Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

rád bych si pořídil první hodinky se samonátahem, mám požadavek aby to byla švýcarská značka, rozhoduji se nyní v podstatě mezi dvěma modely a sice :

1) Edox Automatic Les Bemonts

http://www.hodinky-edox.cz/eshop-edox-automatic-day-date-47282.html

post-39029-0-97062800-1481653313_thumb.jpg 

a

2) Tissot Luxury automatic 80

http://www.hodinky-365.cz/tissot-luxury-automatic-t0864071605100-x161832?gclid=Cj0KEQiA1b7CBRDjmIPL4u-Zy6gBEiQAsJhTMJbKOG6uJ3DrZeqwEUgZFPgNazj6bRlKrBsd4aeYliQaAmfD8P8HAQ

post-39029-0-05883300-1481653343_thumb.jpg

Přiznám se, že vzhledově a stylově se mi více líbí Edox, je sice o něco dražší, ale dají se pořídit i za nižší cenu, než obchodníci oficiálně nabízí. Nemám zatím zkušenost s automaty, co se týká přesnosti a rezervy chodu, možná ty Tissoty mají větší výdrž.

Chtěl bych požádat zkušenější uživatele o případné osobní zkušenosti nebo doporučení, recenze na obě zmíněné značky nebo konkrétní modely.Za všechny komentáře předem děkuji.  

Odesláno

Vem Tissot, sice je to "horší" značka, ale rozdíl asi nepoznáš. Tissot mají lepší strojovku (vydrží přes víkend a jsou to chronometry) a voděodolnost. Edoxy mají průhled na setrvačku, což se okouká a otravuje to. A korunku na "špatné" straně.

Odesláno

Přesnost automatů je kus od kusu v řádeu rozdílu sekund. Nicméně, jak píše Liqid, lepší kalibr, a to podstatně, má Tissot

Odesláno

Hmm, myslel jsem si a bylo mi to i v obchodě tak prezentováno, že Edox je vyšší level než Tissot, je dražší, ale přitom horší ? kdesi jsem četl, že obě značky patří pod Swatch Group a jsou si v podstatě podobné, myslel jsem že i ty kalibry jsou podobného rázu... Edox byl můj favorit :crying_anim:  

Přesnost automatů je kus od kusu v řádeu rozdílu sekund. Nicméně, jak píše Liqid, lepší kalibr, a to podstatně, má Tissot

Odesláno

Hmm, myslel jsem si a bylo mi to i v obchodě tak prezentováno, že Edox je vyšší level než Tissot, je dražší, ale přitom horší ? kdesi jsem četl, že obě značky patří pod Swatch Group a jsou si v podstatě podobné, myslel jsem že i ty kalibry jsou podobného rázu... Edox byl můj favorit :crying_anim:  

Tak on ani ten Edox není zase až tak špatný, ale při porovnání těchto dvou modelů a kalibrů vede T.

Odesláno

Tissot Powermatic 80 jsem měl 2 roky jako své první a strojek byl bezvadný. Rychle se natahoval a vážně vydržel přes 3 dny. Hodinky se mi okoukaly za zhruba rok. Cifr mají takový na první pohled umělohmotný. Byl jsem s nimi spokojený, ale rychle jsem odřel antireflex. Pokud na ně nespěcháš, počkej si na nošené, občas se tady objeví.

Koukni ještě na tyhle, dal bych jim přednost:

https://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c026-407-16-087-00

Odesláno

V klidu rozmysli, prober tady par vlaken, pak prodejni vlakno a uvidis.

Ale ty Edoxy neee. Z toho vyberu ty Tissoty, ale jinak bych v tehle cenove relaci klidne rozsiril vyber a kouknul i po dalsich znackach...

Odesláno

a mohl by si mi poradit v této cenové relaci a vzhledu i jiné značky ? Díky.

V klidu rozmysli, prober tady par vlaken, pak prodejni vlakno a uvidis.

Ale ty Edoxy neee. Z toho vyberu ty Tissoty, ale jinak bych v tehle cenove relaci klidne rozsiril vyber a kouknul i po dalsich znackach...

Odesláno

Díky všem za tipy a reakce, když to shrnu za mě: Tissot je v porovnání těchto dvou modelů jednoznačně lepší, co se týče rezervy chodu kalibru a v podstatě asi i kvality strojku, co však musím říci za mě, ty hodinky jsou takový sterilní, nezajímavý a myslím, jak píše zde jeden pisatel, rychle se okoukají.

Co jsem asi zapomněl napsat je to, že tento typ hodinek nebudu nosit každodenně, na běžné nošení, sport apod. mám Certiny DS Sport a jsem s nimi maximálně spokojený. Tyto hodinky budou pro mne spíš módním doplňkem, nošeno mimo letní sezónu, kdy se člověk více potí a to moc dobře koženému pásku nedělá.

Nemohu si pomoci, ale ty Edoxy prostě u mne vedou vzhledem a netýká se to pouze tohoto modelu, díval jsem se i na jiné řady a jsou v podstatě vždy jiné než ostatní značky. Co se mne týká, líbí se mi i ten průhled na kalibr... ale určitě by mne zajímalo, zda v této cenové relaci budou i podobné modely od jiných značek, podotýkám, že bych chtěl produkci ze země helvétského kříže.. ;)      

Všem díky za další tipy.

Odesláno

z tvojej dvojky aj ja by som bral TISSOT (open heart má veľmi pkné aj ORIENT, ano viem to nie je SWISS) z iných swiss značiek niečo rozumné v tej cene ani neviem ale určite ich nájdeš ešte pár :

post-41342-0-92112000-1481733528_thumb.jpg

post-41342-0-44694900-1481733543_thumb.jpg

post-41342-0-97791900-1481733558_thumb.jpg

post-41342-0-34808200-1481733781_thumb.jpg

tieto len tak narýchlo

Odesláno

Možno som neobjektívny, lebo som veľký fanda Tissotu, ale jednoznačne by som z týchto dvoch vybral práve T. Z čisto technického hľadiska sú inde, viac WR, majú zaujímavý strojček s obrovskou rezervou chodu, mal som ho v jedných hodinkách a dosahoval takmer 90 hodín, dátum, ktorý by mne osobne veľmi chýbal a v prípade, že sa spadneš do chronomagoriny a budeš chcieť hodinky posunúť ďalej, tak Tissot tu bude mať lepšiu likviditu, tj. nestratíš na nich tak ako na Edoxoch, ktoré tu niekedy idú za smiešne ceny. V US shopoch sa tieto značky predávajú v akciách za v podstate totožné ceny. A taktiež súhlasím s tým čo tu už bolo napísané, na openheart sa dobre pozerá, ale pomerne rýchlo sa okuká.

Ale rozhodne ťa tým nechcem odradiť od Edoxov, keď sa ti páčia viac, tak chybu určite nespravíš a E je naozaj v hodinárskej hierarchii o trošku vyššie ako T. Inak Edox nie je súčasťou Swatch Group pokiaľ viem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...