Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Občas sa na Allegre v Poľsku objavia rôzne púzdra a tak som neodolal a jedno som si kúpil:

JOWISSA WATCH FACTORY srednica bez koronki:39 mm za pouhých 19.- PZL

post-8398-001968500 1357901976.jpg

post-8398-024228100 1357901993.jpg

post-8398-055680700 1357902005.jpg

post-8398-033776800 1357902034.jpg

A keďže ma viac-menej zaujímajú potápačské hodinky a mám cca 40 ks rôznych Prim Sport rozhodol som sa použiť diely z Parexa na vytvorenie

"original half of the home made " Prim Sport.

Ako strojček som použil cal 68.2 s celkovýn gravírovením plošiek.Remienok som mal už dlhšie,ani neviem odkiaľ,tak som ho použil a je dostatočne dlhý aj na moje miery výška 189 váha 118

A hľa ! Výsledok sa prezentuje sám..............

post-8398-015382100 1357902455.jpg

post-8398-036632800 1357902468.jpg

post-8398-039495300 1357902485.jpg

............a mne sa páčia

Upraveno uživatelem pykof
Odesláno

Velky Igeny pro velkeho a tezkeho kluka:-))))

K cemu slouzi prosim indexy na lunete od 45 do 60 minuty?

Odesláno (upraveno)

Velky Igeny pro velkeho a tezkeho kluka:-))))

K cemu slouzi prosim indexy na lunete od 45 do 60 minuty?

Nóóóó...keď tam máš napísané v nicku - diver tak vedz, slúži to na odpočet času na dekompresných zastávkach tj.15 minút a postupne menej, nastavíš si lunetu na minútovú ručičku na začiatku dekompresnej zastávky a sleduješ ubúdanie času v minútach 5...4...3...2...1......a ideš na vyššie položenú zastávku a na poslednej až na hladinu, až si zase von.

I vraví paragán potápačovi : Vieš aký je rozdiel medzi vami a nami ?

??????????????

My sa vždy všetci vrátime na zem !

Odesláno

Krásná práce a moc hezkej bastlík - jak je to s vodotěsností? :notworthy:

Ale něco mi tu nehraje - dle dosažitelných pramenů se kalibr 68.2 nikdy nevyráběl. Byl 68.1 a pak rovnou 68.3. Navíc první 68.3 měly takzvaný třetišroubek(stejně jako 68.1) a ten tvůj ho nemá. Bohužel na mém kompu nedokážu přečíst číslo kalibru z tvé fotografie. Můžeš se znovu podívat na číslo kalibru a poslat ostřejší fotku strojku s číslem? Díky.

Odesláno (upraveno)

Odpoveď č.1

mám dobrý pocit z vykonanej práce, hodinky sa mi páčia,idú,môžem ich nosiť a nemám strach z toho, že ich vezmem na ponor aj keď ešte potápam.

Technicky vzaté, záruka vodotesnosti u takýchto hodiniek , je v tom, že ich k vode nosíš ,ale nepokúšaš osud.

A ani by som ich nedal preveriť.Mám ich pre potešenie.

Odpoveď č. 2

Mám okuliare: na chodenie

na pozeranie televízie

na pozeranie po ženských

na čítanie

na nákupy

a občas ich ešte musím používať aj dvoje naraz (napr. pri hľadaní súčastiek z hodiniek po ich páde na chlpatý koberec)

avšak neviem,ktoré som použil pri odčítavaniu kalibra, tak som si vzal Tvoje slová k srdcu a vytiahol som zo šuflíka okuliare s hodinárskou lupou

s 21-násobným zväčšením a pokorne, so sklopeným zrakom, Ti dávam za pravdu je to kaliber 68.4.

No čo už teraz, som len taký domáci zberateľ zameraný na potápačskú výstroj, takže nejaké to čísielko v hodinkách ma až tak netrápi, no dám si aj povedať a vtedy sa zvyčajne polepším,niekedy aj na dlhšie obdobie.

PS: Odkedy som na dôchodku už ma dokonca netrápia ani tie čísla na ciferníku na ktoré ručičky vraj čosi ukazujú.

Pre mňa sa najpresnejšími hodinkami stal každoročný kalendár, v ktorom je určite každý mesiac 12-teho,"svatýho berouse"

No holt, už som ako naši spoluobčania.

Odesláno (upraveno)

Je mi to dost hloupý, že furt rýpám, ale 68.4 se mi taky nezdá - ta není zdobená frézováním. Mně to připadá jako 68.3. :cheers:

No čo už s tebou, možno sa mi akosi dostal do rúk aj strojček bastl, niekto ho chcel mať celogravírovaný, tak si ho poskladal ako sa mu páčil, a páči sa i mne, tak sa netráp a ber to ako fakt v demokratickom štáte, kde sa tiež(u vás aj u nás ) dostane k moci ten,ktorému sa to páči a ostatní už potom môžeme do toho len rýpať

Tak ahoj, to sú fakty

PS: .. a čo takto bastl Prim automat v nejakom tom puzdre na Aukre?

Odesláno

Nóóóó...keď tam máš napísané v nicku - diver tak vedz, slúži to na odpočet času na dekompresných zastávkach tj.15 minút a postupne menej, nastavíš si lunetu na minútovú ručičku na začiatku dekompresnej zastávky a sleduješ ubúdanie času v minútach 5...4...3...2...1......a ideš na vyššie položenú zastávku a na poslednej až na hladinu, až si zase von.

I vraví paragán potápačovi : Vieš aký je rozdiel medzi vami a nami ?

??????????????

My sa vždy všetci vrátime na zem !

[Ano ,v jakémkoliv stavu.....

Odesláno

No čo už s tebou, možno sa mi akosi dostal do rúk aj strojček bastl, niekto ho chcel mať celogravírovaný, tak si ho poskladal ako sa mu páčil, a páči sa i mne, tak sa netráp a ber to ako fakt v demokratickom štáte, kde sa tiež(u vás aj u nás ) dostane k moci ten,ktorému sa to páči a ostatní už potom môžeme do toho len rýpať

Tak ahoj, to sú fakty

PS: .. a čo takto bastl Prim automat v nejakom tom puzdre na Aukre?

Sorry, chtěl jsem se jen ujistit. No on to není první zdobený 68.4, který jsem viděl - o jednom dalším vím a jeden mám doma, tak přemýšlám, jestli je to náhoda nebo ne.

Odesláno

Taky bych o jednom věděl :angel:

No , vám tak niečo ukázať...............a máte ďaľšiu tému na diskusiu.

Mimochodom, u viacerých starých pánov hodinárov som videl ako kúzlia so strojčekami do starších typov hodiniek, takže ono tých variant či taký alebo hentaký kaliber bude pre veľkých zanietencov problematický.

Odesláno

No, nejsem moc zastánce bastlení a už vůbec ne používání neorigo dílů, ale musím říct, že pykofova skládačka se mi hodně líbí. :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

No, nejsem moc zastánce bastlení a už vůbec ne používání neorigo dílů, ale musím říct, že pykofova skládačka se mi hodně líbí. :smile_anim:

Díky vám o dobrá vílo :jawdrop:

dokonca "se líbí" :D aj mojej pani.............

Odesláno (upraveno)

Krásná práce a moc hezkej bastlík - jak je to s vodotěsností? :notworthy:

Nuž ako obvykle, vzal som si tvoje slová k srdcu a tak po dnešnej noci môžem oficiálne oznámiť,že hodinky vydržali tlak 314 metrov

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

. :smile_anim:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

:snorkle: nad hladinou mora, overené na mieste výskytu cez Google Earth

Odesláno

'Honza.manta' - Krásná práce a moc hezkej bastlík - jak je to s vodotěsností? :notworthy:

Nuž ako obvykle, vzal som si tvoje slová k srdcu a tak po dnešnej noci môžem oficiálne oznámiť,že hodinky vydržali tlak 314 metrov

:snorkle: nad hladinou mora, overené na mieste výskytu cez Google Earth

:eek:

A kolik pod hladinou vody?_ :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...