NIGHTinGALE Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 FZ 50. Vynikající rozsah objektivu, perfektní dvojitá optická stabilizace, kvalitní mechanické provedení, slušný uživatelský komfort. Kvalitní výklopný displej. Vestavěný blesk také není nejhorší a pro většinu fotek je plně dostačující. Filtry na něj (díky přírubě) dáš taky, pokud zatoužíš po polarizáku, který je u fotek krajiny mnohdy nepostradatelný. Osobně bych preferoval stříbrnou barvu. Sám jsem byl překvapen, o kolik se černé tělo zahřeje více, než to stříbrné (Egypt, Maroko). Kamarád s černým modelem ho měl občas problém i držet, jak byl rozpálený (vadí to při doteku a plastu to také nedělá nějak extra dobře - když byl hodně rozpálený, mírně drhnul objektiv / teplotní roztažnost materiálu).
Conrad Odesláno 28. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 FZ 50. Vynikající rozsah objektivu, perfektní dvojitá optická stabilizace, kvalitní mechanické provedení, slušný uživatelský komfort. Kvalitní výklopný displej. Vestavěný blesk také není nejhorší a pro většinu fotek je plně dostačující. Filtry na něj (díky přírubě) dáš taky, pokud zatoužíš po polarizáku, který je u fotek krajiny mnohdy nepostradatelný. Osobně bych preferoval stříbrnou barvu. Sám jsem byl překvapen, o kolik se černé tělo zahřeje více, než to stříbrné (Egypt, Maroko). Kamarád s černým modelem ho měl občas problém i držet, jak byl rozpálený (vadí to při doteku a plastu to také nedělá nějak extra dobře - když byl hodně rozpálený, mírně drhnul objektiv / teplotní roztažnost materiálu). a to je to rozhodování mezi praktičností a estetikou- je lepší ošklivá žena která dobře vaří nebo krásná která umí jen čaj pro 12 osob ? tím chci říci že uznávám tvoji logiku ale černá mu sluší více
Návštěvník Kamil Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 óóo moc děkuji! Sraz f Práglu uděláme na tutáč! Prohlídnem fotky z našich paňasáků a zase pokecáme o hodinkách Bych se přidal...
dubraro Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Pánové, nestydíte se, na srazu příznivců MECHANICKÝCH hodinek používat DIGITÁLNÍ fotoaparát ??!! Přemýšlím, co bych tak moderního a zároveň mechanického vzal. Jo, už to mám. Voigtlander Bessa. S objektivem 1,5/50 a černobílý film 3200ASA !
railmaster Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Pánové, nestydíte se, na srazu příznivců MECHANICKÝCH hodinek používat DIGITÁLNÍ fotoaparát ??!! Přemýšlím, co bych tak moderního a zároveň mechanického vzal. Jo, už to mám. Voigtlander Bessa. S objektivem 1,5/50 a černobílý film 3200ASA ! Tiež rozmýšľam, či nejaký profesionál, zaoberajúci sa umeleckou fotografiou, používa digitál.
kubson Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Tiež rozmýšľam, či nejaký profesionál, zaoberajúci sa umeleckou fotografiou, používa digitál. celá řada
railmaster Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 celá řada Keď občas, ako úplný laik v tejto oblasti, listujem v časopisoch o fotografii, tak autori takmer výhradne uvádzajú klasické zrkadlovky, ale predpokladám, že existujú profi digitály napr. od Hasselbladu, Canonu či Nikonu, ktoré sú vhodné. Tam ale už ide o šesťmiestne sumy v korunách. Pre amatérskeho, alebo začínajúceho milovníka fotografie nereálne.
Pepe Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Tiež rozmýšľam, či nejaký profesionál, zaoberajúci sa umeleckou fotografiou, používa digitál. no myslim spis bys tezko hledal kterej nepouziva digital, jasne ze existuji, ale podle me uz v mensine.. povetsinou spis starsi rocniky... kdysi jsme doma vyvolavali fotky na koleni takze mi nekdo nemusi vykladat o jaky kouzlo fotografa pripravila digitalni technika, ale vzhledem k pohodli, cene a tvurci svobode vyhral aspon u me digitalni cip namisto filmu, rozhodnuti padlo definitivne kdyz jsem pred dvema lety za 14ti denni dovolenou v Norsku nafotil 13 filmu (36 snimkovych)
kubson Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 možná pro profíky to není o pohodlnosti, když měli nějakého tajtrlíka, který jim filmy vyvolal a hodil na prosvětlovací stůl.. imho doba je jinde a na film fotí pár klasiků jako Štreit a spol.
Pepe Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 možná pro profíky to není o pohodlnosti, když měli nějakého tajtrlíka, který jim filmy vyvolal a hodil na prosvětlovací stůl.. imho doba je jinde a na film fotí pár klasiků jako Štreit a spol. v souvislosti s tim tajtrlikem , který jim filmy vyvolal jsem si vzpomel na jednu historku cernohumornou: Robert Capa jeden z nej reportaznich fotografu, a jediny ktery fotil prvni vlnu vylodeni v Den-D, pod palbou nafotil dva filmy a pak se zas vratil na lod a odeslal je do studia sve foto agentury Magnum.. tam je ve spechu vyvolavali a jeden z nich preexponovali takze byl cely zniceny a on pry pak jen pokrcil rameny ... http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Capa
rorda Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 celá řadaDo focení nedělam, ale vim, že např. Oldřich Karásek, jeden z nejlepších světovejch fotografů, začal na starý kolena fotit s digitálem a nemohl si ho vynachválit ...
afrikab Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 (upraveno) Jako by to nebylo jedno. Zalezi na vysledku. Foti snad fotograf, ne fotak. Upraveno 28. prosince 2007 uživatelem afrikab
Conrad Odesláno 28. prosince 2007 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Fí-ha pořádat o radu pro mě - fotoblbečka a dostat se do jednoho vlákna se ŠREJTEM A ROBERTEM CAPOU a KARÁSKEM to snad dnes ani neusnu
klobadysek Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2007 Jako by to nebylo jedno. Zalezi na vysledku. Foti snad fotograf, ne fotak. AMEN.
klobadysek Odesláno 29. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2007 ... tam je ve spechu vyvolavali a jeden z nich preexponovali takze byl cely zniceny a on pry pak jen pokrcil rameny ... No pokud to prelozime presneji doslo k poskozeni emulze na susicce "roztavenim". Preexponovani se muze stat jinde. Ale jinak diky za info, tohle jsem nevedel.
Pepe Odesláno 29. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2007 No pokud to prelozime presneji doslo k poskozeni emulze na susicce "roztavenim". Preexponovani se muze stat jinde. Ale jinak diky za info, tohle jsem nevedel. no asi tak nejak uz si to presne nepamatuju vim ze to vypravel jeden clovicek (myslim majitel) z agentury Magnum v poradu Na plovarne s Markem Ebenem..
Mike. Odesláno 29. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2007 v souvislosti s tim tajtrlikem , který jim filmy vyvolal jsem si vzpomel na jednu historku cernohumornou: Robert Capa jeden z nej reportaznich fotografu, a jediny ktery fotil prvni vlnu vylodeni v Den-D, pod palbou nafotil dva filmy a pak se zas vratil na lod a odeslal je do studia sve foto agentury Magnum.. tam je ve spechu vyvolavali a jeden z nich preexponovali takze byl cely zniceny a on pry pak jen pokrcil rameny ... http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Capa Zajímavé info, to jsem taky nevěděl, díky.
Pepe Odesláno 29. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2007 No pokud to prelozime presneji doslo k poskozeni emulze na susicce "roztavenim". Preexponovani se muze stat jinde. Ale jinak diky za info, tohle jsem nevedel. pro rejpaly (nic ve zlym) :-) to teda upresnim : His most famous work occurred on June 6, 1944 (D-Day) when he swam ashore with the second assault wave on Omaha Beach. He was armed with two Contax II cameras mounted with 50 mm lenses and several rolls of spare film. Capa took 106 pictures in the first couple of hours of the invasion. However, a staff member at Life made a mistake in the darkroom; he set the dryer too high and melted the emulsion in the negatives. Only eleven frames in total were recovered.
Návštěvník Odesláno 29. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2007 Z EVF ma nejlepsi pomer cena / vykon FujiFilm S6500. Zamerne nepisu "IMHO", pac to plyne i z testu na dPreview, v Chipu je na druhym miste, stoji krasnejch 7K. Mam ten fotak a nedam na nej dopustit. Plusy: ze vsech EVF, co jsem mel v ruce (Oly, Panasonicy, Sony, FujiFilm, Canon) sumi uplne nejmin, perfektni podani barev, kvalitni a relativne siroke sklo (zacatek na 28mm - ekvivalent kinofilmu) perfektni ergonomie, jak drzeni v ruce, tak i ovladaci prvky umi RAW Minusy: Nema stabilizaci, udrzet 300mm pri delsi zaverce nez 1/80 snad nejde (ale je to i o cviku, zezacatku jsem mel problemy udrzet 125 pri 1/60, ted to udrzim i pri 1/40 ) Horsi automatika - pri pouziti automatickeho rezimu fotky nejsou nic moc (coz me alespon donutilo naucit se to ovladat) I pres dobre rozmisteni ovladacich prvku neni uplne nejdokonalejsi ovladani (konkretne ve srovnani s Panasonicem FZ30, ale to je spise vec nazoru a preferenci). Takze pokud nechces DSLR, tak doporucuji tohle, protoze ze vsech EVF se to podle me blizi DSLR nejvic, jak "slozitosti" tak i obrazovou kvalitou. úvodní zadání byly foťáky okolo 10k czk, budu se ho držet a podpořím FujiFilm S6500. Podpořeno 6 měsíci ležení na netu a konzultacemi s lidmi, co už něco nafotili. Zatím mě nenechal ve štychu, pokud jsem po něm chtěl reálné požadavky.
boo-beek Odesláno 29. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2007 úvodní zadání byly foťáky okolo 10k czk, budu se ho držet a podpořím FujiFilm S6500. Podpořeno 6 měsíci ležení na netu a konzultacemi s lidmi, co už něco nafotili. Zatím mě nenechal ve štychu, pokud jsem po něm chtěl reálné požadavky. Jj, opravdu na nej nedam dopustit. Tedy pokud zustaneme u puvodniho zadani. Tim vyberem jsem stravil taky docela dlouho... FZ50 je super na ovladani, super barvy, ale ten sum je u FZ30 prisernej. A vzhledem k tomu, ze 50 ma stejnou velikost snimace a vyssi rozliseni, tak to bude jeste horsi. Pripadne nejake odsumovani, ale videl jsem par odsumenych fotek z FZ50 a detaily byly dost ztraceny U S6500 je tohle obrovska vyhoda, ten fotak je realne pouzitelnej (dela opravdu hezky fotky) do iso 400 bez problemu, sum je snesitelny az do 1600, coz jina EVF proste nenabidne a FZ50 uz vubec ne. Kazdopadne, Conrade, nenech se ukecat, ani mnou ani midlochem ani nikym jinym, rozmysli si, co je pro Tebe dulezitejsi, jestli 10mega a uzivatelska prijemnost nebo kvalitnejsi obrazky, a oba fotaky si rozhodne vyzkousej v ruce. Pak si kup ten, kterej se vice blizi idealu, tzn. ma bliz tomu, co Ty pozadujes a je prijemnej v ruce.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se