Návštěvník maxipesfik Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Odesláno 25. října 2016 http://www.raketa.com/chasovoy-zavod-raketa-i-tupolev-sovmestno-sozdali-chasyi-letchik-tu-160/
Návštěvník maxipesfik Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Odesláno 25. října 2016 Spousta lidí má zafixováno, že tyto značky východního bloku, včetně PRIM, byly kdysi levné a teď, přestože používají hodnotnější materiály si účtují vysoké ceny, které nejsou ochotni zaplatit.
Návštěvník LONGINES Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Odesláno 27. října 2016 Omlouvam se tak trochu za off-topic, ale tak to je tak nejak jejich problem, protoze levne nemusi znamenat automaticky i spatne, ze? A v pripade ruskych hodinek uz vubec. Tohle jsou moc krasne hodinky. A nahodou i hodne Americanu treba si tohle zacinaji docela uvedomovat - na Youtube se objevuje cim dal vic videi, kde Americani pekne chvali treba Amfibia, nejruznejsi hodinky vyrobene jeste za CCCP a pomerne dost si jich povazuji a doslova rikaji na konci treba ve videu o Amfibiich..." jsem rad a stastny, ze mam tyto skvele hodinky, dekuji Vostoku" a pod. Obecne mam dojem, ze zapad si paradoxne hodinek z Ruska hodne povazuje a ze jen v nasich koncinach je stale tendence ruskym hodinarstvim opovrhovat, neb dnes snad vice nez kdykoli drive je silne popularni nazor, ze vse co je ruske je spatne... Kazdy, kdo se v hodinkach aspon trochu vyzna vi, ze ruske hodinky jsou jakekoli, ale hlavne ne spatne. Celkem vystizne o tom mluvil ve videu na youtube jeden mladsi American, ( anglicky moc neumim, ale asi jsem pochopil spravne) sam majitel Rolexu, ktereho ruske hodinky naprosto ucarovali (Amfibie), ze si lide mysli ze to jsou levne a spatne hodinky, sami nosi svycarske, a pritom si vlastne neuvedomuji, ze oni vlastne nosi mene ci vice zdarilou kopii Rolexu, zatimco on ma na ruce vlastne takovy rusky Rolex... :-)
Karlos Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Odesláno 27. října 2016 Spousta lidí má zafixováno, že tyto značky východního bloku, včetně PRIM, byly kdysi levné a teď, přestože používají hodnotnější materiály si účtují vysoké ceny, které nejsou ochotni zaplatit.Prosté zvednutí cen nestačí, tím se hodnota zboží ani značky nezmění. Je potřeba zákazníky o té hodnotě i nějak přesvědčit (tedy pokud to zboží nutně nepotřebují a nemají jinou možnost). No a zákazníci tomu přesvědčování musejí i uvěřit.
Návštěvník LONGINES Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Odesláno 27. října 2016 Osobne tomu tedy moc nerozumim: ruske hodinky jsou tedy tak spatne? Pamatuju si jeste, jak se muj otec smal nemeckym hodinkam, obecne se vedelo, ze prave ty ruske jsou mnohem lepsi. A nemecke hodinky dnes? A proc vlastne ne- proc by Nemci nemely dostat sanci? Junghans byli na pokraji krachu a zberchali se. A ja jim fandim a jsem rad. A Rusum taky. Ruske hodinky, ktere na tom byly vzdy lepe-za ty je ostuda dat dnes par set ? ? S takovym pristupem to chlapci(a dnes uz nejen rusti) muzou v Petrohrade rovnou odpiskat, zavrit a jit varit do zemljanky caj v samovaru. Hlavne ze se mlci o tom, ze v hezkych par soucasnych svycarskych hodinkach buji ruske vlasky, soucastky strojku ci dokonce cele strojky... Pro me, jako pro Slovana, je to cest, ale asi budu pomalu jedinej, kdo neco podobneho citi...
Daemonultimate Odesláno 28. října 2016 Nahlásit Odesláno 28. října 2016 (upraveno) Hodinky nevypadaj špatně, ale já bych měl z tý 24 hodinovky takovej zmatek, že bych se z toho v noci až ... odkopával. To platí na všechny značky s touto konstrukcí.Ruský hodinky mám rád, samo nejvíc Amfibie. Upraveno 28. října 2016 uživatelem Daemonultimate
cali Odesláno 28. října 2016 Nahlásit Odesláno 28. října 2016 Ja som im pred rokmi tiez fandil, ale vyrastol som z toho. Jedine moderne ruske hodinky, ktore stoja za ten peniaz su amfibie. U ostatnych ked teda uz pominieme fakt, ze ma clovek problem najst designovo nejake, ktore by len tupo netazili zo zaslej slavy ZSSR pripadne sa len patrioticky nebili v hrud,.... tak materialovo a zpracovanim hrubo podpriemer. Namlati im s prehladom MPM. Vo vnutri bude kovacsky stroj, vystruhany z casti este na masinach, co v 45 pobrali Adovi a ktory vacsina hodinarov odmietne zostelovat, lebo sa to proste ani moc neda. Kto ma "par set ?" na hodinky, tak ovela lepsie nakupi u Steinhartu a spol o Seiku ani nehovoriac. To nie je o tom, ze by som nasich slovanskych bratov nemal rad, to je proste hodinarsky fakt. Takze asi tak ako pise Karlos, cenu zdvihnut nestaci.
Dagbog Odesláno 28. října 2016 Nahlásit Odesláno 28. října 2016 Litevci dávají do Vostok Europe japonské strojky místo ruských, čímž si kazí image, asi z nějakého důvodu. Mám pár ruských hodinek, které jdou překvapivě přesně po mnoha letech, a opravdu si važím řemeslné zručnosti, s jakou to s přihlédnutím k době a podmínkám museli sestavovat. Jenže to zdaleka neplatí pro celou produkci. Ona to obliba ruských hodinek u Američanů bude podobná, jako obliba indického HMT u Američanů, jsou to pro ně exotické mechaniky za skvělou cenu, ale v zemích původu je to levná masovka s kvalitou od Šumavy k Tatrám, občas se zadaří, většinou ne. A teď k hodinkám: to je jako nově vyvinutá mechanika navíc s automatickým nátahem a to všechno pro piloty současných strojů? Tomu jako někdo věří? Rozumím tradičním Amfibiím, rozumím retro, rozumím volné inspiraci Vostok Europe, rozumím i byzantským šperkovým monstrozitám, ale tomuhle ne.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 28. října 2016 Nahlásit Odesláno 28. října 2016 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wjOsFr85ZTH2AVhW1OoCcDB_IXYt_Yb4eWDVLReRxa0/pub?gid=3
Návštěvník LONGINES Odesláno 28. října 2016 Nahlásit Odesláno 28. října 2016 Tak na tohle bych asi opravdu rekl jen to, ze je to jen otazka nazoru kazdeho z nas... Ja bych treba konkrektne za Seika nedal uz ani jedno jedine ?, mel jsem a diky- uz nechci. Steiny nejsou spatny, libi se mi, ovsem vazne - o co jsou az tak uzasnejsi, nez treba tyhle rakety? Vetsina svycaru ma v sobe strojek ETA 2824, ze? Treba konkretne Steinhard Ocean Two: krasne, me se libi, opravdu ze jo, ale znovu se ptam, kde je ten propastny rozdil? Google mi o ETA 2824 rika, krom jineho, toto... "Strojek ETA 2824 rozhodně není žádným nováčkem. Jeho vznik se datuje rokem 1971 a při jeho vývoji v dílnách ETA vycházeli z konstrukce kalibru Eterna 1429/1439 U. Postupem času vzniklo několik verzí a reinkarnací s mírně odlišnými podobami a různou frekvencí setrvačky. Vyráběly se varianty s kmitem od 18.000 A/h až po super rychlou highbeat 36.000 A/h. Nejznámějšími verzemi byly například ETA 2801-2, 2824-2 nebo 2834-2. Nejužívanější se nakonec stala ETA 2824-2, která se vyrábí od roku 1982..."Ja tim nechci rict samozrejme nic spatneho. Jen chci poukazat na jeden fakt, kdyz se tu zminuje, ze Rusove neinovuji, tak Svycari na tom taky nejsou v tomle smeru uplne nejlip, co myslite? A proc tomu tak je? Myslim, ze jak v pripade ruskem, tak svycarskem, si uvedomili, ze overene, funkcni a zcela vyhovujici netreba menit. U Svycaru to tak nejak nevadi, za to jak tak koukam- u Rusu jo.
AndyAaron Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 (upraveno) Par postrehu:1. ETA 2824 je naprosto zakladni strojek. Jak pises, lety provereny kvalitou. Existuje v nekolika verzich dle vyladeni a pak i ceny. A jelikoz Svycari proste tu historii hodinariny v sobe maji, tak holt si za to nechaji zaplatit. 2. Zas bych ty Rusy tak neadoroval. Najdou se samozrejme povedene kusy (chrono od Poljotu, napriklad) a treba Amfibie jsou tu na foru dost oblibene. Ovsem to jsou hodinky v rozmezi 50 - 150usd. Projdi si jejich vlakno a uvidis, ze serizeni strojku je vice mene nahoda (na jejich obranu to stejne se da rict o 7s26 od Seika). Kdyz s nima chce clovek plavat, tak aby si dotahl nebo pretesnil dynko atd. Majitelum to nevadi a patri to k duchu tech hodinek, ale Svycar si tohle proste nedovoli. Rusum to je fuk. 3. At chces nebo nechces, tak zatim ma Svycar porad lepsi image nez Rus. Pokud chce Rus prodavat za to, co Svycar, tak musi dokazat, ze na to ma. A to bude par let trvat. Srovnaval jsi to s Nemcema. Nemec uz dokazal, ze na to ma, a proto prodava taky za draho 4. Uvedene hodinky nahore me nezaujaly. Prijde mi, ze hodinova rucka je moc dlouha a blbe se odlisuje od minutove. A na 24h cifernik si proste clovek musi zvyknout. V kombinaci s tema ruckama v tom vidim celkem zmatek. Upraveno 29. října 2016 uživatelem AndyAaron
Karlos Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 V dnešním světě pouhé strohé technické srovnávání neplatí. Náš dnešní svět je hlavně virtuální. Vitruální ceny, virtuální hodnota a bohužel i peníze. A týká se to všeho, hodinek samozřejmě taky. Švýcarské hodinky maji onu virtuální hodnotu velkou, ruské hodinky nepatrnou.
Frostie Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 Švýcarské hodinky maji onu virtuální hodnotu velkou, ruské hodinky nepatrnou.Já bych to viděl obdobně, navíc švýcarské hodinky jsou hlavně o racionalitě, málokdy (s výjímkami) o srdci. Ruské se dle mého kupují hlavně srdcem a s malým rozpočtem
cali Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 A videl si ceny tych novych rakiet vsetkych? To uz chce poriadne srdce.
Návštěvník maxipesfik Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 A viděl jsi ceny nových Prim? Co to chce?
Návštěvník LONGINES Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 Aha, tak takhle je to tedy. Tak to pardon a uz nebudu otravovat. Chtel jsem jen aby mi nekdo ZNALY veci jmenovite a vecne vysvetlily co je na tech Svycarech oproti Ruskym o takovej propastnej rozdil lepsi. Ano, ETA je sice zakladni strojek, ale momentalne je narvanej do vice jak 80% hodinek. Od 70. let se na nej prakticjy nehrablo, naprosto stejne, jako Rusove na ty svoje. Jeste ohledne te (ne)kvality bych rad dodal, ze od mala jsme u nas v rodine meli samozrejme stejne jako kazda rodina ruzne hodinky: 2x svycarske- (Longines Conquest automatic cca '70 a Omega Seamaster automatic cca '60) ,dale nejake ruhly a jine nemecke a 2x Poljot automatic s daydate, Slava Automatic, Vostok a Pobedy stare jak metuzalem. A vite co? Conquest automatic- nefunkcni z duvodu jednoho maleho padu , Seamaster nefunkcni - samy od sebe. Nemecke hruzy funkcni, ale cifernik v nich lital jak v pracce a ... a nakonec tu mame ruske hodinky - panove do dneska vsechny plne funkcni, bez servisu. A v zivote se s nima nikdo teda nemazlil - jsou omlacene a zmrzacene az beda. Ale jdou - takze copak mi k tomu reknete? Jo a s Amphibiema - pokud vyslovene nemas stesti na spatny kus, nebo pokud si je sam nerozsroubujes nez jdes do vody, tak ty hodinky proste nemuzou bejt nevodotesny - samotna jejich konstrukce (mimochodom opet zcela jina nez Swiss) to proste nedovoli. Ale to jen tak na vysvetlenou, uz je to OT, Amphibie sem nepatri.Chtel jsem( a to nejen ted, ale uz dlouho) aby mi nekdo vysvetlil rozdil mezi skvelou svycarskou hodinarinou a tou opovrzenihodnou ruskou. Bohuzel se tak opet nestalo. Abych to uvedl na spravnou miru, tak Swiss hodinky jsou opravdu perfektni - to myslim zcela vazne, jen me mrzi ze je obecne zazite, ze ruske hodinky jsou pomalu min jak kdejaka cina a to si podle me teda urcite nezaslouzi... A chtel jsem aby mi nekdo vysvetlil, proc tomu tak je.
AndyAaron Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 Ty to beres moc stylem "kdo nejde se mnou, jde proti mne" nebo "cerna a bila". Nic neni cerne a nic neni bile a pravda je vzdycky nekde mezi. Ruske hodinky tu prece nikdo nezavrhuje. Jen proste nemaji takovy zvuk jako svycarske. Rikej tomu tradice, marketing, kvalita nebo jak chces, ale je to fakt. Podobnych prikladu mas v jinych oborech mraky (iphone, VW group atd.)Davas priklad nekolika malo kousku, ktere nahodou tvori statistickou odchylku. Ja mel nekolik primek, Seiko, Citizen a i Svycaru. Nektere slouzily dobre, jine jsem musel reklamovat nebo vratit. Co to vypovida? Naprosto nic.K tem Amfibiim, neznam presne konstrukci Amfibii, presto do nich tece. Casto se zminuje z vyroby nedotazene dynko. Zadne tedy rozebirani doma. Verim, ze rusove delaji kvalitni hodinky, ale zatim me o tom nepresvedcili. Stejne jako se mi zatim prici dat vic nez 1000usd za Seika, tak se mi prici dat vic nez 200usd za rusy.
cali Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 Sorry ale moderne ruske hodinky su skutocne menej ako kdeaka cina a to je proste fakt. Z ruskych hodiniek napriklad radi vypadavaju ci praskaju sklicka, Ruske hodinky netesnia , maju nakrivo vyvrtane diery na krcek korunky alebo na cudliky, korunky vnutornej lunety preskakuju alebo sa vnutorna luneta vykle a otacat sa Ti bude len ak hodinky spravne naklonis..... Ruske hodinky maju stroje, ktore hodinar po tom co ich rozoberie a vycisti nedokaze zostelovat tak, aby nesli plus minus minuta denne (a nie chybou hodinara to nie je). Hovorime o mojich osobnych skusenostiach s cca 15 kusmi modernych ruskych hodiniek z produkcie poslednych 10 rokov. V neposlednom rade novodobe ruske hodinky maju v absolutnej vacsine katastrofalny kolotociarsky design. Zhrnute a podciarknute: Amfibie fajn, za tie peniaze ujdu (mam troje), zbytok su predrazene pasce na Hejlus Patriotikus. Ovsem pokial sa ti hodinky bez tanku, padaku, ci strategickeho bombardera na ciferniku nepocitaju, tak priznavam ze vo swiss vodach je vyber maly. Maxipes: Prim je to iste: pasca na Hejlus Patriotikus Czechis.
Návštěvník LONGINES Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 OK panove, ale neodpovedeli jste mi na mou otazku. To se naprosto bezne deje i jinde. Namatkou: znamy si treba koupil nove Longiny, krasne, a za ani ne tri mesice vypadly kamen na kotve... To zni az neuveritelne, ze? A pridam k tomu jeste to, ze mohl delat co chtel, ale neuznali mu zaruku a mohl ja dat akorat tak deckam na hrani. Pritom ten clovek o hodinkach NECO vi a choval se k nim s nalezitou uctou. Rekl doslova, ze to pro nej bylo takove zklamani, ze o Longinech uz nechce nadosmrti slyset. Jak necekane u Swissu, jeste k tomu Longinu, ze? I presto, narozdil od nektetych z vas nerikam, ze po tehle a podobnych zkusenostech jsou dnesni Suisse stejne, nebo i horsi nez Cina. Chtel jsem spis poukazat na fakt, ze kdyz jsou pro nekoho ruske hodinky spatne, tak proste jsou- lhostejno, ze vlastne nevi proc- proste jsou. I vetsina to tak rika - a hotovo. Je to moderni nazor, takze ano - rozhodne jsou spatne. Cali, ty mas ale zeleznou trpelivost- 15ks rusaku a vsechno zle?! WoW! Me odradily od Japoncu 4 Seika a 3 Orienty - nadobro. Ale ze bych si koupil 15x po sobe ruske hodinky, ktere me s..ou, tak to teda klobouk dolu... Na to nemam co jine rict.
Frostie Odesláno 29. října 2016 Nahlásit Odesláno 29. října 2016 A videl si ceny tych novych rakiet vsetkych? To uz chce poriadne srdce.viz moje dřívější komentáře.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se