Přejít na obsah

STEINHART "OCEAN 1 BLACK" ??

mocl

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 44
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Viktor

Len sa obavam toho, ze by som sa musel dlho obhajovat s ci Steinhart ci s Rolex :sad01_anim:

hmhm tak nevím, nejsem ryzím zastáncem ani jednoho vyhraněného směru v otázce hodinek, které se designově inspirovaly jinde, ale ten téměř militantní odpor prostě nechápu. Podobné diskuze jsem četl i na jiných hodinkářkých fórech a sám pro sebe jsem si z toho vzal následující. Nápady se kopírují pořád - auta, oblečení, hudba, elektronika a co já vím.. pokud je nějaký výrobek populární, slavný - hodně dalších se bude snažit na tom vydělat nějakou tu korunu a pro mnoho lidí je imitace to jediné, co si budou moci v životě dovolit a já určitě nebudu arbitrem, který by takové rozhodnutí soudil - pokud se nejedná o padělek, falzifikát - nevidím zde legální problém. Ohledně "inspirovaných" hodinek vidím ještě jeden důležitý bod - takové hodinky se dají udělat kvalitně, na úrovni a s vkusem. Pokud si je někdo na ulici splete s něčím co nejsou.. no a? Stejně tak i někdo kdo nosí submarinery a díky replikantům má pocit, že si každý druhý bude myslet, že má na ruce falzum - možná má takové hodinky z poněkud diskutabilního důvodu ;)

a i myšlenky se kopírují, protože tenhle příspěvek je vlastně jenom recyklací argumentů které už padly na mnoha jiných místech :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmhm tak nevím, nejsem ryzím zastáncem ani jednoho vyhraněného směru v otázce hodinek, které se designově inspirovaly jinde, ale ten téměř militantní odpor prostě nechápu. Podobné diskuze jsem četl i na jiných hodinkářkých fórech a sám pro sebe jsem si z toho vzal následující. Nápady se kopírují pořád - auta, oblečení, hudba, elektronika a co já vím.. pokud je nějaký výrobek populární, slavný - hodně dalších se bude snažit na tom vydělat nějakou tu korunu a pro mnoho lidí je imitace to jediné, co si budou moci v životě dovolit a já určitě nebudu arbitrem, který by takové rozhodnutí soudil - pokud se nejedná o padělek, falzifikát - nevidím zde legální problém. Ohledně "inspirovaných" hodinek vidím ještě jeden důležitý bod - takové hodinky se dají udělat kvalitně, na úrovni a s vkusem. Pokud si je někdo na ulici splete s něčím co nejsou.. no a? Stejně tak i někdo kdo nosí submarinery a díky replikantům má pocit, že si každý druhý bude myslet, že má na ruce falzum - možná má takové hodinky z poněkud diskutabilního důvodu ;)

a i myšlenky se kopírují, protože tenhle příspěvek je vlastně jenom recyklací argumentů které už padly na mnoha jiných místech :D

Plně souhlasím..třeba zde všeobecně uznávaný model Prim Diplomat (který se mi ostatně velmi líbí), také nemá původní design, ale nikomu to nevadí.

Ono to je spíše o vnímání značky, která je původcem onoho originálního designu...ostatně na pár fórech jsem četl celkem negativní reakce kterým byli vystvani majitelé TimeFactors Precista Italien..což jsou náádherné hodinky (Viktor to může potvrdit)....akorát mají takový "Panerai polštářkovitý tvar".

Osobně mi tato uniformita vadí...když chci hodinky ,které mají stejný/podobný tvar jako Submariner, tak mohu mít jedině Rolex? A pokud chci nějaké klasické letecké, tak mohu mít pouze Laco/IWC (a pár dalších)? Pokud chci zajímavé polštářkové hodinky, mohu mít pouze Panerai?

Většina podobných komenářů je od lidí, které štve, že někdo produkuje hodinky, které jsou téměř stejně kvalitní, ale za nižěší cenu.

Samozřejmě, že nositel takovýchto hodinek nemůže pak vychutnávat pocit příslušnosti k dané značce, nemá vlastní kalibr, ale etu, možná že hodinky mají o něco horší parametry.... A co?

Chronomag nemoc je přece o radsoti. Někdo si může dovolit Rolex, jiný se musí spokojit s jinou značkou...ale oba dva mohou mít z kvalitních hodinek radost.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odkaz ke komentáři

Žiadny milovník hodiniek, ani člen Chronomag fóra, by si tie Steinharty nepomýlil so Submarinerom. A neinformovaná 95 percentná väčšina populácie, tá zrejme nerozozná jednu značku od druhej, pokiaľ nedovidí na nápis na ciferníku. Rovnako by sme mohli z plagiátorstva obviňovať Omegu, Tag-Heuer, Mido a veľa iných preferovaných značiek. Ja osobne v tomto prípade problém nevidím a celkom sa mi tie Steinharty, aspoň podľa obrázka, páčia. V reále som ich nevidel, ale môj subjektívny pocit - fajn hodinky za dobrú cenu.

Odkaz ke komentáři

I já se s timhle názorem naprosto ztotožňuju, a to i s těma smajlíkama ... B)
Odkaz ke komentáři

Žiadny milovník hodiniek, ani člen Chronomag fóra, by si tie Steinharty nepomýlil so Submarinerom. A neinformovaná 95 percentná väčšina populácie, tá zrejme nerozozná jednu značku od druhej, pokiaľ nedovidí na nápis na ciferníku. Rovnako by sme mohli z plagiátorstva obviňovať Omegu, Tag-Heuer, Mido a veľa iných preferovaných značiek. Ja osobne v tomto prípade problém nevidím a celkom sa mi tie Steinharty, aspoň podľa obrázka, páčia. V reále som ich nevidel, ale môj subjektívny pocit - fajn hodinky za dobrú cenu.

...a zo zelenou lunetou mňam, mňam :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Hlavně tenhle model k Steinhartům vůbec nepasuje. Značka má celkem svébytné modely a pak pustí do světa tuhle nudnou kopii. Je pravda, že takhle kopíruje kde kdo, ale dobré jméno to firmě určitě nedělá. Naštěstí se v příznivé cenové hladině dají najít i originální a elegantní kousky jako třeba Seiko Samurai a Archimede SportTaucher.

Odkaz ke komentáři

Hlavně tenhle model k Steinhartům vůbec nepasuje. Značka má celkem svébytné modely a pak pustí do světa tuhle nudnou kopii. Je pravda, že takhle kopíruje kde kdo, ale dobré jméno to firmě určitě nedělá. Naštěstí se v příznivé cenové hladině dají najít i originální a elegantní kousky jako třeba Seiko Samurai a Archimede SportTaucher.

je to právě naopak - svébytné modely začali dělat později... asi si na to vydělali prodejem imitací :D

kolik myslíte že se prodá svébytných tritonů a kolik nesvébytných ocean1... hm..

Odkaz ke komentáři

No jo, dobrá volba, ale na fotce jsou hodinky značky Tressa z roku 1972, že by se Orient mírně inspiroval? Že by začal být Fake populárnější než originál.... :D

Mám takový dojem, že nějaké podobné s věčným kalendářem měl kdysi dávno v nabíce i Poljot ? A pak, že nevstoupíš dvakrát do téže řeky. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Už jsem dlouho nedával svůj oblíbený obrázek. Taky jsem kdysi v počátcích měl Sandozy, dneska už bych je asi nekupoval, natož pak Steinharty. :)

To je na tom právě to "nejhorší". Člověk začne čím dál tím více brát do úvahy značku a ostatní "netechnické" faktory. U sebe to pozoruji taky...ale Submariner - Steinhardy se mi líbí... mám nějak pro ten Rolex minimalistický styl slabost ...Submarinery a Explorery....to je opravdu decentní dokonalost...samozřejmě v decentních barvách a v oceli...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...