Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po úvodu si dovolím založit nové vlákno na které jsem na fóru nějak nenalezl odpověď. Jelikož hodinky odjakživa považuji za součást sama sebe, a současné Casia co má, vpodstatě nikdy nesundavám, tak svoje "nastávající" hledám s nějakými těmi požadavky. Konkrétně hledám například hodinky se safírovým sklíčkem, voděodolností alespoň 10ATM, s kovovým páskem a pokud možno i nějakou tou mechanickou odolností. Estetická hlediska teď řešit tolik nebudu, jde mi zatím totiž hlavně o rozlousknutí, co za strojek pořídit.

Dělat někde v kanceláři, asi bych takovou "stupidní" otázku vůbec nepokládal. Jenže jezdím u našeho Národního Dopravce coby strojvedoucí, a tímpádem přicházím (a semnou i hodinky) do styku s větším než malým množstvím různých vibrací a rázů a i s poměrně silným elektromagnetickým polem, a tak si prostě otázku "Jsou pro mě vhodné automaty? Vydržely by mi?" položit musím. Bez mučení přiznávám, že automaty ze srdce chci, ať už z lásky k jemné mechanice, ale i částečně kvůli jejich prestiži a tomu pocitu z nich. Ale prostě se bojím že by to pro mě, a moje používání hodinek nebylo zrovna ideální.

Budete schopní mi z tohohle nástinu tak nějak pomoct s rozhodováním, poradit na co se zaměřit, případně i ukázat na strojky co určité namáhání (ať už mechanické a nebo magnetické) vydrží? Sám jsem našel například https://www.hodinky-damske-panske.cz/h76416135/a-59325/#lightbox[detail]/4/ kdy u nich určitou odolnost zaručují, a vpodstatě jde i co do vzhledu o typ co by se mi líbil.

Děkuji za jakékoliv rady a pomoc.

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dnešní automaty vydrží celkem dost, starost bych měl asi jen z toho elektromagnetického pole.

Být tebou, koupil bych na zkoušku nějaký základní Seika a měsíc je nosil. Pokud by bylo vše ok, šel bych dál.

A rozpočet máš jaký? Tebou odkazovaná háčka jsou za pade a tam už by se daly vybrat parádní kousky.

Odesláno

Automatů se neboj,znám mašinfíru s aut.Seikama co tahá náklad s takovou tou fosilií z 60.let kde bude magnetismu hafo a nikdy si na ně nestěžoval.

Odesláno

Je potěšující přečíst si, že přecejen nejsem blázen, když si chci pořídit automaty do takovéhohle provozu. Ostatně dříve (ještě na párách) jiné než mechanické hodinky nebyly, a chlapy podle nich jezdily celý život. Otázkou je co to magnetické pole.

O možnosti pořídit si něco levného na vyzkoušení jsem též přemýšlel. Jestli zrovna Seika nevím, japonce už bych asi nechtěl, nic proti nim nemám, ale prostě pokud nové hodinky, tak ideálně švýcary, možná němce a poslední dobou (co jsem začal  pročítat fórum) se mi začínají víc a víc líbit ruské hodinky. Nadruhou stranu si lámu hlavu, co s nimi pak, ať už by pokus vyšel nebo ne. A taky co pak se součanými Casii, prodávat je jednak nechci, a hlavně bych za ně ani nic moc nedostal, a při využívání hodinek jako součásti ruky bych se na ně už mohl chodit koukat jen do krabičky.

No a s rozpočtem.... Když jsem se fakt vážně zhruba 2 roky zpátky začal o hodinky zajímat, strop byl nějakých 20, možná 25 tisíc, postupně se to dobelhalo na nějakých 35, do té částky jsem byl schopný najít hodinky tak aby mi seděli jak funkčně tak vizážově. Pak nastal útlum a velký zlom, začal jsem víc hledat, pročítal jsem fórum, a hlavně našel Poljot Aviator, a nevím proč, ale to určilo další směr hledání po stránce vzhledu. Ostatně v jednoduchosti je síla, perfektní, čitelný ciferník, mimostředová vteřinovka (na to si potrpím fakt hodně) a jednoduchý minutový čítač. Co víc na těch hodinkách potřebuji. Jenže pokud jsem tohle nabalil na nějaké "západní" značky, a navíc všechny ty technické věci co od hodinek očekávám, tak jsem se začal dostávat k 50 tisícům. Takže někde tady bych viděl svůj strop (zatím?), radši ale samosebou méně.

K fosíliím na nákladech, nechci zabředávat někam co sem nepatří, nicméně se asi bude spíš jednat o stejnosměrné stroje, ty jsou na tom právě naopak velice dobře. To co vyzařuje nejvíc elektromagnetického pole jsou jednak transformátory na střídavých lokomotivách, a pak bohužel i moderní vysokofrekvenční měniče. S obojím se bohužel setkávám v míře větší než malé, proto se vcelku strachuji.

Odesláno

Já jsem to vyřešil vcelku jednoduše. Mám dvoje - jedny automaty na takové to normální nošení a pak quatrzovky v odolném pouzdře na hrubší práci a sport. Další hodinky budou opět automaty, ale i baterka má u mě své opodstatnění.

Odesláno

Mě by opravdu zajimalo, jestli ta lokomotiva může mít na ty hodinky zásadní, nebo aspoň nezanedbatelný vliv. Když už jsme u toho, nenašel o tom někdo něco někde na netu, nějaký pozorování, měření při používání hodinek v prostředí elektrický lokomotivy nebo podobným. To by pak přece muselo mít vliv i na některý další věci. Co třeba namátkou takovej kardiostimulator, strojvůdce na elektrice ho nesmí mít?

Odesláno

Mě by opravdu zajimalo, jestli ta lokomotiva může mít na ty hodinky zásadní, nebo aspoň nezanedbatelný vliv. Když už jsme u toho, nenašel o tom někdo něco někde na netu, nějaký pozorování, měření při používání hodinek v prostředí elektrický lokomotivy nebo podobným. To by pak přece muselo mít vliv i na některý další věci. Co třeba namátkou takovej kardiostimulator, strojvůdce na elektrice ho nesmí mít?

Myslím, že to je irelevantní, protože strojvůdce s kardiostimulátorem bude sesazený z mašiny v ID.

Odesláno

Na běžné nošení si kup za 7t.Kč solární Citizeny řízené rádiem, WR200, safírem a zárukou 5 let http://www.watchshop.com/mens-citizen-world-perpetual-a-t-radio-controlled-eco-drive-watch-cb0020-50e-p99934799.html (aspoň budeš jezdit na čas :D ) a pak si v klidu vyber nějaké automaty na "nepracovní" činnost :)

Daj už pokoj s tými Citizenmi solárnymi a rádiovými. Poraď občas aj niečo iné.

Sú automaty naozaj až v takom ohrození? Nevadí im primárne jednosmerné magnetické pole? By som tipol, že pri rušeniach na lokomotíve by skôr mohli trpieť quartzky (vyslovene odpálilo by to napríklad rádiové solárne Citizeny).

Odesláno

Nebyla to rada tobě, takže se zbytečně nevzrušuj :) Navíc nevím, proč bych měl radit něco jiného, když za dané peníze prostě nic lepšího není.

Nevzrušujem sa, myslel som to vcelku v dobrom. Číhaš tu a hneď na každého vyťahuješ rádiové Citizeny. V princípe je snaha poradiť niečo na mieru, inak by táto sekcia ani nemusela byť. Stačil by na začiatku stručný návod na kúpu:

- nekupuj čínske Prim

- ak chceš quartz, kúp si rádiom riadené Citizeny do 10k

- ak chceš lacný automat, kúp si nejaké Seiko, podľa finančných možností

- ak máš dosť peňazí, choď rovno do Rolex sekcie

Odesláno

Ruslan77 a JanNovakJan: No to je právě asi to, čemu bych se chtěl vyhnout. Pokud by to mělo vliv a došlo by na střídání hodinek, tak si to moc neumím představit. Jako že bych si Quartzy nechávál v práci ve skříňce, a bral si je obdobně jako třeba vestu jen když přijdu? Navíc na takovéhle střídání hodinek bych si rozhodně žádné nové Quartzy nepořizoval, spíš bych jen nechal vyměnit baterku a možná sklíčko v současných Casiích, možná bych je nechal i přeleštit.

Otázka spíš opravdu stojí na tom, zda risknout automaty za nějakou nemalou cenu na každodenní nošení od rána do večera, a nebo spíš investovat do nějakých švýcarských, fakt kvalitních bateriovek, které bych obdobně z ruky nesundal.

geometr: No naštěstí tohle poměrně tvrdě řeší zákon, takže něco jako kardiostimulátor nastat nemůže. Snad, doktoři jsou občas všeho schopní. Nicméně to magnetické pole je v různých částech různě silné (například i když budu procházet kolem transformátoru vypnutého a uzemněného, tak bude pole silnější než na stanovištích za jízdy, prý), ale jinak poměrně stabilní. Výkyvy můžou nastat (a to dost velké) například při vypnutí hlavního vypínače a podobně, nicméně v tomhle se jedná o podobné jevy, které znají i elektikáři ČEPSu a další. Ale zda-li by to opravdu ovlivnilo mechanický strojek netuším, bateriový to patrně vydrží dlouhodobě bez větších problémů.

number.beast: Pokud Sinn nabízí i něco s obdobnými parametry co jsem našel například u těch Hamiltonek, pak se na ně rád podívám a popřemýšlím. Nicméně pokud se budeme bavit už přímo o vybírání, pak mezi jejich hodinkami jsem se moc nenašel, snad jen Sinn 856 B-Uhr, ale u nich mi chybí mimostředová vteřinovka.

Odesláno

Jestli hodinky na mašinku, tak rozhodně Bally. Mají serie trainmaster, conductor a dokonce oficiální railroad. Ale jako one watch guy bych upřednostnil GMT Aviatory se šroubovací korunkou, WR100, safírem, shock rezistencí a zejména v tvém případě vhodnou zvýšenou magnetickou rezistencí 4.800A/m, což nevím, jestli je dost do lokomotivy. Kromě toho mají tritiové trubice k osvětlení.

http://www.ballwatch.com/global/en/collections/engineer-master-ii---6/aviator-gmt---gm1086c-l1-bk---336.html

U nás je má Pohanka v Brně a jsou v limitu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...