mars65 Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 decebal napsal: Chlapi, já teda nejsem v chemii příliš kován ale s tou dešťovou vodou, to je latina, ne? Přece je fuk, z jaké původní vody je d.voda vydestilovaná, nebo ne? Na té vodě při ředění destilátu sakra záleží. A jak je známo dešťová voda je prostě dešťová voda. A nebo jste někdo slyšel, že by třeba Cognac Godet používal na ředění svých destilátů vodu upravenou pomocí reverzní osmózy.
Kalifx Odesláno 6. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 elloco napsal: "7" Metaxa není špatná, ale asi nejlepší je Grand Olympian Reserva. Podle mě lepší i než "30". U Cognacu co je pod XO je pro mě nepitelné. Landreau, Dupuy, Menard, Forgeron XO a výše. Ale já jsem degenerovanej - určitě se dá pít i "poručík" (2 hvězdy) Díky za inspiraci. Momentálně se rozhoduju mezi tímto: http://www.drinks24.cz/menard-xo-35y-40-05...rafa-p-791.html a tímto: http://www.brandy.cz/cognac-konak/jean-fil...-club-1972.html Obojí zhruba tak můj ročník. Prventivně k tomu ale stejně přihodím i Hennessy X.O. Abych nebyl případně zklamanej A s tím poručíkem nevím... Pít se dá ledacos, ale ty následky
elloco Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Kalifx napsal: Díky za inspiraci. Momentálně se rozhoduju mezi tímto: http://www.drinks24.cz/menard-xo-35y-40-05...rafa-p-791.html a tímto: http://www.brandy.cz/cognac-konak/jean-fil...-club-1972.html Obojí zhruba tak můj ročník. Prventivně k tomu ale stejně přihodím i Hennessy X.O. Abych nebyl případně zklamanej A s tím poručíkem nevím... Pít se dá ledacos, ale ty následky Jo, toho Menarda jsem pil a docela to jde. Ten poručík (VS) je tak na úrovni tuzemáku - tzn. s Colou u ohně se to dá..
Toams Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 elloco napsal: Jo, toho Menarda jsem pil a docela to jde. Ten poručík (VS) je tak na úrovni tuzemáku - tzn. s Colou u ohně se to dá.. ze sa tak amatersky pytam, ten "porucik", што ето ?
Foundryman Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 TomasP napsal: ze sa tak amatersky pytam, ten "porucik", што ето ? Dvě hvězdy.
Toams Odesláno 6. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2008 Foundryman napsal: Dvě hvězdy. no jooo, vojnou nepoznaceny :-)
leonid Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 vždycky když sem zaskočím, tak dostanu žízeň.......a chuť
sibirnaya Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 ja osobne mam rad courvoisier xo, matusalem 15yrs rum, popripade dobrou whiskey.. z vin preferuji rakouske veltliny, Jurtschitchs ci Jamek, a sampanske dom perignon, na silvestra jsme si davali 1995 a byla to spickova zalezitost, ted jsem koupil par lahvi Roederer Cristal, tak se tesim, az otevru... Jinak znaveni lovem jsme z mrazaku s kamaradem vytahli krasne nachlazenou stolichnayu, a musim rict, ze opravdu pohladila na dusi...
decebal Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 mars65 napsal: Na té vodě při ředění destilátu sakra záleží. A jak je známo dešťová voda je prostě dešťová voda. A nebo jste někdo slyšel, že by třeba Cognac Godet používal na ředění svých destilátů vodu upravenou pomocí reverzní osmózy. Co zůstane z dešťové vody po destilaci?
Honza49 Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 TomasP napsal: EDIT: hmmm, tak ten moj stary konak povysil z V.S. uz na X.O. Musím Tě zklamat, ale koňak už ve flašce nestárne.
Bak Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 decebal napsal: Co zůstane z dešťové vody po destilaci? Destilát z dažďovej vody
NIGHTinGALE Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 TomasP napsal: EDIT: hmmm, tak ten moj stary konak povysil z V.S. uz na X.O. Možná se zeptám hloupě, ale koňak v lahvi zraje? Já jej téměř nepiju, takže nevím. Ale přijde mi to divné. Ale piju whisky & whiskey a ta v lahvi nezraje - obsah si uchovává vlastnosti z doby lahvování. Takže 10letá whisky bude mít i po stoletech v lahvi stále stáří jen 10 let. Nebo ne?
Conrad Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 (upraveno) NIGHTinGALE napsal: Možná se zeptám hloupě, ale koňak v lahvi zraje? Já jej téměř nepiju, takže nevím. Ale přijde mi to divné. Ale piju whisky & whiskey a ta v lahvi nezraje - obsah si uchovává vlastnosti z doby lahvování. Takže 10letá whisky bude mít i po stoletech v lahvi stále stáří jen 10 let. Nebo ne? Jako zkušený alkoholik máš samozřejmě naprosto pravdu A sice nejsem chemik,ale domnívám se,že předestiluji li vodu ze studně dešťovou vodu nebo panenské slzy výsledek bude stejný:Rozdíly jsou jistě mezi vodami např při výrobě whisky- proto také highlands je o tolik lepší než lowlands,ale vše by jsi jaksi spolehlivě setřel destilací Upraveno 7. ledna 2008 uživatelem Conrad
PepaSFI Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Conrad napsal: Jako zkušený alkoholik máš samozřejmě naprosto pravdu A sice nejsem chemik,ale domnívám se,že předestiluji li vodu ze studně dešťovou vodu nebo panenské slzy výsledek bude stejný:Rozdíly jsou jistě mezi vodami např při výrobě whisky- proto také highlands je o tolik lepší než lowlands,ale vše by jsi jaksi spolehlivě setřel destilací sice taky nejsem chemik ale myslím že vliv tam bude. Ono záleží na kvalitě destilace, ta voda si může i přes destilaci přenést nějaké ionty nebo něco takového. Ale asi to spíš bude součást image značky,prostě tradiční postup který původně vznikl kdoví proč.
Conrad Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 (upraveno) PepaSFI napsal: sice taky nejsem chemik ale myslím že vliv tam bude. Ono záleží na kvalitě destilace, ta voda si může i přes destilaci přenést nějaké ionty nebo něco takového. Ale asi to spíš bude součást image značky,prostě tradiční postup který původně vznikl kdoví proč. Z chemického hlediska jde pouze o molekuly vody H2O. Voda kterou běžně používáme a pijeme je roztok různých iontů (Na+, Mg2+, Ca2+, ...). Destilací se tyto látky oddělí a my získáme čistě molekuly vody. A destilace jen tak trochu neexistuje stejně jako žena nemůže být jen tak trochu těhotná Upraveno 7. ledna 2008 uživatelem Conrad
railmaster Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 (upraveno) Pri druhej fľaši je to už jedno. A hlava bolí od poručíka rovnako, ako od nárazu do stĺpa. Upraveno 7. ledna 2008 uživatelem railmaster
PepaSFI Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 Conrad napsal: Z chemického hlediska jde pouze o molekuly vody H2O. Voda kterou běžně používáme a pijeme je roztok různých iontů (Na+, Mg2+, Ca2+, ...). Destilací se tyto látky oddělí a my získáme čistě molekuly vody. A destilace jen tak trochu neexistuje stejně jako žena nemůže být jen tak trochu těhotná já si totiž matně vzpomínám že jsme se kdysi ve škole učili že pára při destilaci ssebou strhává kapénky které pak kontaminují destilát. Proto se pro některé náročné případy ta voda destiluje několikrát. V praxi to asi bude bez významu,obzvlášť pro ředění chlastu. Tam jde asi opravdu spíš o tradici. Destilka se obvykle používá pro ředění alkoholu ale prý by se to dělat nemělo. Prý jak v sobě nemá žádné minerály tak i v malém množství může pěkne rozhodit hospodaření s minerály v těle.A když se k tomu přidá ještě vliv toho alkoholu.... a pak z čeho je nám blbě a ono z vody
elloco Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 railmaster napsal: Pri druhej fľaši je to už jedno. A hlava bolí od poručíka rovnako, ako od nárazu do stĺpa. No jo, teď mám mlsnou hubu a ani XO mi není vhod, ale když jsem zapátral v paměti, objevila se mi tam scéna z jakéhosi mejdanu, kde došel alkohol a majitelka bytu na dotaz "čím si tvuj dědek maže kopyta" donesla 1 lahev bílé Francovky a 1 lahev zelené Francovky (lesana). A protože jsme se nemohli dohodnout, obě láhve jsme s kamarádem smíchali (tzv. "kupáž, či blendování") a vychlastali. Je to zázrak, že mi zbyly nějaké chuťové pohárky...
railmaster Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 (upraveno) elloco napsal: No jo, teď mám mlsnou hubu a ani XO mi není vhod, ale když jsem zapátral v paměti, objevila se mi tam scéna z jakéhosi mejdanu, kde došel alkohol a majitelka bytu na dotaz "čím si tvuj dědek maže kopyta" donesla 1 lahev bílé Francovky a 1 lahev zelené Francovky (lesana). A protože jsme se nemohli dohodnout, obě láhve jsme s kamarádem smíchali (tzv. "kupáž, či blendování") a vychlastali. Je to zázrak, že mi zbyly nějaké chuťové pohárky... Ano, chuťové poháriky sú nevyspytateľné. U nás v práci sa ako prvé vypije domovina, najlepšie od 50% vyššie, potom gin, vodka. Brandy a to je jedno akej kvality, ide nakoniec. Môže za to aj to, že po zdražení mestskej dopravy nás chodí priveľa do práce autom . Upraveno 7. ledna 2008 uživatelem railmaster
elloco Odesláno 7. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2008 railmaster napsal: Ano, chuťové poháriky sú nevyspytateľné. U nás v práci sa ako prvé vypije domovina, najlepšie od 50% vyššie, potom gin, vodka. Brandy a to je jedno akej kvality, ide nakoniec. Môže za to aj to, že po zdražení mestskej dopravy nás chodí priveľa do práce autom . Tak to už jen trumfne přihoda, kdy jsem čuť čuť popil so stroitělom BAMa avyprávěl mi, jak na Sibiři zmrzne vodka a musej chlastat špiritus (94%). Tvrdil ale, že to zajídal špekem a že víc jak tři flašky nevychlastal..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se