Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

chci si pořídit své první automaty a zalíbily se mi Seiko SNZG15K1. Cenově patří mezi low-end, ale i tak bych měl rád originály. Je možnost si originalitu sám nějak ověřit?

Dle prodejce timestore.cz jsou hodinky z oficiální distribuce pro Německo, takže šedý dovoz. Není na nich žádné značení země původu.

Odesláno

Fejky 5 su vzacne a ked uz, tak su to vacsinou mrdky na prvy pohlad rozoznatelne aj laikom. Podivaj sa na net jak maju vyzerat a ak sa im podobaju su OK.

Odesláno

Sehnat SNZG15J1, ty jsou Made in Japan.

Co jsem se různě dočetl, tak mezi J a K dělá rozdíl jen faktor "dobrého pocitu".. :-) Nebo ne?

Jaky sedy dovoz ked hovoris ze su z distribucie pre EU?

?Jako šedý dovoz označujeme zboží, které se do České republiky dostalo jinou cestou než od oficiálního distributora.? Toliko dTest.

Odesláno

Tak hodinky obrať a podívej se na dýnko. Pokud je dýnko průhledné a na skle je nápis Seiko s dalšími nápisy a čísly a pod sklem je strojek s rotorem a nápisem Seiko Time Corp. tak bych byl celkem v klidu. Fejkuje se sice všechno a některé kopírky jsou od originálů k nerozeznání, nicméně se většinou jedná o mnohem dražší hodinky. U Seika se z pětkové řady nejčastěji kopírovaly starší modely s neprůhledným dýnkem, ve kterých byl většinou čínský strojek s ručním nátahem místo automatu. A na ciferníku mají vesměs jen okýnko s datumovkou. Pokud chceš mít záruku u autorizovaného dealera, pak se třeba obrať na  Koscom.

Odesláno

Tak hodinky obrať a podívej se na dýnko. Pokud je dýnko průhledné a na skle je nápis Seiko s dalšími nápisy a čísly a pod sklem je strojek s rotorem a nápisem Seiko Time Corp. tak bych byl celkem v klidu. Fejkuje se sice všechno a některé kopírky jsou od originálů k nerozeznání, nicméně se většinou jedná o mnohem dražší hodinky. U Seika se z pětkové řady nejčastěji kopírovaly starší modely s neprůhledným dýnkem, ve kterých byl většinou čínský strojek s ručním nátahem místo automatu. A na ciferníku mají vesměs jen okýnko s datumovkou. Pokud chceš mít záruku u autorizovaného dealera, pak se třeba obrať na  Koscom.

Taky by mi dávalo smysl, že se padělají dražší hodinky, ale po přečtení spousty článků mám pocit, že se určitě padělají i plastové hodinky z pouti.. :-D

Odesláno

Taky by mi dávalo smysl, že se padělají dražší hodinky, ale po přečtení spousty článků mám pocit, že se určitě padělají i plastové hodinky z pouti.. :-D

Samozřejmě, padělají se i ty nejlacinější Casia. Jinak nevím co přesně chceš slyšet. Žádný tajný návod jak ty padělky odhalit není. Můžeš ještě tak skočit na radu za Okamurou, to je odborník na všechno a k tomu ještě poloJaponec, stejně jako ty "J" modely od Seika.

Odesláno

Myslel jsem, že jsem špatně hledal a existuje například nějaký verifikátor sériových čísel.

V zásadě mi ale stačí vědět, že Seiko 5 padělky by měly být snadno rozpoznatelné a nápis Seiko Time Corp na rotoru je už skoro jako počeť originality (nápis na rotoru + nápisy na dýnku a ciferníku bych sice, coby padělatel začátečník imitoval v prvé řadě, ale zkušenosti nemám, tak budu věřit zkušenějším ;-) )

Dík všem za komentáře!

Odesláno

Samozřejmě, ale netuším jak to spolu má souviset :-)

Narazal som na to, ze kedze existuje jednotny europsky trh, nieco take ako "import do CR z Nemecka" uz fakticky neexistuje - ak sa nejedna o regulovany tovar, co sa v tomto pripade nejedna.

Druha vec je, ci ten predajca ma autorizaciu od Seika, tj ci moze pri predaji poskytovat medzinarodnu zaruku vyrobcu Seiko. Ak teda ma zmysel nieco zistovat, tak to ci ti v tom obchode daju medzinarodnu Seiko zarucnu kartu (peciatkou obuchanu zarucnu karticku). Kolega vyssie hovori ze taku nedostal. Ak su schopni take nieco poskytnut, nemusis patrat po tom ci tie hodinky su prave - sanca ze nie su je v takom pripade blizka nule. Myslim vsak ze tento predajca AD nie je, v tom pripade ti dava zaruku on sam, a je na tebe ci ma tvoju doveru.

Pokial ide o to ci su hodinky fake - to z nejakeho vyrobneho cisla tazko zistis. Ako hovori lucid, ak si laik a hodinky nevidis, tak sa to neda. Najlepsi recept ako sa nenapalit je nakupovat u overenych a poctivych obchodnikov - tu na fore dostanes kopec odporucani - a neskudlit 5 korun navyse. Niektore veci su prilis lacne na to, aby si si ich mohol dovolit.

Odesláno

Co jsem si behem par minut procetl- na webu timestore: davaji standardni zaruku 2 roky, pisi 100% puvodu a 30 dni na vraceni zbozi/penez. Ale vyzivnejsi je si procist recenze obchodu primo tady na chronomagu, Recenze obchodu. Opravdu to vypada na sedy dovoz a resili nekolik let nazpet fejky u Tissotu. No procti a zvaz, je to na tobe, kde koupit...

Odesláno

Co jsem se různě dočetl, tak mezi J a K dělá rozdíl jen faktor "dobrého pocitu".. :-) Nebo ne?

?Jako šedý dovoz označujeme zboží, které se do České republiky dostalo jinou cestou než od oficiálního distributora.? Toliko dTest.

Made in Japan je pořád Made in Japan a hodinky s J označením jsou oproti K verzi minimálně lépe prodejné (pokud by ses jich chtěl zbavit).

Šedý nebo jinak barevný dovoz nehraje roli, jednou jsou pravé a dělá je tentýž výrobce, takže není důvod k obavám. Vůbec ta terminologie "šedý dovoz" je už z podstaty nesmysl, protože Seiko dává buď mezinárodní nebo alespoň evropskou záruku, takže není důvod je kupovat od nějakého zdejšího hochštaplera, který se zrovna stal autorizovaným dealerem, má rabat 100% na všem a prská při pouhém pomyšlení, že si někdo doveze Seika levněji z ciziny.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...