atomicsteve Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Zkoušel jsem dát Typ 015 (upravený kalibr 52 s centrální vteřinovkou a 16 kameny z prachotěsného pouzdra) do pouzdra od Traktorů a bohužel se tam o fous nevejde, chtělo by to trochu hlubší dýnko... Nevítě někdo, jak to provést?
straspol Odesláno 17. března 2012 Nahlásit Odesláno 17. března 2012 Zkoušel jsem dát Typ 015 (upravený kalibr 52 s centrální vteřinovkou a 16 kameny z prachotěsného pouzdra) do pouzdra od Traktorů a bohužel se tam o fous nevejde, chtělo by to trochu hlubší dýnko... Nevítě někdo, jak to provést? No, dýnko u traktorů je naklapávací, třeba by šikovný klempíř zkusil trochu přetvarovat střed, to by mohlo stačit. Nebo zvolit podobný postup jako při montáži automatu do sportů- letované dýnko. Myslím si ale že traktory jsou jeden z nejkrásnějších modelů Primu- mimostředná vteřinovka jim moc sluší a nevidím důvod něco měnit.. Mám zkušenost s tím, že zatím všechny modely Primu co jsem ,,bastlil" mají vyšší pouzdro, pokud má stroj datový věnec. Nevím jak je to u traktorů, třeba je to jen nesprávné pouzdro. Ale prosím berte to s rezervou, Traktory jsem ještě nemontoval a tak nevím přesně, jak to tam je...
docent_tecka Odesláno 19. března 2012 Nahlásit Odesláno 19. března 2012 Zkoušel jsem dát Typ 015 (upravený kalibr 52 s centrální vteřinovkou a 16 kameny z prachotěsného pouzdra) do pouzdra od Traktorů a bohužel se tam o fous nevejde, chtělo by to trochu hlubší dýnko... Nevítě někdo, jak to provést? nedelaly se nahodou traktory jak s mimostredkou, tak s centralkou? myslim, ze ty s centralkou mely i jine (vyssi) dynko - zkus najit a vyzkouset
atomicsteve Odesláno 19. března 2012 Nahlásit Odesláno 19. března 2012 Začínám pátrat, o těch Traktorech s centrální vteřinovkou jsem se dozvěděl teprve až nedávno v jiném vlákně... Ale pouzder, strojků a ciferníků mám dostatek, tak bych něco mohl vykoumat, než je seženu.
jirka0426 Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 Tak jsem se trošku nudil a zkoušel využít díly z Parexa - kombinace PRIM SPORT 2 set pouzdra a PRIM SPORT 1 luneta. Vložka lunety z IGENů neseděla, tak jsem byl nucen vytvořit novou. Testoval jsem je den v Aquaparku a kupodivu vše vydrželo :-)
financ Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 Začínám pátrat, o těch Traktorech s centrální vteřinovkou jsem se dozvěděl teprve až nedávno v jiném vlákně... Ale pouzder, strojků a ciferníků mám dostatek, tak bych něco mohl vykoumat, než je seženu. Traktory se dělaly jak se středovou vteřinovkou, tak s mimostředkou. Pouzdra se vzájemně prohodit nedají. Foto všech modelů traktorů jsem dával do vlákna Prim zátiší http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10787-prim-zatisi/page__view__findpost__p__693252
Luk Odesláno 26. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 Jaký je zádrhel s tím pouzdrem, že se nedají prohodit?
atomicsteve Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 To brzy zjistím, doma mne čeká zásilka s jedním kouskem s centrální vteřinovkou.
bohus76 Odesláno 7. května 2012 Nahlásit Odesláno 7. května 2012 Traktory se dělaly jak se středovou vteřinovkou, tak s mimostředkou. Pouzdra se vzájemně prohodit nedají. Foto všech modelů traktorů jsem dával do vlákna Prim zátiší http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/10787-prim-zatisi/page__view__findpost__p__693252 Tak jsem trochu měřil rozměry dýnek a nedají se prohodil,měls pravdu financi. Typ 014 /16 rubínů,bez datumu./ Má sice vyšší dýnko,/celková výška dýnka 3,5mm/ ale vnitřní průměr 31,5mm. Typ 501 má nižší dýnko /celková výška 2,5mm/,vnitřní průměr 32mm. Proto se nedají prohodit ty dýnka.
josse Odesláno 7. května 2012 Nahlásit Odesláno 7. května 2012 Tak jsem se trošku nudil a zkoušel využít díly z Parexa - kombinace PRIM SPORT 2 set pouzdra a PRIM SPORT 1 luneta. Vložka lunety z IGENů neseděla, tak jsem byl nucen vytvořit novou. Testoval jsem je den v Aquaparku a kupodivu vše vydrželo :-) To se mi dost líbí ... v čem přesně spočívaly úpravy? Josse
jirka0426 Odesláno 7. května 2012 Nahlásit Odesláno 7. května 2012 Celkem v ničem. Objednal jsem na zkoušku lunetu na IGENy, ale je příšerná. Průměrem nesedí, dře o korunku, prostě na ... Nakonec jsem sehnal původní nenošenou i s novou vložkou, to je ale do jiného vlákna.Když jsem přemýšlel co s tím zmetkem, vyhrabal jsem ze šuplíka Parexo bastl, co jsem dostal od známého. Zkusil jsem jak by to vypadalo pohromadě a docela se mi to líbylo. Na zkoušku jsem upravil původní plastovou lunetu tak, aby na ní šla nalisovat ta na "IGENy". Vložka lunety tam neseděla, byla užší, tak jsem z plexiskla vykroužil nový silnější kroužek, v Corelu udělal vzor a potisknul jsem ho. Hodinky už se mnou absolvovali pár návštěv bazánů a stále drží jak pouzdro, tak luneta.
orlando1 Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 To už pro samé Parexo tady nikdo nebastlíte ???
atomicsteve Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 Kdybych si nevšiml, že jsi to ty a jsou tam rozpité indexy, tak by to asi bylo na infarkt...
orlando1 Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 (upraveno) No jo, je to zatím takový první pokus s posledním zbytkem barvy, každopádně už jsem objednal novou lumi :-) Upraveno 14. srpna 2012 uživatelem orlando1
straspol Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 To už pro samé Parexo tady nikdo nebastlíte ???To je super!! Koupim- tak nějak tuším, že s lumi na tom asi bude líp než co jsem nedávno viděl :notworthy:
bohus76 Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 To už pro samé Parexo tady nikdo nebastlíte ???To jsi někde sehnal starý cifr od Orlíků?Lepší by se mi to líbilo v pouzdře S1.
booker007 Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 No jo, je to zatím takový první pokus s posledním zbytkem barvy, každopádně už jsem objednal novou lumi :-) orlando tys dáběl .... dobrej první pokus
orlando1 Odesláno 14. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2012 Technologie výroby je v podstatě stejná, popracoval jsem na kvalitě tisku, technice výřezu okýnka pro datum a s nanášením lumi musím ještě potrénovat. Jinak tento číselník je v podstatě upravená kopie číselníku z poslední strany brožury Prim Orlík od Libora Hovorky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se