puma_trin Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 Cauky lidi sem tu uplnej novacek a tak me snad hned nezavrhnete;) Uvazuju nad koupi hodinek s automatem jen me fakt sokuje jejich presnost(nepresnost)...kery myslite ze sou presnejsi ? jaky mate osobni zkusenosti ...diky za navrhy a nazory atd......Pro me osobne je priorita presnost...ne design
dehyd Odesláno 13. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2006 1) Srovnatelná kvalita a tudíž i přesnost. 2) Z těch dvou bych preferoval Seika, spíš kvůli značce, ale to je osobní vkus. 3) Jestli ti jde především o přesnost než o cokoli jinýho, tak si kup quartzky, ty jsou mnohonásobně přesnější nežli jakýkoli automaty. 4) Automaty jsou spíš hobby a případně se řeší jen jejich relativní přesnost, absolutní přesnost je až na druhým místě. 5) Pokud však trvaš na automatech, platí body 1) a 2)
Honza49 Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Mám Seiko a jsem spokojený Otázka je, jestlibych nebyl stejně spokojený s Citizenem. Seika asi 1 minutu za měsíc. Po seřízení.
African Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Já bych vybral Seiko kinetic, máš tam přesnost jak u Quartz a ještě se trochu cítíš, že máš automat na ruce. Jedny mám a jsem velice spokojen. Seznámení:Na rozdíl od běžných quartzových hodinek poháněných knoflíkovou baterií, je Seiko Kinetic vybaven systémem automaticky vytvářejícím potřebnou energii využitím pohybu lidské ruky. Pohyb paže uživatele hodinek Seiko vytváří vibrace, které jsou přenášeny do generátoru. Část vyprodukované energie je využita k pohonu strojku, část je uchovávána v integrovaném kondenzátoru. Takovéto uspořádání zaručuje, že se hodinky nezastaví, ani pokud je majitel na několik dní odloží. V případu, že klidové období je delší, zastavuje se pohyb ruček, nicméně uchovávaná energie je dostatečná k obnovení chodu hodinek pouhými několika pohyby. Technologie Kinetic je nejenom spolehlivá, ale zároveň maximálně ohleduplná vůči životnímu prostředí. Ke svému fungování nevyžaduje Kinetic žádné baterie a tím minimalizuje znečišťování prostředí odpadem z vybitých baterií. Ceny jdou asi od 4000,- nahoru.
Viktor Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Pokud je hlavní přesnost (a jsi připraven utratit za přesnost extra peníze), pak je tu "The Citizen" Chronomaster - přesnost je ve vteřinách ročně, jedny z nepřesnějších hodinek na světě. Samozřejmě quartz.
PUMA Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 od 4000 nahoru ? jenze ty nejlevnejsio budou mit presnost +-30sec za den,ne ? ;-((( TO je hruzny cislo ..a vic nez 4-5tisic se me za hodinky nechce davat....
African Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Kdepak, i ty z levnějších Kinetic šlapou okolo + - 3s za měsíc. Prostě jak quartz. Já jsem kupil v aukci sq100 model, za 1900kč ještě v záruce, nové okolo 5000,-. Šlapou velice přesně, akorát,když je odložím, vydrží asi 5 dní. Ty dražší Kinetic Relay až 1 rok, ale samozřejmě cena nových je podstatně vyšší. Ale i těch 5 dní postačí pkuď je budeš tahat. U automatů počítej okolo 42 hodin výdrž při normální cenové relaci. Pak i 7 dní pokud za ně dáš 100000,- a výše
PUMA Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 dik vlastiku to sem nevedel...3sec za mesic to uz se da;) a ta cena okolo 5000 je taky celkem prijatelna. Ovsem tedka sem brousil po webu a zadny kitetic za tuhle cenu sem nenasel;) ma nekdo nejakej zajimavej link?
Jeremy Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 No třeba já pořád prodávám své titanové CITIZENy za 7000,- jako nové, papíry, krabice. V Čechách se stále prodávají za cca 24.000,- Ecodrive (napájení světlem), milion funkcí, skvělá přesnost, titan.
PUMA Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 to jeremy: EcoDrive me moc nebere:) protoze tam stejne mas baterku, ktera ma nejakou zivotnost a musis ju vymenit,ze? ma nejakej pocet nabijecich/vybijecich cyklu apod..
African Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Koukám, že Kinetický nějáko přitvrdily, našel jsem nejlevnější za 7300,- http://www.koscom.cz/shop/index.html To je dost, nedávno jsem viděl někde 4800,-, ale asi nějaká výprodej, už to tam není. 2 Jeremy: Pošli mě prosím foto těch Citizen na můj e-mail: na jednay mám zálusk a ta cena vypadá zajímavě. Díky
VS Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Taky jsem si kdysi zakládal na přesnosti hodinek, ale pak jsem došel k tomu, že buď jdou absolutně přesně - mám jedny Festiny, ty šibuju o vteřinu dvakrát do roka při změně normálního a debilního času, a nebo nejdou přesně, a pak je jedno, jestli dělají deset vteřin za měsíc nebo za den. Stejně je musím seřizovat.
Návštěvník Kamil Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 To VS: - moje řeč Na přesnost mám rádiem řízený a u ostatních mě semtam nějaká vteřinka nerozhází.
Jerryl Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Je to o prioritách. Buď přesný a na baterky nebo mechanický s nějakou tou odchylkou. Pro mě jsou mechanický hodinky jako živej organismus. Proskleným dýnkem vidím jak se to hejbe, uchem slyším, jak jim tiká srdce. Prostě je to něco jinýho. Jinak mě překvapila přesnost mej automatickejch TISSOTŮ. První dny po koupi se předbíhaly asi o 6 sec denně, ale po týdnu se nějak ustálily a teď mi za posledních 5 dnů udělaly odchylku +3 sec (za celejch 5 dnů)
Tazatel Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Kamil: Taky sis pořídil rádiem řízený Citizeny nebo si zvolil Casia?
Návštěvník Kamil Odesláno 14. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2006 Junghans :D:D - umějí všechny tři vysílací frekvence (Německo, USA, Japonsko) In Europe, this is the Cesium Radio controlled Clock of the German National Metrology Institute (Physikalisch-Technischen Bundesanstalt, PTB) in Braunschweig. In North America, this is the Cesium Radio controlled Clock of the U.S. Department of Commerce, the National Institute of Standards and Technology (NIST) in Boulder, Colorado. In Japan, this is the Cesium Radio controlled Clock of the Commercial Research Laboratory (CRL) of the Ministry of Post and Telecommunication. These clocks are accurate to 1 second in 1 million years.
Tazatel Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2006 Kamil: Napiš na ně link nebo sem dej jejich fotku, ať se můžem pokochat
dehyd Odesláno 15. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2006 souhlas, vystav foto, taky bych je rad videl (kdysi jsem si tez chtel koupit Junghans, se solarnim clankem na ciferniku, ale nakonec jsem to nerealizoval) btw: jeste technicka zajimavost k tem Kinetikum: kdesi jsem jednou cetl, ze ten jejich kapacitor, co udrzuje elektrickej naboj vygenerovanej pohybem rotoru, by pri "rozbaleni" obsahl plochu fotbalovyho hriste... >>> "falkon": a pak ze tu nevime nic o fotbale...
ludvik Odesláno 17. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2006 Zdravím všetkých. Pre časom som riešil podobný problém a rozhodoval som sa medzi hodinkami Seiko Kinetic, Casio wawe captor alebo Citizen ecodrive. Moje priority boli: presné hodinky, vodotesné s ohľadom na to, aby som v nich nemusel meniť batériu nakoľko mám zlé skúsenosti s hodinármi ( konkrétne po výmenách batérií v hodinkách Festina sa mi zatápali ), kvalitné sklá a tiež vzhľad. Nakoniec som si 19.3.2006 kúpil Seiko Kinetic SKA 325 za 10.000 sk.Tento model mi to plne splňoval a jeho kúpu som doteraz neoľutoval. Za necelý mesiac ich chodu idú absolútne presne, žiadná odchýlka pretože čas porovnávam denne s teletextom a majú tiež svoje čaro pretože úplne jasne po priložení k uchu počuť rotáciu vahadla ako šuští čo mi pripomína ložisko šijacieho stroja, tiež večer keď zaspávam a je ticho je to počuteľné a tak si vravím, že aj ja mám dačo z klasiky. V každom prípade je to výborná voľba, môj brat teraz objednáva potápačské Seiko kinetic SKA 293 za asi 18000 sk pretože sa mu tiež táto hi-tech páči. Ak kúpiš určite neoľutuješ. Ludvik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se