Dlabka Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 Jaké používáte? Jaký má vliv střelba na funkci mechanických hodinek? Je možné, že se nějak poškodí? Jde mi o střílení z pistole a brokovnice
michali Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 Dlabka napsal: Jaké používáte? Jaký má vliv střelba na funkci mechanických hodinek? Je možné, že se nějak poškodí? Jde mi o střílení z pistole a brokovnice pokud máš nějaké obavy, tak investuj do Bell & Ross Type Deminenur a ty to určitě vydrží http://www.bellross.com/download/notices/M...Demineur-en.pdf
Dlabka Odesláno 29. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 Jde mi o hodinky okolo 10 - 20 000Kč. Ne nějak extra odolné
leonid Odesláno 29. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2008 Dlabka napsal: Jde mi o hodinky okolo 10 - 20 000Kč. Ne nějak extra odolné Střílet chodím tak 3 x do měsíce a to i z vz. 858 (upravený vzor SA 58 - samopal) a žádné změny na mechanických hodinkách jsem nezaznamenal. Pokud se vyhneš přímé střelbě do hodinek a po střelbě hodinky očistíš od povýstřelových zplodin tak jim žádné nebezpečí dle mého nehrozí. Neplatí pro quasioriginální blízkovýchodní produkci kvalitních hodinek typu "plastový krteček"
afrikab Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Dlabka napsal: Jde mi o hodinky okolo 10 - 20 000Kč. Ne nějak extra odolné Casio G-Shock. U vojaku nejoblibenejsi hodinky. U mechaniky je vzdy nejaka pravdepodobnost, ze se prudkym pohybem poskodi. Onehda jsem si koupil jedny vojenske, ktere po nejmenovane bojove akci dostaly takovou ranu, ze jim upadla sekundova rucicka a zasekl se strojek. Nastesti sly opravit, ale nic prijemneho to pro ne jiste nebylo. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem afrikab
bandicoot Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Na takovýhle akce mám Timexy s motivem divočáka :-) Asi bych to moc neřešil jde tu o otřes ne o nějaký tvrdý úder. Horší je pád z metru na zem a i to hodinky vydrží.
Onisan Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Vystřílel jsem statisíce nábojí z ručních palných zbraní a na hodinkách se to nijak negativně neprojevilo.
Dlabka Odesláno 30. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Tak to mě těší, už jsem myslel že na střelnici budu potřebovat další hodinky Jen na .500SW a podobné je asi sundám
Návštěvník tolja Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Onion napsal: Vystřílel jsem statisíce nábojí z ručních palných zbraní a na hodinkách se to nijak negativně neprojevilo. SPECNAZ? JOHN RAMBO? :-)
vito Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Mohu bez uzardění prohlásit, že jsem daleko větší odborník na zbraně a střelivo než na hodinky. Nikdy jsem ani já, ani jiní střelci které znám, nepozoroval žádné negativní účinky střelby na hodinky. A to u krátkých zbraní až do ráže 500 SW a u dlouhých do ráže 416 Rigby. Nevidím v tom problém.
farářskej Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Dlabka napsal: Jaký má vliv střelba na funkci mechanických hodinek? Je možné, že se nějak poškodí? Jde mi o střílení z pistole a brokovnice No, hele... když to dobře trefíš, tak už si s hodinkama dělat starosti nemusíš. Většina jich víc než jednu ránu na ciferník nesnese
body3 Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Používám při střílení Casia G - shock nebo Seiko Monster a oboje bez problémů, jen jednou mi G - shock odešli na věčnost po výstřelu, ale to bylo raritní 14,5 x 114. Po výstřelu jsem byl rád že to odnesly jen hodinky
Návštěvník YPO Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 sice to sem nepatří,ale tady: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=120665 jsou jedny Omegy s průstřelem
yed69 Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 tolja napsal: SPECNAZ? JOHN RAMBO? :-) I.P.S.C.?
rado74 Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 http://www.aegisteam.cz/newindex.php?main=testy&id=49 original strelecke neni co riesit
dubraro Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 rado74 napsal: http://www.aegisteam.cz/newindex.php?main=testy&id=49 original strelecke neni co riesit Já se teda ve střelectví nevyznám vůbec, ale nedrží se náhodou pistole v PRAVÉ ruce, zatímco hodinky jsou na LEVÉ ???
PepaSFI Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 myslím že to pro hodinky nebude problém. Ty rázy jsou asi srovnatelné jako když se hodně tluče kladivem, teda aspoň u běžných ráží. Extrémama nemůžu sloužit. U dlouhých zbraní se to podělí mezi ruce a rameno. Třeba SA58 sebou spíš jen tak krátce rychle škube než aby to byla nějaká velká rána. Brokovnice je větší kopanec ale spíš to odnáší rameno.Největší prda na ruku byla jednoznačně vojenská vz.52 7.62x25 Tokarev. To byla strašná bambitka, neforemná do ruky a ty rázy byly děsné tvrdé. Taky spolehlivá, úderníky praskaly jeden za druhým a to se ani nemuselo zakázaně cvaknout na prázdno. Největší ostuda byla když se to jednou na střelbách zbrojnímu náčelníkovi rozpadlo v ruce. Fakt scénka jak z akční komedie.
Jeremy Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 rado74 napsal: http://www.aegisteam.cz/newindex.php?main=testy&id=49 original strelecke neni co riesit Ty jsou asi tak střelecké, jako Breitling Nevitimer letecké, nebo Omega Semaster potápěčské - tj. pouze marketing. Ale ty dvoje posledně jmenované mají alespoň jméno, tradici a kvalitu. Neumím si představit snipera, který by začal před výstřelem mačkat knoflíky na digitálkách (možná i pípají, to nevím). Drobet mě zklamalo, že zrovna 5.11 Tactical začali kromě kvalitních věci prodávat TOHLE.. :-(
cali Odesláno 30. ledna 2008 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 (upraveno) Ja myslim ze sanca poskodit hodinky strelbou (myslene ze strielate a mate na ruke hodinky, nie ze strielaju na vas) je rovnaka ako poskodit ich pri jazde na bajku ci hre basketbalu. Proste asi im to nepomaha, nic menej nemyslim ze by im to nejako zasadne skodilo. Akekolvek hodinky v cene od 500 do 20K korun by to mali bez problemov zvladat. Lacnejsie asi ziaden chronomagik nema a drahsie by bola zase asi skoda nosit na strelnicu, (na bajk , do bazena, na basket....). Jasne ze im sem tam moze upadnut sekundovka, ale to moze aj ked tresnete pastou do stola pocas rannej porady v kancelarii ... Nemyslim ze by strelba skodila hodinkam viac nez ine bezne cinnosti ak teda nepocitam lezanie na nocnom stoliku. Upraveno 30. ledna 2008 uživatelem cali
Dlabka Odesláno 30. ledna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2008 Střílím pravou i levou A zbraň stejně málokdy držíš jen v jedné ruce. Balistický počítač zrovna často nepoužívám a ty 5,11 HRT nejsou zrovna pěkné.....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se