Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Lobkovice, kostelíček a hřbitov, kde odpočívá František Palacký.

post-17935-0-54506300-1555942487_thumb.jpg

Zatím asi nejdražší kniha v okolí Neratovic, vyrobena z pískovce za 800.000,-Kč. Připomíná nedopsané stránky českých a československých dějin. Autorem je Kurt Gebauer.

post-17935-0-59471900-1555942733_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak vidis Daemonultimate, ze to jde :)

Vazne, to musel byt paradni vylet, hned bych do toho sel. Diky za zprostredkovani vyletu :clap:

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Ja myslim, ze tohle je take poutave. Ale recenzi bych si rad precetl, to je fakt. ;)

Pekna modra!

Odesláno

To je dobře, že ...

Je to paráda. Ještě že v nabídce nebyla černá verze v kovu, jen celočerna v Pvd. Vzal bych tu a to by byla velká chyba. 

Jak píšeš...jako jediný...to bych nedal ani já. Minimální počet jsou pro mne dvoje, pracovní a volnočasovky. Teď mám čtvery.

Odesláno

Karlovy Vary, proslulé lázeňské město k němuž se váže nejedna více či méně pravdivá historka. Jedna z nich pojednává o lovecké výpravě družiny císaře a krále

Karla IV. Jeden ze psů, který pronásledoval lovenou zvěř, se dostal lovcům mimo dohled a v ten moment začal bolestně výt a kňučet. Lovci si mysleli, že se na něj vrhla původně pronásledovaná kořist, ale zjistili, že pes se opařil při pádu do horkého pramene vyvěrajícího z hlubin země. Když král vyslech příběh svých lovců, rozhodl se pramen sám blíže prozkoumat a na vlastní kůži vyzkoušet, nemá-li i léčivé účinky. V té době právě trpěl bolestmi nohy a voda mu pomohla. Založil na onom místě pramen s léčivou vodou. V dnešní době stojí na tomto místě radnice. Karel IV nechal vystavět nové město a chtěl ho ještě obehnat hradbami. K tomu se však již nedostal a tak dnes můžeme pozorovat pouze jejich části.

Přidávám pár fotek z města, kde dnes nechybí prvotřídní servis pro turisty i pacienty z celého světa.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...