instant Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 "Gramofon je přístroj budoucnosti. Desky budou brzy výdělečnější než CD." Novinky nelzou, ten napis je kruta pravda. Byt vydavatel hudby tak ziadne streamovanie, ziadne CD a vlacite domov LP za 40 eury kus, holoto audiofilska. A ja by som si konecne kupil barak na 5tej avenue, gronsko, bmw*... *fabriku, nie auto
Sacíbagr Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 Dobře, podám vám důkaz své nekonečné trpělivost a po stopatnácté se pokusím něco sepsat. Vemu to přes focení, tu analogii snad pochopí každý.Když si kupuješ foťák, očekáváš, že výsledná fotka bude co nejbližší tomu, co jsi viděl, když jsi na to namířil foťák. Ano nebo ne?Nechceš foťák, který bude mít všechny fotky hozené do teplých odstínů, nebo kde budou všechny fotky mít malý kontrast. Když si ale kupuješ hifi, tak ve studiu u kafíčka funguje všechno jiné jen ne objektivní měřítka.Jednak nevíš, jak zněla původní nahrávka ve studiu, jednak jsou ve hře sympatie/antipatie vůči značce nebo technologii, protože dokud víš (vidíš), co hraje, tak posloucháš nejen ušima, ale i očima. Zkušený prodejce ti u dražšího zesilovač nenápadně přidá jeden dva decibely a ty odpřísáhneš, že to hraje líp.A jednak a to hlavně vybíráš to, co v tu chvíli nejvíce naplňuje tvoje osobní preference - basovější zvuk, jiskřivější zvuk bla bla bla. Nikoli nejvěrnější zvuk - chybí ti referenční laťka pro to, co je vlastně referenční zvuk.Takže OK, máš nakoupeno a jsi spokojený, hraje to tak, jaké jsou tvoje preference. Máš akustický "foťák", který každé nahrávce vtiskne "svůj zvuk" - basovější? jiskřivější? atd. Hraje to dobře? Pro tvoje uši ano. Hraje to věrně? Leda hovno... Dvěstě stránek zpět jsem psal něco o řetězci, jehož součástí je místnost. Nebudu to hledat a zkrátím to: největší vliv na výsledné vnímání zvuku má akustika místnosti. Přes to vlak nejede.Pak jsou měniče t.j. reprobedny - rozdíly mezi bednami jsou fakt velké a slyší je každý normální člověkŘádově menší rozdíly jsou mezi zesilovači. Dva slušné neodfláknuté zesilovače schované za plentou rozeznáš jen s velkou dávkou soustředění, pokud teda vůec... Rozdíly mezi CD přehrávači jsou objektivně tak malé, že při slepém testu nepoznáš Creek od Yamahy, sorryjako. No a teď co s tím řetězcem?Dejme tomu, že máš vyřešenou místnost.Za rozumné peníze se dá koupit zdroj (DAC, CD, streamer), který je zvukově neutrální. T.j. odstup rušivých artefaktů (zkreslení atd) je přes -110 dB t.j. lidské ucho nemá šanci slyšet je.Gramofon bohužel nelze považovat za neutrální zdroj. Líbivý ano, neutrální ne. Už jen odstup šumu od signálu je no-go. Do toho kolísání otáček, brrr... fyzikání limity vinylové drážk atd...Takže ve finále se vyplatí věnovat mnoho času a peněz výběru reprobeden. Žádné úplně neutrální pasivní bedny za rozumné peníze neznám a holt nezbývá než se smířit s tím. A před ty bedny nacpat neutrální nebo lépe řečeno transparentní (nic slyšitelného nepřidávají, nic slyšitelného neubírají) komponentyNebo přejít na aktivní řešení s DSP a zase se o kousek posunout blíže neutrální reprodukci... ale to už je vyšší dívčí Krátká verze:Někdo hledá líbivý zvuk. To je zcela v pořádku.Někdo hledá věrný zvuk. To je taky v pořádku....amen.
Prochy68 Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 Dobře, podám vám důkaz své nekonečné trpělivost a po stopatnácté se pokusím něco sepsat. Vemu to přes focení, tu analogii snad pochopí každý.Když si kupuješ foťák, očekáváš, že výsledná fotka bude co nejbližší tomu, co jsi viděl, když jsi na to namířil foťák. Ano nebo ne?Nechceš foťák, který bude mít všechny fotky hozené do teplých odstínů, nebo kde budou všechny fotky mít malý kontrast. Když si ale kupuješ hifi, tak ve studiu u kafíčka funguje všechno jiné jen ne objektivní měřítka.Jednak nevíš, jak zněla původní nahrávka ve studiu, jednak jsou ve hře sympatie/antipatie vůči značce nebo technologii, protože dokud víš (vidíš), co hraje, tak posloucháš nejen ušima, ale i očima. Zkušený prodejce ti u dražšího zesilovač nenápadně přidá jeden dva decibely a ty odpřísáhneš, že to hraje líp.A jednak a to hlavně vybíráš to, co v tu chvíli nejvíce naplňuje tvoje osobní preference - basovější zvuk, jiskřivější zvuk bla bla bla. Nikoli nejvěrnější zvuk - chybí ti referenční laťka pro to, co je vlastně referenční zvuk.Takže OK, máš nakoupeno a jsi spokojený, hraje to tak, jaké jsou tvoje preference. Máš akustický "foťák", který každé nahrávce vtiskne "svůj zvuk" - basovější? jiskřivější? atd. Hraje to dobře? Pro tvoje uši ano. Hraje to věrně? Leda hovno... Dvěstě stránek zpět jsem psal něco o řetězci, jehož součástí je místnost. Nebudu to hledat a zkrátím to: největší vliv na výsledné vnímání zvuku má akustika místnosti. Přes to vlak nejede.Pak jsou měniče t.j. reprobedny - rozdíly mezi bednami jsou fakt velké a slyší je každý normální člověkŘádově menší rozdíly jsou mezi zesilovači. Dva slušné neodfláknuté zesilovače schované za plentou rozeznáš jen s velkou dávkou soustředění, pokud teda vůec... Rozdíly mezi CD přehrávači jsou objektivně tak malé, že při slepém testu nepoznáš Creek od Yamahy, sorryjako. No a teď co s tím řetězcem?Dejme tomu, že máš vyřešenou místnost.Za rozumné peníze se dá koupit zdroj (DAC, CD, streamer), který je zvukově neutrální. T.j. odstup rušivých artefaktů (zkreslení atd) je přes -110 dB t.j. lidské ucho nemá šanci slyšet je.Gramofon bohužel nelze považovat za neutrální zdroj. Líbivý ano, neutrální ne. Už jen odstup šumu od signálu je no-go. Do toho kolísání otáček, brrr... fyzikání limity vinylové drážk atd...Takže ve finále se vyplatí věnovat mnoho času a peněz výběru reprobeden. Žádné úplně neutrální pasivní bedny za rozumné peníze neznám a holt nezbývá než se smířit s tím. A před ty bedny nacpat neutrální nebo lépe řečeno transparentní (nic slyšitelného nepřidávají, nic slyšitelného neubírají) komponentyNebo přejít na aktivní řešení s DSP a zase se o kousek posunout blíže neutrální reprodukci... ale to už je vyšší dívčí Krátká verze:Někdo hledá líbivý zvuk. To je zcela v pořádku.Někdo hledá věrný zvuk. To je taky v pořádku.No a nekdo hleda slevu ... :-))
instant Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 mne sa napriklad vzdy pacili zosiky so stieracmi. vzdy som mal pocit ze hraju tak nejako lepsie,. no ale pravda to bola len u mekintosa
milhauszn Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 Myslim ze hodne lidi ani nehleda jen tu neutralnost a stejnost jako ve studiu, vetsine by se to ani nelibilo.Hodne lidi chce aby to proste "jen hralo" a kazdy to vnima dost jinak.S analogii s focenim, hodne lidi chce fotky co nevypadaji jak original, at uz upravou nebo pouzitim druhu filmu atd.Jinak souhlas se vsim.
African Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 Co k tomu můžu napsat, jen že opravdu píšeš dokola po stopatnácté to samé a myslím že to všichni chápeme :-) S čím já prostě ale s tebou nesouhlasím je stále dokola opakující, věrný zvuk je lepší zvuk, neutrální zvuk je lepší zvuk a vyznívá to tak, že kdo tohle nechápete, jste hluchý, blbý a vyhazujete peníze oknem. Všichni jsme si tím procesem prošli a až budete tak dobrý jako my, vyhodíte gramec oknem a skončíte u DAC za stovku, no třeba jenom blbě louskám tvá slova, ale zní to tak :-) Já v žádných studiích nevyrůstal, tím pádem ani nevím co to ten věrný, referenční, perfektní zvuk je. Ve mě zanechali zvukovou stopu diskotéky, párty a živé koncerty, proto mám možná rád dynamický, energický výstup plný barev. Ani s tebou nesouhlasím s poslechem ve studiích. Já jel pro NAD C338 zesilovač, protože ta značka mě již léta přitahuje, ale rozhodl jsem se pro levnější Yamahu, protože mě bavila víc. I prodavač s mým podivem potvrdil že lidi celý nadšený si ho poslechnou, chvilku bojují sami se sebou a odvezou Yamahu a proč? Možná proto že NAD je moc věrný, dobrý, ale ta Yamaha má prostě líbivější zvuk. Všechno co tu píšu již zaznělo, Yamaha byla pro mě zvukem příjemná, ale celkovým zpracováním strašná, levné plasty, nelícovala tlačítka, no, hlavní důvod proč šla zpět. Konečný výherce Creek má lepší zvuk, hlavně vyrovnanější při vyšších hlasitostech, perfektní zpracování, krásný přední kus hliníku, pěkné podsvícení, za ty prachy hodně muziky, baví mě stále :-) S tím že by prodejce něco upřednostňoval, něco nutil, nedej bože upravoval zvuk aby se mi komponent líbil jsem se za celé dva měsíce výběru nesetkal. A poslední věc, že všechny CD přehrávače hrají podobně můžu ukázat názorně až si u mě na kafíčku pustíme Dire Straits na CD přehrávači Yamaha a chvilku poté na NAD přehrávači, že to je několikanásobně jiný zážitek, pro někoho možná lepší Yamaha, za mě NAD, ale ten rozdíl uslyší i člověk s vážnou poruchou sluchu :-) :-) :-) Tož tak za mě.....
Duke650 Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 mne sa napriklad vzdy pacili zosiky so stieracmi. vzdy som mal pocit ze hraju tak nejako lepsie,. no ale pravda to bola len u mekintosa Jj stěrače to je vyšší level :-) furt jsem se nerozhoupal dokoupit k NT-505 bráchu AP-505, pěkně by jim to spolu ladilo
instant Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 ma to stierace, tak neviem nad cim rozmyslas.. ale fakt podareny dizajn, musim povedat. tej starsej generacie mam doma hafo kuskov, asi tri prevodniky, nejake dokingy na ipody.. podarena seria.
Duke650 Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 furt jsem se nerozhoupal, protože jsem teď pár měsíců neměl čas na hifi a věnoval jsem se koluNo a od poloviny srpna marodím a mám hafo času :-) na to abych proháněl jezevčíka. Tak trochu špekuluju, že bych ještě pár měsíců počkal, až se na trh dostanou nové zesilovače postavené na modulech 1ET400A od Purifi (by Bruno Putzey)a tím by mohly spadnout ceny starších monobloků postavených na NCore NC400 od Hypex (by Bruno Putzey :-) ) Nebo to jednoho dne vyhrají stěrače a tím pádem stejně skončím u Hypexu - TEAC vzal menší a slabší moduly NCore, přidal k nim vlastní vstupní buffery plus stěrače a pěkný obal :-)
instant Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 tak ale tie 400ky su naozaj slusne silice podla mna.. class D ako ma byt. jedine preco som sa D v zaciatkoch stranil bol zvuk a spolahlivost, ale myslim ze uz by to mohlo byt vychytane, myslim ta spolahlivost. Zvukovo sa uz da vybrat fakt neutralny bezfarebny zosilnovac. Plus teda, ked mam osem kanalov len na predku, tak to zivit klasickou aparaturou v malej miestnosti nie je sranda. Som si musel dat do posluchovky klimatizaciu, lebo ked som to vsetko pozapinal, po hodine sa tam nedalo vydrzat. A to nemam nic v triede A. To s class D uz clovek nezazije
Duke650 Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 U toho AP-505 se mi líbí, že nepoužili konfekční spínaný zdroj od Hypexu, ale vyhráli si s vlastním řešením = toroidní trafo + Schottkyho diody, bohatě dimenzované kondíky, prostě takový mix poctivé staré školy a nové technologie. NC400 dává sice mnohem větší nominální výkon než Teac (400 wattů do 4 ohmů vs 115 w do 4 ohmů), ale i těch 115 je víc než dost na moje relativně citlivé bedny v nevelké místnosti, vždyť ani ten malý jezevčík se tady vůbec nenamáhá... Na druhou stranu bych zase jednou zkusil monobloky kvůli lepší separaci kanálů... uvidíme...
McStinger Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 (upraveno) Schottkyho diódy... Zase marketingové hlavy dali makovice dokopy. A skoro všetci to v článkoch spokojne papagájujú. Cleaner power supply... Upraveno 12. září 2019 uživatelem McStinger
elloco Odesláno 13. září 2019 Nahlásit Odesláno 13. září 2019 Jj stěrače to je vyšší level :-) furt jsem se nerozhoupal dokoupit k NT-505 bráchu AP-505, pěkně by jim to spolu ladiloStěrače, barva champagne a z boku prkno. A pak že se hudba nevnímá i očima
Duke650 Odesláno 13. září 2019 Nahlásit Odesláno 13. září 2019 No není to kombo NT505 + AP505 roztomilé :-) Šotky jsou jasné papouškování odstavců z PR materiálů (ale myšlenka je to bohulibá, kdo by nechtěl clean and stable power supply) markeťák nejvíc "zabil" tím plkáním o Pin Point Feet = tři "strategicky umístěné nožky", se picnu asi zatím nikde žádný objektivní test nebo měření, i proto s tím nákupem ještě čekám.
Duke650 Odesláno 13. září 2019 Nahlásit Odesláno 13. září 2019 Stěrače, barva champagne a z boku prkno. A pak že se hudba nevnímá i očima Já třeba ani ne, streamer mám černý, CD a zesík je šampaň, Lyngdorf šedý, nestejné šířky a výšky a je mi to fuk :-)
African Odesláno 13. září 2019 Nahlásit Odesláno 13. září 2019 Jelikož vnímám muziku i očima, tak tyto komponenty jsou opravdu moc pěkné :-)
McStinger Odesláno 14. září 2019 Nahlásit Odesláno 14. září 2019 (upraveno) Čo sa týka stieračov, mňa kedysi brali Luxman M-02 a ešte viac M-05. Ale pozerám, že ma neurážajú ani dnes . A racková verzia celkom drsná. K tomu som chcel mať Avance Concrete. Upraveno 14. září 2019 uživatelem McStinger
Duke650 Odesláno 14. září 2019 Nahlásit Odesláno 14. září 2019 Stěrače? STĚRAČE!Monoblok 1x500 W (modul Hypex NC500MP), bedýnka má 21 x 21 x 11 cm
McStinger Odesláno 14. září 2019 Nahlásit Odesláno 14. září 2019 No dobre, ale to sa Ti aj páči, alebo sa hráme kto má väčšieho? Aspoň teda na obrázku . Téma je vnímanie muziky očami.
Duke650 Odesláno 14. září 2019 Nahlásit Odesláno 14. září 2019 (upraveno) narazil jsem na to včera, jen taková raritka :-)Ale není to můj šálek kávy Upraveno 14. září 2019 uživatelem Duke650
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se