? A o kolik se cena navýší, pokud bych si nechal dát pouzdro z nerezu a sklíčko minerální?

Díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 80
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj,

nejdřív bych měl dotaz ohledně velikostí pouzder prim sport. Mám prim sport se žlutočervenými indexy (neznám, bohužel, jejich typové označení, doufám, že mi poradíte:-) ) dělaly se tyto hodinky pouze v jedné "velikosti"? Nebo existují menší a větší?

A k renovaci: Nějak jsem se zde nedopátral ucelené informace ohledně ceny renovace. Má někdo představu, kolik stojí u Eltonu vyčištění, seřízení, a např. výměna sklíčka? A o kolik se cena navýší, pokud bych si nechal dát pouzdro z nerezu a sklíčko minerální?

Díky za info

Ahoj. Jine oficialni oznaceni, nez Prim Sport tyhle hodinky nemaji. Jsou to Sporty druhe generace a variante s cervenozlutymi indexy se ve sberatelske hantyrce rika "humberto". Co se tyce ceny renovace, tak pokud bys chtel pouze vycistit a namazat strojek, tak doporucuji nejakeho lokalniho hodinare. Bude to urcite mnohem levnejsi, Akrylatove sklo snadno prelestis, ze bude vypadat jako nove (zkus si ve foru vyhledat podrobnejsi postup).

Renovace do nerezoveho pouzdra uz je ciste zalezitost Eltonu, to Ti temer jiste jinde neudelaji. Pokud vim, tak kdysi se tady na foru psala cena pouzdra (v ramci renovace, samotne Ti neposlou) kolem 4500 korun. Myslim, ze do tohoto pouzdra neni mineralni sklo k dispozici. Nove akrylatove sezenes u hodinare.

Hodne zdaru!

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Jine oficialni oznaceni, nez Prim Sport tyhle hodinky nemaji. Jsou to Sporty druhe generace a variante s cervenozlutymi indexy se ve sberatelske hantyrce rika "humberto". Co se tyce ceny renovace, tak pokud bys chtel pouze vycistit a namazat strojek, tak doporucuji nejakeho lokalniho hodinare. Bude to urcite mnohem levnejsi, Akrylatove sklo snadno prelestis, ze bude vypadat jako nove (zkus si ve foru vyhledat podrobnejsi postup).

Renovace do nerezoveho pouzdra uz je ciste zalezitost Eltonu, to Ti temer jiste jinde neudelaji. Pokud vim, tak kdysi se tady na foru psala cena pouzdra (v ramci renovace, samotne Ti neposlou) kolem 4500 korun. Myslim, ze do tohoto pouzdra neni mineralni sklo k dispozici. Nove akrylatove sezenes u hodinare.

Hodne zdaru!

Vyčerpávající, děkuji:-)

PS: já mám to sklíčko zevnitř odštíplý, takže je nutná výměna...

Odkaz ke komentáři

Pokud o nějakých víš, tak bych měl zájem - pošli sz, odměna tě nemine
No to snad ne? Že by už neměli u hodináře ani sklíčka na primky? Zatím jsem s tím nikdy neměl sebemenší problém. Sice je pravda, je to asi dva roky co jsem naposled měnil a taky nevím jestli to bylo origo nebo nějaká náhrada...ale nikdy ani náznak nějakého problému. Posledně v myslím Olomouci hodinář Dittrich.

Odkaz ke komentáři

Díky za info

Ahoj, v dubnu 2008 mi byla nabidnuta renovace za tyto penize:

Prim Sport II

Kompletni vycisteni a serizeni strojku 800,-

Montazni prace 400,-

Oziveni pouzdra 150,- nebo Vam mohu nabidnout nove nerezove pouzdro v kompletu ( pouzdro, viko, sklo, korunka a luneta) 1 500,-

Prebrouseni zadniho vika 250,-

Vycisteni ciselniku 100,-

Nove sklo + prace 200,- + 100,-( mineralni ani safirove sklo neni bohuzel z konstrukcnich duvodu mozne) Nutna nova korunka z duvodu vodotesnosti 150,- + 100,- prace

Nove rucky 500,-

Je ale mozne, ze jsou ted ceny uplne jine, takze doporucuji se zeptat emailem, ja mam vynikajici zkusenosti s pani Suchankovou (monika.suchankova@prim.cz).

Ted mam na renovaci Igeny, takze pokud ma nekdo zajem o cenovou kalkulaci, dejte vedet. Momentalne maji v Eltonu problem s dodavatelem polotovaru skel (aspon mi to bylo receno), takze na hodinky cekam uz 8. mesic :weird: !!! Takze trpelivost, trpelivost, trpelivost!!! :angry:

edit: preklep

Upraveno uživatelem filo-boxer
Odkaz ke komentáři

Prim Sport II

Montazni prace 400,-

Oziveni pouzdra 150,- nebo Vam mohu nabidnout nove nerezove pouzdro v kompletu ( pouzdro, viko, sklo, korunka a luneta) 1 500,-

Nove sklo + prace 200,- + 100,-( mineralni ani safirove sklo neni bohuzel z konstrukcnich duvodu mozne) Nutna nova korunka z duvodu vodotesnosti 150,- + 100,- prace

Nove rucky 500,-

Je ale mozne, ze jsou ted ceny uplne jine, takze doporucuji se zeptat emailem, ja mam vynikajici zkusenosti s pani Suchankovou (monika.suchankova@prim.cz).

Ted mam na renovaci Igeny, takze pokud ma nekdo zajem o cenovou kalkulaci, dejte vedet. Momentalne maji v Eltonu problem s dodavatelem polotovaru skel (aspon mi to bylo receno), takze na hodinky cekam uz 8. mesic :weird: !!! Takze trpelivost, trpelivost, trpelivost!!! :angry:

To je mene, nez jsem myslel. To aktualni naceneni renovace Igenu by me zajimalo, jestli Ti vadi zverejnovat to zde, tak mi posli, prosim, SZ. Dekuji!

Odkaz ke komentáři

Prim Sport II

Montazni prace 400,-

Nove rucky 500,-

děkuji, děkuji :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

To je mene, nez jsem myslel. To aktualni naceneni renovace Igenu by me zajimalo, jestli Ti vadi zverejnovat to zde, tak mi posli, prosim, SZ. Dekuji!

Mi to rozhodne nevadi, 15.cervence 2008 mi byla nabidnuta renovace Igenu za tyto ceny:

Montazni prace 500,-

Nove kompletni nerezove pouzdro 3 117,-( plne dynko)

Novy ciselnik 1 500,-

Nove niklovane rucky 600,-

Znovu opakuji, jsou to ceny z cervence 2008, jestli se zmenily, nevim.

Odkaz ke komentáři

Renovace 2x Sport II (nová skla, ručky, korunky, lunety, vyčištění, seřízení vto vodotěsnosti) 2 420,- CZK. Zůstala původní pouzdra, nebyla špatná a ciferníky byly oprášeny. Přesnost jedny +5 s/den, druhé +12 s/den.

Ale ne v Eltonu nebo Prague, alébrž na českém venkově.

Odkaz ke komentáři

Já jsem tady nedávno koupil moc hezky zachovalé Igeny, protože se tenhle model (kupodivu) líbí manželce. A koupil jsem na ně dokonce i černého žraloka, který k nim perfektně pasuje.

Měl jsem namyšleno, že jí je dám k desátému výročí svatby. Chtěl jsem nechat udělat nový číselník - místo indexu na pozici deset by byla číslice 10 (plánoval jsem to k 10. výročí svatby). Přišlo mi to jako dobrý nápad. A k tomu bílou lunetu.

Jenže renovace trvá velmi dlouho, jak jsem zjistil. Takže bych je měl pravděpodobně hotové až dost dlouho po výročí. Tak jsem se na to vys**l a prodám je. A raději koupím nějaké běžné hodinky, na které nebudu muset čakat. Škoda, moje blbost, měl jsem si vzpomenout dříve. Ale tahle dlouhá dodací lhůta mě fakt zaskočila. Myslel jsem, že renovace jedniček je jedna z věcí, která Elton živí a že tedy mají všechny díly skladem. Že budu muset čekat jen na ten speciální číselník. Moje blbost :(

Odkaz ke komentáři

Renovace 2x Sport II (nová skla, ručky, korunky, lunety, vyčištění, seřízení vto vodotěsnosti) 2 420,- CZK. Zůstala původní pouzdra, nebyla špatná a ciferníky byly oprášeny. Přesnost jedny +5 s/den, druhé +12 s/den.

Ale ne v Eltonu nebo Prague, alébrž na českém venkově.

je možné sdělit kde na venkově ? renovaci svých prim-sport bych potřeboval

Odkaz ke komentáři

8 měsíců čekat na renovačku za pár šupů kvůli plastovýmu sklíčku ???!!!, nebo nestihnout výročí, kvůli desítce na cifru, ten prim fakt vyžaduje sektářskej přístup, jak mám já, případně objednávku v paládyju. Já bych myslel stejně jako nighty, že renovačky pálej jak baťa cvičky a knechty s ciferníčkama a sklíčkama maj nažhavený na drátě. A tím, že jsou tu proto, aby nám dělali solitéry, se chluběj. Pro mě je tohle nepochopitelný, ale jsem z Prahy, neznám pracdobu od šestidodvou a pak ani ránu. Ale třeba 916 měl ty Igeny45mm soliter s vlastním cifrem fakt cobydup.

Na druhou stranu , obojí (sklíčko i cifr) vypadá jako hanebná selhání subdodavatelů, to není v oboru hodinářských subs žádná konkurence? Ta krize prostě musela přijít.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

8 měsíců čekat na renovačku za pár šupů kvůli plastovýmu sklíčku ???!!!, nebo nestihnout výročí, kvůli desítce na cifru, ten prim fakt vyžaduje sektářskej přístup, jak mám já, případně objednávku v paládyju. Já bych myslel stejně jako nighty, že renovačky pálej jak baťa cvičky a knechty s ciferníčkama a sklíčkama maj nažhavený na drátě. Bude to jinak. Ale třeba 916 měl ty Igeny45mm soliter s vlastním cifrem cobydup.

Na druhou stranu , obojí (sklíčko i cifr) vypadá jako hanebná selhání subdodavatelů, to není v oboru hodinářských subs žádná konkurence? Ta krize prostě musela přijít.

Renovace trvá prý cca. půl roku. Na základě těchto informací už jsem pak cifrák ani neřešil. I toho půl roku je dost.

A jak teď čtu, tak leckdo čeká i 8 měsíců. Smutné. Ale o to větší pak bude mít radost, až hodinky dorazí.

P.S.: Jsem zvědav, za jak dlouho udělá klukům tu limitku Steinhart.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...