Přejít na obsah

Rolex Baselword 2017

Návštěvník dabelM

Doporučené příspěvky

Uplne nerozumim porovnani 2k EUR netto Blava vs. 2.5k Holandsko. Ale je blbost srovnavat lidi se stejnym cistym prijmem v CR/SR a v zahranici. Srovnavat lze cloveka s podobnym prijmem vztazenym k mistnimu prumeru/medianu. A i potom to bude jenom odhad, protoze cost of living se nutne neskaluje stejne jako mzdy - nicmene jako priblizne voditko to podle me funguje.

Proste na pozici, na ktery si v CR vydelas mesicne 1k EUR, si v Texasu vydelas 5k EUR mesicne a i kdyz jsou naklady rozdilne (myslim relativne, tedy % ze mzdy), cena hodinek je stejna a snadneji na ne nasertis v Texasu nez v CR.

@Skalis: Nebudu tie Rolex atd. vyhradene vzdy pre "bohatsiu" cast populacie aj na zapade? Lebo bavil som sa o tom s kamaratom Holandanom a presne sme riesili to, ze napr 2k eur netto v Bratislave (kde to je nadstandard ale je) kupi tie Rolex skor, ako tych istych 2, ale povedzme aj 2.5k unho v holandsku. Lebo v absolutnych cislach tam tolko penazi zaraba obrovske mnozstvo ludi, ale ked si clovek prejde polozky ako kino, zabavu v meste, kadernika, ubytovanie, dopravu, dane (vsetko okrem jedla 2-3x tak drahe ako v BA) tak sice clovek zarobi viac, ale vsetky vydavky omnoho viac zhltnu a nakoniec setrit na 6-8k hodinky tiez neni taka sranda.

Este teda zalezi v akych kruhoch sa pohybujeme. V mojom okoli si ich moze dovolit tiez uplne kazdy a aj pre mna je ich vlastnictvo cisty emocny enjoyment a nie nieco cim by som sa mohol "vystatovat". Ale potom sa pozriem na priemer platov, tak 2k+ v hrubom (teda ze naozaj si mozu takuto srandu dovolit, ak velmi chcu), ma okolo 5-6% pracujucich ludi... Rychlo som kukol wikipediu a medianovy prijem napr. v USA je 30k USD a po tom ak si clovek odrata dane pre IRS, zdravotku a namaxovanie 401k aby mal z coho zit na dochodku, lebo nemaju klasicke socialne zabezpecenie ako my na starom kontinentne, tak to tiez nie je plat kde by sa dali len tak kupit suby za 5-8k usd ci kolko to tam stoji.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 396
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V USA jsem strávil celkem přes dva roky a i když jsem se pohyboval na právnických fakultách, kde je roční školné přes 50 tisíc USD, Rolexy mělo odhadem 1-2 % studentů. Samo že to je mnohem více než u nás (v zásadě nula nepočítaje fejky), ale standard to není rozhodně. Ze "západních" učitelských kolegů, které osobně znám (desítky lidí), mají Rolexy všehovšudy tři a všechno to jsou chronomagoři...

Možná to je ale specifickým prostředím univerzit, na turistických místech zvláště v Kalifornii byl výskyt opticky mnohem vyšší.

Odkaz ke komentáři

Takže plný sklady Rolexek, prodávají se jak housky,

ale přitom jsou nedostupné?

Punc jedinečnosti a luxusu - jak kde - mezi partou nadějných dvacetiletých kluků v kavárně vedle vysoké školy

budu za hvězdu, mezi partou padesátníků vedle v Německu, kteří své naděje více či méně úspěšně uskutečnili,

budu prostě jeden s obyčejnými Rolexkami, mezi Italy se dočkám i nějakého ohrnutého pysku :D

A mezi americké důchodce na Floridě zapadnu.

Tak jak to tedy je?

No nektere modely, jako zminovane Daytony, GMT jsou obtizne dostupne a opravdu jsou na ne fronty. Schvalne jsem si pustil recenze batmanu na YT a presne to tam rozebiraji.. Mazec, ale jak uz jsem psal, vzhledem k stale rychle rostoucim cenam to maji v Rolexu super vymysleny. V tomto nemaji konkurenci, vi moc dobre, co delaji- Tomu zbytku Tveho prispevku, priznam se, vubec nerozumim..

Jinak taky je potreba uvazovat, kolik rocne se vyprodukuje fejku, tech bude na rukou taky pozehnane.. A dost mozna mnohem, mnohem vice, nez tech pravych kousku.  

Odkaz ke komentáři

Jsem zrovna v Hongkongu. Úplně mě šokovalo, kolik je tady Rolex shopů. Dle oficiálního info je zde kolem 70 autorizovaných dealerů a některý obchody jsou jen 10m od sebe. Hodinky vůbec jsou tady v kurzu :) A nové Daytony v oceli jsem neviděl ... ale zapátrám !

Upraveno uživatelem Jarett
Odkaz ke komentáři

Až tak bych to nezatracoval, na své dotazy ohledně dostupnosti jsem dostal víceméně uspokojivé odpovědi, když nebudu přemýšlet nad balastem, který už je tu asi 1000x řešený dokola. Asi to stačí načíst. Stejně se to u každého postupně nějak vyvíjí. Ta nemoc nebo co to je :)

Odkaz ke komentáři

Dlouho sem neviděl relativně slušné vlákno zvhrnout se v takovou debilitu... :D Gratuluji zúčastněným... :D

Asi jsem natvrdlej, ale v čem že jsou vyjádřené názory tak debilní ve srovnání s jinými vlákny na tomto fóru?

souhlas. Možná by někdo z dotycnych měl jedny koupit a přestalo by ho tohle bavit.

Nevím, zda to bylo na mě, ale třeba tím legitimizuji svůj odvážný vstup do diskuze :) Milgy už jsem prodal, tak snad i osoby s jedním R mohou něco napsat...

post-95-0-05548700-1485426299_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Asi jsem natvrdlej, ale v čem že jsou vyjádřené názory tak debilní ve srovnání s jinými vlákny na tomto fóru?

Nevím, zda to bylo na mě, ale třeba tím legitimizuji svůj odvážný vstup do diskuze :) Milgy už jsem prodal, tak snad i osoby s jedním R mohou něco napsat...

nebylo. bylo to obecně na blbý pindy který téměř výhradně o rolexu vedou ti co je nemají a nebudou mít, ale stále mají potřebu nám, co je máme rádi vysvětlovat proč je nechtějí nebo nedej bože proč my blázni je vůbec kupujeme. ale to neřeš. já si občas jen tak povzdechnu.

Odkaz ke komentáři

nebylo. bylo to obecně na blbý pindy který téměř výhradně o rolexu vedou ti co je nemají a nebudou mít, ale stále mají potřebu nám, co je máme rádi vysvětlovat proč je nechtějí nebo nedej bože proč my blázni je vůbec kupujeme. ale to neřeš. já si občas jen tak povzdechnu.

Na rozdil od Tveho prispevku jsme se bavili k tematu (dostupnost, nove modely, marketing), na rolady tady nepadlo krive slovo, tak nechapu ty vykriky do tmy... Co se tyce povzdechu a bolaveho srdicka, k tomu muzes vyuzit statusu v profilu a neplevelit tim tohle vlakno  ^_^

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Návštěvník dabelM
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...