Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím, trošku si zkouším pohrát se Sportama, na opravu luminiscence jsem si koupil lumi prášek ( nechtělo se mi za 300ml lahvičku davát takové peníze, když potřebuji pár kapek). S čím je dobré smíchat prášek - lepidlo a nebo bezbarvý lak? Ještě mám pochroumanou vteřinovku, neměl by ji někdo ve svých zásobách? Jinak cifeník vypadá dobře, teď si u hodináře nechávám prodlužovat hřídelku nátahu, protože nové pouzdro je o něco větší + bych ho chtěl vylepšit gravírováním...tak jsem zvědavej jak to dopadne

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Spita
  • Odpovědi 1,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To Pykof,mě by zajímalo jak vypadají ty Tvé Orlíky,už byly na léčení?

No, na vojnu a zdravotníctvo je potreba:

peniaze,peníze, money,lóve dengy a čo ja viem čo ešte a aj na poštovné,

Cítia sa medzi mojimi doma a sedia tam zatiaľ spokojne. Však písali históriu a teraz sú v domove dôchodcov.

Odesláno

dsc1443p.jpg

tak zacinam robit prve kroky k tomu aby som mohol obcas prispiet do takehoto vlakna...

Odesláno

....sem si trochu zabastlil....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

:wine:

Tý voéé! Krásná paráda!

Tak vítej do klubu majitelů Igen automatů.

Odesláno

Kráááása!!! :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

To dýnko jsem "vytesal sám"... vrtačka a pilník nahradily frézu. Povedl se mi až druhý pokus, ten první jsem piloval ve svěráku a nějak se to dýnko zkroutilo, tak nešlo našroubovat. Druhý pokus už byl dobrý, dýnko jsem piloval zašroubované v pouzdru / ne v tomto/. Stroj jsem celý komplet vyčistil a namazal, když už jsem dělal takovou ptákovinu. Ještě hodlám přendat stroj do nerez pouzdra, tohoto je na nošení škoda. V úvahu pak připadá ještě jiný cifr. s nápisem automatic, buď udělat v Eltonu, nebo se spolehnout na um místních borců. A ještě přemýšlím o průhledovém dýnku, straspol mě dnes nahlodal, stačí místo druhého dýnka použít rámeček se sklem...Pak bych asi ještě namodřil šrouby, aby bylo alespoň na něco koukat. A znovu jsem si ověřil, jak je ten náš automat servisně neutěšený, vůbec jsem z té práce neměl radost, na tom kalibru fakt vůbec nic zajímavého není. Nedávno jsem dělal starou Eternu a to bylo úplně jiné žrádlo, estetický orgasmus. Teď mě čekají vlastní rolády cellini, tam je také na co koukat.

Upraveno uživatelem mischa
Odesláno

To jsem se naucil sám, zacal jsem v jedenácti letech, ve třinácti jsem poprvé komplet rozebral náramkové Primky, vyčístil a namazal jsem je. Ale to už jsem měl knihy Sladkovského, Boukala a další....

Odesláno

To dýnko jsem "vytesal sám"... vrtačka a pilník nahradily frézu. Povedl se mi až druhý pokus, ten první jsem piloval ve svěráku a nějak se to dýnko zkroutilo, tak nešlo našroubovat. Druhý pokus už byl dobrý, dýnko jsem piloval zašroubované v pouzdru / ne v tomto/. Stroj jsem celý komplet vyčistil a namazal, když už jsem dělal takovou ptákovinu. Ještě hodlám přendat stroj do nerez pouzdra, tohoto je na nošení škoda. V úvahu pak připadá ještě jiný cifr. s nápisem automatic, buď udělat v Eltonu, nebo se spolehnout na um místních borců. A ještě přemýšlím o průhledovém dýnku, straspol mě dnes nahlodal, stačí místo druhého dýnka použít rámeček se sklem...Pak bych asi ještě namodřil šrouby, aby bylo alespoň na něco koukat. A znovu jsem si ověřil, jak je ten náš automat servisně neutěšený, vůbec jsem z té práce neměl radost, na tom kalibru fakt vůbec nic zajímavého není. Nedávno jsem dělal starou Eternu a to bylo úplně jiné žrádlo, estetický orgasmus. Teď mě čekají vlastní rolády cellini, tam je také na co koukat.

Pořád si ale myslím, že šikovný klempíř by to dýnko dokázal vybombírovat bez řezání, letování atd...

Odesláno

No vzhledem k tomu, že dělám z plechem, si myslím, že na to vybombírování je třeba mimo um i trochu větší průměr, protože při rozklepání do výšky se jednak zeslabí síla materiálu a nevíc co se vyklepe do výšky tak se částečně stratí na průměru.Jinak při výrobě tohoto dýnka -někde jsem tady dal i fotonávod jsem vyzkoušel i tuto metodu a došlo k dost velké deformaci (zvlnění) a bylo po dýnku.Ta metoda s vybroušením plochého a spojením s dýnkem naklapávacím je asi nejjednodušší a nejčistčí.

Odesláno

Jojo. Kdyby to šlo takhle jednoduše, tak by se v osmdesátých letech zaměstnanci Eltonu při úpravě sportů na automaty netrápili se složitou úpravou vyřezání a letování a jedoduše by to vybouchali. Jsem si jistý, že to vyzkoušeli.

Odesláno

Já si myslím, že by se s tím nebouchali ani kdyby to šlo. Měli tam perfektní obráběcí stroje, nekonečně dostupných dílů, udělat ze dvou víček jedno byla pro ně hračka.

Odesláno

Pořád si ale myslím, že šikovný klempíř by to dýnko dokázal vybombírovat bez řezání, letování atd...

Tak to zkus, třeba se Ti to povede, já tomu ale nevěřím....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...