morepower Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Ahoj, nejdřív bych měl dotaz ohledně velikostí pouzder prim sport. Mám prim sport se žlutočervenými indexy (neznám, bohužel, jejich typové označení, doufám, že mi poradíte:-) ) dělaly se tyto hodinky pouze v jedné "velikosti"? Nebo existují menší a větší? A k renovaci: Nějak jsem se zde nedopátral ucelené informace ohledně ceny renovace. Má někdo představu, kolik stojí u Eltonu vyčištění, seřízení, a např. výměna sklíčka? A o kolik se cena navýší, pokud bych si nechal dát pouzdro z nerezu a sklíčko minerální? Díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Ahoj, nejdřív bych měl dotaz ohledně velikostí pouzder prim sport. Mám prim sport se žlutočervenými indexy (neznám, bohužel, jejich typové označení, doufám, že mi poradíte:-) ) dělaly se tyto hodinky pouze v jedné "velikosti"? Nebo existují menší a větší? A k renovaci: Nějak jsem se zde nedopátral ucelené informace ohledně ceny renovace. Má někdo představu, kolik stojí u Eltonu vyčištění, seřízení, a např. výměna sklíčka? A o kolik se cena navýší, pokud bych si nechal dát pouzdro z nerezu a sklíčko minerální? Díky za info Ahoj. Jine oficialni oznaceni, nez Prim Sport tyhle hodinky nemaji. Jsou to Sporty druhe generace a variante s cervenozlutymi indexy se ve sberatelske hantyrce rika "humberto". Co se tyce ceny renovace, tak pokud bys chtel pouze vycistit a namazat strojek, tak doporucuji nejakeho lokalniho hodinare. Bude to urcite mnohem levnejsi, Akrylatove sklo snadno prelestis, ze bude vypadat jako nove (zkus si ve foru vyhledat podrobnejsi postup). Renovace do nerezoveho pouzdra uz je ciste zalezitost Eltonu, to Ti temer jiste jinde neudelaji. Pokud vim, tak kdysi se tady na foru psala cena pouzdra (v ramci renovace, samotne Ti neposlou) kolem 4500 korun. Myslim, ze do tohoto pouzdra neni mineralni sklo k dispozici. Nove akrylatove sezenes u hodinare. Hodne zdaru! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Ahoj. Jine oficialni oznaceni, nez Prim Sport tyhle hodinky nemaji. Jsou to Sporty druhe generace a variante s cervenozlutymi indexy se ve sberatelske hantyrce rika "humberto". Co se tyce ceny renovace, tak pokud bys chtel pouze vycistit a namazat strojek, tak doporucuji nejakeho lokalniho hodinare. Bude to urcite mnohem levnejsi, Akrylatove sklo snadno prelestis, ze bude vypadat jako nove (zkus si ve foru vyhledat podrobnejsi postup). Renovace do nerezoveho pouzdra uz je ciste zalezitost Eltonu, to Ti temer jiste jinde neudelaji. Pokud vim, tak kdysi se tady na foru psala cena pouzdra (v ramci renovace, samotne Ti neposlou) kolem 4500 korun. Myslim, ze do tohoto pouzdra neni mineralni sklo k dispozici. Nove akrylatove sezenes u hodinare. Hodne zdaru! Vyčerpávající, děkuji:-) PS: já mám to sklíčko zevnitř odštíplý, takže je nutná výměna... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Nove akrylatove sezenes u hodinare. Hodne zdaru! Pokud o nějakých víš, tak bych měl zájem - pošli sz, odměna tě nemine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Pokud o nějakých víš, tak bych měl zájem - pošli sz, odměna tě nemineNo to snad ne? Že by už neměli u hodináře ani sklíčka na primky? Zatím jsem s tím nikdy neměl sebemenší problém. Sice je pravda, je to asi dva roky co jsem naposled měnil a taky nevím jestli to bylo origo nebo nějaká náhrada...ale nikdy ani náznak nějakého problému. Posledně v myslím Olomouci hodinář Dittrich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 (upraveno) A k renovaci: Nějak jsem se zde nedopátral ucelené informace ohledně ceny renovace. Má někdo představu, kolik stojí u Eltonu vyčištění, seřízení, a např. výměna sklíčka? A o kolik se cena navýší, pokud bych si nechal dát pouzdro z nerezu a sklíčko minerální? Díky za info Ahoj, v dubnu 2008 mi byla nabidnuta renovace za tyto penize: Prim Sport II Kompletni vycisteni a serizeni strojku 800,- Montazni prace 400,- Oziveni pouzdra 150,- nebo Vam mohu nabidnout nove nerezove pouzdro v kompletu ( pouzdro, viko, sklo, korunka a luneta) 1 500,- Prebrouseni zadniho vika 250,- Vycisteni ciselniku 100,- Nove sklo + prace 200,- + 100,-( mineralni ani safirove sklo neni bohuzel z konstrukcnich duvodu mozne) Nutna nova korunka z duvodu vodotesnosti 150,- + 100,- prace Nove rucky 500,- Je ale mozne, ze jsou ted ceny uplne jine, takze doporucuji se zeptat emailem, ja mam vynikajici zkusenosti s pani Suchankovou (monika.suchankova@prim.cz). Ted mam na renovaci Igeny, takze pokud ma nekdo zajem o cenovou kalkulaci, dejte vedet. Momentalne maji v Eltonu problem s dodavatelem polotovaru skel (aspon mi to bylo receno), takze na hodinky cekam uz 8. mesic !!! Takze trpelivost, trpelivost, trpelivost!!! edit: preklep Upraveno 22. února 2009 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 22. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Ahoj, v dubnu 2008 mi byla nabidnuta renovace za tyto penize: Prim Sport II Kompletni vycisteni a serizeni strojku 800,- Montazni prace 400,- Oziveni pouzdra 150,- nebo Vam mohu nabidnout nove nerezove pouzdro v kompletu ( pouzdro, viko, sklo, korunka a luneta) 1 500,- Prebrouseni zadniho vika 250,- Vycisteni ciselniku 100,- Nove sklo + prace 200,- + 100,-( mineralni ani safirove sklo neni bohuzel z konstrukcnich duvodu mozne) Nutna nova korunka z duvodu vodotesnosti 150,- + 100,- prace Nove rucky 500,- Je ale mozne, ze jsou ted ceny uplne jine, takze doporucuji se zeptat emailem, ja mam vynikajici zkusenosti s pani Suchankovou (monika.suchankova@prim.cz). Ted mam na renovaci Igeny, takze pokud ma nekdo zajem o cenovou kalkulaci, dejte vedet. Momentalne maji v Eltonu problem s dodavatelem polotovaru skel (aspon mi to bylo receno), takze na hodinky cekam uz 8. mesic !!! Takze trpelivost, trpelivost, trpelivost!!! edit: preklep To je mene, nez jsem myslel. To aktualni naceneni renovace Igenu by me zajimalo, jestli Ti vadi zverejnovat to zde, tak mi posli, prosim, SZ. Dekuji! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 22. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2009 Ahoj, v dubnu 2008 mi byla nabidnuta renovace za tyto penize: Prim Sport II Kompletni vycisteni a serizeni strojku 800,- Montazni prace 400,- Oziveni pouzdra 150,- nebo Vam mohu nabidnout nove nerezove pouzdro v kompletu ( pouzdro, viko, sklo, korunka a luneta) 1 500,- Prebrouseni zadniho vika 250,- Vycisteni ciselniku 100,- Nove sklo + prace 200,- + 100,-( mineralni ani safirove sklo neni bohuzel z konstrukcnich duvodu mozne) Nutna nova korunka z duvodu vodotesnosti 150,- + 100,- prace Nove rucky 500,- Je ale mozne, ze jsou ted ceny uplne jine, takze doporucuji se zeptat emailem, ja mam vynikajici zkusenosti s pani Suchankovou (monika.suchankova@prim.cz). Ted mam na renovaci Igeny, takze pokud ma nekdo zajem o cenovou kalkulaci, dejte vedet. Momentalne maji v Eltonu problem s dodavatelem polotovaru skel (aspon mi to bylo receno), takze na hodinky cekam uz 8. mesic !!! Takze trpelivost, trpelivost, trpelivost!!! edit: preklep děkuji, děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 To je mene, nez jsem myslel. To aktualni naceneni renovace Igenu by me zajimalo, jestli Ti vadi zverejnovat to zde, tak mi posli, prosim, SZ. Dekuji! Mi to rozhodne nevadi, 15.cervence 2008 mi byla nabidnuta renovace Igenu za tyto ceny: Kompletni vycisteni a serizeni strojku 800,- Montazni prace 500,- Nove kompletni nerezove pouzdro 3 117,-( plne dynko) Novy ciselnik 1 500,- Nove niklovane rucky 600,- Znovu opakuji, jsou to ceny z cervence 2008, jestli se zmenily, nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Nechaval jsem delat dve renovace Igenu, cenove rozpeti od 7 do 11tis. rozdil v cene byl zpusoben stavem strojku a blbostma typu spona, remen atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 23. února 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Ověřeno u Eltonu: vyčištění a seřízení 800,- nerez pouzdro (komplet) 1500,- sklíčko 300,- luneta 70,- montáž (připočítává se k vyčištění) ??,- doba trvání renovace 3-6 měsíců Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Ověřeno u Eltonu: vyčištění a seřízení 800,- nerez pouzdro (komplet) 1500,- sklíčko 300,- luneta 70,- montáž (připočítává se k vyčištění) ??,- doba trvání renovace 3-6 měsíců Tak to tě, Filo, pěkně natáhli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Tak to tě, Filo, pěkně natáhli. Pokud jsem to pochopil spravne tak to jsou ceny za Sporty II, ne? Jestli jo tak to jsou presne ty ceny co jsem platil ja loni. Takze me nenatahli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Renovace 2x Sport II (nová skla, ručky, korunky, lunety, vyčištění, seřízení vto vodotěsnosti) 2 420,- CZK. Zůstala původní pouzdra, nebyla špatná a ciferníky byly oprášeny. Přesnost jedny +5 s/den, druhé +12 s/den. Ale ne v Eltonu nebo Prague, alébrž na českém venkově. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Pokud jsem to pochopil spravne tak to jsou ceny za Sporty II, ne? Jestli jo tak to jsou presne ty ceny co jsem platil ja loni. Takze me nenatahli. Tak teď jsem za blba, omlouvám se. Tobě, cigimu i Eltonu. Nenatáhli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Tak teď jsem za blba, omlouvám se. Tobě, cigimu i Eltonu. Nenatáhli. Me se omlouvat nemusis, to se stane, ze se clovek spatne podiva, nebo neco prehlidne, nebo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 23. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2009 Ted mam na renovaci Igeny, takze pokud ma nekdo zajem o cenovou kalkulaci, dejte vedet. Momentalne maji v Eltonu problem s dodavatelem polotovaru skel (aspon mi to bylo receno), takze na hodinky cekam uz 8. mesic !!! Takze trpelivost, trpelivost, trpelivost!!! edit: preklep Já jsem tady nedávno koupil moc hezky zachovalé Igeny, protože se tenhle model (kupodivu) líbí manželce. A koupil jsem na ně dokonce i černého žraloka, který k nim perfektně pasuje. Měl jsem namyšleno, že jí je dám k desátému výročí svatby. Chtěl jsem nechat udělat nový číselník - místo indexu na pozici deset by byla číslice 10 (plánoval jsem to k 10. výročí svatby). Přišlo mi to jako dobrý nápad. A k tomu bílou lunetu. Jenže renovace trvá velmi dlouho, jak jsem zjistil. Takže bych je měl pravděpodobně hotové až dost dlouho po výročí. Tak jsem se na to vys**l a prodám je. A raději koupím nějaké běžné hodinky, na které nebudu muset čakat. Škoda, moje blbost, měl jsem si vzpomenout dříve. Ale tahle dlouhá dodací lhůta mě fakt zaskočila. Myslel jsem, že renovace jedniček je jedna z věcí, která Elton živí a že tedy mají všechny díly skladem. Že budu muset čekat jen na ten speciální číselník. Moje blbost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sla.petr Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2009 Renovace 2x Sport II (nová skla, ručky, korunky, lunety, vyčištění, seřízení vto vodotěsnosti) 2 420,- CZK. Zůstala původní pouzdra, nebyla špatná a ciferníky byly oprášeny. Přesnost jedny +5 s/den, druhé +12 s/den. Ale ne v Eltonu nebo Prague, alébrž na českém venkově. je možné sdělit kde na venkově ? renovaci svých prim-sport bych potřeboval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2009 (upraveno) 8 měsíců čekat na renovačku za pár šupů kvůli plastovýmu sklíčku ???!!!, nebo nestihnout výročí, kvůli desítce na cifru, ten prim fakt vyžaduje sektářskej přístup, jak mám já, případně objednávku v paládyju. Já bych myslel stejně jako nighty, že renovačky pálej jak baťa cvičky a knechty s ciferníčkama a sklíčkama maj nažhavený na drátě. A tím, že jsou tu proto, aby nám dělali solitéry, se chluběj. Pro mě je tohle nepochopitelný, ale jsem z Prahy, neznám pracdobu od šestidodvou a pak ani ránu. Ale třeba 916 měl ty Igeny45mm soliter s vlastním cifrem fakt cobydup. Na druhou stranu , obojí (sklíčko i cifr) vypadá jako hanebná selhání subdodavatelů, to není v oboru hodinářských subs žádná konkurence? Ta krize prostě musela přijít. Upraveno 24. února 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2009 (upraveno) 8 měsíců čekat na renovačku za pár šupů kvůli plastovýmu sklíčku ???!!!, nebo nestihnout výročí, kvůli desítce na cifru, ten prim fakt vyžaduje sektářskej přístup, jak mám já, případně objednávku v paládyju. Já bych myslel stejně jako nighty, že renovačky pálej jak baťa cvičky a knechty s ciferníčkama a sklíčkama maj nažhavený na drátě. Bude to jinak. Ale třeba 916 měl ty Igeny45mm soliter s vlastním cifrem cobydup. Na druhou stranu , obojí (sklíčko i cifr) vypadá jako hanebná selhání subdodavatelů, to není v oboru hodinářských subs žádná konkurence? Ta krize prostě musela přijít. Renovace trvá prý cca. půl roku. Na základě těchto informací už jsem pak cifrák ani neřešil. I toho půl roku je dost. A jak teď čtu, tak leckdo čeká i 8 měsíců. Smutné. Ale o to větší pak bude mít radost, až hodinky dorazí. P.S.: Jsem zvědav, za jak dlouho udělá klukům tu limitku Steinhart. Upraveno 24. února 2009 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se