lub Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 stalo se mi ani nevím jak, prostě jsem nejspíš strhnul závit na korunce u svých nových monster. přitom jsem si dával pozor, abych nešrouboval přes závit. sakra, dost mě to štve a když jsem to zjistil, tak jsem měl sto chutí s tím třísknout o zem. totiž na korunku jsem musel poměrně dost tlačit, aby se při šroubování chytila, pak to šlo normálně hladce asi 1,5 otočky. včera najednou se nechtěla chytit, vlastně se chytila až úplně na krajíčku a teď už vůbec. fakt jsem si ale na to dával bacha. tak jsem se Vás chtěl zeptat, jestli se s tímhle dá vůbec něco dělat, zda by se na to nějaký šikovný člověk podíval.. (obávám se, že to asi bude docela problém). díky, lub.
Karlos Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2010 Hmm, to je docela lapálie. Asi to bude chtít nejdřív okouknout co to odprdlo a pak přemýšlet co dál. Lupu doma nemáš?
lub Odesláno 13. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 Hmm, to je docela lapálie. Asi to bude chtít nejdřív okouknout co to odprdlo a pak přemýšlet co dál. Lupu doma nemáš? závit na osičce se mi zdá v pořádku, ale možná na to jenom blbě vidím. jestli třeba neodešel vnitřní závit na korunce.večer zkusím vyfotit. dá se to vůbec nějak opravit...?
Jay Doll Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 A co je třeba nechat zrecyklovat? http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=371949
lub Odesláno 13. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 to jsou teda rady.. jedná se o nový hodinky.. vypadá to na stržený závit na osičce, pouhým okem bych to nerozpoznal. prosím, lidi, nenapadá vás nějaké to řešení...? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2010 (upraveno) Jak jsem říkal, tohle je lapálie. Je v háji závit na pouzdře a na 99% bude i v korunce. Nevím jestli jde přelisovat v pouzdře jen samotný krček se závitem (ale mělo by to jít, nějak to vyrobit museli, jen sehnat ten krček), komplet pouzdro jde koupit, korunka asi taky, jen se bojím, že nový hodinky vyjdou levněji. A tipnu si jak to vzniklo - neustálým "hraním si" s korunkou, každou chvíli vyšroubovat a zašroubovat. Kdo si jako kluk hrál se zavíracím nožem, tak určitě ví, že stačí nůž chvíli otvírat a hned zase zavírat a ty třecí plochy se "zadřou". EDIT: Nejlevnější řešení (ale nemusí fungovat): risknout to a koupit novou korunku. Na krčku zbytky závitu ještě jsou, když se to namaže vhodným mazadlem (bez namazáni se to zničí úplně), nová korunka by se na to mohla chytnout. Ale bude už navždy konec s hraním si s korunkou a bude to jen na sváteční odšroubování (pokud to vyjde). Každopádně je to jediná použitelná možnost, která se dá vyzkoušet. Upraveno 13. ledna 2010 uživatelem Karlos
atim Odesláno 14. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2010 Sundat korunku a zkusit jemně upravit náběh toho závitu, vždycky je to stržené hned na začátku. Dát to nejlépe nějakému kovorytci, mají na to nářadí a zručnost. Pak dobře promazat. Výsledek nejistý ale lepší řešení mne nenapadá.
gandalf Odesláno 14. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2010 Jaký je průměr korunky a toho krčku se závitem?
Drexxy Odesláno 14. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2010 bez jakychkoli technickych znalosti me napadlo toto: koupit korunku s vetsim zavitem a ten vyfrezovat do pouzdra, ovsem cenu tohoto cirkusu si netroufam odhadnout
bohush Odesláno 14. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2010 bez jakychkoli technickych znalosti me napadlo toto: koupit korunku s vetsim zavitem a ten vyfrezovat do pouzdra, ovsem cenu tohoto cirkusu si netroufam odhadnout Já si zase myslím, že hodináři na toto musí mít závitníky a závitová očka, bych nechal nejdřív ty závity protáhnout a musí to být OK.
lub Odesláno 15. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 díky chlapi, za názory a rady. průměr krčku vč. závitu je +-3mm, se šuplerou jsem se tam nedostal. Karlos: s korunkou jsem si tolik nehrál, aspoň ne vědomě , při nepravidelným nošení se ale štelování času nevyhnu. jinak máš samozřejmě pravdu.
atim Odesláno 15. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 Nezapomeňte že pouzdro hodinek má ochranu korunky, takže se tam s žádným závitovým očkem nedostanete ani náhodou. Nakonec ani se šuplerou. Buď někdo dokáže ručně opravit náběh toho závitu a nebo je možná výměna krčku nebo celého pouzdra. A nebo na pokusy, fakt nevím...
Marfi Odesláno 15. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 Korunka by se dala možná použít tahle: http://cgi.ebay.co.uk/BRAND-NEW-SEIKO-CROW...=item20aeb3edb6
bohush Odesláno 15. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 Nezapomeňte že pouzdro hodinek má ochranu korunky, takže se tam s žádným závitovým očkem nedostanete ani náhodou. Nakonec ani se šuplerou. Buď někdo dokáže ručně opravit náběh toho závitu a nebo je možná výměna krčku nebo celého pouzdra. A nebo na pokusy, fakt nevím... A jo, taky pravda, no ale stejně si myslím, že na opravu závitu nástroj bude. Tak mě napadá, co tak toho poškozeného závitu nějakou desetinku odbrousit, srazit hrany... ajeto Navštívil bych hodináře, to každopádně.
gandalf Odesláno 15. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 Já myslel koupit rovnou tohle a závit na krčku obnovit /pokud to půjde/. http://cgi.ebay.com/Brand-New-CROWN-and-ST...=item19b52a456d
cali Odesláno 15. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 Ako pisu pani vyssie "je to patalie" ja som nieco podobneho riesil s divers citizen.... chlapik mi v autorizovanom servise citizen v Phe spravil cenu 5000 za nove puzdro.... co ako asi tusite pri hodinkach z ebay za 150USD nebolo uplne ono alebo mi ponukol ze vymeni len korunku to bolo za 500 korunku vymenil, nejak to zatial drzi..... ale ruku do ohna by som uz za to nedal. ono totiz na lepsich hodinkach je tam krcek nasrobovany a pomocou nejakeho udelatka specialneho ho vie zrucny hodinar dat dolu a nasrobovat tam novy (ak ho ma kde zohnat) ale na beznych hodinkach byva krcek len nalisovany alebo letovany a ten sa meni dost blbo..... riesenim je ho odvrtat/vyrvat a navrtat zavit pre srobovaci krcek..... viz obrazky......... urcite to zvlada chlapik co si na nete hovori "dr seiko HOT".... za darmo to ale asi nebude uz len posta bude dost mastna ale zase mat rolexacku triple lock korunku na monstrach tez nemusi byt na zahodenie Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lub Odesláno 15. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2010 alebo mi ponukol ze vymeni len korunku to bolo za 500 korunku vymenil, nejak to zatial drzi..... ale ruku do ohna by som uz za to nedal. díky cali. vidím to asi taky tak. pořídím korunku, jak uvedli kluci výše, nechám to spravit a buď to bude držet nebo je to v prdeli. jen mi přijde divný, že to tak rychle odešlo vzhledem tomu, jak jsou tady monstra braný jako bytelný držáky a že s tím nikdo neměl podobný problém. asi jsem holt matlák a dostatečně si nedával bacha.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se