skodna Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Život je krátkej a musíme ho užívat plnými doušky .Proto vždy připraven. Je jedno z čeho se pobliješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Hoši, i když je chlast v čechách všeobecně jaksi tolerovanej, tak slušný lidi jsou vožralý až po osmé večer, vy dva už budete tedy trochu mimo normu vzhledem k časům, kdy to píšete... Co je, mám tam nějaké pravopisné chyby? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Tady nejde o chyby, ale to je jen bohapustá závist, že někdo má hodinky ,která ještě nikdo neviděl a navíc s historií. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Nejzajímavější na tom je, že jsem to napsal na konec vlákna bez citace (teoreticky to mohl na sebe vztáhnout kdokoli) a identifikovali jste se sami... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Tady nejde o chyby, ale to je jen bohapustá závist, že někdo má hodinky ,která ještě nikdo neviděl a navíc s historií.A jo, mně to jen nedošlo. No jsou to určitě hodinky se super příběhem, nový majitel může být hrdý. Třeba taky přispěje svojí troškou do mlýna, přece není možné aby se k těm jeho nevztahovala nějaká zajímavá historka. Jestli je to originál, musel je někdo z vyslavectví z Tara-Ringo-Patam doslova pašovat. Bojím se popustit uzdu své fantazii, příliš evokující známou scénu z jistého kultovního filmu a ,,hodinky z klokana na nočním stolku" . Určitě nebylo lehké je dostat zpátky do Čech. No, tyhle hodinky jsou opravdová legenda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Nejzajímavější na tom je, že jsem to napsal na konec vlákna bez citace (teoreticky to mohl na sebe vztáhnout kdokoli) a identifikovali jste se sami... Vsadím se že zatímco nás tady dehonestuješ a snižuješ obsah naší odborné debaty, přemýšlíš jak bys je získal do sbírky sám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Tak mě to nedalo, a při spiritistické seanci pomocí média jsem se spojil s tetou, a ta mě prozradila, že strýc při posledním ponoru s výše zmíněnými hodinkami v roce 1983 v Rudém moři měl u sebe ještě jeden zvláštní přístroj.Mělo se jednat o jediný prototip jaderné GPS a jako taková fungovala na principu náhodných atomových reakcí, čímž vži při takové reakci došlo k vyslání GPS souřadnic místa kde se nacházel.Dle zatím dostupných informací americká společnost pro výzkum jaderné fyziky zaznamenala v posledních letech divné vlnění rudého moře a zjišťují příčinu.Já ale vím, díky čemu se tyto jevy stávají a nejbližší době, až mě přijdou PS II po renovaci z eltonu připravuji výpravu nebo jestli chcete expedici k Rudému moři. Cílem expedice bude vylovení zbytků (částí) těl strýcových druhů, kteří zde v té době působili, a na jejich částech se nachází výše zmiňované hodinky s ID čísly 000111-000120.K přesnému zjištění má posloužit právě signál z jaderné GPS.Přípravy ne expedici jsou ve fázi finále, kdy zbývá ještě sehnat něco málo zlaťáků na cestu, potřebné vybavení pro super hloubkové ponory, loď s posádkou, a právě ty PS II na určování přesného času.Cesta k Rudému moři je už zajištěna, pojedu na svém stroji Jawa 50 typ 21, abych nebyl moc nápadnej a vyhnul se novinářům. Série těchto hodinek byla sice malokusová, ale po sjednocení bude jedinečná.Už se těším jak malej harant na lízátko.Pokud by měl někdo zájem, může se přidat. Jedno místo na jawě je ještě volné.Cesta tam bude aspoň ubíha rychleji.Přidám ještě fotku stroje, aby si někdo nemyslel že kecám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Vsadím se že zatímco nás tady dehonestuješ a snižuješ obsah naší odborné debaty, přemýšlíš jak bys je získal do sbírky sám Ne, ne, jen jsem při čtení prvních dvou řádků Tvého příspěvku pod zbytky vlivu standardního chování jedince v ČR z předešlého večera mezi 20.00-24.00 hodin přemýšlel, že se mi objevilo bílé místo v historické posloupnosti, jak jsi tam seknul to námořnictvo s delfínem, tak ten zbytkovej alkohol konečně přestal ovlivňovat mozek, což bylo znamení, že mohu řídit a vyrazit na nákup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadakii Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 A jo, mně to jen nedošlo. No jsou to určitě hodinky se super příběhem, nový majitel může být hrdý. Třeba taky přispěje svojí troškou do mlýna, přece není možné aby se k těm jeho nevztahovala nějaká zajímavá historka. Jestli je to originál, musel je někdo z vyslavectví z Tara-Ringo-Patam doslova pašovat. Bojím se popustit uzdu své fantazii, příliš evokující známou scénu z jistého kultovního filmu a ,,hodinky z klokana na nočním stolku" . Určitě nebylo lehké je dostat zpátky do Čech. No, tyhle hodinky jsou opravdová legenda!No tak určitě.... Kupoval jsem je s tím, ze byly vyrobeny pro Jakesovy vnuky a to jen s čísly 48 a 68, 110 byly prototypy. Jeden z Jakesu kvůli nim dostal minuly týden na budku v Americe. Mel ty s 68 a bylo to v Pittsburgu a tam tu 68 berou trochu jinak:-) Jsou k mání, neb Jarda Jagru mi napsal, ze chce jen ty s 68. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadakii Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Jinak v okolí Brna otevřely zásoby metanolu co měly z loňska schované na vánoce. Kdo si nedá, vypadá jak Čížek :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Tak mě to nedalo, a při spiritistické seanci pomocí média jsem se spojil s tetou, a ta mě prozradila, že strýc při posledním ponoru s výše zmíněnými hodinkami v roce 1983 v Rudém moři měl u sebe ještě jeden zvláštní přístroj.Mělo se jednat o jediný prototip jaderné GPS a jako taková fungovala na principu náhodných atomových reakcí, čímž vži při takové reakci došlo k vyslání GPS souřadnic místa kde se nacházel.Dle zatím dostupných informací americká společnost pro výzkum jaderné fyziky zaznamenala v posledních letech divné vlnění rudého moře a zjišťují příčinu.Já ale vím, díky čemu se tyto jevy stávají a nejbližší době, až mě přijdou PS II po renovaci z eltonu připravuji výpravu nebo jestli chcete expedici k Rudému moři. Cílem expedice bude vylovení zbytků (částí) těl strýcových druhů, kteří zde v té době působili, a na jejich částech se nachází výše zmiňované hodinky s ID čísly 000111-000120.K přesnému zjištění má posloužit právě signál z jaderné GPS.Přípravy ne expedici jsou ve fázi finále, kdy zbývá ještě sehnat něco málo zlaťáků na cestu, potřebné vybavení pro super hloubkové ponory, loď s posádkou, a právě ty PS II na určování přesného času.Cesta k Rudému moři je už zajištěna, pojedu na svém stroji Jawa 50 typ 21, abych nebyl moc nápadnej a vyhnul se novinářům. Série těchto hodinek byla sice malokusová, ale po sjednocení bude jedinečná.Už se těším jak malej harant na lízátko.Pokud by měl někdo zájem, může se přidat. Jedno místo na jawě je ještě volné.Cesta tam bude aspoň ubíha rychleji.Přidám ještě fotku stroje, aby si někdo nemyslel že kecám. Jedu taky, ale pojedu vlastním strojem a první, protože já mám stroj opancéřovaný, Ty vezmi do tandemu straspola jako odborníka na ty hodinky, já bych je nepoznal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 To se nám ta expedice pěkně rozrůstá. Straspola vezmu rád teda pokud nevytasí třiapůlu se sajdou. To by nás pěkně nakrknul. Ale zase by nás mohl odvést a my mohli v klidu chlastat. Mimochodem co piješ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 To se nám ta expedice pěkně rozrůstá. Straspola vezmu rád teda pokud nevytasí třiapůlu se sajdou. To by nás pěkně nakrknul. Ale zase by nás mohl odvést a my mohli v klidu chlastat. Mimochodem co piješ?Co teče... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Ještě jedna technická poznámka, když obsadíš volné místo na Jawě, cesta nebude ubíhat rychleji, ale zase se můžete střídat v tlačení až se z přehřátí přidře píst... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Používám písty zásadně dubové, ze speciální idrůdy dubu k tomu určené.Do dubu se v ranném stádiu růstu vkládají titanové ptátky, ty pak následně zarostou a po sklizni potřebného kusu dubového dřeva se i s plátky obrobí na potřebný rozmněr titan pak zabraňuje nežádoucí roztažnosti. Samozřejmě, že se musí vyrobit i otvory na mikroventilaci kvůli proudění vzduchu a výřivým vlivům výplachu.Mikroventilace následně zabraňuje napadení pístu červotočem a jinými parazity.No a k tvému pití, píšeš, že piješ co teče.Tady bych si dovolil drobnou radu. Ze své zkušenosti vím, že když piju vodu, tak mě nic nenapadá.Asi je to tím, že při vyšší konzumaci vody dochází k odumírání mozku.Proto jsem vodu ze svého pitného režimu vytěsnil něčím ostřejším, a od té doby mě napadají jen samé sqělé myšlenky. Ostatně kdybych nechlastal, tak mě nikdy nenapadne tak výborná myšlenka rozšířit dědictví po strýci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Ještě jedna technická poznámka, když obsadíš volné místo na Jawě, cesta nebude ubíhat rychleji, ale zase se můžete střídat v tlačení až se z přehřátí přidře píst...Kluci, já bych strašně rád jel, vážně, ale když tak sleduju Vaše stroje, trochu mě to nutí zamyslet se nad jejich maximálním zatížením. Ne že by mne neunesly, to ne, ale musel bych mít na zádech asi 15 krychlových metrů helia. No a když si představím ten odpor vzduchu který by to kladlo... a asi by to přitáhlo tuhlectu nevítanou pozornost... já nějak nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Tak mě to nedalo, a při spiritistické seanci pomocí média jsem se spojil s tetou, a ta mě prozradila, že strýc při posledním ponoru s výše zmíněnými hodinkami v roce 1983 v Rudém moři měl u sebe ještě jeden zvláštní přístroj.Mělo se jednat o jediný prototip jaderné GPS a jako taková fungovala na principu náhodných atomových reakcí, čímž vži při takové reakci došlo k vyslání GPS souřadnic místa kde se nacházel.Dle zatím dostupných informací americká společnost pro výzkum jaderné fyziky zaznamenala v posledních letech divné vlnění rudého moře a zjišťují příčinu.Já ale vím, díky čemu se tyto jevy stávají a nejbližší době, až mě přijdou PS II po renovaci z eltonu připravuji výpravu nebo jestli chcete expedici k Rudému moři. Cílem expedice bude vylovení zbytků (částí) těl strýcových druhů, kteří zde v té době působili, a na jejich částech se nachází výše zmiňované hodinky s ID čísly 000111-000120.K přesnému zjištění má posloužit právě signál z jaderné GPS.Přípravy ne expedici jsou ve fázi finále, kdy zbývá ještě sehnat něco málo zlaťáků na cestu, potřebné vybavení pro super hloubkové ponory, loď s posádkou, a právě ty PS II na určování přesného času.Cesta k Rudému moři je už zajištěna, pojedu na svém stroji Jawa 50 typ 21, abych nebyl moc nápadnej a vyhnul se novinářům. Série těchto hodinek byla sice malokusová, ale po sjednocení bude jedinečná.Už se těším jak malej harant na lízátko.Pokud by měl někdo zájem, může se přidat. Jedno místo na jawě je ještě volné.Cesta tam bude aspoň ubíha rychleji.Přidám ještě fotku stroje, aby si někdo nemyslel že kecám. Neměla náhodou jednadvacítka hrazdu? Mně to přijde spíš na odkapotovanou dvacítku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Neměla náhodou jednadvacítka hrazdu? Mně to přijde spíš na odkapotovanou dvacítku.Je to tak, máme "bastly" oba dva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 (upraveno) No za mě je to určitě předělávka z 20.Jinak od roku 69-75 se prováděly různé změny ve výrobě a to i u řídítek, které měly původně hrazdu a později byly bez hrazdy.Jinak později byla také nahrazena kyvná vidlice z lisovaného plechu za trubkovou.Je tedy možné mít tyto řídítka, ale né společně s touto kyvkou.Více zde http://www.jawa-50.cz/clanek/jawa-50-typ-20-pionyr-a-21-sport-informace-a-vyvoj-prototypy-export.html v kapitole "Změny prováděné v letech 1969 ? 1974 (u obou typů) druhý a třetí odstavec. Já osobně jsem tento stroj dostal po tátovi někdy v roce 89 a od té doby prošel mnoha nehodami, kdy to skoro vždy odnesly revmaplechy.Proto ta úprava.Jinak nedávno jsem vzpomínal co všechno zažil a bylo toho opravdu honě.Vždy ale dojel po vlastní ose.Nejdál jsem s ním byl v Liberci a na slovensku v Žilině.Takže si myslím, že udělá i to Rudý moře.Straspole, s heliem bych to neviděl tak černě, od kamaráda z NASA mám helium v tabletkách a ty se po jednoduché chemické reakci za pomocí hegerezního ventilu přemění na kapalné helium a to se pak jednoduše vleje do potapěčských pomůcek.Sám jsem tak plnil nejedny hodinky Ó jak prosté milý Wodsne, když máme NASA Upraveno 24. listopadu 2013 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 24. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2013 Kluci, já bych strašně rád jel, vážně, ale když tak sleduju Vaše stroje, trochu mě to nutí zamyslet se nad jejich maximálním zatížením. Ne že by mne neunesly, to ne, ale musel bych mít na zádech asi 15 krychlových metrů helia. No a když si představím ten odpor vzduchu který by to kladlo... a asi by to přitáhlo tuhlectu nevítanou pozornost... já nějak nevím. No za mě je to určitě předělávka z 20.Jinak od roku 69-75 se prováděly různé změny ve výrobě a to i u řídítek, které měly původně hrazdu a později byly bez hrazdy.Jinak později byla také nahrazena kyvná vidlice z lisovaného plechu za trubkovou.Je tedy možné mít tyto řídítka, ale né společně s touto kyvkou.Více zde http://www.jawa-50.cz/clanek/jawa-50-typ-20-pionyr-a-21-sport-informace-a-vyvoj-prototypy-export.html v kapitole "Změny prováděné v letech 1969 ? 1974 (u obou typů) druhý a třetí odstavec. Já osobně jsem tento stroj dostal po tátovi někdy v roce 89 a od té doby prošel mnoha nehodami, kdy to skoro vždy odnesly revmaplechy.Proto ta úprava.Jinak nedávno jsem vzpomínal co všechno zažil a bylo toho opravdu honě.Vždy ale dojel po vlastní ose.Nejdál jsem s ním byl v Liberci a na slovensku v Žilině.Takže si myslím, že udělá i to Rudý moře.Straspole, s heliem bych to neviděl tak černě, od kamaráda z NASA mám helium v tabletkách a ty se po jednoduché chemické reakci za pomocí hegerezního ventilu přemění na kapalné helium a to se pak jednoduše vleje do potapěčských pomůcek.Sám jsem tak plnil nejedny hodinky Ó jak prosté milý Wodsne, když máme NASA Já se obávám, že jsi Strášu špatně pochopil - on to helium nechce pro ponor, ale na jízdu tam a potom zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se