aaa Odesláno 21. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2016 Ahoj, chci si pořídit nějaké nové hodinky. Má představa je asi taková: 1) velikost max: 43mm2) kovový tah (mám slabost na kovové tahy alá Superenginneer k Seiko SKX007 (potápky však né pro svojí výšku těla)3) nízká výška hodinek (rukavice ,košile atd.)4) "univezální" vzhled k tričku,montérkám,košili...5) né látkové ani kožené tahy....6) vodotěsnost 100M7) cena +- 6000Kč Nesedím v kanceláři (ruce často umývané,solvina, olej , hrozí mech. podření) ideál by byly nějaké Casio G-Shock, ale plastový řemínek vydrží max. dva roky a plast. design také nic moc... Vybral jsem tyto: (pouze z obrázku , nevím jak na "živo"): http://www.helveti.cz/swiss-military-hanowa-518704007?gclid=Cj0KEQiA08rBBRDUn4qproqwzYMBEiQAqpzns_oeH6nFfeNv7V5wnW9OxvZWhHJIRz9aTryWJzIcWBkaAjvK8P8HAQ Co na ně říkáte? Díky i za případné návrhy na jiné modely. Davis
Liqid Odesláno 21. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2016 Jsou OK, jen ty leštěné plochy dostanou asi hodně na frak a nebude to vypadat dobře. Co třeba něco do Wenger, tyhle jsou dost tool http://www.helveti.cz/wenger-field-010441138
Axel Odesláno 21. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2016 Tady ty lacine swiss made hodinky ve mne vzbuzuji neduveru.. Kdyz si vezmu, jaky je prumerny plat ve Svycarsku, tak si nutne musim polozit otazku, jak je mozne, ze ty hodinky stoji 6 tisic. Navic z meho blizkeho okoli mam na tyhle znacky negativni zpetnou vazbu. Shodou okolnosti jsem pred chvili v obchodaku koukal na swiss military. No docela bida, slovicko military pak spise budi usmev. Kamarad ma budiky Swiss Military a byly 2x na oprave, dalsi se jich ted zbavoval. Nebyl z nich zrovna nadsen. Treti mel pro zmenu Wengery a byly vice v servise, nez na ruce a to bez nadsazky. Taky jsem si cetl na zahranicnim foru, ze Swiss Military jsou ciny, ktere se jen daji dohromady ve Svycarsku, aby to tam mohli oznacit jako swiss made. Strojek udajne neni ani Eta, dale jsem po tom ale nepatral, neoveroval, jelikoz jsem koupi neplanoval.. I pocitove ale na me nedelali Wengery ani Swiss Military dojem kvalitnich hodinek. Spise takove pozlatko pro masy.Sice je to ohrana pisnicka, ale radeji bych kouknul na neco od Seika, Certiny, Junkers (vetsinou jsou ale mensi), pripadne ty Citizeny..Zjisti si, jak jsou na tom tyhle znacky s poruchovosti, reklamacemi.. Chapu, ze v teto cenove relaci to nikdy nebude zadne terno, proto bych osobne volil ty Seika, ktere se daji koupit za podobne penize a udelaji uz vetsi radost.. Ale to je jen muj nazor Hodne stesti pri vyberu!
Jiří Štencek Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 V téhle cenové kategorii můžu Wenger i Hanowu doporučit. Pokud netrváš na Swiss made, tak samozřejmě nebude Seiko špatná volba Poruchovost Wengerů ani Hanow není nijak extrémní.
Ardno Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 Mně se třeba tyhle Hanovy líbí - swiss made, nerez pouzdro, safír, ronda, normální velikost, univerzální použití. Za +- 3 tis. moc alternativ není. A kvality bych se nebál, notabene, když je na ně záruka 3 roky...
Xenomorfus Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 Zdar!Ja bych se Wengeru ci neceho s Rondou nebal...Vsude si jeden precte, jak tamtomu jeho kamaradovi, onomu znamemu odesly vsechny hodinky, ktere mely Rondu...Tak ja mam dvoje hodinky s Rondou (Wenger a Traser) a oboje jsou starsi dvou let a za tu dobu zazily dost velky zahul. Ciste pracovni hodinky a zadny problem. A to nejsem zadna kancelarska mys. Samozrejme nepredpokladam, ze by mi mely vydrzet 20 let, ale pri mem hrubem, zachazeni bohate staci 4-5 roku. Resilo se to tady uz parkrat, jak je Ronda spatna, ale zatim zadne podlozene cisla nejsou. Vzhledem k osobni zkusenosti (a to vim, jak davam hodinkam pohulit) tvrdim, ze v tehle cenove kategorii jsou to hodinky uplne v pohode.
JanNovakJan Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 I kdyby Ronda vydržela, tak cenově je oproti japoncům předražená a nic neumí (tedy ukázat čas a datum ano). Už proto bych se těmto šmukům vyhnul.
pepyczek Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 Jak píše JanNovakJan, kolem 6000 Kč už seženeš Citizeny s pohonem eco drive. Odpadá nutnost měnit baterku a případné přetěsnění s tlakovou zkouškou. Pro představu: https://www.timestore.cz/Znacka/Citizen-259/Citizen-Promaster/Citizen-Promaster-Sky-27928
aaa Odesláno 25. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Ahoj, předně moc díky za Vaše názory, doporučení.... Dnes jsem procházel kamenné prodejny Koscom, Helveti apod. , všude přehršel krásných hodinek, až těžko vybrat. Teď mě asi "ukamenujete" , ale nakonec jsem rezignoval a vybral tyto "plasťáky": https://www.google.cz/search?q=AQ+S800WD-1E&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj69uml2MTQAhXEVBQKHYbhB9wQ_AUICCgB&biw=1745&bih=864 Důvody:1) nemusím řešit zda se jim něco stane (chci hodinky trvale na ruce)2) nebudu pár let řešit baterie a tlakovku3) mám dále "otevřenou" možnost koupit mnohem kvalitnější a hezčí :-)4) cena (cca 1500Kč) Prostě to budou pouze pracovní hodinky, na lepší příležitosti koupím v brzké budoucnosti něco lepšího. Děkuji všem a mějte se fajn.
Frostie Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Za ty prachy parádní funkční hodinky, sám je mám, maximální spokojenost
Frostie Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Resilo se to tady uz parkrat, jak je Ronda spatna, ale zatim zadne podlozene cisla nejsou. Vzhledem k osobni zkusenosti (a to vim, jak davam hodinkam pohulit) tvrdim, ze v tehle cenove kategorii jsou to hodinky uplne v pohode.Podložená skutečná čísla ti nikdo ani nedá, nicméně buď rád, že jsi měl funkční štěstí a budiž ti přáno. Já mám se dvěma hodinkami s rondou 705 a 715 (Luminox a Adriatica) zcela opačné zkušenosti. Slušelo by se podotknout, že jeden kalibr byl Swiss Parts s 1 kamenem :-) (705) a jeden Swiss made (715)
kuncák7 Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 A proc ne? Sam shanim take neco v baterce a odolneho a zjistuju, ze je mnohem horsi neco vybrat ( tech typu, co bych hned vzal ...). Takze zadna rezignace, ale super vyber.
Conrad Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 (upraveno) Jen nechápu proč máš u nicku fanoušek Seiko když nové 5 jsou cca za 3000 v dobrém stavu zde podstatně levněji a pak koupíš co jsi koupil s tím že ty Seiko jdou i k saku zatímco tyhle dost těžko Upraveno 25. listopadu 2016 uživatelem Conrad
aaa Odesláno 25. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 ...ano, chtěl jsem původně něco za cca +- 6000Kč, ale došel jsem k závěru, že i za tuto cenu by mě jich již bylo docela líto... tyto Casia k saku určitě né..., záměr je je mít trvale na ruce,sprcha,bazén... živím se rukama tzn. dostanou asi zabrazt (hlavně to plastové "skličko"). Jsem fanoušek Seiko, neboť již jedny Seilka vlastním (cca od roku 2000) , konkrétně Seiko Titanium 7N43-9050, max spokojenost , jen ta vodotěsnost už ani né do sprchy...Docela se musím smát jaký je trend ve vývoji velikosti hodinek, ty mé Seika mají sotva 35mm, dnešních 42mm jsou skoro nejmenší hodinky. Casia mají 43mm, snad si zvyknu. Málem jsem dnes zakoupil tyto:http://www.helveti.cz/seiko-snzg13k1?gclid=CLqtzYbRr9ACFYYcGwodZMgCow,ale prodavači jak v Koscom tak i v Helveti tvrdili že moc do výrobního provozu , denní jízdy na kole do práce apod. nejsou Seiko Automatic 5 vhodné.
JanNovakJan Odesláno 25. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2016 Zrovna u těchto a podobných modelů Casií nemá solár moc význam, protože se běžně dělají v provedení 10year battery, a i kdyby vydržely polovinu, tak to je zhruba životnost pracovních hodinek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se