African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Trošku jsem gůglil a ta Yamaha ve stejné cenové relaci začala používat nějaké komponenty ryze čínské jako třeba u 300 modelu je celá mechanika, ničemu to nevadí, recenze dobrý, ale je to takový můj osobní blok :-) NAD mě vždycky něčím přitahoval, tak ho chci zkusí, i když tento Marantz vychází z testů se všech nejlépe. Uvidím :-) https://lepsizvuk.cz/product/274-marantz-cd6006-cerna
mrazik Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 A ty si jako myslíš, že v NADu a Marantzu věci z Číny nejsou? Pokud chceš něco fakt echt, tak se podívej po nějakým Sony na eBay z eskový řady. To jsou poctivý přehrávače.
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Tak jasný, všechno se vyrábí v Číně, ale měl jsem namysli ryze čínský výrobek a to zrovna u Yamahy mechaniku firmy AsaTech. Marantz, i Nad mají svoje nebo myslím Toshibu. Jinak děkuji za tip :-)
spineshank Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Afri,myslím že v této cenové kategorii to bude vcelku jedno,vše bude china a zvukové rozdíly žádné.Já to myslel že když budeš mít i player stejné značky tak nemusíš mít v ruce dva ovladače,takovej malej příjemnej bonus.
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Jsem obvolal nějaká studia a kluci se docela shodli. Yamaha 300 je prý dětská hračka, Marantz povedený s hodně funkcemi, ale NAD jasný vítěz, hlavně zvukově na který se firma stále soustředí prý nejvíc. Tak jsem ho zrovna objednal :-) Zrovna jsme probrali i zesilovače a ta Yamaha je prý hodně povedená co chci, toho se nemám bát a další pro mě velké překvapení, že je zpět Technics, to jsem docela koukal...taky povedené, ale zbytečně drahé v porovnání s konkurencí. Měl jsem je dříve moc rád a měl od nich docela dost komponentů, jsem zavzpomínal :-)
spineshank Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Já myslel tu 700 u Yamahy ne tu základní 300
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Já myslel tu 700 u Yamahy ne tu základní 300To už je moc drahé, a navic pro mé využití asi už zbytečné.....
spineshank Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 To už je moc drahé, a navic pro mé využití asi už zbytečné.....ten rozdíl v ceně jedné bundy pro tebe si myslím není tak moc,ale stejně už máš objednáno,tak není co řešit,teď ještě musíš začít řešit kabely
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Je to hrozný, cokoliv tě začne trochu bavit, prachy lítaj, však to znáš :-) Nechci tomu nijak moc propadnout, tak se držím při zemi...
Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 No vidíš Afri málem bychom vynechali pořádný kablíky :-) to musíš míthttps://www.l-e.cz/audioquest-wel-signature-1-0m
spineshank Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 No vidíš Afri málem bychom vynechali pořádný kablíky :-) to musíš míthttps://www.l-e.cz/audioquest-wel-signature-1-0mno to by už mohlo hrát vcelku dobře,dobrá volba a rada
Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 To víš, pro chronomagory jen to nejlepší
Hasňa Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Taky si myslím, že tohle konečně pořádně pročistí výšky a zpřesní basy. To jsou v každém případě dobře vynaložené peníze.
milhauszn Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Tak bych se rad obecne zeptal v cem je nejaky CD prehravac lepsi zvukove?Pokud posles digitalni signal do Yamahy tak co extra navic prinese lepsi CD prehravac? Chapu rozdil pokud vyuzijes digital-analog prevod v CD prehravaci, ale myslim ze v te Yamaha je prevodnik dostatecne kvalitni.A kdyz to teda bezi digitalem z CD jak jsi pak schopny rozlisit rozdil v kvalite? Jasne ze existuje presnost mechaniky, korekce neprectenych dat dopoctem atd, ale je otazka co z toho uslysis.Za me by mozna nebylo spatne CD si vsechny ulozit na disk pres PC do FLAC. Usetris a uz nemusis vstavat menit kolecka v pristroji.
African Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 No vidíš Afri málem bychom vynechali pořádný kablíky :-) to musíš míthttps://www.l-e.cz/audioquest-wel-signature-1-0m
spineshank Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 myslím že bys je ukecal a ten zesík s playerem bys dostal grátis
Radek124 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Jsem obvolal nějaká studia a kluci se docela shodli. Yamaha 300 je prý dětská hračka, Marantz povedený s hodně funkcemi, ale NAD jasný vítěz... Jako bych slyšel pana bratra, když s ním před pár lety mlátilo HiFistické období. Po několikaměsíčním dlouhém studiu "sponzorovaných recenzí" pořídil nemalým nákladem high-end škatulu od NAD, sloupy od JAMO jak malý piána na vejšku - a jednoho dne po roce Bůů-křáp a ticho. Tak miláška kuchnul, všude vevnitř mrdník od bouchlýho elektrolytu, takže záruční oprava. Po týdnu maník ze servisu (ve Zlíně?) sám volal že už to má opravené, že šlo bohužel o "specifikum" celé série, protože při outsourcované výrobě (kam jinam než do ČÍNY) se ušetřilo za osobní dohled - no a když žlutým páječům došly "značkové japonské kýble", sáhli do vedlejší krabice pro "ty naše levnější". Smluvní servisy tak měly o zábavu postaráno a firma NAD z ostudy kabát...
Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Hele Afri ale spěchej, "dnes doprava ZDARMA"
Duke650 Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 (upraveno) Tak bych se rad obecne zeptal v cem je nejaky CD prehravac lepsi zvukove?Pokud posles digitalni signal do Yamahy tak co extra navic prinese lepsi CD prehravac? Chapu rozdil pokud vyuzijes digital-analog prevod v CD prehravaci, ale myslim ze v te Yamaha je prevodnik dostatecne kvalitni.A kdyz to teda bezi digitalem z CD jak jsi pak schopny rozlisit rozdil v kvalite? Jasne ze existuje presnost mechaniky, korekce neprectenych dat dopoctem atd, ale je otazka co z toho uslysis.Za me by mozna nebylo spatne CD si vsechny ulozit na disk pres PC do FLAC. Usetris a uz nemusis vstavat menit kolecka v pristroji.To je téma na dlouhé zimní večery. CD-player X opravdu nemusí znít jako CD-player Y.Vliv na výsledný zvuk má např.:- jak si daný přístroj poradí s jitterem https://cs.wikipedia.org/wiki/Jitter- jaký DA-převodník? delta-sigma nebo multibit (R2R) ?- jak jsou řešené analogové výstupní obvody - právě toto mívá imho největší vliv na výsledný zvuk Osobně jsem to pořešil tím, že mám všechnu muziku (ripované CD 16/44,1 plus hi-res 24/96) ve FLACu na 2TB disku plus předplatné TIDAL a 90% času poslouchám přes sluchátka.Starý porouchaný CD player jsem už nenechal opravit, rozprodal jsem monobloky, lampový předzesilovač a tlusté kabely, udělal jsem downgrade na skoro-vintážní TEAC zesík (midi, ale s přehledem přehraje dnešní komerční zesíky prodávané dejme tomu za 30-40 tisíc) a k němu skorovintážní midi CD-player s multibitovým převodníkem. Ten zapínám asi tak jednou za půl roku :-) http://www.audioreview.com/product/amplification/amplifiers/teac/ah500.html Upraveno 31. ledna 2019 uživatelem Duke650
milhauszn Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Duke650Souhlasim ze pokud jde o prevodnik, tak tam rozdil je.Ale pokud to digitalem posle do Yamahy tak uz to pak nebude poznatelne.Rad bych si o zimnich vecer popovidal. Chapu ze lacine prehravace ignorujou chhyby pri cteni a jen je treba interpoluji, algoritmu opravnych pro CD je dost. Ale od jiste hladiny uz si myslim ze to nebude slysitelne a jen meritelne pristrojem.Kazdopadne jak jsem psal, tez souhlasim s nahranim CD na disk ve FLAC a je klid.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se